Öyle olacak mecburTavuk suyu çorbadan devam edin bence
14:30 da canımSenin kacta randevun canim
Canım mücadeleniz büyük, Rabbim emeklerinizi boş çıkarmayacaktır, O’na inan. Allahım tez vakitte sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsinmesajın için çok teşekkür ederim gözlerim doldu okurken, gebeliğin için de çok tebrik ederim:) başkalarının haberlerini almak beni de motive ediyor.
benim de amhım düşük 0,1 ler de 0,2 lerde geziyor, rezerv azlığının yanında ciddi bir de yumurta kalitesizliğim var sanırım. İlk öğrendiğimde 30 yaşındaydım bekardım. Şuanki eşim o zamanlar erkek arkadaşım çok büyük bir trafik kazası geçirmişti, hayatı kurtuldu ama engelli kaldı. Tedavisi 4 sene sürdü yine de.
Ben o sırada yumurtalarımı dondurdum ve 0,43 amh ile 2 seferde 12 yumurtam toplandı donduruldu. Şimdiye kadar hep onlara güvenmiştim. Evlendik. 6 ay denedik kendimiz olmadı. Sonra tüp bebeğe geçtik. Ancak eşimde bu kazadan dolayı kendisi sperm veremiyor tese ile alındı. Onunda kalan spermleri donduruldu. Yeni başladığımız tedaviden 2 yumurtam toplantı 1 tanesi de iyi kaliteydi eskiden donduruğum yumurtaları da ben denemek istedim çünkü tüp bebek kadar tese ameliyatı da çok maliyetli yeterince embriyomuz olsun ve tekrar eşim ameliyata girmek zorunda kalmasın diye. Kazasından dolayı ameliyat gibi operasyon gibi işlemler travma oluşturmuş çok korkuyor..Sonra yumurtaların yarısını çözdürdük 6 yumurtadan 3 ü çözülürken bozuldu, 3 ü döllendi ama ilerlemedi. Yeni alınan 2 yumurtanın teki ile transfer yapıldı o da tutmadı. Sonra tekrar yumurta toplattım 3 yumurta çıktı 2 si döllenmedi 1 i döllendi ertesi gün bozuldu. Yani rezevlerin az olduğu gibi binbir emek ile çıkan yumurta da ilerlemiyor. Kalitesini arttırmak için yapmadığım kalmadı. Bu defa Maslak Acıbadem'e geçtim prp+exozom yaptırdım kalite sayı artsın diye 6 yumurta çıktı ama bunlarda bahsettiğim gibi pek umutlu konuşmuyorlar. Daha önce duymamıştım açıkçası geç olgunlaşıp döllenen yumurtayı o nedenle sormak istedim İnşallah bu defa elim boş kalmaz sağlıklı embriyolara ulaşırım tek umudum bu.
Amin çok teşekkür ederim inşallah bir an önce kavuşurum, sende güm bür gümbür bir kalp atışı duy bugün:)Canım mücadeleniz büyük, Rabbim emeklerinizi boş çıkarmayacaktır, O’na inan. Allahım tez vakitte sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin
Ayy fena hissettim kendimi kötü bir örnek vermişimÖyleymiş kuzum o yüzden içemiycem sağolasın
Doktorum bana parol icebilirsin dedi gunde 6 taneKızlar selamlar,
Ben üşütmüşüm, bademciklerim şişti, inanılmaz halsizim, başım ağrıyor. Normalde böyle durumlarda udi hindi yağı içerim, antibiyotik niyetine; ama onu da içmeye cesaret edemedim şimdi. Bademcik enfeksiyonu, baş ağrısı için doğal ve gebeler için zararsız yöntemler var mı acaba?
Kuzum bunların hepsi vesile aslında yumurtaymış embriyoymuş dünya gözüyle gördüğümüz ve aramamız gereken vesileler sen elinden geleni yapmışsın yapıyorsunda zaten. Rabbim sana da eşine de tez zamanda kalıcı şifalar versinmesajın için çok teşekkür ederim gözlerim doldu okurken, gebeliğin için de çok tebrik ederim:) başkalarının haberlerini almak beni de motive ediyor.
benim de amhım düşük 0,1 ler de 0,2 lerde geziyor, rezerv azlığının yanında ciddi bir de yumurta kalitesizliğim var sanırım. İlk öğrendiğimde 30 yaşındaydım bekardım. Şuanki eşim o zamanlar erkek arkadaşım çok büyük bir trafik kazası geçirmişti, hayatı kurtuldu ama engelli kaldı. Tedavisi 4 sene sürdü yine de.
Ben o sırada yumurtalarımı dondurdum ve 0,43 amh ile 2 seferde 12 yumurtam toplandı donduruldu. Şimdiye kadar hep onlara güvenmiştim. Evlendik. 6 ay denedik kendimiz olmadı. Sonra tüp bebeğe geçtik. Ancak eşimde bu kazadan dolayı kendisi sperm veremiyor tese ile alındı. Onunda kalan spermleri donduruldu. Yeni başladığımız tedaviden 2 yumurtam toplantı 1 tanesi de iyi kaliteydi eskiden donduruğum yumurtaları da ben denemek istedim çünkü tüp bebek kadar tese ameliyatı da çok maliyetli yeterince embriyomuz olsun ve tekrar eşim ameliyata girmek zorunda kalmasın diye. Kazasından dolayı ameliyat gibi operasyon gibi işlemler travma oluşturmuş çok korkuyor..Sonra yumurtaların yarısını çözdürdük 6 yumurtadan 3 ü çözülürken bozuldu, 3 ü döllendi ama ilerlemedi. Yeni alınan 2 yumurtanın teki ile transfer yapıldı o da tutmadı. Sonra tekrar yumurta toplattım 3 yumurta çıktı 2 si döllenmedi 1 i döllendi ertesi gün bozuldu. Yani rezevlerin az olduğu gibi binbir emek ile çıkan yumurta da ilerlemiyor. Kalitesini arttırmak için yapmadığım kalmadı. Bu defa Maslak Acıbadem'e geçtim prp+exozom yaptırdım kalite sayı artsın diye 6 yumurta çıktı ama bunlarda bahsettiğim gibi pek umutlu konuşmuyorlar. Daha önce duymamıştım açıkçası geç olgunlaşıp döllenen yumurtayı o nedenle sormak istedim İnşallah bu defa elim boş kalmaz sağlıklı embriyolara ulaşırım tek umudum bu.
Merhaba güzel sonuçlar alalım hep birlikte inşallah ben simdi 2. Adeti bekliyorum yumurta toplandıktan sonra sadece antibiyotik ve enterogermina probiyotik içtim onlar bitince başka birşey içmedim doktor 2. Adette ara beni dedi histereskopi yapılacak bende perde varmış kesilecek daha sonra 3 ay bekleyeceğiz dedi rahmin toparlansın sonrada transfer yaparız dedi bakalım hayırlısı olsun inşallah hakkımızdaMerhaba sizin süreciniz benimkiyle aynı olacak ama siz benden önce başlamışsınız. Bende bugün adetimin dördüncü günü ilk iğnelerimi oldum. Gnal f ve Pergoveris verildi. Benim de iki adet beklenecek sonra histereskopi yapılacak miyom ve rahim ağzı darlığından dolayı. Şu an ne durumdasınız bekleme sırasında da ilaç kullanılıyor mu.
Canım benim doktor da 2200 TLydi ücret biz zorla devam etmek istedik bi kez daha gelelim falan dedik ama o inatla gelmeyin dediKızlar biz 7+5 haftalığız
Çok şükür keseyi gördük, kalp atışını duyduk
Tüp bebek doktorumuzun muayene ücreti 1900 TL
Ücreti bu kadar yüksek olunca haliyele son gittiğimizde doktorumuza biz sizi ne zaman bırakalım malum fiyatlar gibi birşey söyledim
Doktorumuz da 3.aya kadar benle devam etmenizi öneririm dedi.
Kalp atışını duyduktan sonrada 10 gün sonra tekrar gelin dedi(neden gelin dedi onu da anlamadım)
Sonra madem ben bu doktorda 3 ay devam edeceğim sizden bazı testler istemiş doktorlarımız bende öyle birşeyde istemedi
Ben çok kararsız kaldım doktorumuz evet çok iyi ama pek ilgili gibi gelmiyor artık bana ben bebek hakkında bişeyler duymak istiyorum kaç santim, haftasına göre gelişimi nasıl vs gibi ama sanki bunları zorla ağzından alıyorum gibi oluyor.
Sizce tüp bebek doktorumuzu bırakıp başka bir doktordan devam edelim mi ona vereceğim 1900 TL ile başka bir doktorda 2 kez muayene olurum diye düşünüyorum.
Hemde en azından duymak eiistediğim şeyleri belki başka doktor daha ayrıntılı anlatır
Estağfurullah hiç beklemediğim bir haberdi sebebini söyledi mi peki? Kan pıhtılaşması falan bakılmışmıydı? Bende ilk gebeliğimde aynı durumu yaşamıştım o nedenle aeni şuan anlayabiliyorum. Rabbim sabırlar versin vardır bir hikmeti illaki kolaylıkla atlatmanı nasip etsin canımKızlar ben bebeğimi kaybettim, Allah sizlere hayırlı, sağlıklı doğumlar ve bebekler nasip etsin.
Taa içimde hissettim acıyı sanki. Güçlü durmaya çalış lütfen bitanem...Kızlar ben bebeğimi kaybettim, Allah sizlere hayırlı, sağlıklı doğumlar ve bebekler nasip etsin.
Hiç üzülme Rabbim büyüktür bende ilk bebeğimi kalp atışını duyamadan kaybetmiştim çok zor ama güçlü ol lütfenKızlar ben bebeğimi kaybettim, Allah sizlere hayırlı, sağlıklı doğumlar ve bebekler nasip etsin.
Canim benim.. İçim yandıKızlar ben bebeğimi kaybettim, Allah sizlere hayırlı, sağlıklı doğumlar ve bebekler nasip etsin.
Canımm gelmiş geçmiş olsun ALLAH kısa zamanda sağlıklı evlat Nasip etsinKızlar ben bebeğimi kaybettim, Allah sizlere hayırlı, sağlıklı doğumlar ve bebekler nasip etsin.
Ya ne bileyim daha detaylı baksın istiyorum galiba bebişimeCanım benim doktor da 2200 TLydi ücret biz zorla devam etmek istedik bi kez daha gelelim falan dedik ama o inatla gelmeyin dediİlaç kullanımını anlatmıştı ama unuttum sonrasında mesaj attım cevap verdi açıklayıcı bi şekilde. Daha önce düşüğün falan varsa devam et tüp bebek doktoruyla. Ama ilk denemeyse gerek yok bencede ama ilaç kullanımını öğren iyice neyi ne zamana kadar kullanman gerektiğini. Kalp atışından 15 gun sonra istediğiniz bi doktora gidebilirsiniz demişti bi de bize.