Arkadaşlar lütfen şu toksoplazma olayını felaketmiş gibi algılayıp olumsuz yönlendirmeler yapmayın. Ben annemin hamileliğinden beri evinde kedi köpekle büyümüş, yazları ahır ahır hayvan mıncıklayarak geçirmiş bir insanım. Yakaladığım kertenkelenin bile kafasını öpmeden salmam
![KK70 :KK70: :KK70:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
Ve toksoplazma testim negatif geldi ben şok oldum. Daha önce kapmış olmamam inkansızdı halbuki. Doktor dediki evdeki kedinin köpeğin kakasını yemezsen bulaşmaz
![KK70 :KK70: :KK70:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
Kedinizin kumunu temizlerken eldiven giYmeniz yeterli. Bulaşık eldivenleri çok sağlam oluyor hem de defalarca yıkanabiliyor üstelik 13lira civarı bi ücreti var ve tüm hamilelik boyunca tek bir çift sizi götürür. İşim bitince elimi yıkar gibi önce eldiveni yıkıyorum eldiven elimdeyken, sonra çıkarıp bir yere asıyorum eldivenleri ve kendi elimi yıkıyorum. Bu yeterli. Üstelik toksoplazma hayvanlara topraktan yani doğadan bulaşıyor. Tamamen evden çıkmayan bir hayvanda böyle bir risk de yok. Toksoplazmayı iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerden kapabilirsiniz ÇÜNKÜ toksoplazma topraktan bulaşır. En sevdiğim şey dalından meyve yemek ve malesef bu sene bu zevkimden hamilelikten dolayı mahrum kaldım. Eğer toprakla uğraşıyorsanız çok daha fazla dikkat etmeniz lazım çünkü toksoplazma öldürmez ama tetenoz öldürür ve bulaşmaların çok büyük bir oranı topraktan.
HAYVANLARINIZI TOKSOPLAZMA YÜZÜNDEN EVLERİNDEN ETMEYİN
İkinci çocuğu doğurucaz diye birinciyi salmıyoruz ya