Gebeliğe Hazırlık 2023 Gebelik isteyen son anne adayları ovülasyon takibi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım

ben ilaç ile düzenli regl oluyorum bi kere bırakmıştım Nisan gibi galiba 2 ay olmadım tekrar içmeye devam ettim bebeğide 1 yıl oldu düşüneli ama ilk defa geçen ay tedavi gördüm femara ve çatlatma iğnesi ama doktorum yoktu diğer doktor da salak rahim duvarı belirli kalınlığa gelmden iğneyi vurmuş o yüzden tutmadı bu ayda dinleniyorum çünkü yumrta buyuyp çatlamamış 30 mmlik kist olarak duruyor onun düşmesini bekliyorum
Canım dün akşam yapamadım geç gittim diye bugün denedim sabah

Eklentiler

• 332039F0-C9EB-4D4F-9803-FC63060903E5.jpeg
    332039F0-C9EB-4D4F-9803-FC63060903E5.jpeg
    87,3 KB · Görüntüleme: 62
Canım uygulamaları önemseme çünkü onlar 28 günde bir adet olan için 14. Günü var sayar ama öyle olmayabiliyor genellikle olmuyo ama yinede olmasını istiyosan önceki günü o günü ve sonraki günü sık sık ilişki eşinde sperm sorunu yoksa tabi varsa iki günde bir
Kizz Sehri bir doc.doktor takip ediyorum
Yumurtlama testi yapmayın diyor
Ben nedenini sordum stres sizi olumsuz etkiler dedi
Eklentileri oku bak

Eklentiler

• 20231026_110220.jpg
    20231026_110220.jpg
    85,7 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_20231025-232326_Instagram.jpg
    Screenshot_20231025-232326_Instagram.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_20231025-232224_Instagram.jpg
    Screenshot_20231025-232224_Instagram.jpg
    41,6 KB · Görüntüleme: 60
Canım uygulamaları önemseme çünkü onlar 28 günde bir adet olan için 14. Günü var sayar ama öyle olmayabiliyor genellikle olmuyo ama yinede olmasını istiyosan önceki günü o günü ve sonraki günü sık sık ilişki eşinde sperm sorunu yoksa tabi varsa iki günde bir
Bir dolu bir boş oluyor vazeb de günde bir oluyor inşallah bu ay olmuştur normalde sefaf akintim olmaz vbu ay oldu yumurtlamadab önce oldu bir de bugün sabah oldu bi kere oldu o da

Silinmiş canım çizgi bugünü değerlendir mutlaka
Eklentileri oku bak
Valla beynim eror verdi artık her bi doktor başka başka konuşup duruyo ya

Siz bu konuda tecrübelisiniz size sormak istiyorum normalde uygulama ovulasyonu 27 si gösterirken ben testle 24 ü olarak tespit ettim iki çizgide koyuydu neyse o gün akşam yapmıştım testi gündüzü ilişki oldu ve ilişki olan günlerde 21-23-24 ama dün yani 25 i testi gündüz yaptım hala çift koyu çizgi vardı ve belim kaşığım çok ağrıyordu akıntımda vardı pıtır pıtır hissediyordum ilişki olmadı ama eşimin babası rahatsızlandı. Hala öğlen saatlerinde çatlama olmamıştı ama bence gün içinde oldu diye düşünüyorum. Bugün daha test yapmadım bugün ilişki olsa eğer geç kalmış olur muyum sizce

Silinmiş canım çizgi bugünü değerlendir mutlaka

Valla beynim eror verdi artık her bi doktor başka başka konuşup duruyo ya
Evet sehri oyle valla
Benimde elimde ov.testleri vardı ama yapmayacagm
rEglinin 11.gununden itibaren 2 gunde bir iliski yasayacagm:) birde boyle deneyelim bu ay

Onceki testlerin pikmiydi canim testleri ayni saatte hergun uygulaman lazim
Birde akinti olmasi yumurtlama catlamadan once akinti olur olgunlasir ve 2 3hun snra catlama olur
Yumurtanin 24 saatlik bir zamani var akinti gordugunde derelendr cnku spermi besleyen bir yapisi vardr yumurta aki seklindedi yumurta catladihinda ise sivi sefaf akintiya doner
ben deneyimledim cnku bua ay cnm hem akinti takip ettim benim akintim 5 gunonce basladi yumurta aki seklinde sabah aksam test yapmaya basladim ve 5.gun sonunda yumurtan hazrdi tam t cizgisi pikti kipkirmiziydi ertesi gunde catladi
Eklentileri oku bak
Canim her cift czgi gorduhunuzde degerlendrin doktr hakli matematik oalrak saglikli sprem 45 hadi 2saat sonra gidiyr yumurtayi bulmak icin
Ama yavas spermin yolculuhu 12 saat suruyr en az 12 saatini yolda geciren sprm 24 saatlik suren yumi icin sadece 10 saatlik sureci kalmis demektir buyuzden yumurtlamdan once akintiniza iyi bakin o akinti spermler icin cok onemli besliyir cnku 3 4 gun boyunca orda kaliyor yumurta catladihi gun hemen gorevini yapmasi icin 24 saati oluyor doktorlarin geneli yumurtlamdan onceki spermleri daha cok onemsiyor icerde kalsin istyrlar hepimiz hayrlu haberleri olsun 🐣

Onceki testlerin pikmiydi canim testleri ayni saatte hergun uygulaman lazim
Birde akinti olmasi yumurtlama catlamadan once akinti olur olgunlasir ve 2 3hun snra catlama olur
Yumurtanin 24 saatlik bir zamani var akinti gordugunde derelendr cnku spermi besleyen bir yapisi vardr yumurta aki seklindedi yumurta catladihinda ise sivi sefaf akintiya doner
ben deneyimledim cnku bua ay cnm hem akinti takip ettim benim akintim 5 gunonce basladi yumurta aki seklinde sabah aksam test yapmaya basladim ve 5.gun sonunda yumurtan hazrdi tam t cizgisi pikti kipkirmiziydi ertesi gunde catladi

Canim her cift czgi gorduhunuzde degerlendrin doktr hakli matematik oalrak saglikli sprem 45 hadi 2saat sonra gidiyr yumurtayi bulmak icin
Ama yavas spermin yolculuhu 12 saat suruyr en az 12 saatini yolda geciren sprm 24 saatlik suren yumi icin sadece 10 saatlik sureci kalmis demektir buyuzden yumurtlamdan once akintiniza iyi bakin o akinti spermler icin cok onemli besliyir cnku 3 4 gun boyunca orda kaliyor yumurta catladihi gun hemen gorevini yapmasi icin 24 saati oluyor doktorlarin geneli yumurtlamdan onceki spermleri daha cok onemsiyor icerde kalsin istyrlar hepimiz hayrlu haberleri olsun 🐣
Evet canım bende öyle yaptım çatlamştı benimki farkındaydım yani 12 günden itibaren 4 gün üst üste değerlendirdim en son yaptığım test tam silikleşmişti

Eklentiler

• 140D8C90-6757-42F0-B639-CFD6B6502E33.jpeg
    140D8C90-6757-42F0-B639-CFD6B6502E33.jpeg
    143,7 KB · Görüntüleme: 51
  • FADFA099-7726-4DBA-AD08-6109BE2954CE.jpeg
    FADFA099-7726-4DBA-AD08-6109BE2954CE.jpeg
    84,4 KB · Görüntüleme: 48
  • 75AFDEA8-7901-4437-9685-0711C07A476F.jpeg
    75AFDEA8-7901-4437-9685-0711C07A476F.jpeg
    87,3 KB · Görüntüleme: 53
Evet canım bende öyle yaptım çatlamştı benimki farkındaydım yani 12 günden itibaren 4 gün üst üste değerlendirdim en son yaptığım test tam silikleşmişti
Evet canim silik cizgiyi bile degerlendrmen cok iyi olmus 13.gun tam pik olmus 14 gum catlamis buhun 15.gun sanirim silik tamamdr sen 12.13.14. Degerlendrdin dimi cnm buhunude degelendr 1 sperm bile olsa olsun belki hala yumurta ordadr destek kuvvet lazim 😂 hucum edin cocuklar de 🤣 hadi hayrli haberlerin olsun benim catlamanin 2.gunu 10 guns snra kan testi vercem insallh olmustur dualarda bulusalim

Evet canim silik cizgiyi bile degerlendrmen cok iyi olmus 13.gun tam pik olmus 14 gum catlamis buhun 15.gun sanirim silik tamamdr sen 12.13.14. Degerlendrdin dimi cnm buhunude degelendr 1 sperm bile olsa olsun belki hala yumurta ordadr destek kuvvet lazim 😂 hucum edin cocuklar de 🤣 hadi hayrli haberlerin olsun benim catlamanin 2.gunu 10 guns snra kan testi vercem insallh olmustur dualarda bulusalim
Yaaaa canım benim çok doğru söylüyorsun valla Allahın izniyle inşallah olur aynı anda verelim bari kanı ne zaman versem doğru olur bende çok merak ediyorum ayyyyy inşallah olur Allahın izniyle

Yaaaa canım benim çok doğru söylüyorsun valla Allahın izniyle inşallah olur aynı anda verelim bari kanı ne zaman versem doğru olur bende çok merak ediyorum ayyyyy inşallah olur Allahın izniyle
Amin cokkk aminn 🩵🤰🏼🤲🏻Buhun senin 15.gunun sanirim dimi cnm 14.gun catlamis buhun 1.gunun yumurtadan snraki gun 11 gun snra kan ver ama bazilari 8.gunden idrardan hcg lere bakiyrlar bazilarinda cikiyr ama benxe riske atma 12 gun tam bence hcg yuklenir cnku dollenmis yumurtanin yolciluhu asagi yukari 7hun yani suan dolenmisse insallh oledr 7 gun sonra yerlescek ondan snra hcg yuklenmeye basliyr insallh hayrli haberlerimiz olur aramizda 1gun var 🤰🏼🩵🤲🏻

Amin cokkk aminn 🩵🤰🏼🤲🏻Buhun senin 15.gunun sanirim dimi cnm 14.gun catlamis buhun 1.gunun yumurtadan snraki gun 11 gun snra kan ver ama bazilari 8.gunden idrardan hcg lere bakiyrlar bazilarinda cikiyr ama benxe riske atma 12 gun tam bence hcg yuklenir cnku dollenmis yumurtanin yolciluhu asagi yukari 7hun yani suan dolenmisse insallh oledr 7 gun sonra yerlescek ondan snra hcg yuklenmeye basliyr insallh hayrli haberlerimiz olur aramizda 1gun var 🤰🏼🩵🤲🏻
Ayyyy hadi inşallah hepimizinki tutar çok heyecanlı bir bekleyiş peki bu süreçte bir belirti oluyor mu ben çok merak ediyorum ikimizin tarihi de aynı ben çatlamış diye dün test yapmamıştım aynı anda giderip kan verebiliriz

Ayyyy hadi inşallah hepimizinki tutar çok heyecanlı bir bekleyiş peki bu süreçte bir belirti oluyor mu ben çok merak ediyorum ikimizin tarihi de aynı ben çatlamış diye dün test yapmamıştım aynı anda giderip kan verebiliriz
Insallj cnm 10 12.gun snra test verririz belirtiler genelde 1hafta snra yerlestikken agri batma hatta bazilarinda implantasyon(yerlesme)kanamasi oluyr oda pembe az birde goguslerde hassaslik ve rahimde sisiklik dolgunlukk hissi oluyr he birde ates yukselmesi falan akinti yogunluhu gibi insallh olusuyrdur suan birde tutunmasi icin hergun 1 avuc kabak cekirdegi arada bir avakado falan ye sen elinden geleni yap gerisi allha kalmis 🤰🏼🩵🤲🏻

Kizlar yumurtlama icin mutlaka onemli olan degerleerinize baktirin
Feritin,folat,b12,tsh,demir,dvitamini, bunlar onemli
doktorda zaten gebelik istyrum dedihinizde ilk muyanede alltn bakar yumilere sknti varmi diye sonra adetin 2.3 gunu amh,lh,fsh,prolaktin(suthormonu) bunlara bakiyor ve esinizde mutlaka ürolojiye gtsin
Ozelikle suthormonu yuzunde gebe kalamayan vok cnku vcut seni hamile zannetip yumurtlamayi durduruyr bildiklerim bunlar umarim okuyan arastran birine yardimci olur 🤲🏻

X