2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ayy hadi hayırlısı canım hepimiz için

Benim isimler belli ama ya kız olursa almila erkek olursa dağhan koyucam Allah nasip ederse

Ben baya bi cocuk emzirdim iki tanesi erkek biri kızdı ama baya esmer ve yanaklı bi kiz çocuğuydu bize benzeyecek şekilde değildi yani ve biraz büyüktü 1.5 yaşında falan şimdi hiç görmüyorum ha bir de taze bebek gördüm doğdu kucağıma verdiler doğurdum daha doğrusu pembe giydirdiler o da bembeyazdi cok gercekciydi o rüyamı unutamıyorum

İsim hiç görmedim görmedim oglumda sarışın renkli gözlü bi bebegi emzirmistim oglumun gözleri su an aynı o renk o bebegi de hiç unutamıyorum

Amin canım Allah bu sayfaya kizlar cok şükür dogurdum demeyi nasip etsin herkese sağlıklı bir şekilde ins
Amin canımcım inşallah ama ben ne rüya görüyorum ne de çok fazla iletişim kurabiliyorum şimdilik bebişle, daha pek fazla bişey hissedemiyorum gibi, çok heyecanlıyım çok istiyorduk ama bilmiyorum ki sanki cinsiyeti öğrenince daha yakın hissedicem gibi geliyor, yine de ufak ufak konuşmaya çalışıyorum, umarım benim gibi hissedenler vardır

İlk olduğu için böyle hissediyorsun bize bakma biz ikinci olunca hazıra konmuş gibiyiz su an kendini de kötü hissetme bu konuda zamanla gelir o his. Bi yerde bi yazı okumuştum ayne kopyaliyorum cok doğru yazigi gibi gerçekten
"Size analık serüvenimin ilk zamanlarından bahsetmek isterim. “Bebeğimi kucağıma aldığım an anne olduğumu hissettim, anne olmanın eşsiz huzuru, bebek gibi uyumak” ve buna benzer söylemler içinde büyüdüm. Doğal olarak böyle kodlandım.

Fakat pratikte işler…

…biraz farklı gelişti.

Onu gördüğüm ilk an annelere düşen sevgi ve duygu selinden ben de nasibimi aldım. Daha önce hiçbir şeye sahip olmadığım kadar benimdi. Çok küçük, çok savunmasız ve çok çok güzeldi. (Ya da bana öyle geliyordu, güzellik konusunda tam emin değilim.)

Bunların hepsi tamamdı; ama ya bu şaşkınlık, bu kaygı? Gerçekten kucağıma aldığım ilk an anne gibi hissetmiş miydim? İçimde böylesi büyük duyguları tartacak bir terazi geliştirmiş miydim? Bu, gerçekte de bu muydu? Ya yaşım veya en korkuncu kalbim yetmediyse?

Hislerime hükmedemeyecek kadar yorgunum. Ağrım, acım ve endişem daha baskın. Allah’ım, ben hiç böyle düşünmemiştim. Bebek şu anda neden ağlıyor? Bir yeri acıyor kesin. Kesin tutarken zarar verdim. (Hayır zarar vermedin. Ağlıyor; çünkü o canlı bir bebek sayın aynştayn)

Neyse, iyileşince durumun hakikatini daha net duyacağım nasılsa, hele bi evimize gidelim dedim.

Ve evimize geldik. Hastane ruhundan kurtulmak çok güzeldi. Evimiz sessiz ve tertemizdi. Epey rahatlamıştım.

Canım oğlum pek de bebek gibi mışıl mışıl uyumuyordu. Aslında büyük gibi de uyumuyordu. Hatta canım oğlum hiç uyumuyordu.

Ağlıyordu…

Hiç susmadan, gittikçe yükselen bir sesle, duvarları delercesine ağlıyordu. Günler geceler geçti susmadı.Bir noktadan sonra susar dedim, yine susmadı. Aç değil açıkta değildi; ama ağlıyordu. Ben de ağlıyordum.

Hastaydım, yürüyemiyordum. Uyumam gerekiyor, uyuyamıyordum. Anneliğin eşsiz huzuru mu? Ben sadece aşşırı uykusuz, şişko ve çaresiz hissediyordum. Yok yok, bence benden anne olmazdı. Zaten ilk buluşma da böyle olmamalıydı. (Meğer kolikmiş, tam 10 ay gece gündüz ağladı)

Bunu bir başkasıyla paylaşmak şöyle dursun, kendime bile şu anki kadar net bir şekilde söyleyemiyordum. Sanki ayıpmış gibi geliyordu. Onu sevmediğimi zannedecekler sanıyordum. Allah’ın kalbime, benim irademden bağımsız nasıl bir şey koyduğunu bilmiyordum. İçimde böyle bir dünya varken birkaç ay geçti. Ve bir gün geldi.

Onu koltukta bırakıp mutfağa gittiğimde, ilk kez yüzüstü dönme girişiminde bulunan bebeğim yere düştü ve bir feryat kopardı. O ağlama sesi, aylardır beynimin saçlarımı diken diken eden yerine değil de kalbimin daha önce keşfetmediğim bir yerine dokundu bu kez. Buna halk arasında ciğerlerin sökülmesi de deniyor, bilen bilir.

ciğerlerin sökülmesi de deniyor, bilen bilir.

Allahım bu nasıl bir duygu? Bu nasıl istem ve irade dışı bir yangın? Benim kalbimde ne varmış da haberim yokmuş! Benzetmemden ötürü bana Mahsun Kırmızıgül demezseniz, tam anlamıyla kelebeğin kozasını delip çıkması gibi… Ya da yok yok; Natalie Portman’ın içindeki siyah kuğuyu çıkardığı o sahnedeki gibi, sonunda kalbimdeki endişe perdesini delip çıkan anneliğimi hissettim. O kadar netti ki, o an dışardan bakan olsa görecekti sanki.

O gün ne olduğumu anlamaya başladığım bir sistem devreye girdi. Bir şalter kalktı, bir perde indi, ufkum açıldı, ışığı gördüm. Hatta bir Mahsun Kırmızıgül olarak güneşi gördüm.

Ve sonrası geldi. Emekledi, sıraladı, yürüdü, agu dedi, mama dedi,

“ANNE” dedi.

”Anne…
…seni o kadar çok seviyorum ki; içim içime sıkıştı. ”
(Bu cümlenin, yazarken bile nefesi titreten bir etkisi var hâlâ)

O dedikçe bendeki şey pekişti. O dedikçe ben kanatlarımı büyüttüm ve o kanatlarla sardım onu. Sevginin her zaman aynı kapıdan aynı surette girmeyeceğini, bazen görünmeyenin daha görünür olduğunu, kendimi, kalbimi anladım. Bazı laflar boşluktan başka bir şey değilmiş, anladım. Bir anne de pekâla zamana ihtiyaç duyabilirmiş. Benim gibi hisseden anneleri ilk bakışta tanıdım.

Keşfettim, ayaklarımı böyle böyle yere bastım.
Nicelik değilmiş meselenin özü. Bir anneyi anne yapan tek bir çocuk da çok çocukmuş. Bir gün kendi kanatlarını büyüdüğünde ben de ona uçmayı öğreteceğim, söz. Ve sonra uçacak, ve ben ardından el sallayacağım. Buradan sonrası çok duygusal, tamam susun.

Sevgiler,

Ben aşkım orda havalar nasil diye seviyorum tabiki insan suan tam hissedemiyor sadece ağrılarımdan halsizligimden anliyorum biseyler olduğunu

Ahhh canım çok teşekkürler göz yaşları içinde okudum ama o kadar iyi geldi ki, ben de içimde bi yerde çıkmayı bekleyen o duygunun olduğunu çok iyi biliyorum ama her şeyin bi zamanı var demek, iyi ki varsınız

Selam kızlar folik asit olarak ne kullanıyorsunuz? Bana doktor dil altı şeklinde bi tablet önerdi “osende”isminde hiç hoşuma gitmedi şeker gibi birşey

Herkese merhaba Ocak annelerinden geliyorum tahmini doğum 28 Ocak belki Şubat'ta da gelebilir belki daha önce . Nasıl gidiyor hamilelik durumu benim pek güzel denilemez prilamdr kullanmama rağmen gün içinde mide bulantisi ve kusmaya devam

Selam kızlar folik asit olarak ne kullanıyorsunuz? Bana doktor dil altı şeklinde bi tablet önerdi “osende”isminde hiç hoşuma gitmedi şeker gibi birşey
Efidol galiba adı benimkinin içinde bir çok vitamin barındırıyor gayet güzel

Hoşgeldin canım, bence daha geçe kalmaz daha erken doğurma ihtimalin daha yüksek gibi geliyor kızım 38 e girdiğim gece gelmişti misal bu hamileliğimde hiç kusmadım hafif bulantılarım var sadece ilkinde hem kusmuştum hem serum takviyesi almıştım bu daha kolay çok şükür bana o zaman doktorum emedur vermişti bulantı için

Merhaba hoşgeldin bende hala bulantı çekiyorum bazen sanki hafifler gibi oluyor ama bazen yine şiddetleniyor biran önce geçmesini bekliyorum prilam kullanmasam hergun kusuyorum ama kullandığım halde arada yine çıkardığım oluyor özellikle akşamları çok artıyor bulantı kaç haftalık seninki

Günaydın kızlar. Ya size bişey sormak istiyorum saçma gelebilir belki ama. Tatile gelmiştik bizde. Sanki 2 gün öncesine kadar yemek yedikten sonra iyice karnım şişiyordu şimdi öyle bişey olmuyor banada karnım yumuşadı gibi geliyor. Böyle hisseden olmuş muydu? 11 Haftalık hamileliğim.

Hamilelikten önce diofol başlamıştım canım sonrada ona devam ettim doktorlar sordugundada söyledim bisey demediler başkasını kullan diye

Canım gaz olmuyordur belki 2 gün öncesine kadar gaz oluyordu. Ben de 10. Haftadayım gün içinde karnım bi kocaman sert, bazen yumuşak küçük görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…