• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Kizlar merhaba 7 haftalık hamileyim. İdrar yolu enfeksiyonu oldum ve doktorum Augmentin 1000 mg verdi. Bir zararı olmaz merak etme dedi ama içimde bir şüphe çünkü hamileliğimin ilk 3 ayında antibiyotik nasıl etki eder bilmiyorum bu durumda olup doğum yapan var mı bebekleriniz, çocuklarınız nasıl? Herhangi bir problem yaşadınız mı?
Bende de kaşıntı ve akıntı olduğunu söyledim fitil ve travazol verdi.Bende tedirgin oldum ama sonuçta dr zararlı birşeyi neden versin ki diye düşündüm.

Bu ilk gebeliği olmayan anneler daha önceki hamileliğinizde yaptığınız ama bu hamileliğinizde yapmadıgınız ders aldıgınız birşeyler var mı ?👀
Akışına bıraktım canım 4 gebelik geçirdim bir kızım var. Hep stresli sıkıntılıydım gerçi o kayıplar yüzünden de oldu bende ama artık daha sakinim çünkü olacakların önüne geçemiyor insan. Onun dışında bulantılarım el verdiği sürece daha hateketliyim. Beslenmeme de dikkat ediyorum ne bulursam yemiyorum mesela. Önceden hep hamilelik değil de hastalık gibi geçirmişim hiç keyfi almamışım gibi geliyor artık.

Kızlar ben de bugün 10+0 oldum 🧿☺️☺️ hepimiz yaklaşık aynı haftalardayız, kilo alma durumlarınız nasıl? Ben almadım gibi ama arada kabız olduğumda bi yarım kg falan oynuyo, sizde durumlar ne?
Bende yarım kilo kadar almışım o da şişkinliği var buralar çok sıcak ödem diye düşünüyorum ama bakalım kızımda 13 kilo almıştın bunda nasıl olacak 🙈

Akışına bıraktım canım 4 gebelik geçirdim bir kızım var. Hep stresli sıkıntılıydım gerçi o kayıplar yüzünden de oldu bende ama artık daha sakinim çünkü olacakların önüne geçemiyor insan. Onun dışında bulantılarım el verdiği sürece daha hateketliyim. Beslenmeme de dikkat ediyorum ne bulursam yemiyorum mesela. Önceden hep hamilelik değil de hastalık gibi geçirmişim hiç keyfi almamışım gibi geliyor artık.
Allah bağışlasın evet ya gerçekten en çok merak ettigim sey ilerleyen dönemlerde neler yaşandığı çünkü hamileliğin tadını çıkar diyen kişilere böyle 😮 bakıyorum.

Daha sakinim sanki oburunde daha az sıkıntım vardi daha basedilmez psikolojim vardi bir de galiba yeme içme konusunda daha rahatım yemediğim şeyler bebeğe nasıl fayda verecek diye üzülüyordum ve aşırı doğaldim krem deodorant hic bisey kullanmuyordum sonra bunların beni gereksiz kasıp moral alacak şeyleri yapmama engel olduğunu farkettim kendime bakım yaptığımda bi tık enerji topluyorum en azından veya keyif kahvesi yapmak istediğimde stresten 2 saat düşünmüyorum acaba bebek etkilenir mi diye
Evet cok haklısın bende hamile olduğunu bilmeden birkaç aylıkken öğrenenleri düşünüyorum 🤭 yiyip içmişler valla oh bişeycik olmamış

ben ilk hamileliğimde aşırı saglıklı beslendim çay kahve asla tüketmedim. paketli gıda da aynı şekilde. şimdi o kadar dikkatli olamıyorum çayı haftada 1 ya da 2 açık bardak içiyorum. canımın çektiğini çok saglıksız degilse yiyorum. yani diğer hamileliğimde daha iyiydim aslında..
ben sadece şöyle birkaç fikir vericem. hamilelikte özellikle güneş lekeleri oluşabiliyor. yaz oldugu için hamilelere uygun bir güneş kremi edinip ihmal etmemmenizi öneririm. çunku benim lekelerim geçmedi. çatlak yagı olarak da soğuk sıkım bir hindistan cevizi yagı öneririm. gögüsleri bacak ve kolalrı ihmal etmeyin onlar da çatlıyor. hamile yastıfı edinin bikaç ay sonra uyumak zorlaşıyor. hamileliğin keyfini çıkarın. ilk 3 ayı atlatınca cunkü şu an hepimiz stresliyiz biliyorum ama hamilelik çok güzel ve büyülü bir süreç...
Valla gaza geldim gittim hindistan cevizi yağını sipariş ettim 😂 inşallah bi aksilik olmazsa kullanırım. Yeme konusunda doktor bana bişey demedi bende yiyorum. Teşekkür ederim 🤩

Allah bağışlasın evet ya gerçekten en çok merak ettigim sey ilerleyen dönemlerde neler yaşandığı çünkü hamileliğin tadını çıkar diyen kişilere böyle 😮 bakıyorum.
Valla ben hala öyle bakıyorum ne kadar rahatlasam da hamileliğin tek güzel yanı 20 28 arası haftalar sadece 2 ay o bile tam rahat değil bence bir de bebeğin hareketlerini içinde hissedebilmek sevemiyorum bir türlü hamileliği bebek daha güzel bu serüvende doğduktan sonraki her bakımına okeyim hala korkmuyorum cocuk bakma kısmından ama hamileliği hala sevemiyorum

Valla ben hala öyle bakıyorum ne kadar rahatlasam da hamileliğin tek güzel yanı 20 28 arası haftalar sadece 2 ay o bile tam rahat değil bence bir de bebeğin hareketlerini içinde hissedebilmek sevemiyorum bir türlü hamileliği bebek daha güzel bu serüvende doğduktan sonraki her bakımına okeyim hala korkmuyorum cocuk bakma kısmından ama hamileliği hala sevemiyorum
😂 Son yazdıkların mükemmel cünkü hamilelik iyide geçse kötü de geçse bitiyor ama çocuğun bakımı hiç bitmeyen bir süreç

Evet kabızlık oluyor ya ondan olabiliyor yani ben rahatsız oluyorum onda bi süre sonra aslında öyle belli ediyor kendini
inşallah bagırsaktan kaynaklıdır suyu bulantıdan dolaı az içiyorum bu aralar ama insan illa acaba diyo

Kızlar merhaba, nasıl gidiyor hamilelik 🤭🤭 ben geçtiğimiz hafta full sinir topuydum valla sürekli ağlama krizlerine girdim normalde hiç kafama takmayacagim şeylere ağladım bağırıyorum falan böyle aşırı sinirliydim 😂 şimdi daha iyiyim. Siz nasılsınız
Valla zor öyle 😂 ben ilk hamileliğimde öyleydim herşeye kızar bağırı çağırırdım 😂eşim aman sen bidaha hamile kalma diyodu🤣🤣 şimdiki hamileliğimde daha relax takılıyorum 😂benim oğlan sağolsun👌👌

kızlar nasılsınız ben karabatak gibiyim iş yoğunluğundan her dk giremiyorum girsemde yazılanları takip edemiyorum yazıp çıkıyorum sonradan okuyorum yazılanları gizli takipçiyim ben :)

Kızlar çatlama için özel bişey kullanmaya başladınız mı ? ben ilk hamileliğimde 2. aydan itibaren başladım 1 tane çatlağım olmadı şimdide başlamayı düşünüyorum ne gibi kremler yada yağlar kullanıyorsunuz fikirlere ihtiyacım var

Kızlar ben de bugün 10+0 oldum 🧿☺️☺️ hepimiz yaklaşık aynı haftalardayız, kilo alma durumlarınız nasıl? Ben almadım gibi ama arada kabız olduğumda bi yarım kg falan oynuyo, sizde durumlar ne?
Canım ben daha 7+1 deyim ama 2 kilo verdim şimdiden 🤭 oğlumda hemen almıştım ve +18 kiloyla Doğum yaptım. İnşallah ben değilde kiloyu bebek alır bu sefer☺️

Back