- 26 Ağustos 2020
- 588
- 512
- 53
- 32
Benimde tam o zamana denk geldi aşı zamanım yaptırmadım canım bendeyok ben yaptırmadım aşılar toplatılmaya başlayınca doktorum bekle yapma dedi
Daha ne istiyorsun canım ben 6 ayda 8,5 kg aldım. Kalan 3 ay 5 kiloyu geçmem inşallah. Karnın boyutu da kişiden kişiye değişiyor. Hiç takma. İlk bebeğimde senin gibi az kilo almıştım ama karnım burnumdaydı. Bunda ise bariz kilo almama rağmen karnım daha küçük.Benim karnım büyümüyor gibi ya..ya da yavaş büyüyor bilmiyorum benim gibi olan var mıdır. Dışarıda 3 aylık gebeler görüyorum benden büyük karınları var. 4 kilo almışım 6 buçuk ayda. Bebeğin ağırlığı da gayet iyi görünüyordu son kontrolümde. Zaman yakınlaştıkça saçma sapan şeyleri kafaya takmaya başladım. Hareketleri az mı acaba diye düşünüyorum bazen. Neyseki pazartesi kontrolüm var doktoruma danışınca biraz im rahatlar.
Hazırlık konusuna gelince ben de yakında en azından hastane çantası hazırlamayı düşünüyorum ne olur ne olmaz hazır dursun diye. Onun dışında ilk etap için sadece anne yanı park yatak aldım.
Benimki yaptır demedi içim rahatBenimde tam o zamana denk geldi aşı zamanım yaptırmadım canım bende
Dr sordum yaptır dedi ama hala yaptırmadım :/
Sonradan da yaptırmadım diye pişmanda olmak istemiyorum ama :/
Kuzum ben yaptırdım 2 dozda valla Allah’a emanetiz napalım doktorum yaptır dediHanımlar benden başka tetenoz aşısı yaptıran var mı? Ben ilkini yaptırdıktan sonra siz toplatılıyor aşılar filan demiştiniz. 2. Si için yarına çağırmışlardı. Emin olamadım ikincisine gitsem mi gitmesem mi? Konu hakkında bilgisi olan var mı? Veya doktoruna soran?
Canım bnde sıcak değilim ama çoktan araştırıyorum, yani bir kesim dr seninde yazdığın gibi evde yada tarlada doğum olmuyor diyor ama bi kesimde tam tersi, mesela sadece ameliyat aletinin paslı olması değil kedi tırmalasada tetanoz ve kuduz vuruluyor veya kanamalı bi kaza olsa tetanoz vurulmadı gerekiyor gibi gibi..Benimki yaptır demedi içim rahatbi de evde Doğum olunca daha çok gerekli o aşı. Hastanede her şey hijyen bilmiyorum nedense sıcak değilim o konuya
Süperbu arada cumartesi kontrolüm ve şeker yükleme testim vardı. siz yaptırdınız mı?
24+5 de gittim ve çok şükür sonuç bugün geldi. her şey normalmiş gebelik diyabeti yokmuş.
bu arada bizim kız 24+5 de 33,6 cm ve 902 gr çıktı. umarım sağlıkla devam etsin. plasentam çok az yukarı çıkmış. bu da beni mutlu etti. ( normalde aşağıda olması sebebi ile erken doğum ve kanama riskim vardı )
Maşallahhh kilosu baya iyiibu arada cumartesi kontrolüm ve şeker yükleme testim vardı. siz yaptırdınız mı?
24+5 de gittim ve çok şükür sonuç bugün geldi. her şey normalmiş gebelik diyabeti yokmuş.
bu arada bizim kız 24+5 de 33,6 cm ve 902 gr çıktı. umarım sağlıkla devam etsin. plasentam çok az yukarı çıkmış. bu da beni mutlu etti. ( normalde aşağıda olması sebebi ile erken doğum ve kanama riskim vardı )
Ben İstanbuldayım Canım. Medicalpark park Florya Hediye hocaya gidiyorum çok memnunum, sigortam olduğu için Doğuma ve kontrollere para vermiyorum ama bizim hastanede sanırım 20.000 olmuş. Şeker için de doktorum 1 bardak kolada daha fazla Şeker var dedi. 2 dilim baklava kadar şeker verdik bebeğe Asla zararlı değil dedi yaptırdım. Senin kontrol ne zaman ?Süpermaşşallah çok iyi gidiyorsun.
Ben şeker yüklemesi konusunda çok kararsızımhem kesinlikle yaptırmam gerekiyor gibi hissediyorum hem de bebeklere bir zararı olur mu emin olamıyorum. Bir çok dr farklı farklı düşünüp konuşuyor.
Hala hastane arıyorum doğum için 2023 fiyatları belli olmaya başladı ve geçen seneye göre uçuyor / uçuyoruz.
Sen hangi hastaneye gidiyorsun? Doktorundan memnun musun? Fiyatlar nasıl?
Evet tombiş sankiMaşallahhh kilosu baya iyii
Maşallah canım çıkacak yavaş yavaş yukarı çığunlukşa öyle oluyor ve düzeliyor allahın izniylebu arada cumartesi kontrolüm ve şeker yükleme testim vardı. siz yaptırdınız mı?
Kaç kilo aldın acepMaşallah canım çıkacak yavaş yavaş yukarı çığunlukşa öyle oluyor ve düzeliyor allahın izniyleşeker yüklemesi için bu perşembe çağırdı benim dr ama ben bi sonraki hafta gideceğim. Yani ben yaptıracağım. Bu konu için şöyle düşünüyorum şekere çok karşı gbi gebeliğinde hiç şeker tüketmeyen biri evet karşı olabilir ama zatn tatlı yiyorsa şeker yüklemesindeki miktardan kaçması abes oluyor, ben malesef çok tatlıya düşkün oldum gebelipim başından beri öncesi böyle değildim malesef ki tüketiyorum birde annem vs şeker hastası çok da kilo aldım. Kesin yaptırmalıyım diyorum şeker çıkmaz inşallah hafif bi şüphem var
Evet ben de oluştu göbekten aşağı iniyor neye yarıyor acabakızlar merhaba ,
göbeğinde çizgi oluşan oldu mu? durumlar nasıl herkes iyi mi? hazırlıklar nasıl gidiyor :)
bir işe yaramıyor göbek büyüdükçe renk pigmentlerimiz ortada toplanıyor ama bence değişik bir duygu :) benim de şimdilik çok uçuk bir renk olarak başladı :)Evet ben de oluştu göbekten aşağı iniyor neye yarıyor acaba
Canım ben 13 kg aldımKaç kilo aldın acepben de çok aldım 25 haftada 8,5 kg
oyyy ben de çok kilo aldım diyorum baştan desene bana moral olsunCanım ben 13 kg aldım
Canim yavruna kavustun mu ?Merhaba kızlarpazartesi transfer oldum 5.gün donmuş embriyo bugün test yaptım şu şekilde çıktı
Allah korusun sende şeker çıkarsa ve bu sebeple erken doğum yaparsan ya da bu testi yaptırmadığın için fark edemezsen doğum anomalisi olursa kim verecek hesabını? ben yaptırdım. doktorumla konuştum zaten verilen şeker 2 dilim baklavaya denk dedi. sonucum negatif çıktı yani bir sorun yok ama olsaydı direkt diyabete bağlı diyet verecekti bebekle ilgili sorun oluyormuş. sen bilirsin tabiKızlar şeker yüklemesi yaptıracaklr var mı aranızda ?? konunun hepsini okuyamadım
ben tetanoz ilk doz yaptırdm doktorum bir zararı yok dedi tetanoz sonrası detayllıya girdim bir sıkıntı çıkmadı şükür allaha emanet artık ama seker yüklemesi konusunda kararsızm annem dahi yaptırma diyor ama kilo da aldım 75 le hamile kaldım 82 yim suan 6 ay ooldu 7 kilo aldım daha da alacagm gibi son 2 kiloyu bu 2 haftada aldım cunku.sizn doktorlar ne diyor
Onu biliyorum ben de kararsızm seket yüklemesi yapmadan baska bir takibi yok mu acaba onu araştırmak gerek atıyorum haftada 1 aclık kan sekeri tokluk seker ölçümü gibi gibi ya dda bebgin suyunda fazlalık olursa testi yaptırmak gibi belirli hafta zorunlulugu mu var 28 sonrası da olur mu bilgisi olan var mı acabaAllah korusun sende şeker çıkarsa ve bu sebeple erken doğum yaparsan ya da bu testi yaptırmadığın için fark edemezsen doğum anomalisi olursa kim verecek hesabını? ben yaptırdım. doktorumla konuştum zaten verilen şeker 2 dilim baklavaya denk dedi. sonucum negatif çıktı yani bir sorun yok ama olsaydı direkt diyabete bağlı diyet verecekti bebekle ilgili sorun oluyormuş. sen bilirsin tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?