- 27 Haziran 2020
- 331
- 536
- 33
- 34
Her bebeğin mizacı farklı oluyor.. Bebeğin mizacını çözmek gerekiyor en başta.. Genel çerçevesini söylersem eğer; bebeğin huzursuzlandığında gerçek ihtiyacı o an nedir onu bulup hemen müdahale etmek ve sonrasında kendi halinde bırakmak.. Uzun uzun ağlamasına müsade etmeden müdahale etmek, bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlar.. Bu ihtiyaçlar listesinde: Açlık, uykusuzluk, altını pisletmiş olması, gaz, herhangi bir yerinin ağrıyor olabileceği ihtimali, gaz, oyun oynama isteği vb gibi sıralayabiliriz.. Hiç bir zaman gergin olmayacağız.. Her zaman rahat olacağız.. Aman uyanmasın diye korkmayacağız.. Bunun için de uyku öncesi muhakkak müzik ya da motor sesi eşliğinde uyutarak dış sesleri bloklamayı öğretmemiz gerekiyor.. Bu çerçevede hareket edildiğinde her anne kendi konforu bozulmadan bebeğini büyük bir keyifle büyütebilir bence.. Tabi ki İlk 6 ay çok sabır..Kız bize de öğret şimdi nasıl başlayalım?
Saçma sapan bir sebepten o kadar ağır konuştu ki devamını da ben getirdim şimdi yüz yüze bile bakamiyoruz asıl beni bu noktaya getiren hala dediklerinin farkında olmaması kendini haklı bulmasi günler geçiyor işte bakalım nerde durursaCanım hayırdır neden bu kadar gerildiniz? Yeni çocuk zamanı herkeste olabiliyor acele etme böyle kararlar için.
Nefes alma olayı ilk zamanlar daha çok oluyodu şimdi çok değil artık öğrendi gibi nefes almayı. Yinede arada iç çekiyor
Evet ya cok dolu ev dolu diorum ama ne atayim anam hepsi lazim ve kullaniliyorBen oğlumda emzirmeyi bıraltıntan sonra da yaşadım bunu çok korltum ozaman tam bir ayrıntılı tarama yaptırdım sadece gastrit çıktı çok şükür. Sonra geçmişti.şimdi tekrar başladı
Benimde var 3 gündür o sebepsiz ağlamalar
Canım bende sana ne şunu diyim oruçken sütüm arttı, diyet yapmıyorım ama 14 saat açım kaliteli beslenince diyet bence azaltmaz çok, hamurun tatlının çocuğa ne faydası olacak ki
Eşya at eşya. Az eşya kalsın. Ben sadeliğe geçtim kafam rahat
Bu bandanaları gördüm bende trendyolda sonra daha benekli falan aldım. Çok tatlı kız maşallah
Ben yazdığında şaşırdım da dedim okumuş kadın yorum yapmiyimaralıklı oruç olmazki emzirene, millet ramazanı tutmuyo sütüm gitmesin diye. Ben orucum sütümde sahurdan sonra resmen fışkırıyor çok su içiyorum gece. Ama benim porsiyonları yazsam bi bakın hele ben normalmiyim
Bi tabak çorba, bi tabak herhangi bir sulu yemek bol etli, yanına abartmadan pilav. Bir tabak salata. Üzerinede 2 tane tulumba ya da birer tane tatlı ne varsa. 11 gibi tekrar acıkıp bişeyler yiyorum. Sahurdada bir kase yoğurt, bir yumurta 3 ceviz bol zeytin. (Ekmek yok sadece)
Sarılar kel doğar. Oğlumda böyleydi
Ben de artık başlayacağım, zaten biz de bu minvalde ilerliyoruz sadece gece uykusuna öyle beşikte hiç tek bırakmadım pusetine koyıyorum genelde hafif sallıyoruz emzikle, ışığıda karartıyoruz yatıyor. Sonra beşiğe alıyorum.
Vallahi yaaa.Dunyanin parasını ver tek tuş koysunlarTuş düğmesinin üzerinde büyükten küçüğe doğru Zzzz harfler var.. Büyük olan Z harfinin üzerine doğru uzun basınca ses yükseliyor. Tekrar uzun basınca kısılıyor.. Bu olayı çözmem 2 ayımı aldı Keşke bir kaç tane tuşu olsaymış.. Bir tane tuşla bir sürü seçeceği ayarlamaya çalışıyoruz o kısmı sinir bozucu..
Evet ya cok dolu ev dolu diorum ama ne atayim anam hepsi lazim ve kullaniliyorfirinimi atayim tv unitesinimi
Uyuklayan çocuğu emdikten sonra gazı çıksın diye uğraştım sonuç ayağımda sallıyorumvardı da uğraştım. Tövbe tövbe
Ebeveynlik gerçekten sabır işiymiş arkadaş bu kadar zor olacağini bilmiyordum yaBenimki emerkenyaptığı için pek üzülmüyorum uyandı diye uyanma garantili emiyor.
Ozaman hiç düşünme al derin bak dün akşam öyle bir kaka yapmış ki dersin 3 günlük biz çift bez kullanıyoruz biliyosun ikinci beze geçmemiş bileGece çok çiş yapmıyor zaten benim oğlum hatta sabah uyanıyor hemen değiştirmiyorum, kaka yapmasını bekliyorum bezini değiştirmek için.
Saçma sapan bir sebepten o kadar ağır konuştu ki devamını da ben getirdim şimdi yüz yüze bile bakamiyoruz asıl beni bu noktaya getiren hala dediklerinin farkında olmaması kendini haklı bulmasi günler geçiyor işte bakalım nerde durursa
Can bogazdan gelir yee anamm yeeeAzizinsan
Ah sorma nasil bir gaflete düstüm ben gerci 2 gün yaptim sadece cünkü dayanamadim önceden bu yontemle kilo vermiştim ama simdi zorladi biraktim herseyi afedersinyiyecem gari
Ayyyy çok tatlı yerim onu ben ellerini ayaklarını Maaşallah Allah nazardan korusun miniğiYok ben düşünmüyorum tabi Allah büyük asla diyemem ama bazı şeyler duzelmeden yapmam ikinci çocuk falanayıp ettin bak şimdi Tabi süslüyorum hergun farklı kombinler süslü karının süslü kızı
Gece 2 kez kalkmaya başladı bir kaç gündür. Neye göre ayarlıyorlar acabaBnm oğlan da gece bir kez emiyor göğüslerim çok acıyor tam bosaltamiyor da memeyi doymuş oluyo o dolulukla geçen gece sağmak zorunda kaldım zten gece kalkması zor birde sağım yapma işi sikinti
Bnmkiydi cnm geçti o durum bnde doktora sormayı unuttum krem gibiydi aynı kivami
Zeytinyaği denedim karbonatlı zeytinyağı denedim hiçbiri çözüm olmadı doktorumuz zeytinyağı ile yapma asidi var dedi hindistan cevizi yağı ile tek seferde konak en aza indi dene istersen snde cnm
Bana doktor zeytinyağı ile yapma asidi var zararlı dedi hindistan cevizi yağini önerdi
Ben artık emerken uyuduysa gazını çıkartmıyorum. Analık gerçekten zormuş bende bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim.Uyuklayan çocuğu emdikten sonra gazı çıksın diye uğraştım sonuç ayağımda sallıyorumvardı da uğraştım. Tövbe tövbe
Herzaman soyledıgım bır cumle: "mutlu evlılık yoktur,az mutsuz ve cok mutsuz evlılık vardır"Saçma sapan bir sebepten o kadar ağır konuştu ki devamını da ben getirdim şimdi yüz yüze bile bakamiyoruz asıl beni bu noktaya getiren hala dediklerinin farkında olmaması kendini haklı bulmasi günler geçiyor işte bakalım nerde durursa
Ben suan sanirim o her seyin tepetaklak oldugu noktadayim. 1 ya da 1.5 saat icinde uyaniyo agliyo. Resmen kendi kendini tekrar uykuya donduremeyip sinirlenio. Bazen emzik verip yarim saat yatagnda pispislaynca tekrar uyuyabiliyo ama cogu zaman meme istiyo. 10 gundur boyle sadece 1 gece cok guzel uyudu. Uyku egitimi veremem suan 4 ayi doldurmasini bekliyorm ztn bu uyku gerilemesi zamani verilmezmis. Bebegim de ben de uykusuzuz. Bakalim 4 ay dolana kdr boyle mi surecekBravo
Bende dogdugundan beri belli bir rutin olusturmaya calistim ,gece beşiginde kendi kendine uyuma ,pispis sesi ya da beyaz gürültü.Simdilerde uyku arkadasi edinecez bakalim 4.ayda hersey tepetaklak olmaz ise alisti yataginda uyumaya aglamazsa almiyorum kucagima kendi kendine uyuyor .
Bende çıkarmam artıkBen artık emerken uyuduysa gazını çıkartmıyorum. Analık gerçekten zormuş bende bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim.
Valla sizin yazdiklarinizi gorunce (biliyorm niyetiniz bu degil) ama kendimi yetersiz beceriksiz goruyorm. Ztn suan gunlerdir uyuyamamaktan yorgunum dokunsan aglicam. Niye benim bebegim kendi kendine uyumayi ogrenemedi ben neden memede uyumaya alistirdim bu bebegi diye hungur hungur aglayasim varSorularımiza cevap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?