2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Kızlar ben bebeğimi her uykudan uyandığında emziriyorum yatırmadan evel değil en son akşam yatacağı zaman 8 gibi yatırıyorum 45 50 dk sonra uyanıyo ağlayarak 4.ay girdiğinden beri bu şekilde
Tekrar emziriyorum uyanınca ama asla emmeyi bırakmıyo tekrar uykuya döndürmem en az 1 saat sürüyo sizinde böylemi ya aç olmadığı halde memeden ayrılmak istemiyo alışkanlık yapcak diye korkuyorum
Evet gece 45 dakikada bir muhakkak uyanıyor bir haftadır. Ve hep emmek istiyor, bir meme değil ikisini istiyor çok zor ayriliyor.
Bağımlı gibi oldu ama alışkanlık olsa da en güzel alışkanlık değil mi bu, evet çok yorucu, gece kendimi 🐄 gibi hissettiğimi söylemiştim ama doya doya emmesi ve huzur bulmasi bana çok güzel geliyor şu aralar 🥹

Kızlar benim bebiş tummy time hiç sevmiyor o şekilde durmak istemiyor kafasinida tutamiyor hemen yere yapışıyor. Bı oyuncak falan sallarsam 5 sn kadar tutuyor ancak bu normal mi yaa 4 ayı doldurduk .videolarda görüyorum bu aydaki çocuklar çok güzel tutuyor etrafa bakıyor yüz üstü şekilde .kollarını açıyor hemen üstüne yüklenmiyor .
Bu arada yelek soran bı arkadas vardı ben patik ve yeleği yatana kadar hep giydiriyorum

Gündüz fazla emmiyo ztn 4.ay girdiğinden beri memeyi alıp alıp bırakıyo oyun yapıyo 3 4 dk aktif emiyodur yani
Akşm uykusuna geçeceği zamanda memeyi brkmıyo gece uykusuna dalmadı 10.30 11 oldu ya ne zman düzelcek uyku konusu umarım geçicidir
Tükendim resmen
Evet gece 45 dakikada bir muhakkak uyanıyor bir haftadır. Ve hep emmek istiyor, bir meme değil ikisini istiyor çok zor ayriliyor.
Bağımlı gibi oldu ama alışkanlık olsa da en güzel alışkanlık değil mi bu, evet çok yorucu, gece kendimi 🐄 gibi hissettiğimi söylemiştim ama doya doya emmesi ve huzur bulmasi bana çok güzel geliyor şu aralar 🥹

Ya bu doktor bir damla verdi bebem 3 saattir uyuyur hayretler içindeyim.. normalde benim kız asla bu saatte uyumaz. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim ya :KK43: Melikeben Melikeben bir enişteye sorabilir miyiz? Zaditen damla.. antihistaminik sekresyonları azaltmak için verdi

Kızlar benim bebiş tummy time hiç sevmiyor o şekilde durmak istemiyor kafasinida tutamiyor hemen yere yapışıyor. Bı oyuncak falan sallarsam 5 sn kadar tutuyor ancak bu normal mi yaa 4 ayı doldurduk .videolarda görüyorum bu aydaki çocuklar çok güzel tutuyor etrafa bakıyor yüz üstü şekilde .kollarını açıyor hemen üstüne yüklenmiyor .
Bu arada yelek soran bı arkadas vardı ben patik ve yeleği yatana kadar hep giydiriyorum
Kucakta iken başını tutuyor mu. Baş tutmada bu daha çok esas alınır.

Canım artık daha fazla tutabiliyor olmalı sevmese de çalıştırman lazım mecburen.. Yerde filan sevmiyorda kendşçin yat göğüsüne yatır sana baksın.. arada öyle arada yerde.. bqzen sende tam karşısına yat yüzükoyun yüzyüze baksın laf at filan çalıştırman lazom

Ya bu doktor bir damla verdi bebem 3 saattir uyuyur hayretler içindeyim.. normalde benim kız asla bu saatte uyumaz. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim ya :KK43: Melikeben Melikeben bir enişteye sorabilir miyiz? Zaditen damla.. antihistaminik sekresyonları azaltmak için verdi
Uyku yapar canım bütün antihistaminikler gibi

Kızlar merak ediyorum, eşi 8-5,9-5 çalışanlar; gece eşiniz de uyanıyor mu sizinle? Yoksa o ise gidiyor diye uyanmıyor mu? Ben bir aydır annemdeyim, öncesinde sabah 6 gibi verirdim, 8.30 a kadar eşim bakardı ben de uyurdum. Sizinkiler nasıl ? Ya da akşam işten gelince, ben yorgunum mu diyor, yoksa bebeğe bakayım sen dinlen mi diyor ? Sizin evin dinamiği nasıl bu konuda?
Bizimki yatmak için programlanmış

Kızlar doktora gittik. (Kendi dr yoktu başkasına) soğuk algınlığıymış. ciğerlerine inmemiş şükür ama bebeklerde çok hızlı ilerler takip et solunum değişirse getir dedi.. bir damla verdi antihistaminikmiş sekresyon azalsın diye. Calpol ver bugün yarın dedi. Dişlerde henüz yokmuş o gece ağlamaları hastalıktanmış calpolle geçer inş. Ateş olur 1 gün sürerse antibiyotik veriris dedi. Bol boll emzir dedi :s
Geçmiş olsun benim kızımda hastalandı evde hastada yok anlamadım. Hapşırıyor burnu akıyor

Iyi geceler kızlar
Ya bebeğim su 4.aya girdimizden beri cok mutsuz ve memnuniyetsiz. Asla mutlu olmuyor. Sevdigi seyleri yapmaya calisiyorum ofluyor resmen,oyuncak gosteriyorum " bu ne şimdi der gibi bakıyor". Tek derdi parmak emmek ve market gezmek baska hic birseyden zevk almiyor surekli somurtup agliyor. Dönmeyi öğrendi,dönuncede sinirlenip gene agliyor. Aynada kendini goruyor agliyor. Sussun diye sekilden sekle giriyorum bana daha cok sinirleniyor, kafayi yicem. 4. Ay ataklarında memnuniyetsizlikde varmi acaba 🤣
Hayır birde 8 bucuk kilo belim kopuyor tum gün kucakta onunla.
Bugun hosuna gider diye borcama su koyup ellerini soktum oynasin diye,hosuna gider dibiydi dedim tamam oldu ama nerdee gene sinirlendi butun suyu etrafa sıcratti. O kadar sinirliki heryeri yara bere icinde yuzunun.kendine zarar veriyor artik

Uyku yapar canım bütün antihistaminikler gibi
Doğduğundan beri ilk defa 19.30da uyudu ve hala uyuyor.. kaçta uyanır acaba gece 3 te sabah oldu sanıp kalkmasın:) benim ki gece 12 de uyuduğu için alışık değilim 🤣🤣 ee sabahta ver dedi.. yatın gündüz de mi hep uyuyacak?? Ayy özlerim çocuğumu ben

Canım artık daha fazla tutabiliyor olmalı sevmese de çalıştırman lazım mecburen.. Yerde filan sevmiyorda kendşçin yat göğüsüne yatır sana baksın.. arada öyle arada yerde.. bqzen sende tam karşısına yat yüzükoyun yüzyüze baksın laf at filan çalıştırman lazom
Canım dönmeye ve kalkmaya çalışıyor bazen yardımcı oluyorum dönüyor sonra bırakıyorum biraz hemen kafa düşüyor bekliyorum kaldırsın diye ağlamaya başlıyor . Dönerken sadece parmağımı hafif tutuyor güven alıyor dönüyor

Kucakta tutuyor onu bayadir yapıyor ama bazen kucakta bile kendini çok salıyor gömüyor resmen kendini
Siz yine de bol bol tummy time yaptırın baş tutmada en büyük rol yüzüstü egzersiz.
Kas kuvvetsizligi mi yoksa sıkılganlık mi bunu iyi gözlemleyin. Buna karar verip gerekirse bir uzmana danışın

Canım dönmeye ve kalkmaya çalışıyor bazen yardımcı oluyorum dönüyor sonra bırakıyorum biraz hemen kafa düşüyor bekliyorum kaldırsın diye ağlamaya başlıyor . Dönerken sadece parmağımı hafif tutuyor güven alıyor dönüyor
Olsun canım her türlü çalıştır. Yani kafasını iyi tutanları da hala çalıştırıyoruz. Boyun sırt kasları kollar hepsi için yaptırıyoruz. Boşluk buldukça yaptır dizine yatır göğüsüne yatır koltuğa hıçırdayan poşet üstüne yastık koy göğsüne filan her türlü çalıştır :)

IMG_20240123_234228.jpg

Ay maşallah bu nedir 🧿
Öyle imkansız ki bana

Ayy çocuğu erken uyuyan aileler hemen kalkın çocuklarınızı öpün bu nasıl bir nimetmiş böyle.. valla kendimi uzay boşluğunda hissettim öyle bir boşluk hissi..( ama misafir olduğu için şöyle bir dinlenip keyif yapamadım ona gıcık oldum. Kocişimle film izlerdik ne güzel) minnoşumu da çok özledim yaaa.. ama ilaç yüzünden olduğu için hiç mutlu hissedemedim kendimi o ayrı :KK43:

Olsun canım her türlü çalıştır. Yani kafasını iyi tutanları da hala çalıştırıyoruz. Boyun sırt kasları kollar hepsi için yaptırıyoruz. Boşluk buldukça yaptır dizine yatır göğüsüne yatır koltuğa hıçırdayan poşet üstüne yastık koy göğsüne filan her türlü çalıştır :)
Yaa komik gelecek ama burda gördüm hediye poşetini astim tepsin diye sesi hoşuna gittikçe tepinir dedim yok yapmıyor poşetin sesi hoşuna gitmedi galiba mizirdandi .korkuyor mu tembellik mi yapıyor sıkılıyor mu anlamadim .sürekli kucakta oda oda gezmek istiyor .yerde yatarken kalkmaya çalıyor parçasını tutup dogrulup oturma derdinde .yerde oyuncaklarla 10 dakika ancak oyaliyoruz .artık kollarım ağrıyor .özellikle bileklerim .ortapedi den randevu bulamadım özele gittim onada doktor ameliyata girdi dediler kaldı

X