2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Kızlar yarın ek gıdaya başlayacağım. Siz başlangıçta suyu neyle verdiniz? Philips avent damlatmaz bardak uygun olur mu?
Ben demir damlasından sonra agzı temizlemsin diye cay kasıgıyla vwriyorum ama aslında suya ihtiyscı olmayan 6 ay oncesi donemde hala. 6 9 ay arası 60 120 ml suyu yemwklerle birlikte vermek gerekşyor diye biliyorum bu biberon seklindeki bardaklar dil gelişimi terapistleri ve diş doktprları tarafından onerilmşyor sanırım cunku emme becwrisi gerilesin dudakları kullansın isteniyor bu 360 delikli bardaklar biberonlar da aynı. Önerilen kendisinin tutabilecrgi bardaklara içeceği kadsr yani az bişey su koymak ya da cok su koyup pıtpıt kucuk kucuk yalayarak içmesi veya bebeği pipetli bardaga alıstırmak ama tsbi ki siz gelişimine becwrisine gorw bir yol izlersiniz🌸
Kızlar ya akşam bebeğim koltuktan düştü çok kötü bi his dikkat edin nolur.
Qy cok gwcmiş olsun simdi nasıl iyi mi
Mantıklı artık zaten gerek yok tabloya da bence. Komple mi silsem
Anne geuplarının olayı o tablo sandıgımsan bazı vwrileri dedim ama bence iyi olmuş hepsinin gitmesi konusulmus zaten bence de eskiler tanıyo yeniler içim de ozet: grubun en kucuk bebegi neredeyse 5 en buyuk bebegi ise 6 bucuk aylık

Menenjit ve rota asilari bizi bitirdi😔dun gece 4e kadar atesini dusuremedim. Menveo bexero ve rotarix i ayni anda oldu. Hala cok huzursuz zaten zar zor emiyordu simdi agzini acmiyor😔
Bu arada artik ek gidaya baslayacagiz dr onerilerini iletiyorum

Tamamlayıcı beslenmeye geçerken dikkat edilecek noktalar:
  • Bebeklerin yaşam boyu beslenmelerinde tatlı ya da tuzlu gıdaları tercih etmek yönelimleri erken zamanda alışmaları ile ilgilidir. Bu sebeple ilk iki yaşta vereceğimiz gıdaların nötral yani ne tatlı ne de tuzlu olmamasına mümkün olduğunca özen gösterilmelidir.
  • Aşağıdaki gıdaları 12 ay dolana dek bebeğinizin beslenmesine eklemeyin:
- Bal
- İnek sütü
- Yumurta beyazı
- Meyveler: Çilek, kivi, narenciye, domates
- Sebzeler: Bakla, Patlıcan
- Yeni bir gıda ile tanışma için “Üç Gün Kuralı” ile uyumlu davranın:
- 1. Gün - 1 çay kaşığı
- 2. Gün - 1 tatlı kaşığı
- 3. Gün - 1 çorba kaşığı
- Yoğurt nasıl yapalım?
- Hangi süt? Tire Organik günlük süt
- Hangi maya? Prebiyotikli maya ya da evde yoğurt yapımında kullanılmakta olan maya
- Ne sıklıkla? Günlük
- Sebzeler:
- Nasıl hazırlayalım?
- Buharda pişirin.
- Ezin.
- İnceltin - anne sütü, zeytin yağı ya da mama ile
- Hangi sebzeler?
- Balkabağı
- Patates
- Tatlı patates
- Kabak
- Havuç
- Meyveler:
- Nasıl hazırlayalım?
- Cam rendede rendeleyin, lifi de içerecek şekilde verin.
- Buharda yumuşatın, besin filesi içinde verin (silikon ya da kumaş)
- Hangi meyveler?
- Avokado
- Elma
- Armut
- Muz

Ben bu ek gıdayı hiç anlamadım cidden büyüklere soruyorum kendin ne yiyorsan azıcık tattır diyo 😂 mesela ben yemeklerde orta derecede acılığı olan biber salçası kullanıyorum o şekilde yaptığım yemeği tadarsa 7. 8. Ayda falan sorun olur mu? Bunun gibi çok değişik sorular aklıma geliyor 🤣

Kızlar ya akşam bebeğim koltuktan düştü çok kötü bi his dikkat edin nolur.
Ah canım benim ya 😔 geçmiş olsun
Ben de bir şey olacak diye korkuyorum ama kendi kendime diyorum iyi düşün öyle öyle avutuyorum yoksa biri kucağına alsa bile korkuyorum isteyerek olmuyor ama inşallah zamanla geçer

Bu arada goon bizde de sızdırma yapıyor doğru bağlayamıyorum sanırım
Bende de yaptı ya ( bende derken bebemde he😂🤦🏻‍♀️) kaka da yaptı ama çişde sıkıntı olmadı da. Yanlardan sızdı.
Topluca övdük, nazarımız mı değdi anlamadım yaw

Bende de yaptı ya ( bende derken bebemde he😂🤦🏻‍♀️) kaka da yaptı ama çişde sıkıntı olmadı da. Yanlardan sızdı.
Ahahah bir kere mi çok kere mi? Benim kız şuan ishal yinede sızma yok... ben her bez tam bacak ek yerine denk getiriyorum düzeltip. (İz yapmasın diye ama sızmaya da yarar belki)

Kesin nazar 😅🙈 benimki sırttan da yandan da sızdırıyor bazen.lastik izi olmasın diye çok sıktırmıyorum sanırım ondan.içteki yan lastikleri içeri sokmayı denicem

X