- 22 Temmuz 2021
- 1.578
- 2.519
- 39
-
- Konu Sahibi yoncambenim
- #100.641
Ama mecburuz mamayı içmeyen çocuğa mecbur doktor dedi hep dut pekmezi öneriyoruz azcık tatlandırın..vanilyayıda doktor önerdi 2 doktorda alerji uzmanına önerdi..bende hala zor günler yaşıyorum..zor içiyorlar kıza kıza..öyle zor ki6900 ama kıyafetlerle tartıldı.
Zor içiyor ya . Pekmez icin erken sanki
Vanilya özü ne kadar güvenilir bilemiyorum?
Sence ?
Çok zor günler yaşadık biz
Kaçta uyanırsam uyanayım kahvaltı için saatin 10 olmasını bekliyorum. Avokado, yumurta, salata, bazen kavurmaBize de anlat neler yapıyorsun ne sonuç aldın
Çok şaşırdım. Halbuki mama çok tok tutuyor normalde.Selam kızlar
Oğlum 4.ayını bitirecek ama halâ geceleri 2 saatte bir uyanıyor ve karnını doyurmak istiyor. Sadece mama ile besleniyor. Biberon ile içerken tekrar uyuyakalıyor. Gündüzleri 120-150 cc içiyor. 2-2,5 saatte bir. Süreyi daha fazla uzatamıyorum çıldırırcasına ağlamaya başlıyor. Geceleri 90-120 cc veriyorum. Bu mama miktarına sanırım 3-3,5 saatte 1 beslenmesi gerekiyor. Ama ben gece halâ hiç uyuyamıyorum. Bazen 1,5 saatte bir bile mıkırdandığı oluyor. Bunu nasıl düzene sokacağım. Çok sık acıkıp içtiği için ve uyurken gazını çıkartamadığım için alttan pırtlatmaya çalışıyor, uykuda ayaklar hep hareket halinde dakikalarca sürüyor. Emziği vermezsem kendini uyandırıyor. Bütün gece telefonda piş piş muzigi acık sabaha kadarNasıl düzene koyacağım bu durumu bilmiyorum
Ben kocama kestirdim saclariBen de kestirmeyi dusunuyorum ilk firsatta bebekle gitsem orda durmazsa diye korkuyorum bi ayarlarsam gitcem kestirmek kismen faydalı olablr cidden ama cook kisa degil baglanması lazm yoksa dökülen direk yere saga sola gider baglaninca hic yoktan tokada kaliyor birazı
Gazini çıkaramasan da mamadan sonra dik tut bi 10 dk falan.Ben gece emzirip bi 10 dk da omzumda tutuyorum öyle demişti doktor.Ayrica bu doktora sorman da fayda var çok fazla geldi bana da açıkçası.Sadece mama veren anneler varsa daha iyi yorum.yapar bence.Bir de gunduz uykusu nasıl eğer çok uyuyosa gece ondan uyaniyodurSelam kızlar
Oğlum 4.ayını bitirecek ama halâ geceleri 2 saatte bir uyanıyor ve karnını doyurmak istiyor. Sadece mama ile besleniyor. Biberon ile içerken tekrar uyuyakalıyor. Gündüzleri 120-150 cc içiyor. 2-2,5 saatte bir. Süreyi daha fazla uzatamıyorum çıldırırcasına ağlamaya başlıyor. Geceleri 90-120 cc veriyorum. Bu mama miktarına sanırım 3-3,5 saatte 1 beslenmesi gerekiyor. Ama ben gece halâ hiç uyuyamıyorum. Bazen 1,5 saatte bir bile mıkırdandığı oluyor. Bunu nasıl düzene sokacağım. Çok sık acıkıp içtiği için ve uyurken gazını çıkartamadığım için alttan pırtlatmaya çalışıyor, uykuda ayaklar hep hareket halinde dakikalarca sürüyor. Emziği vermezsem kendini uyandırıyor. Bütün gece telefonda piş piş muzigi acık sabaha kadarNasıl düzene koyacağım bu durumu bilmiyorum
Çıkmaması imkansız cunku bütün yollar alerjiye çıkıyorİnşaallah çıkmaz..çok zor yaa
Foto atar misin?Ama mecburuz mamayı içmeyen çocuğa mecbur doktor dedi hep dut pekmezi öneriyoruz azcık tatlandırın..vanilyayıda doktor önerdi 2 doktorda alerji uzmanına önerdi..bende hala zor günler yaşıyorum..zor içiyorlar kıza kıza..öyle zor kisüt yetmiyor..organik iyi bi marka aldım..zaten ek gıdaya başladılar
Biberondan içerken uykuya geri daldığı için hiç kaldırmıyorumGazini çıkaramasan da mamadan sonra dik tut bi 10 dk falan.Ben gece emzirip bi 10 dk da omzumda tutuyorum öyle demişti doktor.Ayrica bu doktora sorman da fayda var çok fazla geldi bana da açıkçası.Sadece mama veren anneler varsa daha iyi yorum.yapar bence.Bir de gunduz uykusu nasıl eğer çok uyuyosa gece ondan uyaniyodur
Normal olan da o bence.Çok şaşırdım. Halbuki mama çok tok tutuyor normalde.
Benim kızım 150 ml içiyor, bir kez falan uyanıyor.
Ben 1 ayı geçince emzirmek veya mama vermek için hiç uyandırmadım geceleri.
Araba sen uyandırdın da alışkanlık mı edindi?
Valla benim.kiz gündüz hiç uyumuyo ,uyursa da nadir en fazla iki saat.Gece uyuyor bu yüzden.Benim kızla kıyaslarsak gündüz iyi uyuyoBiberondan içerken uykuya geri daldığı için hiç kaldırmıyorumpazartesi doktor randevumuz var soracağım.
Sabah 9 gibi uyanıyor ve ilk uykusunu 11 de yapıyor. 3 saat kadar uyuyor. Sonra 4 te uyuyor 6 ya kadar. Gece uykusuna 8-8buçuk gibi yatırıyorum. Sanırım fazla mı uyuyor acaba gündüz
Bende gündüz uykusunu azaltmaya çalışayım. Nasıl olacaksa kurulu saat gibi en fazla 2 buçuk saat uyanık kalabiliyor. Sonrasında huysuzlanıyor.resmen uyut beni diyorValla benim.kiz gündüz hiç uyumuyo ,uyursa da nadir en fazla iki saat.Gece uyuyor bu yüzden.Benim kızla kıyaslarsak gündüz iyi uyuyo
Kizlar bir anne vardi uzun sure haber alinamamisti, kullanici ismini hatirlayamadim ama aklima takildi haber geldi mi? Bebegi nasilmis?
Yok hayırKizlar bir anne vardi uzun sure haber alinamamisti, kullanici ismini hatirlayamadim ama aklima takildi haber geldi mi? Bebegi nasilmis?
Yani aynen her çocuk aynı olucsk diye bişi yok, anne baba genlerde etkiliyo biraz. Çok kilolu çocıkda iyi değil okadar .. dozunda herşeyin..Doktorumuz gecen ay sütun yetersiz maammaya basla dedi mamaya baslayinca da emmeyi tamamen kesti suan mama ve ek guda olarak beslememi soyledi doktor tabi kiloya takilmama kiziyor sagligi yerinde bir sorun yok her cocuk bir olmaz diyor
Ben hiç bilmiyorum aralıkli oruç olayınıKaçta uyanırsam uyanayım kahvaltı için saatin 10 olmasını bekliyorum. Avokado, yumurta, salata, bazen kavurmaiçeren kahvaltımı yapıyorum. Normalde süt ürünleri yasak ama ben peynir ve kaşar da yiyorum
Diğer öğünüm saat 3-4 gibi oluyor. O gün ne pişirdiysem onu yiyorum. Bazen en sağlıklı sebze yemeği, bazen pizzaYemek konusunda kendimi çok aşırı kasmıyorum çünkü bana göre olay çok da ne yediğinde değil de, o aralıklı orucu tutmakta, saatleri ayarlamakta.
Mesela meyve, çikolata vs istersem ya kahvaltıyla ya da öğle yemeğiyle beraber yiyorum. Aralarda ay bir meyveye yiyeyim demiyorum. O zaman oruç bozuluyor işte.
Ben şahsen kimyasal gebelikten sonra aralıklı oruç yaparken hamile kaldım. Bence vesile oldu çünkü o dönem sadece sağlıklı şeylerle besleniyordum.
Şimdi biraz daha rahatım, baya tatlı yiyorum ama saati belli olunca yine de kilo veriyorum, şimdiye kadar bir kilo verdim bile. Sanırım 4-5 gün oldu başlayalı.
Ha bu arada aralarda şekersiz tüm içecekler serbest. Kahve, soda, bol su
Aslinda kiloya takildigini dusunmuyorum cunki ayaz asla susmuyordu heo agliyordu psikolojimi bozucak derecede darlamisti beni en son aglayarak aradim doktoru bu cocuk susmuyor hep agliyor diye bi getir bakalim dedi gittim acliktan agliyor dedi sen sutunu bi sag dedi hastanede sagdim 40 cc bile zar zor cikti sütüm yokmus dogru duzgun oda mamayi basladi ve sonra agalamar nerdeyse yok oldu ben kilosuna bu surecin rtki ettiğini dusunuyorumYani aynen her çocuk aynı olucsk diye bişi yok, anne baba genlerde etkiliyo biraz. Çok kilolu çocıkda iyi değil okadar .. dozunda herşeyin..
ama bence oda kiloya takılmışki sana mama takviyeli gitmeni önermiş bence ..
ek gıda derken nelere başladın vermeye, bende az az veriyorum artık da
Ek gida derken muz eziyorum catalla icine bebe buskivisi pekmez zeytinyag ve normal mamasindan katiyorum 1 olck yogurda elma suyu sıkıp katiyorum elmayi haslayip havucla birlikte püre yapiyorum pirinç unu veriyorum yoğurt veriyorum yarinda kabak ve havuç püresi deniycem umarim severYani aynen her çocuk aynı olucsk diye bişi yok, anne baba genlerde etkiliyo biraz. Çok kilolu çocıkda iyi değil okadar .. dozunda herşeyin..
ama bence oda kiloya takılmışki sana mama takviyeli gitmeni önermiş bence ..
ek gıda derken nelere başladın vermeye, bende az az veriyorum artık da
Benimkilere sırtına alerji testi yaptılar..ikizlerin bi tanesinin sırtında yumurtaya alerjisi çıktı.o bölge kızardı.diğerinin cildinde alerji çıkmadı.fakat ikisininde kakası mukuslu ve cıvıktı.şimdi ek gıdaya başladım kakaları koyu, kına gibi yeşil oldu.yumunta ve süt ürünlerini yasakladı doktor.yavaş yavaş süt ürünlerini açacağız dedi.ek gıdada sebze ile başladım tadımlık sadece .kabak,havuç,patates,bezelye,elma armut muz ğibiFoto atar misin?
Evet zoe içiyor ve çok az içiyor.
Nelere alerjileri var peki?
Ek gıda icin ne yapıyorsun?
Vanilya nasıl bisiBenimkilere sırtına alerji testi yaptılar..ikizlerin bi tanesinin sırtında yumurtaya alerjisi çıktı.o bölge kızardı.diğerinin cildinde alerji çıkmadı.fakat ikisininde kakası mukuslu ve cıvıktı.şimdi ek gıdaya başladım kakaları koyu, kına gibi yeşil oldu.yumunta ve süt ürünlerini yasakladı doktor.yavaş yavaş süt ürünlerini açacağız dedi.ek gıdada sebze ile başladım tadımlık sadece .kabak,havuç,patates,bezelye,elma armut muz ğibi
Selam kızlar
Bızımkı sabah 6 ıla 7 arası uyanıp gün içinde 2 saat arayla max 40 dk uyuyorBiberondan içerken uykuya geri daldığı için hiç kaldırmıyorumpazartesi doktor randevumuz var soracağım.
Sabah 9 gibi uyanıyor ve ilk uykusunu 11 de yapıyor. 3 saat kadar uyuyor. Sonra 4 te uyuyor 6 ya kadar. Gece uykusuna 8-8buçuk gibi yatırıyorum. Sanırım fazla mı uyuyor acaba gündüz