2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Benimkilere sırtına alerji testi yaptılar..ikizlerin bi tanesinin sırtında yumurtaya alerjisi çıktı.o bölge kızardı.diğerinin cildinde alerji çıkmadı.fakat ikisininde kakası mukuslu ve cıvıktı.şimdi ek gıdaya başladım kakaları koyu, kına gibi yeşil oldu.yumunta ve süt ürünlerini yasakladı doktor.yavaş yavaş süt ürünlerini açacağız dedi.ek gıdada sebze ile başladım tadımlık sadece .kabak,havuç,patates,bezelye,elma armut muz ğibi
Büyük ihtimal bizim de deri testinde çıkmaz.
Doktor ne dedi peki çıkmayan bebek için ?

Ben hiç bilmiyorum aralıkli oruç olayını 🙈 insülin direnci olunca hiç girismedim. Aslında ben sana beslenmemi yazayım. Niye yaizyorum seninkini okudum sanki benziyor gibi 😀 ama bende kilo verme yok tabi. Saba kahvaltımı ancak 11 de yapabiliyorum çünkü bebe o zaman fırsat veriyor. Kahvaltısa 1 yumurta biraz peynir 1 dilim ekmek tam buğday yiyorum. Kahvaltının üstüne şekersiz kafeinsiz türk kahvesi. Aynı senin gibi 3 te bir kase yulaflı musli yiyorum. Ondan sonra şekersiz kafeinsiz filtre kahve. Akşam yemeği 6 da yarım kase corbba sebze yemeği yoğurt şeklinde yiyorum. En Türk l kahvesi filtre kahveyle kapanışı yapıyorum.Meyve yemem gün içinde hoca su içiyorum. Gece emzirdikten sonra çok için kiyilirsa bir parça peynir atarım ağzıma. Bu düzende ben neden kilo vermiyorum 😭
Ay sen benden daha az yiyorsun hatta 🤭 Mesela benim programıma kısayla senin tek fazlan saat 3teki yulaf. Yürüyüş falan yapabiliyor musun?
Ben akşamları bebeği eşime bırakıp 1-1.5 saat yürüyorum. Eşim de yürümek isterse bebeği de alıp çıkıyoruz.

Ben kocama kestirdim saclari😂😂kendı
makinasıyla dümdüz omuzda kestirdim dünya varmış,heryer upuzun kıllarla doluyordu sinirim bozulmuştu artık,hem banyodan sonra da rahatlık var hemen kurut oh mis😊😊
Aynen ben de rahatlarm diye dusunuyorum ama eşime kestirmiycem kuaföre kestircem ya daha iyi 🙃

Ama mecburuz mamayı içmeyen çocuğa mecbur doktor dedi hep dut pekmezi öneriyoruz azcık tatlandırın..vanilyayıda doktor önerdi 2 doktorda alerji uzmanına önerdi..bende hala zor günler yaşıyorum..zor içiyorlar kıza kıza..öyle zor ki 😔süt yetmiyor..organik iyi bi marka aldım..zaten ek gıdaya başladılar
Alerjik bebeklerde ek gıda nasıl ilerliyor yoğurt adımını falan hastanede mi yaptırıyorlar

Benimkilere sırtına alerji testi yaptılar..ikizlerin bi tanesinin sırtında yumurtaya alerjisi çıktı.o bölge kızardı.diğerinin cildinde alerji çıkmadı.fakat ikisininde kakası mukuslu ve cıvıktı.şimdi ek gıdaya başladım kakaları koyu, kına gibi yeşil oldu.yumunta ve süt ürünlerini yasakladı doktor.yavaş yavaş süt ürünlerini açacağız dedi.ek gıdada sebze ile başladım tadımlık sadece .kabak,havuç,patates,bezelye,elma armut muz ğibi
Tek bebek icin aylık kaç kutu mama yazıldı ?

Ay sen benden daha az yiyorsun hatta 🤭 Mesela benim programıma kısayla senin tek fazlan saat 3teki yulaf. Yürüyüş falan yapabiliyor musun?
Ben akşamları bebeği eşime bırakıp 1-1.5 saat yürüyorum. Eşim de yürümek isterse bebeği de alıp çıkıyoruz.
Yok canım bu arada biraz yoğunum evden çalışmam gerekiyor. Bebek uyuduğu her anı calisarak değerlendiriyorum. O sebeple hareket yok maalesef. Sürekli bilgisayar başındayım aşırı hareketsizim 🙈 senin yürüyüş baya etkili olmuş o zaman

Selam kızlar :KK16:
Oğlum 4.ayını bitirecek ama halâ geceleri 2 saatte bir uyanıyor ve karnını doyurmak istiyor. Sadece mama ile besleniyor. Biberon ile içerken tekrar uyuyakalıyor. Gündüzleri 120-150 cc içiyor. 2-2,5 saatte bir. Süreyi daha fazla uzatamıyorum çıldırırcasına ağlamaya başlıyor. Geceleri 90-120 cc veriyorum. Bu mama miktarına sanırım 3-3,5 saatte 1 beslenmesi gerekiyor. Ama ben gece halâ hiç uyuyamıyorum. Bazen 1,5 saatte bir bile mıkırdandığı oluyor. Bunu nasıl düzene sokacağım. Çok sık acıkıp içtiği için ve uyurken gazını çıkartamadığım için alttan pırtlatmaya çalışıyor, uykuda ayaklar hep hareket halinde dakikalarca sürüyor. Emziği vermezsem kendini uyandırıyor. Bütün gece telefonda piş piş muzigi acık sabaha kadar 🫣😭 Nasıl düzene koyacağım bu durumu bilmiyorum 😥

Bunu okuyunca yorum yazmadan edemedim..
Her uyanma acıktığı için değildir. Bence mama içince 2 saat sonra uyanıyorsa geri uyutmaya bak. Acıktığı için uyanmıyor gibi.

Uyku evrelerine göre uykusu hafiflediği için, çişini yaptığı için veya fazla beslendiği için rahatsız olup hareketleniyor da olabilir.

Ben akşam uyutmadan önce mama veriyorum. Onu 3 veya 4 saat idare edebiliyor.
Eğer 2 saat sonra uyanırsa tekrar mama vermem. Çünkü acıktığı için uyandığını düşünmüyorum. Geri uyusun diye bekliyorum.
Ama gece sadece emzirdiğim için 2-2,5 saatte bir uyanıyor. O zaman uykusu açılmadan emziriyorum..

O Ozqe59 kizzzzzz Kp ile oturmayaa tamam mi devam mii de hele:KK53:
Kızzz evde 3 çocuk olunca buraya girmeyi unutuyorum 🤦‍♀️😂oda sorumu merveeciimm tabiiki devamm 3 cocuk derken ondan bahsettim zaten kp,eşim, oğluşum. Hepsi birbirinden beter buralarda Bi laf vardr actırma kutuyu söyletme kötüyü derler o yüzden hiç şeetmeyim😂😂nasılsınz hanımlarrr iyisiniz inşallah

Ek gida derken muz eziyorum catalla icine bebe buskivisi pekmez zeytinyag ve normal mamasindan katiyorum 1 olck yogurda elma suyu sıkıp katiyorum elmayi haslayip havucla birlikte püre yapiyorum pirinç unu veriyorum yoğurt veriyorum yarinda kabak ve havuç püresi deniycem umarim sever
Bende yarın tatlı kabakla normal kabak alıp denicem inşallah severler iştahlı olurlar 😃😃 yoksa işimiz biraz zor

Aslinda kiloya takildigini dusunmuyorum cunki ayaz asla susmuyordu heo agliyordu psikolojimi bozucak derecede darlamisti beni en son aglayarak aradim doktoru bu cocuk susmuyor hep agliyor diye bi getir bakalim dedi gittim acliktan agliyor dedi sen sutunu bi sag dedi hastanede sagdim 40 cc bile zar zor cikti sütüm yokmus dogru duzgun oda mamayi basladi ve sonra agalamar nerdeyse yok oldu ben kilosuna bu surecin rtki ettiğini dusunuyorum
Ayyyy bendee sütüm gittiği zaman 2 göğüsümü sağdım ikisinden 10 cc anca çıkmıştı asla yetmiyodu sonra zamanla tamamen gitti kısmet yaaaa mama yarar belki paşaya

Kızzz evde 3 çocuk olunca buraya girmeyi unutuyorum 🤦‍♀️😂oda sorumu merveeciimm tabiiki devamm 3 cocuk derken ondan bahsettim zaten kp,eşim, oğluşum. Hepsi birbirinden beter buralarda Bi laf vardr actırma kutuyu söyletme kötüyü derler o yüzden hiç şeetmeyim😂😂nasılsınz hanımlarrr iyisiniz inşallah
Kız evine gitmemismiydi kp geri mi döndü 🙈

X