Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence de herkesin kendi tercihi olan bişey bu çok şahsi bi mesele, birbirimizi ikna edebileceğimiz bi konu değil, herkes kendi fikrini belirtmekte özgür tabi ki o ayrı ama kırgınlık olmasın bence deKızlar ne uzadı bu aşı meselesi dileyen olsun dileyen olmasın herkes özgür bende olamama taraftarıyım inşallah olmayacagimda bence kapatalım bu konuyu isteyen istediğini yapsın![]()
Evet bende aynı durumdayım ne aşıya güvenebiliyorum ne aşısızlığa.. Tatil beldesinde oturmama rağmen denize sıfır oturmama rağmen evdeyim hep biz elimizden geleni yapıyoruz inşallah sağlıklı doğumlar nasip eder hepimizeBen de yakalanmamak için dua ediyorum bayramda hiçbir akrabamın yanına gitmedim. İlk oğluma 4 aylık hamileyken normal grip oldum 10 gün iyileşemedim canım. Bağışıklığımız çok düşüyor ve ilaç alma şansımız yok. İnsan ister istemez çok korkuyor ama aşı da olup kendimi bebeğimi tehlikeye atmak istemiyorum. Şuan hiç kimseye hiçbirşeye güvenemiyorum Allaha sığındım takdir Allahın. Sağsalim doğum nasip etsin evlatlarımızla sağlıklı bir ömür nasip etsin.
Kaza geçirip ölmek covid geçirip ölmekten daha az bir ihtimal bence. Ben de kendi fikrimi söyledim zaten, neden eleştiriyi ya da başka bir fikri kaldıramadınız anlamadım. Sanki siz ölün ben aşımı olacağım mı dedim, olayın ciddiyetinden bahsettim. Bazı arkadaşlar lafına bile takılmışsınız, aşı olmayı düşünmeyenler demek istediğim açık ve net ama neyse daha fazla polemiğe gerek yok…Benimde 2. Gebeliğim emin ol bende tecrübeliyim ve eğer öleceksek covidden değil kaza geçirip de ölebiliriz yani hiç hoş değil bazı arkadaşlar diye bahsetmen. Aşıyı olmakta olmamakta kişinin kendisi iradesiyle alakalı ben kendi fikrim olduğunu düşüncem olduğunu belirterek yorum yapıyorum siz kötümser ya şöyle olsa ya ölsen ya bilmem ne diye. Hoş değil zaten akıllar gidik her hamilenin kendine göre derdi var siz ölseniz daha mı iyi diyorsunuz valla ne diyeceğimi bilmiyorum size tamam siz vurun aşınızı ölmeyin.
Polemik yaratmıyorum herkes fikrini yazıyor saygı duyuyoruz oluyor bitiyor. Siz özellikle işin en karanlık kısmından bahsediyorsunuz ölseniz daha mı iyi diyerek gerek var mıydı gerçekten şu muhabbete ben olmayacağım dedim sen olacağım dedin konu kapandı ama bazı arkadaşlar şöyle diyor böyle diyor ben tecrübeliyim yazmanız olayı farklı yerlere taşıyor. Ben sizinle tartışmıyorum buna gerek yok niye kıralım birbirimizi ama yazınız farklı yere gidiyor düşünülmeden yazılmış bir yazı bence en iyisi üzerinde durmayalım. Helalleşelim aşı mevzusu kapansın..Kaza geçirip ölmek covid geçirip ölmekten daha az bir ihtimal bence. Ben de kendi fikrimi söyledim zaten, neden eleştiriyi ya da başka bir fikri kaldıramadınız anlamadım. Sanki siz ölün ben aşımı olacağım mı dedim, olayın ciddiyetinden bahsettim. Bazı arkadaşlar lafına bile takılmışsınız, aşı olmayı düşünmeyenler demek istediğim açık ve net ama neyse daha fazla polemiğe gerek yok…
Haklısın biraz sert bir şekilde düşüncemi belirtmiş olabilirim. Daha yumuşak bir geçiş olabilirdi ama çevremde covid’den ölen çok kişi oldu, etkilenmiş olabilirim. Ki ben de aşı olmak istemiyordum daha düne kadar, doğurduktan sonra olurum diyordum sizin gibi. Ama kalabalık bir şehirde yaşadığım ve daha önce covid geçirdiğim için evhamlıyım ve daha az önce markete girdim maskeyle, 2 kişi gelmiş ağızlarında maske yok, nasıl tepem attı…Burada iyi kötü aynı yollardan geçiyoruz, kiminizin kanaması oluyor hep yatmak zorunda kalıyor, ona bile üzülüyorken, covidden birinize birşey olursa nasıl üzülürüm…hakkımızda hayırlısı olsun ve şu hastalık geçsin bebeklerimize kavuşalım, başka bir şey istemiyorum valla…Polemik yaratmıyorum herkes fikrini yazıyor saygı duyuyoruz oluyor bitiyor. Siz özellikle işin en karanlık kısmından bahsediyorsunuz ölseniz daha mı iyi diyerek gerek var mıydı gerçekten şu muhabbete ben olmayacağım dedim sen olacağım dedin konu kapandı ama bazı arkadaşlar şöyle diyor böyle diyor ben tecrübeliyim yazmanız olayı farklı yerlere taşıyor. Ben sizinle tartışmıyorum buna gerek yok niye kıralım birbirimizi ama yazınız farklı yere gidiyor düşünülmeden yazılmış bir yazı bence en iyisi üzerinde durmayalım. Helalleşelim aşı mevzusu kapansın..
Evet haklısın maskesiz gezen o kadar çok insan varki, sahil kesiminde oturuyorum camdan bakıyorum denize giren koşan oynayan bir Allahın kulunda maske yok camdan milleti izliyorum sadece müthiş bi rahatlık var herkeste. Bu rahatlığın sonu Eylül ekimde pik yapacak olan bize olacak Allah yardımcımız olsun gerçekten hepimiz sağlıkla alalım çocuklarımızı kucaklarımızaHaklısın biraz sert bir şekilde düşüncemi belirtmiş olabilirim. Daha yumuşak bir geçiş olabilirdi ama çevremde covid’den ölen çok kişi oldu, etkilenmiş olabilirim. Ki ben de aşı olmak istemiyordum daha düne kadar, doğurduktan sonra olurum diyordum sizin gibi. Ama kalabalık bir şehirde yaşadığım ve daha önce covid geçirdiğim için evhamlıyım ve daha az önce markete girdim maskeyle, 2 kişi gelmiş ağızlarında maske yok, nasıl tepem attı…Burada iyi kötü aynı yollardan geçiyoruz, kiminizin kanaması oluyor hep yatmak zorunda kalıyor, ona bile üzülüyorken, covidden birinize birşey olursa nasıl üzülürüm…hakkımızda hayırlısı olsun ve şu hastalık geçsin bebeklerimize kavuşalım, başka bir şey istemiyorum valla…![]()
Ayy bende evde duramıyorum elimde yelpaze var sürekli bu sıcaklar mahvetti günde 1-2 duş alıyorum esen yerlerde oturmaya çalışıyorumKızlar sıcaktan bayilicam şimdi mahvoldum esiyor ama yine sıcak annemin evinde oda oda geziyorum resmen.kendi evim cok serin oluyordu hic pencere bile açmazdım midem de bulanmazdı burda midem de bulanıyor halbuki 12.haftadayim![]()
Bende ilk hamile olduğum da iki gün üst üste muhabbet kuşu gördüm ilk gün perdenin aşağısında yerde duruyordu masmavi ikinci gün de evde kafesim var benim iki tane kuşum pembe kuş evdeki kafese giriyor kapatıyorum onu yakaladık diye seviniyordum oğlum var bende çok kız istiyorum meraktan çatlıyorumKızlar bu gece rüyamda erkek bebek emzirdimoğlumda da erkek bebek emzirmiştim nerdeyse aynı rüyaydı ya çok gerçekçiydi. Ama herkesin içine kız doğuyor merak içindeyim
![]()
İki tanıdığımıza da aynısı oldu biri vefat etti diğeri bayadır entübe kalp krizi bile geçirdiBu konuda çok haklısın canım, bazı arkadaşlar doğurduktan sonra olurum aşımı diyor ama nereden biliyor ki 7. Ya da 8.ayda bu mutasyonlu virüse yakalansa atlatabilecek, iyileşecek ?? Ya hastalığı kaldıramayıp ölürse ve sadece bebeği kurtarabilirlerse, o bebek annesiz kalacak ( Allah korusun) , o zaman daha mı hoş olacak. Bu 2.hamileliğim olduğu için bazı tecrübelerim var mesela son aylara doğru kalp çarpıntısı oluyor, nabzımız yükseldiği için, nefes almada güçlük de çekebiliyorsun vücuttaki değişimlerden, son aylarda kan basıncından 3 günde 1 burnum kanıyordu, virüs de eklenirse halimiz ne olur bilemiyorum. Yine de tabii herkesin kendi vücudu kendi bebeği kendi kararı ama ben büyük ihtimal aşımı olacağım.
Bu yorumu yazarken hamilelik takvimimdeki yazı dikkatimi çekti, hamilelikte anneler daha çok oksijene ihtiyaç duyar, hamilelikte nefes darlığı çekebilirsiniz diyor. Ekim ayında covid ‘i hafif geçirmiş biri olmama rağmen nefes alırken göğsümde ağrı hissetmiştim, mutasyonlu virüsü düşünemedim şu an hem de hamileyken, tedbir bizden takdir Allah’tan![]()
Burasi iki gundur serinledi yagmur var cok şükür canim yoksa durulmuyor gercekten ins oralarda serinler.az once haberde havanin mevsim normallerine donecegi yaziyorduAyy bende evde duramıyorum elimde yelpaze var sürekli bu sıcaklar mahvetti günde 1-2 duş alıyorum esen yerlerde oturmaya çalışıyorum
Aşı konusuna girmek istemiyorum da topuk kanı vermekten neden çekiniyorsunuz? Önlenebilir, etkisi azaltılabilir hastalıklara bakılıyor. Örneğin, tiroid, erken teşhis edilirse zeka geriliğinin önüne geçilebiliyor.Kizlar aşı meselesi konuşulmuş herkesin fikrine saygi duymak gerekli. Ben aşı olmak istemiyorum. Hatta nasipse bebegimin de aşılarını yaptirmican topuk kani dahi alinmasini istemiyorum.
İyileri sormadığından anlayamadim ben veri topladığını canim ben etkilendiğim şeyi dile getirdim önemli değil sende stres yapma böyle şeylerde diye de söyledim cok araştırıp kötü örnekleri görmek üzebilir senide diyerek söyledim aslındaAçıkçası benim tek amacım verilere ulaşmak. Burda herkes surekli zaten kotu seyler paylasiyor fakat ben saygi duyuyorum bana gore kanama olunmasi da kötü birsey ama herkes birilerinden bir bilgi alma pesinde kendini teselli etmeye calisiyor dogal olarak bende sesimi çıkarmıyorum canım bende biseyler ogrenmeye calisiyorum buralardan. Çünkü cok bilgi kirliligi var. Yani kusura bakmayın moral bozduysam da
Evet üzüyor kafam karışıyor risk hesabi yapmaya calisiyorum bende kendimce☹neyse hayirlisi artik canim olan olur olmayan olmaz herkesin hakkinda hayirlisi olsun herkes bebegine saglikla kavussun ins herkesin temennisi bu yönde Allah yardımcımız olsunİyileri sormadığından anlayamadim ben veri topladığını canim ben etkilendiğim şeyi dile getirdim önemli değil sende stres yapma böyle şeylerde diye de söyledim cok araştırıp kötü örnekleri görmek üzebilir senide diyerek söyledim aslında
Hamileligimin ilk zamanlarinda cok cok guzel bir bebek görmüştüm ama kız mı erkek mi bilmiyorumKızlar heyecanlı şeyler konuşalım, rüyanızda hiç bebeğinizi görüyor musunuz? Mesela ben kızıma hamileyken kız olduğunu bilmeden rüyamda kız bebek gördüm kucağımda Mevlüt okutuyordum ismide Azra’ymış. Sonra kızım olacağını öğrendim. Şimdikine hamile kalmadan önce gene hamileydim rüyamda düşük yaptığımı gördüm ve o sabah düşük yaptım yani gördüğüm direk çıkar. Şimdi de rüyamda hem pembe hem mavi görüyorum hiç ipucu vermiyor beni daha çok heyecanlandırıyorsiz de var mı böyle şeyler cinsiyet ve isimlerini gördüğünüz oluyor mu
![]()
Bende çok merak ediyorum ve sürekli rüyamda hem mavi hem pembe görüyorum afalladım artıkHamileligimin ilk zamanlarinda cok cok guzel bir bebek görmüştüm ama kız mı erkek mi bilmiyorumama bebisin cinsiyeti cok merak ediyorum ogrendigim gun e bebege gidip kiyafet alicam
zaten beyaz zibin almistim herhalde giydirebilirim diye.hamilelik biraz sancili oldugunda onlari çıkarıp bakiyorum acım hafifliyor
![]()