2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Biz daha iyiyiz cok şükür ya. En son evdeyken baya uyku problemi yasiyorduk. Sonra deprem meselesi oldu, depremi biz de baya hissettik , cok panik biri degilimdir ama üzüntü vs ona da yansıdı sanirim, kizim da asiri stresliydi. Bizjm de onceden ayarlanmis iznimiz vardi 1 hafta kayinvalidemlerdeydik. Orasi deprem bolgesinden uzak Hataydaki 6.4 u hissetmedik. Ama annemlere geldik sonra, burasi deprem bolgesi aslinda, babam gelmeyin kizim falan dedi ama benim evim de sallaniyor zaten kafamiz dagilsin dedik geldik valla. 2 haftadir kizim iyi anneanne babanne evinde. Rahatladik biraz dogrusu
Siz hangi ildesiniz canım size de geçmiş olsun aynen bizde annemlerdeyiz hem biz hem çocuk biraz daha rahat oluyor kalabalık yerde yoksa bayağı etkilendiler

Siz hangi ildesiniz canım size de geçmiş olsun aynen bizde annemlerdeyiz hem biz hem çocuk biraz daha rahat oluyor kalabalık yerde yoksa bayağı etkilendiler
Biz mersinde yasiyoruz. Aslen adanaliyim ben ailem orda. Esimin ailesi de kayseride. Gecenki hatay depremi oldugunda kayserideydik hic hissetmedik biz orda. Ama mersin denizden gelen etkiyle cok sallanmis. Arkadaşlarımız ilk Maraş depreminden bile daha fazla sallandi hatay depreminde dedilrr. Evde devrilen dökülen bir sey var mi bilmiyorum 15 gundur evde degiliz bakalim

Biz mersinde yasiyoruz. Aslen adanaliyim ben ailem orda. Esimin ailesi de kayseride. Gecenki hatay depremi oldugunda kayserideydik hic hissetmedik biz orda. Ama mersin denizden gelen etkiyle cok sallanmis. Arkadaşlarımız ilk Maraş depreminden bile daha fazla sallandi hatay depreminde dedilrr. Evde devrilen dökülen bir sey var mi bilmiyorum 15 gundur evde degiliz bakalim
Artık her yer sallanıyor canım ya biz de Antep deyiz evimde en ufak sallantı hissediliyor diye annemlere geldim evleri mustakil burda hissedilmiyor kendi evime nasıl gidip kalacağım diye düşünüyorum Allah yardımcısı olsun herkesin de bizimde

Gunaydin arkadaslar sizler ve bebekleriniz nasılsınız , herkes iyidir insallah 🙏
iyiyiz biz şükür. siz nasılsınız. 9 aylıkken detaylı kan testi yapılıyormuş. daha yaptırmadık. fırsat olunca baktıracağız inşalalh.
yemeği falan saldık biz ne yersek yağmurda onu yiyor.

iyiyiz biz şükür. siz nasılsınız. 9 aylıkken detaylı kan testi yapılıyormuş. daha yaptırmadık. fırsat olunca baktıracağız inşalalh.
yemeği falan saldık biz ne yersek yağmurda onu yiyor.
Bizim 8 aylık kontrolunde yaptirmisti doktorumuz , kan ilacini kesti daha vermenize gerek yok dedi. Yaa bende bazı seyleri tuzsuz yapıp veriyorum. Cocukları zaptetmek zor zaten yanlisla agzima bisey attigimi gorse koparticak agzimi mecbur ufak ufak bende veriyorum ona uygun bircok seyden. Ben karnibahar yemegi yerken ogluma da verdim, 1 2 saat sonrasi alninda tanecikler cikti ertesi gün de bez bolgesi kıpkırmızı🤦‍♀️ Daha once de 1 kere boyle olmustu o zaman tespit edememistim ama bu sefer cok bariz karnibahardan. Cok enteresan pisik olsa mendil degdirmez acısı yok alerji yaptı sanirım

Bizim 8 aylık kontrolunde yaptirmisti doktorumuz , kan ilacini kesti daha vermenize gerek yok dedi. Yaa bende bazı seyleri tuzsuz yapıp veriyorum. Cocukları zaptetmek zor zaten yanlisla agzima bisey attigimi gorse koparticak agzimi mecbur ufak ufak bende veriyorum ona uygun bircok seyden. Ben karnibahar yemegi yerken ogluma da verdim, 1 2 saat sonrasi alninda tanecikler cikti ertesi gün de bez bolgesi kıpkırmızı🤦‍♀️ Daha once de 1 kere boyle olmustu o zaman tespit edememistim ama bu sefer cok bariz karnibahardan. Cok enteresan pisik olsa mendil degdirmez acısı yok alerji yaptı sanirım
yağmurunda ağız çevresinde hep ufak kırmızı noktalar oluyor bu aralar ama sadece o kadar. çok üstünde durmadım sadece ağız çevresi diye. şükür alerjik değiliz. babannesine qgidince yemek hazırlıyorum ona özel tuzsuz. hsonları ve akşamları da biz ne yersek o.
birde bu aralqr banyodan nefret etme huyumuz çıktı. küveti görünce başlıyor banyodan çıkana dek çıplık çığlığa ağlıyor. halbuki çok severdi suyu banyoyu ne olduysa 🤦

yağmurunda ağız çevresinde hep ufak kırmızı noktalar oluyor bu aralar ama sadece o kadar. çok üstünde durmadım sadece ağız çevresi diye. şükür alerjik değiliz. babannesine qgidince yemek hazırlıyorum ona özel tuzsuz. hsonları ve akşamları da biz ne yersek o.
birde bu aralqr banyodan nefret etme huyumuz çıktı. küveti görünce başlıyor banyodan çıkana dek çıplık çığlığa ağlıyor. halbuki çok severdi suyu banyoyu ne olduysa 🤦
Ağzında kızarıklıklar oyuncakları ısırmaya çalıştıkları ve sürekli salyalı oldukları için oluyor

Selam kızlar depremzede teyzemler geldikten sonra cok stresli günler yasadim ustune de bir iki gündür arya emmemeye başladı daha doğrusu memeyi agzına aliyor cılız cılız emiyor pes pese yutmuyor mesela dura dura.. biz grip olmstuk esimle aryada gidip geliyordu öksürük falan var acaba bogazi mi aciyor yada dişten mi oluyor hicbirsey cozemedim dün gece hic emmeye kalkmadi 8 de uyanıp emdi yarim saat falan sürdü emerken de ayıldı iki günde sütüm azaldı resmen emmedigi icn acaba birakacak mi yoksa biyerinde bisey mi var kafayi yemek uzereyim

Selam kızlar depremzede teyzemler geldikten sonra cok stresli günler yasadim ustune de bir iki gündür arya emmemeye başladı daha doğrusu memeyi agzına aliyor cılız cılız emiyor pes pese yutmuyor mesela dura dura.. biz grip olmstuk esimle aryada gidip geliyordu öksürük falan var acaba bogazi mi aciyor yada dişten mi oluyor hicbirsey cozemedim dün gece hic emmeye kalkmadi 8 de uyanıp emdi yarim saat falan sürdü emerken de ayıldı iki günde sütüm azaldı resmen emmedigi icn acaba birakacak mi yoksa biyerinde bisey mi var kafayi yemek uzereyim
ateşi var mı ? boğaz enfeksiyonu falan olunca ateş yükseliyor. ateşi yoksa muhtemelen diş çıkarıyordur. damaklarını kontrol ettin mi, şiş mi ? süt azalmaz canım. ben gündüz sadece 2 kez emziriyorum. sabah 6 da ve akşam 5 gibi. sonra gece emiyor hep. diyorduk ya göğüsler terbiye oluyor diye. bebişin emme durumuna göre süt olıyor sanırım. emmeye başlayınca gelir gene sütün.
bu arada çok geçmiş 🤲

ateşi var mı ? boğaz enfeksiyonu falan olunca ateş yükseliyor. ateşi yoksa muhtemelen diş çıkarıyordur. damaklarını kontrol ettin mi, şiş mi ? süt azalmaz canım. ben gündüz sadece 2 kez emziriyorum. sabah 6 da ve akşam 5 gibi. sonra gece emiyor hep. diyorduk ya göğüsler terbiye oluyor diye. bebişin emme durumuna göre süt olıyor sanırım. emmeye başlayınca gelir gene sütün.
bu arada çok geçmiş 🤲
Yo ateşi çıkmadı hiç biraz burunları tıkanıyor arada damaklarda şişlik de yok ama diş huzurluğu çok fazla sinirle ağzıyla oynuyor hep elini sokuyor bağarıyor vs. Ne bileyim stresten bana azaldı gibi geliyor yada kendisi emmiyor oynuyor gibi memeyle peş peşe yutma yapmıyor dura dura yutuyor ve birakiveriyor .. enteresan. sağıp ediyorum kendi capimda emme arkalarında .. arya genelde 3.5 4 saat arayla emer normalde gecede kalkar dun gece hic kalkmadi falan sut azaldi diyemi boyle yapiyor acaba dedim bi kaldim neyse oluruna birakalim yaapacak bisey yok umarim duzeliriz ve sut kesilmez bari 1 yasina kadar

Canim zaten aslinda olmasi gereken 1 yasinda gece beslenmesini kesmeleri, ben de gece her uyandiginda emzirmiyorum artik mesela. Keske oglum 1 yasinda gece beslenmesini kesse hem saglikli olan bu hem de kesintisiz uyur. Kızımda 11 aylik ise basladim gunduz emzirmiyordum iste oldugum icin aksam gelip gece uykusuna gecerene kadar emiyordu sonra gece az kalkardi zaten ama buna ragmen 26 aya kadar emzirdim. Yanii 2 3 gun az emmeyle sut azalmaz, bizimkiler cook buyuk artik , gogusler depo degil cesme misali emdikce geliyor emmezlerse gelmiyor. Hic skinti etme kendine sutumuz var , bu aya getirdi bebelerimizi cok sukur 🤲 dis skıntısı olabilir bizimkinin istahı kesiliyor diste 😒

Canim zaten aslinda olmasi gereken 1 yasinda gece beslenmesini kesmeleri, ben de gece her uyandiginda emzirmiyorum artik mesela. Keske oglum 1 yasinda gece beslenmesini kesse hem saglikli olan bu hem de kesintisiz uyur. Kızımda 11 aylik ise basladim gunduz emzirmiyordum iste oldugum icin aksam gelip gece uykusuna gecerene kadar emiyordu sonra gece az kalkardi zaten ama buna ragmen 26 aya kadar emzirdim. Yanii 2 3 gun az emmeyle sut azalmaz, bizimkiler cook buyuk artik , gogusler depo degil cesme misali emdikce geliyor emmezlerse gelmiyor. Hic skinti etme kendine sutumuz var , bu aya getirdi bebelerimizi cok sukur 🤲 dis skıntısı olabilir bizimkinin istahı kesiliyor diste 😒
Ne bileyim ilk cocugumu uzun sure emziremedigim icin hic tecrubem yok emzirmeyle ilgili gece emzirmek sut uretimini destekliyormus ya bende saniyorum ki gece emmezse falan sut kesilir dun ilk defa sabaha kadar emmeden uyumus sasirdim korktum bi gogsum zaten az uretiyor digerine gore otekide sekteye ugrayinca dedim ahanda bitiyor emmedi de 2 gundur dogru duzgun stres bibyandan hastalik bi yandan kesiliyor sandim 🙈 tecrubesizlik gercekten zor ya hic mama yemeden geldi buralara kadar umarim en azindan yasini gecene kadar sorun olmadan devam ederim

Dönem dönem meme reddi olabiliyor ya. Ara ara böyle az emmek isteyebilirler süt hemen kesilmiyor emmeyi tamamen bırakınca bile bitmiyor hemen süt. Sizinkinin de bi derdi vardır. Düzelir sonra siz teklif edin ara ara.

Merhaba uzun süredir giremiyorum , depremden etkilenen arkadaşlara çok geçmiş olsun. Çalışmaya başladım bitik bir haldeyim gece sık sık uyanmaları kesilmedi bebeğimin 10 buçuk aydır böyle. Hiç istemeye istemeye bay bay night aldım eczaneden . Hiç fayda etmedi 15 damla veriyorum. 11 ay olacak tükendim bu gece saat başı uyanmalarından. Bir fikri olan var mı anason iyi gelir diye okudum ama deneyen var mı aranızda?

Ne bileyim ilk cocugumu uzun sure emziremedigim icin hic tecrubem yok emzirmeyle ilgili gece emzirmek sut uretimini destekliyormus ya bende saniyorum ki gece emmezse falan sut kesilir dun ilk defa sabaha kadar emmeden uyumus sasirdim korktum bi gogsum zaten az uretiyor digerine gore otekide sekteye ugrayinca dedim ahanda bitiyor emmedi de 2 gundur dogru duzgun stres bibyandan hastalik bi yandan kesiliyor sandim 🙈 tecrubesizlik gercekten zor ya hic mama yemeden geldi buralara kadar umarim en azindan yasini gecene kadar sorun olmadan devam ederim
Yaa cidden bazen tecrube bazen tecrubesizlik biz annelerin isi cok zor . Bende ilkinden bildigim hicbisey bunda ayni olmayinca sutum mu yok falan olmustum. Ilkimde dolu dolu patlayacak gibi gogusler, gece 2 saat emmese carsaflara geciyordu falan. Bunda da tam tersi gogsumden hic sut sizmadi , hic goguslerim sutle dolu dolu sismedi. Ama bebegim iyi kilo aldi. Normalde 2.3 ayda terbiye oluyor ya, bunda resmen dogumdan itibaren terbiyeliydi 😁😁 ama hep emmeye baslayinca sizlaya sizlaya sut indi ,onu da icip bitirir doyar 😁 bu da bu çeşitmis iste🤷‍♀️ sen uzme kendini bebeler bu gunlere geldi ya sutumuz var cok sukur 💓

Merhaba uzun süredir giremiyorum , depremden etkilenen arkadaşlara çok geçmiş olsun. Çalışmaya başladım bitik bir haldeyim gece sık sık uyanmaları kesilmedi bebeğimin 10 buçuk aydır böyle. Hiç istemeye istemeye bay bay night aldım eczaneden . Hiç fayda etmedi 15 damla veriyorum. 11 ay olacak tükendim bu gece saat başı uyanmalarından. Bir fikri olan var mı anason iyi gelir diye okudum ama deneyen var mı aranızda?
Heh iste benim bebe bu. Dogdugundan itibaren bugun de iyi uyuduk dedigim bir gun yok. Atak ,dis, gerileme donemleri hele yataga koy al yapip yatip kalkmaktan perperisanim. O donemler yarim saatte bire dusuyor sankii 🤯Cidden cok zor, benimki de cok sık uyaniyor. Doktorumuz meme de uyumaya alisiksa emzirme donemi bitene kadar maalesef bu sekilde devam eder dedi. Ama ben kizimi da hep emzirirek uyuturdum ama o boyle degildi gece de 1 2 defa kalkardi. Yasindan sonra zaten tum gece uyumaya baslamisti. Ama bu bebe 10 ayda beyin yaktı vallahii 🤯

Simdi ben soyle bisey yaptim , bizim bebeler artik buyudu her uyanmada emzirmek zaten olmaz , hem bebelerin gece sindirimleri artik yavasladi yani biz yetiskinler gibi gece acıkmamaya basladilar , hem de emzirirnce midesi rahatsiz olup daha sık uyanmasina sebep oluyor diye. Ayrica tabi maalesef meme aliskanligi emzik gibi. Ben yavas yavas emzirme destegini azaltmakla basladim. Gece uyutmaya girince ilk once emziriyorum iki gogsumu de doyunca zaten kafasini geri atiyor. Henuz uyumamis yari uykulu oluyor. Ondan sonra kucagima alip hafif gezinerek hem gazını cıkarıyorum hem de pışpışlıyorum. Gazı cıkınca yatagina koyuyorum. Biraz dönüyor sonra agliyor tabii , tekrar kucagima alıp pıspıslıyorum yine koyuyorum. Bu sekilde aglamasina izin vermeden yataginda uyuması icin tesvik etmeye calısıyorum. Dersen kii nolduu sonuc ne, uyuyormu simdi. En azindan 2 saat falan uyuyor😁😁 bazenn uyancak dedigimanda döne döne uykuya dalabiliyor. Uyutma asamasi artik daha az stresli 🤷‍♀️

Kizim duzeni bozuldugunda ya da bi huzursuzlugu oldugunda gece uyaniyor, uyaninca da 10 kere de uyansa emziriyorum mecbur. Cunku emmekten baska yolla uyumuyor asla. Sıkıntılı gecelerde sabaha kadar meme agzinda durdugu oldu. Korkunc gercekten. Ama normal kendi duzeninde iyi uyudugunda 5-6 ayliktan beri gece uyanmiyor. Gece beslenmesi de olmuyor. Kesintisiz uyudugunda o da cok daha uysal dinlenmis oluyor gercekten farkediyorum. Bana da cok iyi geliyor. Gercekten gece hic uyanmadan uyumak ihtiyac ya

Dönem dönem meme reddi olabiliyor ya. Ara ara böyle az emmek isteyebilirler süt hemen kesilmiyor emmeyi tamamen bırakınca bile bitmiyor hemen süt. Sizinkinin de bi derdi vardır. Düzelir sonra siz teklif edin ara ara.
Ama bildiginn azaldi yahu bugun 3. Gün cekiyor tam iniyor süt agzina gelince 5 10 yutup birakiyor emmeye emmeye azaldi diye dusunuyorum yada kendi devamini cekmedigi icin ben mi azaldi saniyorum onuda anlayamiyorum sıkıyorm cok bisey de fiskirmiyor hic tecrubem yok cunku anlayamiyorum gercekten sağayım bari artarmi bu aydan sonra tekrar onuda bilemiyorm vallahi cok caresiz hissediyorm kendimi uzuluyorm baya biberonda tutmuyor ki mama falan vereyim.. meme meme diye geliyor iki cekip birakiyor fazlasiyla üzülüyorum bu duruma gercekten hic iyi degilim sizlerin gene tecrubesi olan arkadaslar iki kelam edince moralim duzeldi biraz en azindan tecrubeniz var umarim artar yine

Kizim duzeni bozuldugunda ya da bi huzursuzlugu oldugunda gece uyaniyor, uyaninca da 10 kere de uyansa emziriyorum mecbur. Cunku emmekten baska yolla uyumuyor asla. Sıkıntılı gecelerde sabaha kadar meme agzinda durdugu oldu. Korkunc gercekten. Ama normal kendi duzeninde iyi uyudugunda 5-6 ayliktan beri gece uyanmiyor. Gece beslenmesi de olmuyor. Kesintisiz uyudugunda o da cok daha uysal dinlenmis oluyor gercekten farkediyorum. Bana da cok iyi geliyor. Gercekten gece hic uyanmadan uyumak ihtiyac ya
Benimki de dönemsel uyanmaları artsa her uyandiginda emzirirdim cunku ya dis ya bi agrisi var diye dusunur o sekilde sakinlestigine kanaat getirirdim. Ama benim bebe dogdugu günden beri aynı, yanii su 10 aylık sürecte sabaha kadar kesintisiz uyumayi bırak, 3-4 saat bile sayılıdır. Sabaha karsi 5ten sonrası felaket zaten. Ornegin bu sabah 5 bucukta uyandi 6 bucuga kadar ne uyudu ne uyandi emzir koy 3 dk sonra agliyor geri al pıspısla koy 3 dk sonra agliyor dongusuyle 6 bucukta uyudu 7 de uyandi ve sabah oldu. Bi de soyle bir sıkıntı var zaten artık buyuk oldukları icin mide sindirimi biz yetiskinler gibi yavas yapıyor yani oyle sık acıkmıyorlar ama uyusun diye sık emzirincee bu sefer mide rahatsızlıgı oluyor. Gaz , siskinlik vs. Sonrada bu rahatsizliktan uyuyamiyorlar. Al sana kısır döngü🤦‍♀️ ben suanda aksam uykusuna yatirdiktan sonra ilk 4 saat icinde uyanirsa pıspısla geri uykuya daldırıyorum. Sonra 1 kere emziiriyorum. Yine aynı sekilde bi uyanmasında pıspıs bir uyanmasında emzirme seklindeyim. Seninki iyi su durumda kesintisiz uyuyan bebe candır. Ben normalde uykuya direncli biriyim zaten gece 1 2 yatar , sabah 6 bucuk gibi kalkar ise giderdim ama buna ragmen 10 aydir nefese aldirmayinca asırı zorlanmaya basladim 🤦‍♀️

X