• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Bu ilk gebeliği olmayan anneler daha önceki hamileliğinizde yaptığınız ama bu hamileliğinizde yapmadıgınız ders aldıgınız birşeyler var mı ?👀
11 yıl önce oğluma hamileydim:) Oğlumda tiksinti bulantı uyku hali o kadar erken başlamıştı ki doktora gittiğimde kese bile görünmemişti.Bulantılar bitince rahat bir hamilelik geçirdim.Hep sağlıklı beslendim topuklu ayakkabı da giydim hareketlerime de pek dikkat etmiyordum. 25 kilo aldım 🙈 Yani rahat endişesiz mutlu bir hamilelik geçirdim.Ve epiduralsiz normal doğum yaptım. Ama şimdi tüp oldukları ikiz oldukları öncesinde bir kaybım olduğu için sürekli endişe içindeyim.Hiçbir günüm huzurlu geçmiyor. Kendime aşırı dikkat ediyorum yediklerime hareketlerime ve sürekli ağlama modundayım. Yani tecrübeli olup daha iyi hamilelik geçireceğime şartlardan dolayı daha panik durumdayım. Kilo almamaya çalışırım ilk hamileliğime göre. O zaman vermiştim ama şimdi veremem 25 kilo :)

Bende de kaşıntı ve akıntı olduğunu söyledim fitil ve travazol verdi.Bende tedirgin oldum ama sonuçta dr zararlı birşeyi neden versin ki diye düşündüm.
Evet ben de öyle düşündüm. Ama biz birkaç aydır doktor doktor dolaşıyoruz Baska problemlerden dolayı, bir de idrar yolu enfeksiyonu için gitmiştik hamile kalmadan bu sorunu bitirelim diye bana yazdığı antibiyotik hiç bir işe yaramamış ben iyilesmisimdir diye hamile kaldım diğer ay ve yine iltihap çıktı belirti de yoktu geçen ay gibi 3 hafta antibiyotik kullandım ben ya öyle sinir oldum ki 2 gündür sinirden ağlıyorum yani hiç mi işe yaramaz antibiyotik yani bu. Çünkü biz bebeği bu yüzden erteledik kaç ay ama olan bu. Hamileyim ve yine bu sorun yüzünden bebeğim risk altında. O muayene olduklarımız da doktor. Bir de doktorlarda kapsamlı tahlil yapma huyu yok. Ben idrar yolu enfeksiyonu olarak gittim ama akıntım da vardı halbuki mantar idrar yolu enfeksiyonuna ceviriyormus yani bizim yonlendirmemizle bunu da yapalım diyorlar. Bazıları da tahlilsiz ilaç yazıyorlar.

Kizlar selam. Covid testim negatif cikti iyi dilekleriniz icin teşekkür ederim. Bogaz agrim kurulugu burun akintisi tikanikligi devam ediyor. İhlamurla idare edip gecirmeye calisacagim artik
Canim ayni şeyleri yaşadım suan uyuyamiyorsundur kesin bogaz agrisi bir gun sonra burun akintisi falan oluyor benim tavsiyen kendine bol limonlu azicik nane kaynat direk kesmisti beni

Evet ben de öyle düşündüm. Ama biz birkaç aydır doktor doktor dolaşıyoruz Baska problemlerden dolayı, bir de idrar yolu enfeksiyonu için gitmiştik hamile kalmadan bu sorunu bitirelim diye bana yazdığı antibiyotik hiç bir işe yaramamış ben iyilesmisimdir diye hamile kaldım diğer ay ve yine iltihap çıktı belirti de yoktu geçen ay gibi 3 hafta antibiyotik kullandım ben ya öyle sinir oldum ki 2 gündür sinirden ağlıyorum yani hiç mi işe yaramaz antibiyotik yani bu. Çünkü biz bebeği bu yüzden erteledik kaç ay ama olan bu. Hamileyim ve yine bu sorun yüzünden bebeğim risk altında. O muayene olduklarımız da doktor. Bir de doktorlarda kapsamlı tahlil yapma huyu yok. Ben idrar yolu enfeksiyonu olarak gittim ama akıntım da vardı halbuki mantar idrar yolu enfeksiyonuna ceviriyormus yani bizim yonlendirmemizle bunu da yapalım diyorlar. Bazıları da tahlilsiz ilaç yazıyorlar.
Canim stresini cok iyi anlıyorum bende o durumdayım iki hafta önce o kadar üzüldüm ki ama hiç bisey yapamıyorlar sürekli tekrarlıyor bu durum bıktım antibiyotuktan kac gün bulantimin arasında ishale uğraştım ama gecmeyince gecmiyor üzülme eğer belirtin de yoksa da ilacını iç bol su iç yapacak hiç bisey yok ilkinde enfeksiyon yüzünden bir hafta bebeğim kuvezde kaldı o kadar korkuyorum ki korktukça yine başıma geliyor biraz akışına bırakmak lazım sanırım

Canim stresini cok iyi anlıyorum bende o durumdayım iki hafta önce o kadar üzüldüm ki ama hiç bisey yapamıyorlar sürekli tekrarlıyor bu durum bıktım antibiyotuktan kac gün bulantimin arasında ishale uğraştım ama gecmeyince gecmiyor üzülme eğer belirtin de yoksa da ilacını iç bol su iç yapacak hiç bisey yok ilkinde enfeksiyon yüzünden bir hafta bebeğim kuvezde kaldı o kadar korkuyorum ki korktukça yine başıma geliyor biraz akışına bırakmak lazım sanırım
Evet ne kadar kassak da olacak şey oluyo canım ben de bugün bıraktım ama öncesinde çok ağladım Allah yardımcımız olsun inşallah sağlıkla gelişir çocuklarımız ve sağlıkla dogururuz

ilk hamileliğimde çok kullandım gerçekten çok güzel yağ tekrar alacağım ama fiyatlara hiç bakmadım eskiden haftada ufak boylarından 1 kutu bitirirdim sabah öğlen akşam sürdüm ondan lirac mı ne bide onu sürerdim duş sonrası her gün teşekkürler...

mustelayı duydum bi araştırayım mustelanın genel olarak tüm ürünlerini beğeniyorlar... o yağı öğrenirsen aklına gelirse söyle bi bakayım günah tonlarca para yatırmaya gerek yok aynı işi gören ürünler varken...
Aynen bi dünya para vermeye gerek yok. Aktardan olunca organik yağlardan olduğunu düşünüyorum ben memnun kaldım. Annemin çok çatlağı olduğu için genetik olarak bende de olur diye düşünüyorduk çok şükür olmadı.

Canim ayni şeyleri yaşadım suan uyuyamiyorsundur kesin bogaz agrisi bir gun sonra burun akintisi falan oluyor benim tavsiyen kendine bol limonlu azicik nane kaynat direk kesmisti beni
Canim uyuyamiyorum bogaz kurulugundan. Nane limon mu kaynatayim hemen yapayim birazdan yeterki iyi gelsin

Kizlar inanin 2 gündür bu hastaliktan hamileligimi unuttum. Tadisizlikmis koku hassasiyetiymis halsizlikmiş. Öksürüp hapsurmaktan bir hal oldum. Zaten idrara cok sıkışıyoruz sürekli su icmekten wc den cikamaz oldum. Rabbim hasta olan herkeze Şafi ismiyle şifa versin.

Kizlar inanin 2 gündür bu hastaliktan hamileligimi unuttum. Tadisizlikmis koku hassasiyetiymis halsizlikmiş. Öksürüp hapsurmaktan bir hal oldum. Zaten idrara cok sıkışıyoruz sürekli su icmekten wc den cikamaz oldum. Rabbim hasta olan herkeze Şafi ismiyle şifa versin.
Geçmiş olsun cnm, doktoruna danışmadan bence bişey kullanma, o mutlaka bişeyler önerir

Geçmiş olsun cnm, doktoruna danışmadan bence bişey kullanma, o mutlaka bişeyler önerir
Sagolasin canim bu pastili gönderdim kullanabilirsin dedi doktorum ama yinede icim rahat etmedi
30EC882C-FDBC-480B-A700-857C2FD9FC77.jpeg

Evet ne kadar kassak da olacak şey oluyo canım ben de bugün bıraktım ama öncesinde çok ağladım Allah yardımcımız olsun inşallah sağlıkla gelişir çocuklarımız ve sağlıkla dogururuz
Bende çok ağladım inanki sürekli tekrarlanması o kadar yorucu ki ama yok yani çözüm bulamıyorum saldım o yüzden

Canim gecmis olsun covid olmadığını görünce sevindim inan ki insallah çabucak atlatırsın bunu da

Geçmiş olsun cnm bal limonu sicak suyla karıştır yavas yavas iç
Öksürük icinde tuzsuz tereyagini erit üzerine 3 yemek kaşığı pekmez koy bir tik kaynasinin iliyinca ic sifa olur insllah

Back