2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Kizim duzeni bozuldugunda ya da bi huzursuzlugu oldugunda gece uyaniyor, uyaninca da 10 kere de uyansa emziriyorum mecbur. Cunku emmekten baska yolla uyumuyor asla. Sıkıntılı gecelerde sabaha kadar meme agzinda durdugu oldu. Korkunc gercekten. Ama normal kendi duzeninde iyi uyudugunda 5-6 ayliktan beri gece uyanmiyor. Gece beslenmesi de olmuyor. Kesintisiz uyudugunda o da cok daha uysal dinlenmis oluyor gercekten farkediyorum. Bana da cok iyi geliyor. Gercekten gece hic uyanmadan uyumak ihtiyac ya
canım senin bebiş kaç kg oldu. kilo aldı mı ? benim kız 5 ayda toplam 300 gr aldı. hala 6 aylıkken ki kilosunda 🤦 ve hiç poponun üstüne oturmuyor. sürekli kuduruyor. boyda artınca iyice zayıf görünmeye başladı gözüme

Benimki de dönemsel uyanmaları artsa her uyandiginda emzirirdim cunku ya dis ya bi agrisi var diye dusunur o sekilde sakinlestigine kanaat getirirdim. Ama benim bebe dogdugu günden beri aynı, yanii su 10 aylık sürecte sabaha kadar kesintisiz uyumayi bırak, 3-4 saat bile sayılıdır. Sabaha karsi 5ten sonrası felaket zaten. Ornegin bu sabah 5 bucukta uyandi 6 bucuga kadar ne uyudu ne uyandi emzir koy 3 dk sonra agliyor geri al pıspısla koy 3 dk sonra agliyor dongusuyle 6 bucukta uyudu 7 de uyandi ve sabah oldu. Bi de soyle bir sıkıntı var zaten artık buyuk oldukları icin mide sindirimi biz yetiskinler gibi yavas yapıyor yani oyle sık acıkmıyorlar ama uyusun diye sık emzirincee bu sefer mide rahatsızlıgı oluyor. Gaz , siskinlik vs. Sonrada bu rahatsizliktan uyuyamiyorlar. Al sana kısır döngü🤦‍♀️ ben suanda aksam uykusuna yatirdiktan sonra ilk 4 saat icinde uyanirsa pıspısla geri uykuya daldırıyorum. Sonra 1 kere emziiriyorum. Yine aynı sekilde bi uyanmasında pıspıs bir uyanmasında emzirme seklindeyim. Seninki iyi su durumda kesintisiz uyuyan bebe candır. Ben normalde uykuya direncli biriyim zaten gece 1 2 yatar , sabah 6 bucuk gibi kalkar ise giderdim ama buna ragmen 10 aydir nefese aldirmayinca asırı zorlanmaya basladim 🤦‍♀️
Benim bebe asla pışpışla vs uyumaz O yuzden mecbur hep meme. Donemsel olarak uyumadigi vakitler oluyor. Kabus gibi oluyor gercekten. Ben de cok uyku seven biri olmamama ragmen zorlanıyorum
canım senin bebiş kaç kg oldu. kilo aldı mı ? benim kız 5 ayda toplam 300 gr aldı. hala 6 aylıkken ki kilosunda 🤦 ve hiç poponun üstüne oturmuyor. sürekli kuduruyor. boyda artınca iyice zayıf görünmeye başladı gözüme
Ya bayadir tartilmadi , geçenlerde kucagima alip tartiya çıktım. Tarti da yanlis degildir heralde, ona bakarsak almamış. Cüssesinden de anlasiliyor zaten, evet hala almadi kilo ☹ resmen 5 bucuk ayliktan beri ayni kilosu. Bi ara baya verdi hatta birazini geri aldi. 5 aylikken vucudunu saran kiyafetler simdi cuval gibi 🤦🏻‍♀️ ama masallah diyim, daha dunden beri ama, istahi acildi iki gundur cok iyi yedi. İnsallah kalicidir. Hadi hayirlisi

Ama bildiginn azaldi yahu bugun 3. Gün cekiyor tam iniyor süt agzina gelince 5 10 yutup birakiyor emmeye emmeye azaldi diye dusunuyorum yada kendi devamini cekmedigi icin ben mi azaldi saniyorum onuda anlayamiyorum sıkıyorm cok bisey de fiskirmiyor hic tecrubem yok cunku anlayamiyorum gercekten sağayım bari artarmi bu aydan sonra tekrar onuda bilemiyorm vallahi cok caresiz hissediyorm kendimi uzuluyorm baya biberonda tutmuyor ki mama falan vereyim.. meme meme diye geliyor iki cekip birakiyor fazlasiyla üzülüyorum bu duruma gercekten hic iyi degilim sizlerin gene tecrubesi olan arkadaslar iki kelam edince moralim duzeldi biraz en azindan tecrubeniz var umarim artar yine
Hızlı emiyolar artık ya belki boşaltıyodur o arad sütü. Sağma bence ya bide süt üretimin artarsa o da sıkıntı bu sefer çok süt üretir vücudun rahatsız olursun.

Bebiş emiyordur mutlaka ya. Aç durmaz heralde. Ek gıdayla da doyar gerçi ama. Bilmiyorum ya benim ki fazla emiyor. Canı sıkıldıkça emiyor. Senin bebişin canı sıkılmıyor demek ki ne güzel 😅😅

Bilemedim ya bi sağlık ocağındaki hemşirenize fln sor dra sor fikir al. Daha küçükler emmeyi bırakmasın inşallah. Şu mübarek kandil günü duamız olsun. Sağlıkla güzelce emsinler sütlerini 💕

Benimki de 9. Ay itibariylr cok yavas kilo almaya basladi, evde tartinin ustune koyuyorum 200 gr falan almis gozukuyor. Yemesi emmesi normal ama artik da cok fazla kilo almayacaklar galiba. 🤷‍♀️sizin kilo alimi biraz daha erken yavaslamis galiba . tabi bi de yurudugu icin benimki de hic oturarak oynamiyor surekli hareket halinde .

Benimki de 9. Ay itibariylr cok yavas kilo almaya basladi, evde tartinin ustune koyuyorum 200 gr falan almis gozukuyor. Yemesi emmesi normal ama artik da cok fazla kilo almayacaklar galiba. 🤷‍♀️sizin kilo alimi biraz daha erken yavaslamis galiba . tabi bi de yurudugu icin benimki de hic oturarak oynamiyor surekli hareket halinde .
aslında 8.700 kilosu fena değil ama işte 6 aylıkken de aynı kilodaydı :)
evet yemesi iadere eder gün içinde meme yok. 2 öğün yiyor 1 öğünde meyve. sabah akşam gece meme emiyor.
bizim üst dişler beyazladı. sabah kuzum gripte olmuştu. babannesi çok huzursuz dedi. bugün çıkar inşallah rahatlarız. 1 haftadır falan şiş ve kızarıktı. diş zamanı yeme hepten gidiyor. bide sizdede aynu mı hissetmiyorum ama galiba bu dönemlerde memeleri çiğniyor çok sızlıyor. acıya sızlaya emziyorum.

Bizim bebiş de hasta sürekli ağlıyor ateşi çıkıyor ağlayınca susmuyor da uyumak da istemiyor gece zaten düzenli uykusu yoktu şimdi de kökten gitti 4 de uyanmıştı 8 gibi biraz uyudu uyandı şimdi de zorla uyuttum yere bırakınca da geri uyanıp ağlıyor dişi beyazlamış gibi ama ortada bişey yok sürekli çişi kakası üstüne çıkıyor sinirlerim hat safhaya çıktı resmen ne yapacağımı şaşırdım artık

aslında 8.700 kilosu fena değil ama işte 6 aylıkken de aynı kilodaydı :)
evet yemesi iadere eder gün içinde meme yok. 2 öğün yiyor 1 öğünde meyve. sabah akşam gece meme emiyor.
bizim üst dişler beyazladı. sabah kuzum gripte olmuştu. babannesi çok huzursuz dedi. bugün çıkar inşallah rahatlarız. 1 haftadır falan şiş ve kızarıktı. diş zamanı yeme hepten gidiyor. bide sizdede aynu mı hissetmiyorum ama galiba bu dönemlerde memeleri çiğniyor çok sızlıyor. acıya sızlaya emziyorum.
Canım cok haraketli anladigim kadariyla ondanda kilo alamiyordur biraz ara öğün ekle olmadı arya sabah kahvaltı yapıyor uyanınca etli sebze yemeğini yiyor ara ögün olarak meyve yiyor akşamda daha tok tutucu şeyler hazirliyorum uyumadan önce de bi araöğün yapıyor haricinde sürekli emiyor biraz az sanki yedikleri yerlerinde durmuyorlar yakıyorlar artık .. 3 anaöğün 2 ara öğün besleniyor arya ..şuan 10 kilo 200 gram çelimsiz bi bebek degil ama bana cok minik geliyor oglumdan sonra sağlıklı olsunlar kilo önemli degil arada sekmeler olur diş zamani hastalik zamani vs ama uzun süre hiç alamaması da bilmiyorum normal bir durum mu.. doktorunuz yönlendiriyordur zaten

Heh iste benim bebe bu. Dogdugundan itibaren bugun de iyi uyuduk dedigim bir gun yok. Atak ,dis, gerileme donemleri hele yataga koy al yapip yatip kalkmaktan perperisanim. O donemler yarim saatte bire dusuyor sankii 🤯Cidden cok zor, benimki de cok sık uyaniyor. Doktorumuz meme de uyumaya alisiksa emzirme donemi bitene kadar maalesef bu sekilde devam eder dedi. Ama ben kizimi da hep emzirirek uyuturdum ama o boyle degildi gece de 1 2 defa kalkardi. Yasindan sonra zaten tum gece uyumaya baslamisti. Ama bu bebe 10 ayda beyin yaktı vallahii 🤯

Simdi ben soyle bisey yaptim , bizim bebeler artik buyudu her uyanmada emzirmek zaten olmaz , hem bebelerin gece sindirimleri artik yavasladi yani biz yetiskinler gibi gece acıkmamaya basladilar , hem de emzirirnce midesi rahatsiz olup daha sık uyanmasina sebep oluyor diye. Ayrica tabi maalesef meme aliskanligi emzik gibi. Ben yavas yavas emzirme destegini azaltmakla basladim. Gece uyutmaya girince ilk once emziriyorum iki gogsumu de doyunca zaten kafasini geri atiyor. Henuz uyumamis yari uykulu oluyor. Ondan sonra kucagima alip hafif gezinerek hem gazını cıkarıyorum hem de pışpışlıyorum. Gazı cıkınca yatagina koyuyorum. Biraz dönüyor sonra agliyor tabii , tekrar kucagima alıp pıspıslıyorum yine koyuyorum. Bu sekilde aglamasina izin vermeden yataginda uyuması icin tesvik etmeye calısıyorum. Dersen kii nolduu sonuc ne, uyuyormu simdi. En azindan 2 saat falan uyuyor😁😁 bazenn uyancak dedigimanda döne döne uykuya dalabiliyor. Uyutma asamasi artik daha az stresli 🤷‍♀
Memeyi tekrar ağzına almadan uyumuyor benimkide. Sizin bahsettiğiniz gibi emme kaynaklı ama daha küçük , emerse daha 1 yıl daha var önümüzde. 2 saat bile insana iyi gelir ,Umarım sabaha kadar kesintisiz uyuduğu günler uzakta değildir :/

Memeyi tekrar ağzına almadan uyumuyor benimkide. Sizin bahsettiğiniz gibi emme kaynaklı ama daha küçük , emerse daha 1 yıl daha var önümüzde. 2 saat bile insana iyi gelir ,Umarım sabaha kadar kesintisiz uyuduğu günler uzakta değildir :/
Yaa cidden saka gibi ama vucut o kadar yorgun ki o 2 saat bile iiyi geliyor. Bu kadar ay sonra 4 5 saat uyusaam ayyy hayall bile edemiyorum.😁 tek umudum yasindan sonra biraz daha duzelmesi soylee gece de 2 defa uyansa nasil guzel olucak.

Canım cok haraketli anladigim kadariyla ondanda kilo alamiyordur biraz ara öğün ekle olmadı arya sabah kahvaltı yapıyor uyanınca etli sebze yemeğini yiyor ara ögün olarak meyve yiyor akşamda daha tok tutucu şeyler hazirliyorum uyumadan önce de bi araöğün yapıyor haricinde sürekli emiyor biraz az sanki yedikleri yerlerinde durmuyorlar yakıyorlar artık .. 3 anaöğün 2 ara öğün besleniyor arya ..şuan 10 kilo 200 gram çelimsiz bi bebek degil ama bana cok minik geliyor oglumdan sonra sağlıklı olsunlar kilo önemli degil arada sekmeler olur diş zamani hastalik zamani vs ama uzun süre hiç alamaması da bilmiyorum normal bir durum mu.. doktorunuz yönlendiriyordur zaten
Canım toplam 5 ögün fazla olmuyor mu, arada emebiliyor mu

Canım toplam 5 ögün fazla olmuyor mu, arada emebiliyor mu
Evet emiyor günde 7 8 defa emiyor tok olsa bile istiyor son zamanlarda iyice düştü memeye .. ama 5 öğünün 2 tanesi ara öğün yani miktarları az oluyor ama 3 anaöğünü guzel yiyor doktorumuz bu şekilde söylemişti bize baktım kızımda istiyor 10 aydan sonra düzenimiz bu şekilde oldu bu aylarda 2 öğün yetersiz kalır zaten 3 anaöğün kesin olmalı araöğunler artik istegine kalmis oğlumda böyle yiyordu kizımda

Evet emiyor günde 7 8 defa emiyor tok olsa bile istiyor son zamanlarda iyice düştü memeye .. ama 5 öğünün 2 tanesi ara öğün yani miktarları az oluyor ama 3 anaöğünü guzel yiyor doktorumuz bu şekilde söylemişti bize baktım kızımda istiyor 10 aydan sonra düzenimiz bu şekilde oldu bu aylarda 2 öğün yetersiz kalır zaten 3 anaöğün kesin olmalı araöğunler artik istegine kalmis oğlumda böyle yiyordu kizımda
Keşke 2 öğün yese ya bizimki hiç birşeye ağzını bile açmıyor üstüne de hasta oldu zaten hiç bişey yemiyor

Kızlar merhaba depremi hisseden herkese çok geçmiş olsun. Benim yavrum 10 aylık olacak yarın ve hala dönmüyor. Geçen hafta doktora götürdüm kilosundan dolayıdır bir problem görünmüyor dedi. Ama çokta kilolu değil 11.600 kg. Neyse kan testi yaptılar bütün degerleri diplerde ve akdeniz anemisinden Süphelendiler. İnşallah değildir ya. Zaten hareketsizligi çok takıyodum kafaya bide bu çıktı. 1 ay sonra tekrar kan vericez bakalım inşallah yokturda normal kansızlıktır.

Kızlar merhaba depremi hisseden herkese çok geçmiş olsun. Benim yavrum 10 aylık olacak yarın ve hala dönmüyor. Geçen hafta doktora götürdüm kilosundan dolayıdır bir problem görünmüyor dedi. Ama çokta kilolu değil 11.600 kg. Neyse kan testi yaptılar bütün degerleri diplerde ve akdeniz anemisinden Süphelendiler. İnşallah değildir ya. Zaten hareketsizligi çok takıyodum kafaya bide bu çıktı. 1 ay sonra tekrar kan vericez bakalım inşallah yokturda normal kansızlıktır.
Bizimki de dönmüyor canım yalnız değilsin en son 8 aylıkken 9.800 dü ama bu ara zayıfladı hem deprem hem hastalık vurdu bizi kansızlık acaba demir ilacı kullanmadın diye mi olmuştur bende hiç kullanmadım hemsire en azından 1 yaşına kadar kullan demişti ama

Bizimki de dönmüyor canım yalnız değilsin en son 8 aylıkken 9.800 dü ama bu ara zayıfladı hem deprem hem hastalık vurdu bizi kansızlık acaba demir ilacı kullanmadın diye mi olmuştur bende hiç kullanmadım hemsire en azından 1 yaşına kadar kullan demişti ama
Kullaniyodum 4.ayindan beri aslında ama bilmiyorum ki yaa. Bizim 8.aylikkende 11 kiloydu bilmiyorum belkide gerçekten kilosu fazladır :KK43: kendimi teselli etmeye calisiyorum :KK43:

Kullaniyodum 4.ayindan beri aslında ama bilmiyorum ki yaa. Bizim 8.aylikkende 11 kiloydu bilmiyorum belkide gerçekten kilosu fazladır :KK43: kendimi teselli etmeye calisiyorum :KK43:
Aynen kilosu fazlaymış canım bize 8 aylıkken gelişimi %75 demişti ama şuan bilmiyorum hiç kan testi de yapılmadı ben hiç kullanmadım hiç ilaç kullanamıyorum hasta olduğunda bile düzensiz veriyorum hep

Ayy kızlar ben 9 aylıkken sağlık ocağına gittim kan vermeye. Hem benden hem bebeğimden kan alındı. Ertesi gün gittim sonuçlar için. Bi aksilik olmuş. Bizim kan sonuçlarını lab. Çalışmamış. Bizim kanlar ortada yok. Bazen nadirde olsa böyle hatalar oluyomuş 😒😒 çocuğum o kadar ağladı canı yandı bi daha da verdirmedim kan. Kaldı öyle yani. Artık yaşında fln baktırırım bi daha iyidir inşallah.

Sadece dönmüyor muu genel haraketliligi nasıll
Doktor genel olarak bakmıstırr yani bir sıkıntı olsa muhakkak yonlendirirdi diye dusunuyorum , doktorlar genelde garantici olabiliyor cunku.
Benim oglum da 6 aylık civari dönmüyordu , cocuk donmuyordu ama tutunup ayaga kalkiyordu mesela. Cok akliniza takildiysa baska bi doktora daha goturup görüs alın bence

X