- 26 Eylül 2022
- 1.174
- 1.775
- 35
-
- Konu Sahibi ffestinalente
- #58.901
Sağ ol canım.. rotanin 2. Dozunu ve bexseroyu olduk biz bu ay. Bexsero 2100 du galiba. Rota da 1700.Geçmiş olsun canım aşıyı ne kadara oldunuz bizde bu ay olacağız da
Sağol canım bizde bu hafta yaptıracağız ikisiniSağ ol canım.. rotanin 2. Dozunu ve bexseroyu olduk biz bu ay. Bexsero 2100 du galiba. Rota da 1700.
her bebek kendine özel farklı zamanlarda hepsini birden yapabilir o yüzden normal bence bizim ki de sıkılıp bağırıyor hemen canı isterse bazen dönüyor bazen dönmüyor ama altını değiştirirken ayaklarıyla oynayıp yana devriliyor üst giydirmek altını almak çok zorlaştıKızlar yusufu babasına devretmisken aklımdaki soruları sorayım size. Doktor kontrolünde o kadar cok şey soruyorum ki her şeye vakit kalmıyor muayenede ..
1. Benim oğlan yüzüstü yatarken kollarindan destek alıp göğsünü kaldirmiyor henüz. Ve o kadsr çabuk sıkılıyor ki hemen almak zorunda kalıyorum. Kendini o şekilde kaldıramamasi normal mi?
2. Ve tabi hala dönemiyor. Çünkü yerde de çok kalmıyor beyimiz. Bu normal mi? Bir de dönen bebisler sırt üstünden karin üstüne mi yoksa karın üstünden sırt üstüne mi dönüyor ilk?
3. Son olarak bebislerin banyosunu nasıl yaptırıyorsunuz şu an? Artık küvete sığmıyor ama yusufu kucağıma alıp duşa kabine de girmeye cesaret edemiyorum ayağım kayarsa falan diye? Sizler nasil yıkıyorsunuz?
Darısı başımıza sizin bebeiş ne kadarlık acaba bize ne zaman yaparlar deri testi. Süt+dana eti+ yumurta diyeti yapıyorum perşembeden beri olmuyordu kan bugüm yine olduKızlar bugün çok mutluyum aylar sonra yoğurt çorbası içeceğim
Alerji için gittim deri testi yaptılar şükür normale dönmüş ek gıda bize çok fayda etti egzamaları da geçti
Yumurta beyazını yedir dedi ona başlıcaz
Sabah kahvaltı öğlen çorba arada meyve ve akşam yemeği şeklinde ilerlicex
Önce ben diyeti açacağım iki hafta sonra Mete bey yoğurt yiyecek
2 hafta sonra da et tavuk ve hatta kaz etine geçeceğiz kazı özellikle sordum çünkü taze taze annem gönderecek temizleyip Mete de nasiplensin
Ciğerini yedir dedi hatta kazın
Darısı diğer alerjik bebişlere
Amin inşallahDarısı başımıza sizin bebeiş ne kadarlık acaba bize ne zaman yaparlar deri testi. Süt+dana eti+ yumurta diyeti yapıyorum perşembeden beri olmuyordu kan bugüm yine olduyarın gastroya da gideceğiz cuma alerjiye.
Benimkinde altını değiştirirken poposunu kaydira kaydira önümden kaçıyor. Yan yan gidiyor yaniSağol canım bizde bu hafta yaptıracağız ikisini
her bebek kendine özel farklı zamanlarda hepsini birden yapabilir o yüzden normal bence bizim ki de sıkılıp bağırıyor hemen canı isterse bazen dönüyor bazen dönmüyor ama altını değiştirirken ayaklarıyla oynayıp yana devriliyor üst giydirmek altını almak çok zorlaştıbanyoyu eşim yaptırıyor alıp kucağında yıkıyor oturana kadar bu şekil gider herhalde oturduğu zaman altına bir havlu serip küvetin içinde yıkarım
Sencer ben yanındayken dönmüyor ben de dönemediğini sanıyordum ama bugun bırakıp mutfağa gittim döndüğümde yüz üstüydü ben varken asla yapmıyor amaKızlar yusufu babasına devretmisken aklımdaki soruları sorayım size. Doktor kontrolünde o kadar cok şey soruyorum ki her şeye vakit kalmıyor muayenede ..
1. Benim oğlan yüzüstü yatarken kollarindan destek alıp göğsünü kaldirmiyor henüz. Ve o kadsr çabuk sıkılıyor ki hemen almak zorunda kalıyorum. Kendini o şekilde kaldıramamasi normal mi?
2. Ve tabi hala dönemiyor. Çünkü yerde de çok kalmıyor beyimiz. Bu normal mi? Bir de dönen bebisler sırt üstünden karin üstüne mi yoksa karın üstünden sırt üstüne mi dönüyor ilk?
3. Son olarak bebislerin banyosunu nasıl yaptırıyorsunuz şu an? Artık küvete sığmıyor ama yusufu kucağıma alıp duşa kabine de girmeye cesaret edemiyorum ayağım kayarsa falan diye? Sizler nasil yıkıyorsunuz?
Benimkinde altını değiştirirken poposunu kaydira kaydira önümden kaçıyor. Yan yan gidiyor yanigelişim basamakları için de bu yok ama bu yusufa özgü herhalde. Bir de yüzüstü koyunca popoyu havaya kaldırıp dizlerinden güç almaya çalışıyor. Değişik hareketleri var yavrumun ama olması gereken yok. Banyo işine bir çözüm bulmam lazım benimde ya
Yaa baya uzun bir süreçmiş. Ben 2. Ayından sonra ara ara belirti görmüştüm. Bakalım ne olacak yaklaşık 2-2,5 aydır diyet sürecindeyizAmin inşallah
Bebeğim 5 aylık 20 günlükten beri alerji diyetteyim
Umarım kısa sürede biter 4 aylık ek gıda başladık kilo alımı az olduğu için bizde fayda olduYaa baya uzun bir süreçmiş. Ben 2. Ayından sonra ara ara belirti görmüştüm. Bakalım ne olacak yaklaşık 2-2,5 aydır diyet sürecindeyiz
Ben kendimle sokuyorum arada banyoya ama çok buhar olmasın mayışıyorBenimkinde altını değiştirirken poposunu kaydira kaydira önümden kaçıyor. Yan yan gidiyor yanigelişim basamakları için de bu yok ama bu yusufa özgü herhalde. Bir de yüzüstü koyunca popoyu havaya kaldırıp dizlerinden güç almaya çalışıyor. Değişik hareketleri var yavrumun ama olması gereken yok. Banyo işine bir çözüm bulmam lazım benimde ya
Geçmiş olsun canım. Benim kız artık rutine bağladı her aşı sonrası ateşi çıkıyor. Ben bu son aşılarında direk aşıdan 2 saat sonra verdim calpolü. Ona rağmen yine 37.6 yı gördükBugün bexsero aşısını oldu canım. 37.9 du görünce verdin calpol ne kadar hızlı ilerliyor ya. Hemen çıkardım üstünü başını
Her bebek farklı canım dert etme döner. Benimki sırt üstünden karın üstüne dönüyor, sonra eski haline geri gelemeyip ağlıyorKızlar yusufu babasına devretmisken aklımdaki soruları sorayım size. Doktor kontrolünde o kadar cok şey soruyorum ki her şeye vakit kalmıyor muayenede ..
Her çocuğun gelişimi farklıdır panik yapmayın normal. Erkek çocuklar biraz daha kas gelişimi olarak geriden geliyor ilk çocuğum olan oğlumda öyleydi 10 aylıkken emeklediKızlar yusufu babasına devretmisken aklımdaki soruları sorayım size. Doktor kontrolünde o kadar cok şey soruyorum ki her şeye vakit kalmıyor muayenede ..
Dr kilox2 şeklinde yani 7 kiloya 14 damla diyor. Yalnız ben iciremiyorumki tadını sevmedi kızım ekşi geldi. Püskürtüyor agzindan her yeri kahverengi boya gibi oluyor. Siz nasıl iciriyorsunuz?Merhaba herkese, bestiron damlaya başladı bebeğim. 7350 Gr. Günde kaç damla veriyorsunuz acaba?
İnşallah bize de iyi gelir ek gıda süreciUmarım kısa sürede biter 4 aylık ek gıda başladık kilo alımı az olduğu için bizde fayda oldu
Oyy masaallah sencere. O oturaği biliyorum canım ama gerek var mı bilemedim boyle kucakta da tek elini kullanamıyorsunSencer ben yanındayken dönmüyor ben de dönemediğini sanıyordum ama bugun bırakıp mutfağa gittim döndüğümde yüz üstüydü ben varken asla yapmıyor ama
Banyo içiN bebek mama ve banyo oturağı yaz googlea ondan alcaz biz ama bilmiyorum kuşlanmadm kullanan varsa bi bilgilendirse
Ayy öyle yana doğru da devrilmiyor ona bile razıyımHdjdj yusufca gelişim basamaklarına göre herşey yolunda belli kibulut yusuftan daha büyük (hejdj oğlum abii olmuş ) ama bulutta dönmedi daha. Ayakları tutuyor ağzına sokuyor tutup yan dönüyor bana sevinçten kalp krizlerini geçirticek gibi oluyor ama sonra gülerek geri geliyor. Hah diyorum bu sefer dönecek.. hemen telefona sarılıyorum ama yok yanlış alarm. O yüzden hiç dertlenme o uygun doğru zamanda dönecek.
Tummy de dikkatini çekmesi için birşeyler yapıyor musun? Mesela sulu tepsiler, ilgisini çekecek oyuncaklar gibi..?
Bulutu babası yıkıyor. Katlanabilir minik plastik bir tabure aldık hemde pembe renkli düşün hdjskk görünce bu işimize yarar dedik kaptık. Eşim ona oturuyor bulutu bacağına koyuyor kovası ve maşrapası ile yıkıyor. Bitince beni çağırıyor. Havluya sarıp giyindirmesi bakımı onları da ben yapıyorum. Bence verimli bir yöntem. Ayakta bana riskli geliyor. Hamsi gibi birşey bunlar jdjjs
Evet canım küvete oturtuyorum ama daha pratik bir yöntem bulmaya çalışıyorumBen kendimle sokuyorum arada banyoya ama çok buhar olmasın mayışıyorküvette zaten kendisi yaslanıp oturur pozisyona alıyordur kendini o şekil sığabilir belki
Ah canım ya size de geçmiş olsun canım. Bir de benim oğlan asilardan sonra 3 gün sürekli miz miz ve ağlama modunda oluyor hiç kucaktan inmiyor. Aşı günlerinden nefret ettim iyiceGeçmiş olsun canım. Benim kız artık rutine bağladı her aşı sonrası ateşi çıkıyor. Ben bu son aşılarında direk aşıdan 2 saat sonra verdim calpolü. Ona rağmen yine 37.6 yı gördük