Merhaba kızlarYaklaşık 2 yıllık tüp bebek serüveninin sonunda embriyolarımıza kavuştuk. Doktorum ekim ayındaki regliyle beraber transfer sürecine başlayacağımızı söyledi. Sanırım 15-20 gün sürüyormuş (buradan okuduğum kadarıyla söylüyorum). Transferim kasım ayına denk gelecek. Kasım ayında transfer olacak olanlar varsa bu başlıkta birbirimize destek olalım merhaba
Merhaba kızlarYaklaşık 2 yıllık tüp bebek serüveninin sonunda embriyolarımıza kavuştuk. Doktorum ekim ayındaki regliyle beraber transfer sürecine başlayacağımızı söyledi. Sanırım 15-20 gün sürüyormuş (buradan okuduğum kadarıyla söylüyorum). Transferim kasım ayına denk gelecek. Kasım ayında transfer olacak olanlar varsa bu başlıkta birbirimize destek olalım
bende 23 eylülde opu oldum aynı tarihlerde transfer olacak sanırım hayırlısı hakkımızda.merak ettim doğal tüp bebek yönteminden kastınız nedir acaba opu öncesi ilaç tedavisi olmadı
Evet hayırlısı olsun hakkımızda aynı dönemde olacak sanırım :) .Evet doğal tüp bebek yani sadece klomenle yumurta büyütme ve takip yapıldı opu öncesi 2 adet çatlatma iğnem vardı ovitrelle birde vitaminlerim o şekilde oldu benim yaş faktörümden dolayı rahmi çok yormak istemediğini iğneli ilaçlı tedavide zorlasakta bir kac fazla yumurta daha cıkabilir buda bize çok bişey kazandırmaz dendi .Ben daha evvelde cok arastırdıgım bir yöntem olduğu ve böylesi daha cok içine sindiği için kabul ettim kısmet bakalımbende 23 eylülde opu oldum aynı tarihlerde transfer olacak sanırım hayırlısı hakkımızda.merak ettim doğal tüp bebek yönteminden kastınız nedir acaba opu öncesi ilaç tedavisi olmadı mı?
Meraba szin sorununuz neydi ,bende sorun sperm kaynaklı kaç yumurtanız cıktı kaçı döllendiMerhaba hanımlar kasım grubuna katılmıştım ama dün doktora gittim doktorum biraz hızlı çıktı ekim basında regl oldum doktora gittim doktor bir sıkıntı çıkmazsa 20 ekim transfer günü dedi dün tekrar doktora kontrle gittim ve rahimde 3 çizgi görüp rahim kalınlığının da 8.5 mm olduğunu gördük o yüzden 20 ekim transfer tarihi kesinleşmiş oldu yani benim sonucumu 1 kasımda öğreneceğim tabi bu grubun en erken haberini ben alacağım sanırım
Ben 23 yaşlarında iken bir enfeksiyon geçirdim doktor tüplerimin çürüdügünü söylemişti o zaman ben kurum mülakatlarına gireceğim için enfeksiyonu atlatınca kaçtım gittim hastanenden ama bu durum hep aklımda kaldı gecen sene evlendim eşime durumu anlattım o yüzden biz hiç doğal yolla denemedik direk hastahaneye gittik nisan ayında 2 tüpüm ameliyatla alındı daha sonra her regl mda doktora kontrle gittim doktor her ay yumurta takibi yaptı Eylül 10 gibi yumurta toplanmasına karar verildi ultrasonlar da 8 gözüküyordu yumurta sayım fakat opu günü 13 yumurtam çıktı 12 yumurta döllendi fakat 5. Güne 4 kaliteli yumurta 6. Güne 3 kaliteli yumurta donduruldu ekim ayı basında da regl oldum doktora gittim tekrar 20 ekim transfer günü dedi dün de rahim kalınlığına baktı transfer için uygun bulduMeraba szin sorununuz neydi ,bende sorun sperm kaynaklı kaç yumurtanız cıktı kaçı döllendi
Bilgi verdigin için teşekkürler,Allah saglıklı evlat nasip etsin sana,ben yeni başladım korkuyorum çok .ya döllenme hiç olmazsa embryo oluşmazsa diye,sperm sayımız çokta kötü değil ama bazen yumurta sperm birbirini kabul etmeyeblıyomuşBen 23 yaşlarında iken bir enfeksiyon geçirdim doktor tüplerimin çürüdügünü söylemişti o zaman ben kurum mülakatlarına gireceğim için enfeksiyonu atlatınca kaçtım gittim hastanenden ama bu durum hep aklımda kaldı gecen sene evlendim eşime durumu anlattım o yüzden biz hiç doğal yolla denemedik direk hastahaneye gittik nisan ayında 2 tüpüm ameliyatla alındı daha sonra her regl mda doktora kontrle gittim doktor her ay yumurta takibi yaptı Eylül 10 gibi yumurta toplanmasına karar verildi ultrasonlar da 8 gözüküyordu yumurta sayım fakat opu günü 13 yumurtam çıktı 12 yumurta döllendi fakat 5. Güne 4 kaliteli yumurta 6. Güne 3 kaliteli yumurta donduruldu ekim ayı basında da regl oldum doktora gittim tekrar 20 ekim transfer günü dedi dün de rahim kalınlığına baktı transfer için uygun buldu
Bizim sperm de bir sorun yoktu eşim benden sağlıklı idi sorun bende idi o yüzden bilemiyorum ama şunu net söyleyebilirim tüp bebek de en önemli husus iyi bir laboratuvar ve embrliyog dur yani 13 yumurtadan 6 tanesini kurtardı laboratuvarBilgi verdigin için teşekkürler,Allah saglıklı evlat nasip etsin sana,ben yeni başladım korkuyorum çok .ya döllenme hiç olmazsa embryo oluşmazsa diye,sperm sayımız çokta kötü değil ama bazen yumurta sperm birbirini kabul etmeyeblıyomuş
Canım her doktorun tedavisi farklı rahim duvarı kalınlığına göre ilaçlar verirler progestan estrofem gibi rahim güçlenmesi için haplar verirler progestanı fitil olarakda kullandıran doktorlar var... Benm ilk transferimde estrofem ve progestan fitil kullanıyordum sonra fitili bırakıp progestan iğneye geçmiştik... Sonuç negatif çıktı tabi oda ayrı bir hüzün... Tedaviye tekrar
Burdan herkese sormuş olayım embriyo kaliteleriniz nasıl benim şuan iki tane var biri 5bb diğeri 2 bb 10 yumurta döllendi bi bunlar kaldı 5. GüneBen 23 yaşlarında iken bir enfeksiyon geçirdim doktor tüplerimin çürüdügünü söylemişti o zaman ben kurum mülakatlarına gireceğim için enfeksiyonu atlatınca kaçtım gittim hastanenden ama bu durum hep aklımda kaldı gecen sene evlendim eşime durumu anlattım o yüzden biz hiç doğal yolla denemedik direk hastahaneye gittik nisan ayında 2 tüpüm ameliyatla alındı daha sonra her regl mda doktora kontrle gittim doktor her ay yumurta takibi yaptı Eylül 10 gibi yumurta toplanmasına karar verildi ultrasonlar da 8 gözüküyordu yumurta sayım fakat opu günü 13 yumurtam çıktı 12 yumurta döllendi fakat 5. Güne 4 kaliteli yumurta 6. Güne 3 kaliteli yumurta donduruldu ekim ayı basında da regl oldum doktora gittim tekrar 20 ekim transfer günü dedi dün de rahim kalınlığına baktı transfer için uygun buldu
Benim 13 yumurta toplandı 12 si döllendi 10 yumurta ile başlayıp 5. Güne 4 adet a kalite 6. Güne de 2 adet a kalite denildi bunlarıda dondurdular diğer ayrıntıları bilmiyorum a kalite dedikleri ne onu da bilmiyorumBurdan herkese sormuş olayım embriyo kaliteleriniz nasıl benim şuan iki tane var biri 5bb diğeri 2 bb 10 yumurta döllendi bi bunlar kaldı 5. Günedonduruldu şuan.
Çok iyi a olması benim b mesela ama buna da iyi dedi doktor c olursa orta kalite oluyor dedi a ve b leri donduruyoruz dedi. Şuan iki tane de 6. Güne kalan var bakalım onlar yarın nasıl olacakBenim 13 yumurta toplandı 12 si döllendi 10 yumurta ile başlayıp 5. Güne 4 adet a kalite 6. Güne de 2 adet a kalite denildi bunlarıda dondurdular diğer ayrıntıları bilmiyorum a kalite dedikleri ne onu da bilmiyorum
6. Gün yarın mı oluyorÇok iyi a olması benim b mesela ama buna da iyi dedi doktor c olursa orta kalite oluyor dedi a ve b leri donduruyoruz dedi. Şuan iki tane de 6. Güne kalan var bakalım onlar yarın nasıl olacak
Benm ilk denemede 7 tane toplanmıştı 3ü döllenmişti 5. Gün embriyosuydu ikisi M1 biri M2 ydi iyi kalite dediler fakat hiçbiri tutmadı kısmetinde varsa olur kaliteyi çok düşünüp kendini strese sokmaBurdan herkese sormuş olayım embriyo kaliteleriniz nasıl benim şuan iki tane var biri 5bb diğeri 2 bb 10 yumurta döllendi bi bunlar kaldı 5. Günedonduruldu şuan.
Evet yarın 6. Son gün artık bakalım6. Gün yarın mı oluyor
Merak ettim canım 6. Güne ne kadar embriyo kaldı umarım bolca embriyo kalmıştırEvet yarın 6. Son gün artık bakalım