- 1 Mayıs 2015
- 1.102
- 3.016
-
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #7.081
Ben de takmayı arttırayım nemli bırakıyor ya daha hassaslaştırır mı dedimCanımcım gümüş kapak harika bir şey, onu taktığım içindir sanırım hiç acımıyor meme ucu ki minnoş baya da emcikliyor :) Başka krem vs. sürmedim henüz
Minnoşlar için katlanıyoruz ilk günkü kadar acımıyor zamanla geçiyordur herhaldeemzirirken ben de resmen dişimi sıkıyorum aenşn gibi çok zorlanıyorum o sebeple sağıyorum ve mochi kullanıyorum ben de
Bende de avent var ama vakumlarken o sesi duydukça daha çok geriliyorum bir de acıtıyor gibi geldi. Bebeğim bir tarafı emerken diğer tarafa mochi taktım zaten vakumla mememde sabitliyorum hiç ellemeden o kendi kendine birikiyor birkaç seferden sonra da kaynamış suyla çalkalayıp arındırıyorum zaten kurumazsa süt kolay çıkıyor hamileyken çok daha özeniyordum şimdi kolay ne varsa vallaBende de elektrikli var o olmasına rağmen taş gibi oluyor. Birde trile diye bir el pompası aldırdılar puarlı. Onlada arada sağmaya çalışıyorumyara yara çok acıyor göğüs ben beslemesinde yeterki katlanırım diyordum. Sarılık değerimiz sınır çıktı ondan sonra bende ipler koptu. Çok bunaldığımı hissediyorum. Nasıl atlatıcaz yeni doğan dönemi bilmiyorum uzunmuş gibi geliyor bana Mochiyide düşünüyorum. Temizliğini her seferinde nasıl yapıyorsun. Temizlikte yormaya başladı beni sürekli kaynatıyorum her şeyi..
Kesinlikle manuel pompalar çok süt arttırıyor ve bende kaynaiyorum artık kaynamış su koydum bı termosa onla durulayıp devam ediyorumBende de elektrikli var o olmasına rağmen taş gibi oluyor. Birde trile diye bir el pompası aldırdılar puarlı. Onlada arada sağmaya çalışıyorumyara yara çok acıyor göğüs ben beslemesinde yeterki katlanırım diyordum. Sarılık değerimiz sınır çıktı ondan sonra bende ipler koptu. Çok bunaldığımı hissediyorum. Nasıl atlatıcaz yeni doğan dönemi bilmiyorum uzunmuş gibi geliyor bana Mochiyide düşünüyorum. Temizliğini her seferinde nasıl yapıyorsun. Temizlikte yormaya başladı beni sürekli kaynatıyorum her şeyi..
Allahım acil şifalar versin kuzum. Neden yatış vermedi acaba? Çok zor bir durum. 2 gün yattık bizde hastanede sınır değerle.. Bende topuktan kan aldıklarında içim sızlıyor. Ebe topuklarında sinir geçtiği için orayı elletmek istemezler aslında canı yanmıyor demişti.. Belki bunu düşünürsen rahatlarsın.. Memeyi tutturman gayet iyi, biberon yavaş çekimli olması önemli kolaylık olması açısından aklında olsun..Kızlar hastaneden geldik de ancak kendime gelebildim bugun kontrollerimiz vardı.
Sarılık değeri sınırda çıktı 15 zaten doktor da anladı. Sütüm artsın diye neler neler yapıyorum zaten 2gün sonra ancak geldi
Doktor yarım saatte bir emzir dedi 2gün sonra gene kan verecek miniğim
Kan verirken çok ağladı ben de ağladım hala ağlıyorum aklıma geldikçe.
İnşallah iyileşir o haline çok üzüldüm hep uyku halindeydi zaten çok zor uyandırıyoruz hem meme hem biberon veriyorum şuan biberonu çok hızlı emiyor
Bendende şu kaynatma işi çok yoruyor bu uykusuzlukta.. Ebe gün içerisinde 1 kere kaynat gerisinde sıcak sudan geçirt dedi. O yüzden sen çok iyi yapıyorsun şu termos işini.. Bende termos koyup sıcaklığı koruyayım olmadı..Bende de avent var ama vakumlarken o sesi duydukça daha çok geriliyorum bir de acıtıyor gibi geldi. Bebeğim bir tarafı emerken diğer tarafa mochi taktım zaten vakumla mememde sabitliyorum hiç ellemeden o kendi kendine birikiyor birkaç seferden sonra da kaynamış suyla çalkalayıp arındırıyorum zaten kurumazsa süt kolay çıkıyor hamileyken çok daha özeniyordum şimdi kolay ne varsa valla
Geçecek canım inanıyorum buna biz bugunlerimizi özleyeceğiz. Ona bakıp şebeklikler yapıyorum uyansın diye malum zaten günlerdir uyku halinde bana da iyi geliyor. Ağlamak istiyorsam da ağlıyorum. İçime atmamaya çalışıyorum lohusayız sonuçta bir yavru dünyaya getirdik bu yaşadıklarımız çok normal sadece ağlarken emzirme denilir o yüzden minnoşumun yüzüne bakarak geçeceğini düşünüyorum
Ebe biberon verme dediği için cesaret edemiyorum. Kaşık biberon gibi bişi ile önden vermeye çalışıyorum. Aslında ağzını çok açsa güzel olucak minicik açıyor ya da kitliyor. Tutuşta dirseğimi geriyorum. İnşallah çabuk çözeriz..Kesinlikle manuel pompalar çok süt arttırıyor ve bende kaynaiyorum artık kaynamış su koydum bı termosa onla durulayıp devam ediyorum
Birde ben silikon ucu biraktirdim sabah yazmıştım hatta kafayı sıyırdım inat ettim ama ağladıkça sakinlestirdim çıplak bütün gün evde Ağzına teorim durdum 3 gün demişlerdi ama 1 günde hallettim İsallah geceyude atlatırız bu arada bu yarası olanlar tutturamayanlar direk silikon üç kullanabilirler ama aynı biberon gibi onlar için karnı doyuyor en azından diyebilcekseniz en mantıklı çözüm ama sonra biberon bıraktırma gibi 3 gün içinde biraktirmazsan meme reddi yapıyor
İple bağladı canım ucunu eliyle sıkıştırdı biraz gerisini iple bağladı baya sancılı geçti ama iki üç gün sürmedi kızı alıştı ondan sonra iki doğum daha yaptı onları baglamadi heralde çok emilmekten birazda olsa üç cikikligi kaldiBen kullanıyorum hatta elim ayağım oldu o heryerde yatırıyorum onunla
Göğüs boşaltmak için bende elektrikli hiç kullanmadım lansinoh silikon göğüs pompası var elektrikli den 100 kat daha fazla vakumluyor sözde bebek birini emerken diğerini biriktirmek için ama pompadan daha fazla çekiyor birde bende göğüs kalkanı kullandım ilk zamanalr ve lansinoh krem sürdüm krem çok iyi geldi kalkanda öyle iyileşince göğüs pedi yeterli oluyor ama
Bence de Prima sleepy ve Molfix kullandim sleepy 2 Prima premium 1 le aynı ama ben sleepy daha çok beğendim sarı çizgi 2 numarada sadece en üstte var tam dolum için sannirim ama benim rengi dönüyor
Ay anlamadım ben nasıl bağladı ki sorduğum yazdığım her yer hemen erkenden bıraktırin alışır diyor ama bas bas ağlayan bebeğe ben o travmayı yaşatamam yani daha başka bir şekilde bıraktırmam lazım
Bende 6/7 takım almışım sürekli emzirmeye çalışınca kusmalari başladı günde iki üç kere değiştiriyorum yetmiyor 3/6 aya geçtim zibinlardaEvwt altını değiştirmek kesin çözüm diğer türlü benimkide uyanmıyor bir türlü
Ay bide ben hep giysilerini 3-6 aylık almışım öyle al dediler diye. Şimdi herşey büyük bi kaç tane üstüne olan var giysisiz kaldı çocuğum
Hemşireler gibi yapamıyoruz ya onlar nasıl vuruyorlar kızım zıplıyor yerinden kıyamıyorum valla bu aralar çok duygusaliz babamız yine Suriye'ye gidecek o ayrı ağlar ben ayrıBilmiyorum. Kizlar diyordu seni de göreceğiz diye.
tutarsa duygusal tarafım zor.
Ay onu sorma Konya'da her yerde kasis var bide tepe gibi yüksek üstünden geçerken karnıma siper oluyor ellerim hopluyoz resmen korsemMide yanması jilet gibi kesildi, hiç geçmeyecek sanıyordumkarınlar zaten şuan löp löp. Kasistlerden geçerken bir sallanıyor of allahım of :)
Yok canım ben yürümeye başlamadan kompostom geldi surahiyle kalkmadan bı içtim bitirdim onu ameliyattan 6 saat geçmişti bide çorba getirdiler onuda yedim sonra o bitince yürüyüşe başladım bidaha çorba yoğurt verildi gazim çıktı akşam olmadan akşam yemeği vakti geçmişti tekrar akşam yemeği geldi eşimin yediğinden verdiler gaz çıktı normal yemeğe dönebilirsin dediler benim öncekilerde büyük WC çıkmadan yemek yedirmiyorlardi ilk kızımda 4 gün yemedim çıkmayınca bu hastane sadece gaz çıkınca başla dedi gece boyuda bı daha surahiyle komposto geldi içtim hepsini şükür ama bnm süt 3 gün sonra geldi herşeyi Yememe rağmenBana da vermediler. Artık emzirsiğin için bebeği etkiliyor dediler. Bir de işin ilginç taradı 2 gün bıyunca resmen hiç bi şey yedirmediler. Sadece kompostu ve meyve suyu içtim. Çok ilginç değil mi o kadar kan kaybetmişiz emzirmemiz gerekiyor ama ne serum var ne yemek. Resmen 3. Günğ bir şeyler yedim... Senin de öyle mi olsu caniko
O bendede olmuyor artık uyanıyor altı açıkken bezi takip üstünü giydirmeden memeye alıyorum hop uyumuş memem hep biri dışarda dolanıyor her an ağzına vereyim diyeBu arada ben ne kadar doğru bilmiyorum ama uyandırmak için elini yüzünü yıkıyorum artık çünkü alt değiştirme dahil umrunda bile olmuyor
Negatifmi kanınız benim kızımda 0 pozitif bizimkide 10 buçuk çıktı ama sınır 17 demişti sizin yatış için erken mis şükür inmis inslalh bizimkide aynı kalır bugün kontrolümüz var bacaklarda var gibi bana göre ilerlemiş sanki çokta emzirdim ama inslalh yaniliyorumdurBen anlamadım. 3. Gün kontrolü vardı. İlk doğduğu gün doktor kan grubumu sordu. 0 rh kan grubu sarılığa yatkın oluyormuş, uyuşmazlık gibi bişi dedi. Benimde 0 bebeğinkini bilmiyorduk. Gerçi bebeğimde benimle aynı çıktı kan grubu.. hatta öğrenmeden önce doktor suratına baktı. Sarılık gibi durmuyor dedi. Testte 14.3 çıktı. Sınırmış yatış yaptık 2. Gün sonunda 11.7 ile taburcu olduk. Sararırsa getirirsiniz dedi. Bana sarı gibi geliyor ama ebe ablaya gösterdim. Bence iyi dedi.
Benim iki kizimdada olmuştu meme reddi ne zor süreç Allah'ım inslalh bunda olmaz şükür sen atlatmissin banyoya gelince ben yıkadım kuzum ya 3 gunluktu bebeğim hem onu hem kendim yikandik şimdi kulak testi için yikamiyorum kuruyken bakilcakmis önceki bebeklerimde hastaneden cikicam gün yapılmıştı bunda yapmadılar artık kulak kuru olması lazım diye bekliyom şimdiye iki kere daha yikamistim yoksaBir de sağ meme reddi yaşamıştık 3 gün kadar, sonunda dün sağ meme ile barıştıkaz da olsa artık onu da emiyor. Sarılığımız 5.4 çıktı, mama takviyesiyle ilerlediğim için sorunsuz atlattık. Şimdi göbek düşmesini ve bıcı bıcıyı bekliyorum
Doktorum takip istedi 20ye çıkarsa gerek olur gibi konuştu bir de il dışına gidiyoruz iyi hastane diye Allah korusun hiç istemiyorum şimdi annem yanımda ama dönecek çalıştığı için zaten gurbetteyim çok zorAllahım acil şifalar versin kuzum. Neden yatış vermedi acaba? Çok zor bir durum. 2 gün yattık bizde hastanede sınır değerle.. Bende topuktan kan aldıklarında içim sızlıyor. Ebe topuklarında sinir geçtiği için orayı elletmek istemezler aslında canı yanmıyor demişti.. Belki bunu düşünürsen rahatlarsın.. Memeyi tutturman gayet iyi, biberon yavaş çekimli olması önemli kolaylık olması açısından aklında olsun..
Hayır negatiflikle alakalı değil 0 rh (+) kan grubum. RH uyuşmazlığı değil. Farklı bir şey dedi doktor. Bize 14 sınır dedi doktor. Yatmazsan yarın 15 olur dedi. İnşallah düşmüştür sizinde..Negatifmi kanınız benim kızımda 0 pozitif bizimkide 10 buçuk çıktı ama sınır 17 demişti sizin yatış için erken mis şükür inmis inslalh bizimkide aynı kalır bugün kontrolümüz var bacaklarda var gibi bana göre ilerlemiş sanki çokta emzirdim ama inslalh yaniliyorumdur
Üzme kendini onun iyiliği için oluyor. Bende ağlayınca kıyamıyorum.Doktorum takip istedi 20ye çıkarsa gerek olur gibi konuştu bir de il dışına gidiyoruz iyi hastane diye Allah korusun hiç istemiyorum şimdi annem yanımda ama dönecek çalıştığı için zaten gurbetteyim çok zor
Yarın tekrar test vericez onun canı yandıkça benim canın yanıyor koldan aldılar sarılık için olanı onda da çok ağladı