2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Benimde dişlerim bu şekildeymiş küçükken. Çok sağlamdı sallanmazdı diğeri gelirdi

Kızlar bebeleri kaçta uyutuyordunuz akşam? Ramazanda saatinde değişiklik oldu mu? Ben yemekten sonra uyutmaya götürüyorum sonra mutfağı topluyorum

Selamlar benim oglanda yumrugunu kemirip duruyor..bir de dudaklarini yaliyor dili surekli disarda sizde de oluyormu dil disarda? Dudak yalama?

Kızlar bebeleri kaçta uyutuyordunuz akşam? Ramazanda saatinde değişiklik oldu mu? Ben yemekten sonra uyutmaya götürüyorum sonra mutfağı topluyorum

Valla aksam en geç 22 de odaya giriyoruz ama uyuması uzun suruyor tabi.Cuma aksam uyumadı iyi dedim uslu uslu dur salonda bende dizimi izleyeyim ben diziyi izledim saat 12 oldu tabi sonra uyudu oda ses ariyor ya sabaha kadar kim konuşacak.Tv acik izletmiyor ama sesini duyuyor nerden geldigine bakiyor

Dis etleri dişe hazırlanıyormuş birde ek gıda dönemine yaklaştığı için oral döneme girmişler kısacası herseyi ağıza goturme
Selamlar benim oglanda yumrugunu kemirip duruyor..bir de dudaklarini yaliyor dili surekli disarda sizde de oluyormu dil disarda? Dudak yalama?
Dudaklarını yaliyor birde bir kaç gündür hareket ettigi için dilini keşfetti sanırım eliyle dilini tutmaya calisiyo surekli

Cok belli bi yatma saatimiz yok ama 8den once uyumaya goturmemeye calisiyorm yoksa cok erken oluyo. Dun disari ciktik uzun uykusunu arabada pusette yapinca 7bcka kdr uyudu o yuzden 9bcka geliodu uyumaya goturdugmde ama besige koymam 10bck oldu o kotu oldu. Sabah yine 8de uyandi yetmedi ona. Onceki gun aksam 9da dalip sabah 9a kdr kucakta mucakta bi sekilde gitmisti bu sefer kucakta da uyumadi mesela. Yani benimkinin gunduz uykusuna bagli biraz aksam uyumasi. Suan hep disari cikariorm Cuma gunu is yerine goturdum dun yemege gittk simdi yine annemlere goturucem carsamba da avm'ye gitmistkk biseyler almaya. Arabada pusette uyursa uyuyo uyuyamazsa hepimize eziyet oluyo fln iste oyle yuvarlaniorz. Aslinda istiyorm bi rutini olsn kendisi de bilsin diye ama beceremedim. Tracy Hogg kitabini okuyorum E.a.s.y yontemine gore beslenme aktivite uyku seklinde devam etmesi gerekiyo mesela ok cok gzl. Ama benimki cogunlukla yarim saat uyudugu icin tekrar acikmadan uyanio simdi uyandi diye emzireym mi cocugu acikmadan. Zaten yine o Tracy Hogg yontemine gore bebek uyanio emiyo aktivite yapiyo tekrar uykuya yatmasi 1.5 saat suruyo ve 1.5 saat uyku yapioms her defasinda dolayisiyla 3 saatte yeniden emiyo. Benimkinde soyle oluyo emmeye baslio memede uyuyakalio doydu diye memeden cekiorm bu sefer sirta pit pit pit gegirme derken kusma seanslari baslio ztn uyut uyutabilirsen kusan cocugu. En sonunda aktivite yapiorz kusmalar bitene kdr o zamana gercekten de uykusu gelmis oluyo bu sefer emzirmeden sallayarak uyutaym diye ugrasiorm uyuyo hop uyanio 30 dakkada. Tekrar dalsn diye ugrasiodm kendimi hirpaliodm o uyku 1.5 saate ciksn diye ama sonra fark ettm ve baska yerlerde de okudum ki (azizinsanin az once paylastigi seyde de bu yaziyo) 3 aylik bebeklerin 1 uzun bikac tane de kisa gunduz uykusu olurmus. Dolayisiyla bosuna kendimi paraliyodm sanirim 1.5 saate ciksn uykusu diye. 3 4 tane 1.5 saat uyku zor sanki. Benimki suan 30 40 dakka uyanirsa bi bakiorm geri uyuma potansiyeli var mi diye biraz daha pispislayip salliorm yok uyumazsa birakiorm kisacasi henuz rutin mutin olmadi yani yapabilene helal olsn ben kervani yolda duzuyorm bakiorm uykusu var yatiriorm baska bi duzenm yok:).

Kolay gelsin tatlı anneler,
Biz bir aksilik çıkmazsa akşam 9 buçukta ışığı kapatıyoruz.
Mıkırdanıyor pış pışlıyoruz.
Sabah erken uyanıyor, 8 de kocam işe giderken besleniyor oluyor.

Kızlar bizim kız dün gece tulumundan çıkmış, içi de kısa kollu ve çıplak bacaklıydı. 3 gibi yatırmıştım 4 gibi ağlayatak uyandı tabii bir baktım tulumdan kurtulmuş, kollar bacaklar buz. Sabah kalktığından beri de öksürüp hapşırıyor. Kötüleşmeden ne yapabilirim? Ne iyi gelir sizce?

Bizimde gündüz düzenimiz yok uykusu gelince huzursuzlanıyor zaten ama kısa uykusu. Ev dışında bir yere de götüremiyorum düzensiz olunca her şey, burnumdan gelir kesin. Ramazandan sonra bakalım avm yapabilir miyiz bebek arabasını sever inşallah

Benimki 3 saat emmeden dursa keşke gündüz sizinkiler nasıl gündüz emme konusunda? Ve tv de izliyor
Hala en fazla 2 saat duruyor emmeden aman emsin varsın ya ellemeyin ben seviyorum zaten emzirmeyi zor gelmiyor, kucağımda uyuması zor geliyor bir yere bıraktığımda hala uyumaya devam etmiyor ona nasıl alıştıracağım bilmiyorum.
Tv izletme canım, orda gördüğü her görüntüyü fotoğraf karesi gibi beynine kaydedermiş yani 5 dk baksa bile binlerce fotoğraf olarak düşün beynini boş yere bunlarla doldurmuş olursun. Ayrıca dikkat eksikliğine de neden olabiliyormuş.
Bizim evde 4 yıldır gündüz tv açılmaz. Kızım 2 yaşında başladık günde bir saat çizgi film hakkı var, onun dışında çocuklar uyuyunca izleriz biz. Radyo açıyorum gündüz evde ses olsun diye.

Gündüz uyku düzenimiz yok bizim de ne zaman isterse belli ediyor zaten uykusu gelince
Akşam 8 gibi en geç 9da gece uykusuna yatıyor sabah 4ten sonra gaz sancıları başlıyor yarım yamalak uyumaya devam ediyor 6ya 7ye kadar.

Sıcak tutun ve şapka takın, kullandığınız vitaminlere devam edin, uykularını destekli de olsa uyusun ve bol emzirin diyebilirim sadece. Bir de burun akıntısı, çekmesi, geniz akıntısı vs varsa öksürüğü artırabilir serum fizyolojik uygulayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…