• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Bende 6. Haftaya kadar gitmessem sorun olmaz o halde değilmi folik asite başladım farklı bişey kullanmıyorum şu anlık
dış gebelik falan olma riskine karşı bir kere gidip ultrasonla baktırın kese nerde diye.
İçerken de dedim hatta çok zararlı biliyorum ama çok canim istiyor diye ki konuştuk burada da
Doktor çok canın istiyorsa bir şeyi azcık ye iç demişti bana :D Sırf gönlüm olsun takıntı yapmıyım diye :D

Teşekkür ederim canım evimde kedi var toxoplazma neden bu kadar önemli acaba :/
Ya kedi mi var 🥲 kedi kumu pisliği ve tüyü bu parazite yol açabiliyor Buda anne karnındaki bebek için son derece tehlikeli ben evdeki kuşa bile dokunmuyorum hamilelik süresinde kedinizi ailenizden birine emanet etseniz daha iyi olur gibi geldi bana

Bende 6. Haftaya kadar gitmessem sorun olmaz o halde değilmi folik asite başladım farklı bişey kullanmıyorum şu anlık
Sorun olmaz tabi canım. Zaten randevu bulamamıştım devlette çok zor bulunuyor. Sadece folik asit alsan yeterli

Ya kedi mi var 🥲 kedi kumu pisliği ve tüyü bu parazite yol açabiliyor Buda anne karnındaki bebek için son derece tehlikeli ben evdeki kuşa bile dokunmuyorum hamilelik süresinde kedinizi ailenizden birine emanet etseniz daha iyi olur gibi geldi bana
Dışkısına temas etmedği sürece birşey olmaz ki. Kimse kedinin kakasına dokunmaz

Arkadaşlar lütfen şu toksoplazma olayını felaketmiş gibi algılayıp olumsuz yönlendirmeler yapmayın. Ben annemin hamileliğinden beri evinde kedi köpekle büyümüş, yazları ahır ahır hayvan mıncıklayarak geçirmiş bir insanım. Yakaladığım kertenkelenin bile kafasını öpmeden salmam :KK70: Ve toksoplazma testim negatif geldi ben şok oldum. Daha önce kapmış olmamam inkansızdı halbuki. Doktor dediki evdeki kedinin köpeğin kakasını yemezsen bulaşmaz :KK70: Kedinizin kumunu temizlerken eldiven giYmeniz yeterli. Bulaşık eldivenleri çok sağlam oluyor hem de defalarca yıkanabiliyor üstelik 13lira civarı bi ücreti var ve tüm hamilelik boyunca tek bir çift sizi götürür. İşim bitince elimi yıkar gibi önce eldiveni yıkıyorum eldiven elimdeyken, sonra çıkarıp bir yere asıyorum eldivenleri ve kendi elimi yıkıyorum. Bu yeterli. Üstelik toksoplazma hayvanlara topraktan yani doğadan bulaşıyor. Tamamen evden çıkmayan bir hayvanda böyle bir risk de yok. Toksoplazmayı iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerden kapabilirsiniz ÇÜNKÜ toksoplazma topraktan bulaşır. En sevdiğim şey dalından meyve yemek ve malesef bu sene bu zevkimden hamilelikten dolayı mahrum kaldım. Eğer toprakla uğraşıyorsanız çok daha fazla dikkat etmeniz lazım çünkü toksoplazma öldürmez ama tetenoz öldürür ve bulaşmaların çok büyük bir oranı topraktan.

HAYVANLARINIZI TOKSOPLAZMA YÜZÜNDEN EVLERİNDEN ETMEYİN :KK15:

İkinci çocuğu doğurucaz diye birinciyi salmıyoruz ya :halay: :KK48:

Ya randevu bulabilirsen de git canım. Arkadaş doğru diyor dış gebelik vs var mı yok mu diye.

.Allah doktorun da iyisiyle karşılaştırsın ben kızımda daha hastaneden içeri adım attım suyum geldi doktor muayene etmeden gel sezaryene alayım seni dedi inanabiliyor musunuz!.
Ki 21 yaşındayım o zaman hayır dedim normal doğurcam ve ilk doğum olmasına rağmen epiduralsiz suni sancısız tamamen kendi alışında totelde 5 saatte doğumum gerçekleşti. Eğer onu dinleseydim hemen kesmişti beni çoktan
Bilmiyorum ne yani amaç . Sende masallah iyi cesaretliymissin o yaşta kuzum doğuracagim demissin ya benim canım çok tatlıdır eşim annem bile doğumdan sonra iyi sen dogurduysan normal herkes doğurur dediler benden hiç beklemiyirlardi ama ikisi de çok destek oldular iyiki de diyorum hala vazgecmemisim sunni sanciyla oldu ama 6 8 saat ancak surmustur dogumum çok güzeldi şimdi covidden onları içeri almayacaklar ben siz olmadan nasıl doguracagim diyorum arada ama bi defa yaptın yine yaparsın diyorum sonra hala karmaşık duygulardaym😂

Yazık kedicik evinden ayrılmasın. Hiç bir şey olmaz. Sadece kumunu eldivenle temizleyin ya da eşiniz temizlesin. Dışarı çıkmıyorsa zaten hiç sorun yok. Toksoplazma dışkıdan bulaşır, tüyünden bir şey olmaz.
Meyve sebzeleri sirkeli suyla yıkayın ve çiğ et yemeyin, en önemlisi bunlar.

Kuşum benimde var ilk defa duydum ben ve ağzımın içinden ayrılmaz bak tedirgin oldum şuan

Ben örtü falan olduğunu bilmiyordum ya direk açıyoruz sandı 😁 ya 24 yaşındayım hiç gitmemişim bu tarz şeyler için zaten kazayla hamile kaldım kimseye söylemiyorum henüz kimseye de soramıyorum buradan utangaçlığım üçin destek almak istedim
Yani normal biraz çekinmek ama doktor o kısımla ilgilenmiyor.

Arkadaşlar lütfen şu toksoplazma olayını felaketmiş gibi algılayıp olumsuz yönlendirmeler yapmayın. Ben annemin hamileliğinden beri evinde kedi köpekle büyümüş, yazları ahır ahır hayvan mıncıklayarak geçirmiş bir insanım. Yakaladığım kertenkelenin bile kafasını öpmeden salmam :KK70: Ve toksoplazma testim negatif geldi ben şok oldum. Daha önce kapmış olmamam inkansızdı halbuki. Doktor dediki evdeki kedinin köpeğin kakasını yemezsen bulaşmaz :KK70: Kedinizin kumunu temizlerken eldiven giYmeniz yeterli. Bulaşık eldivenleri çok sağlam oluyor hem de defalarca yıkanabiliyor üstelik 13lira civarı bi ücreti var ve tüm hamilelik boyunca tek bir çift sizi götürür. İşim bitince elimi yıkar gibi önce eldiveni yıkıyorum eldiven elimdeyken, sonra çıkarıp bir yere asıyorum eldivenleri ve kendi elimi yıkıyorum. Bu yeterli. Üstelik toksoplazma hayvanlara topraktan yani doğadan bulaşıyor. Tamamen evden çıkmayan bir hayvanda böyle bir risk de yok. Toksoplazmayı iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerden kapabilirsiniz ÇÜNKÜ toksoplazma topraktan bulaşır. En sevdiğim şey dalından meyve yemek ve malesef bu sene bu zevkimden hamilelikten dolayı mahrum kaldım. Eğer toprakla uğraşıyorsanız çok daha fazla dikkat etmeniz lazım çünkü toksoplazma öldürmez ama tetenoz öldürür ve bulaşmaların çok büyük bir oranı topraktan.

HAYVANLARINIZI TOKSOPLAZMA YÜZÜNDEN EVLERİNDEN ETMEYİN :KK15:

İkinci çocuğu doğurucaz diye birinciyi salmıyoruz ya :halay: :KK48:
Zaten kedimi imkansız bırakamam başka yere bana sarılmadan uyumuyor bile ilk evladım çocugum gibi üzülürse o ben daha çok üzülürüm aramızda çok büyük bağ var 😢

Bilmiyorum ne yani amaç . Sende masallah iyi cesaretliymissin o yaşta kuzum doğuracagim demissin ya benim canım çok tatlıdır eşim annem bile doğumdan sonra iyi sen dogurduysan normal herkes doğurur dediler benden hiç beklemiyirlardi ama ikisi de çok destek oldular iyiki de diyorum hala vazgecmemisim sunni sanciyla oldu ama 6 8 saat ancak surmustur dogumum çok güzeldi şimdi covidden onları içeri almayacaklar ben siz olmadan nasıl doguracagim diyorum arada ama bi defa yaptın yine yaparsın diyorum sonra hala karmaşık duygulardaym😂
Enim 3 gün sürdü desem 😂

Bende çok korkuyorum ama yapacak bişey yok doğuracağız Allahın izniyle 😂

Kuşum benimde var ilk defa duydum ben ve ağzımın içinden ayrılmaz bak tedirgin oldum şuan
Benim doktorum ve bir çok arkadaşımınki önermiyor ama bakanlarda var tabiki ben beslemediğim için çok ayrıntılı araştırmadım bakanlar daha net yorum yapabilirler ama bana doktorum evde evcil hayvan var mı kedi köpek gibi varsa doğuma kadar uzaklaşsan iyi olur demişti ona ithafen söyledim toxoplazmaya sebep oluyormuş ama kakasını ellemeyince olmaz diyorlar sen bilirsin yani 😊😊

Enim 3 gün sürdü desem 😂
İnanırım valla ben kendimi 48 saate endekslemistim ilk doğum olunca hep öyle demişlerdi bana az geldi şahsen 8 saat sancıyı cok cok hissettiğimde toplam 5 saattir muhtemelen ama sizinde oylemiydi 3 gü boyunca dayanılmaz değildir sancılar

Hadi yaa üzüldüm canım, çok ayakta kalınca benim de öyle oluyor, dinlen bulduğun her vakit 👍🏻 Benim de bugün midem bulandı çok, öğürdüm durdum ama istifra edemedim bir türlü…🙄 onun dışında iyiyim 🙏
Kac gundur cok kotuydum kan kusuyodum artik bos mide devamli kus kus tansiyon 6ya kadar dustu. esim netten papatya cayi iyi geliyo diye okumus dun geceden beri iciyorum resmen gozlerim acildi bugun ilk defa yediklerim midemde kaldi 79dan 71 e dusmusum bir haftada. Oglanlarda boyle olmamistim. Resmen ayaklarimin uzerinde duramadim Rabbim bida yasatmasin.
Allah iyiligimizi versin herzaman insaAllah cabuk gecsin doguralim bitsin cok amin 🤲☺️

Canim benim varya hayvanat bahcesi gibi kedi kopek tavuk sultan papagani hersey var. Senelerdir beslerim. Hamileykende besledim. Onlarin sevgisi bambaska. Ama bu hamileligimde bambaska boyle mide bulantisi gormedim ben afedersin kendimden bile tiksinir oldum. Digerlerinde hicbisey bilmedim. Gercekten insaAllah bir an once normale donerim.

Back