2023 Ağustos ayı tüp bebek transfer olacakların paylaşım alanı

Canım kalitesinin gelişim açısından önemi var ama doktoruna bırakman en iyisi kafanı böyle şeylerle çok yorma. 1. Kalitede 5. Gün transfer edildi bana ve tutmadı ama 3. Gün ttransferleri annelerine sımsıkı tutunabiliyor. Zaten doktorun en iyi olanı transfer eder hiç bir doktor ee hadi bi koyalıö ya tutarsa diyip olmaması gereken embrıyoyu transfer etmez

Canım kalitesinin gelişim açısından önemi var ama doktoruna bırakman en iyisi kafanı böyle şeylerle çok yorma. 1. Kalitede 5. Gün transfer edildi bana ve tutmadı ama 3. Gün ttransferleri annelerine sımsıkı tutunabiliyor. Zaten doktorun en iyi olanı transfer eder hiç bir doktor ee hadi bi koyalıö ya tutarsa diyip olmaması gereken embrıyoyu transfer etmez
Siz nerden biliyorsunuz embriyonun kalitesini,kacinci günün embriyosunu.kacinci gun embriyosu ne demek onu da bilmiyorum
Doktor benden 20 yumurta topladi.16 tanesi tutmus sonra 5 gün her gun arayarak hayatta kalan embriyo sayisi 7 ye dustu.bu embriyorlardan 2 tanesini transfer ettiler.baska da bilgim yok

Ben ilk iki denememde dışarıdan bir doktorla bahçeciye gitmiştim. Üçüncü denememde Ebru hocaya gittik ama embriyo oluşmadı. Ben pek memnun kalmadım. Doktorun kafası karışık gibi. Beni bir sefer aradı embriyo oluşmadı dedi. Beş gün sonra tekrar aradı hiç konuşmamışız gibi yine embriyoların oluşmadığını söyledi. Görüşmeye gittik bilgisayardan eski kayıtlara baktı sizin bir gebelik varmış dedi. Yok dedim bizim ikisi de negatifti. Böyle değişil değişik şeyler. Bir iletişimsizlik var yoğunluktan kaynaklı. O yüzden daha gitmek istemiyorum oraya. Önceki doktordan da iki tane dondurulmuş embriyomuz var orada. Şimdilik bekliyor onlar da bakalım naparız.
Anladim canim evet yogunluktan olabilir içine sinmediyse zaten devam etmemelisn peki bu transferini kimde oldun

Siz nerden biliyorsunuz embriyonun kalitesini,kacinci günün embriyosunu.kacinci gun embriyosu ne demek onu da bilmiyorum
Doktor benden 20 yumurta topladi.16 tanesi tutmus sonra 5 gün her gun arayarak hayatta kalan embriyo sayisi 7 ye dustu.bu embriyorlardan 2 tanesini transfer ettiler.baska da bilgim yok
5. Gün aradılarsa zaten 5. Güne kadar gelişim göstermiştir. Doktorlar açıklama yapıyor gelişimleri hakkında vs

Anladim canim evet yogunluktan olabilir içine sinmediyse zaten devam etmemelisn peki bu transferini kimde oldun
Embriyo oluşmayınca transfer olmadı. Dondurulmuşları transfer edelim dedi ama öncesinde histeroskopi önerdi. Çizik atarız dedi. Biz biraz düşünelim dedik o sırada da benim dişim çekildi implant falan yaptırıcam o yüzden biraz ertelenecek gibi tedavi

Kızlar 12 yumurta toplanmıştı 9 u dollenmisti 1i 3.gun iyi kalite donduruldu 2 tane 6. Gun donduruldu yavaş gelistikleri için yani 5. Gun orta kalite dedi doktor transferimiz önümüzdeki aya kaldı
Bugün kontrolde 3. Günü cozdurup 5.gune ulaşmasını bekleyebilirim dedi bende ya gelişmezse dedm imha dedi kalan 2 embriyoyu transfer ederim dedi ee o embriyolarda orta kalite cozuldukten sonra zaten kalite kaybı olacak sizce tercihim nasıl olmalı kafam çok karışık???
3. Günü neden transfer etmiyor ve 5. Güne gelmesini bekliyor?

3. Günü neden transfer etmiyor ve 5. Güne gelmesini bekliyor?
Yani açıkçası benim düşüncem oda kalitesiz gelişim olmamak Bi embriyo 9 yumurtadan hiç biri AA kalitede 5. Güne ulaşmadı çünkü onuda bekletrse ya imha olacak ya gelişimi yavaş olarak tamamlamak 5. Günü bende anlamadm

Kızlar 12 yumurta toplanmıştı 9 u dollenmisti 1i 3.gun iyi kalite donduruldu 2 tane 6. Gun donduruldu yavaş gelistikleri için yani 5. Gun orta kalite dedi doktor transferimiz önümüzdeki aya kaldı
Bugün kontrolde 3. Günü cozdurup 5.gune ulaşmasını bekleyebilirim dedi bende ya gelişmezse dedm imha dedi kalan 2 embriyoyu transfer ederim dedi ee o embriyolarda orta kalite cozuldukten sonra zaten kalite kaybı olacak sizce tercihim nasıl olmalı kafam çok karışık???
Canım ben şunu merak ettim; neden 3. gün embriyosunu çözdürüp 5. güne gitmesini bekleyecek doktorunuz. Eğer 5. gün embriyosu elde etmek istiyorsa 3. günde neden dondurdu?🤔 Mantığını anlayamadım. Bence 3. gün embriyonuzu 5. güne götürmeye çalışmasın doktorunuz transfer edilecekse 3. gün embriyosu olarak transfer etsin. Ben öyle yaptırırdım şahsen. Neden dondurulmuş embriyo çözülüp 5. güne götürülmeye çalışılsın eğer olmazsa da imha edilsin, neden buna izin vereyim ki! Diğer 5. gün embriyolarınız çözülürken kesinlikle bozulacak ya da kalite kaybı olacak diye bir şey yok. Ben iki adet orta kalite 5. gün embriyosu ile pozitifi gördüm birkaç gün önce. O düşünceniz yanlış. Süper kalite olan embriyo tutacak diye bir garanti mi var? Tamam teknoloji ilerledi ama olduran Allah orta kaliteyi de tutturuyor oldurmayacaksa birinci kalite de tutmuyor. Ben şahsen o üçüncü gün ebriyomun gereksiz imha riskine atılmasına izin vermezdim. Vicdanen rahatsız olurdum. Karar senin tabi. İyi düşünmelisin. Ya üçüncü günü transfer ettir ya da beşinci günü, bu kadar. Her zaman evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Stres yapma. Rabbim en doğrusunu kalbine doğdursun inşallah

Son düzenleme:
Canım ben şunu merak ettim; neden 3. gün embriyosunu çözdürüp 5. güne gitmesini bekleyecek doktorunuz. Eğer 5. gün embriyosu elde etmek istiyorsa 3. günde neden dondurdu?🤔 Mantığını anlayamadım. Bence 3. gün embriyonuzu 5. güne götürmeye çalışmasın doktorunuz transfer edilecekse 3. gün embriyosu olarak transfer etsin. Ben öyle yaptırırdım şahsen. Neden donmuş embriyoyu çözdürüp 5. güne götürmeye çalışılsın eğer olmazsa da imha edilsin, neden buna izin vereyim ki! Diğer 5. gün embriyolarınız çözülürken kesinlikle bozulacak ya da kalite kaybı olacak diye bir şey yok. Ben iki adet orta kalite 5. gün embriyosu ile pozitifi gördüm birkaç gün önce. O düşünceniz yanlış… Ben şahsen o üçüncü gün ebriyomun gereksiz imha riskine atılmasına izin vermezdim. Vicdanen rahatsız olurdum. Karar senin tabi. İyi düşünmelisin
6. Gun dondurulduklari için bana kalitesi iyi gelmiyor tabiri olabilir tutabilir felan ama banada saçma gelen oydu diğerlerinide o zaman 3. Gun dondursalardi o zaman 3. Gun embriyom 4 5 tane olurdu yani genel baktgmda kalite olarak iyi olsaydı 5. Güne sağlıklı ulasilirdi bu dollenmis yumurtada cozuldukten sonra 5. Güne ulaşabilecegini düşünmüyorum bende

6. Gun dondurulduklari için bana kalitesi iyi gelmiyor tabiri olabilir tutabilir felan ama banada saçma gelen oydu diğerlerinide o zaman 3. Gun dondursalardi o zaman 3. Gun embriyom 4 5 tane olurdu yani genel baktgmda kalite olarak iyi olsaydı 5. Güne sağlıklı ulasilirdi bu dollenmis yumurtada cozuldukten sonra 5. Güne ulaşabilecegini düşünmüyorum bende
Diğerleri 5.-6. güne gitmezse elimizde bir tane 3. gün embriyosu kalsın diye dondurulmuş o embriyo şimdi anladım. Bu anlaşılabilir bir durum ama onun çözdürülüp beşinci güne gitmesini beklemek olmazsa imha edilmesini düşünmek bence güzel bir fikir değil. Benim hoşuma gitmedi. Oyuncak değil ki bu embriyolar. Belki senin rahminde yaşama ihtimali var bilemeyiz. Rabbim senin en doğru kararı vermene yardım etsin. Umarım verdiğin karar sonucunda bebeğine kavuşursun 🤲🤲🤲

X