-
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #7.041
Canım bebişin vücudunda bir yere parmağınla bastır çek, çektiğin yer sarımsı duruyor mu diye bakabilirsin doktor da böyle bakıyor zaten. Şüphelenirse kan istiyor el üstünden aldılar bebeğimden. Biz bi gece hastanede kaldık tedavi için ancak bu işin çaresi bol bol emzirmek. 2 saatte 1 ne yapıp edip uyandırmaya çalıyorum şuanlık çözümüm altını değiştirmek o zaman kesin uyanıyor.Kızlar bebeğinizin sarılık oldugunu kendiniz anlayabildiniz mi benim bebeğim de gündüz derisinde sarılık var gibi yarın kontrolumuz var inşallah değeri normaldir biraz evhamlandım
Sağol canım o şekilde yaptım da biraz sarı duruyor gibi yarın sabah doktor bakacak bakalım ne diyecek bol bol emzirmeye çalışıyorum şuan doysun diye çabalıyorum doğduktan sonra sütüm ilk gün gelmeyince susuz kalmıştır doğal olarak inşallah toparlayacaklarCanım bebişin vücudunda bir yere parmağınla bastır çek, çektiğin yer sarımsı duruyor mu diye bakabilirsin doktor da böyle bakıyor zaten. Şüphelenirse kan istiyor el üstünden aldılar bebeğimden. Biz bi gece hastanede kaldık tedavi için ancak bu işin çaresi bol bol emzirmek. 2 saatte 1 ne yapıp edip uyandırmaya çalıyorum şuanlık çözümüm altını değiştirmek o zaman kesin uyanıyor.
Yaaa ne güzel bir gün bizim için Milat oldu 9 haziranSeyyahcığım biz aynı gün doğurduk ya demek kibenimki de sürpriz olarak araya kaynadı korse tavsiyesi ben de istiyorum kullanıp memnun olanlardan
Ama ne normal doğumda ne sezeryandan sonra hemen önermiyorlar rahimi baskılayınca sonra toparlamak daha zor oluyor galiba
Çarşamba gidince kendi doktoruma da soracağım
Arkadaşlarımın bebeklerini hep uyandırırdım
Ayaklarının altına parmakla vurur.
Sırtını ovar. Bu şekilde kaldırırdım
Çok kızarlardı bana ama Allah'a şükür hiçbiri de sarılık olmadı
Umarım kendi kızıma da öyle olabilirim.
Beni ebe aramıştı doğumdan önce sma için kan alimiyormus artık hem hastaneden hem sağlık ocağından bizimkinin sonucu kötü çıkmamış şükür normal rutin her zaman alinandan aldı normalde 4/5 günlükken gel demişti bizimki hiç uyanmayinca bı tedirgin oldum 3 günü gittim ben iyikide gitmişim sarılık için ateş ölçer gibi bı cihazla ölçtü ama hastanede öldü bu sağlık ocağı sadece bakarak var dedi tam ölçümü hastane yaptıGeçmiş olsun canım yenidoğanın çoğunda görülüyor benim bebeğimde de var belli ama değerine yarın bakar herhalde nasıl bir ölçüm yapıyor ki? Çok uyudu bugun neler yaptım uyanmadı akşam daha yeni gözlerini açabildi neler neler yaptım uyandırmak için devamlı süt veriyorum ben de
Topuk kanı doğumda alınandan farklı tekrar mı alıyorlar sarılıkta?
Ben bide mega almıştım 182 taneydi bunu nasıl bitircem diye dusunuyorudm kime sorsam bundan en fazla 15/20 kullanır bebek bitirmeden sigmaz dediler kızım 3 kg gayette iyi oldu üstüne daha geniş bile geliyor benim kız ince uzun parmakları hele kürdan gibi hiç ablalarina çekmemiş bı tuhaf geliyor banaHahah aynı bizimki 1 numara slepy bile küçük geliyor. Birde baby turco söyledim bugün bakalım henüz küçükken bi deniyim 1 numarasını
Evwt altını değiştirmek kesin çözüm diğer türlü benimkide uyanmıyor bir türlüCanım bebişin vücudunda bir yere parmağınla bastır çek, çektiğin yer sarımsı duruyor mu diye bakabilirsin doktor da böyle bakıyor zaten. Şüphelenirse kan istiyor el üstünden aldılar bebeğimden. Biz bi gece hastanede kaldık tedavi için ancak bu işin çaresi bol bol emzirmek. 2 saatte 1 ne yapıp edip uyandırmaya çalıyorum şuanlık çözümüm altını değiştirmek o zaman kesin uyanıyor.
Ay bide ben hep giysilerini 3-6 aylık almışım öyle al dediler diye. Şimdi herşey büyük bi kaç tane üstüne olan var giysisiz kaldı çocuğumBen bide mega almıştım 182 taneydi bunu nasıl bitircem diye dusunuyorudm kime sorsam bundan en fazla 15/20 kullanır bebek bitirmeden sigmaz dediler kızım 3 kg gayette iyi oldu üstüne daha geniş bile geliyor benim kız ince uzun parmakları hele kürdan gibi hiç ablalarina çekmemiş bı tuhaf geliyor bana
Canımcım gümüş kapak harika bir şey, onu taktığım içindir sanırım hiç acımıyor meme ucu ki minnoş baya da emcikliyor :) Başka krem vs. sürmedim henüzGümüş kapaklar biraz nemleniyor da acaba daha hassaslaştırır mı diyorum şuan takılı bende ama arada hava aldırıyorum sütüm hemen gelmeyince biraz makineyle pompayla destekledim minnoşum da süt gelsin diye vakumlayınca hassaslaştı hatta soyuldu hindistan cevizi yağı sürdüm o geçirdi hemen
Ben kullanıyorum hatta elim ayağım oldu o heryerde yatırıyorum onunlaKızlar reflü yatağı kullanan var mı ? Bebis icin
Göğüs boşaltmak için bende elektrikli hiç kullanmadım lansinoh silikon göğüs pompası var elektrikli den 100 kat daha fazla vakumluyor sözde bebek birini emerken diğerini biriktirmek için ama pompadan daha fazla çekiyor birde bende göğüs kalkanı kullandım ilk zamanalr ve lansinoh krem sürdüm krem çok iyi geldi kalkanda öyle iyileşince göğüs pedi yeterli oluyor amaKızlar günaydın bayadır giremedim yazamadım okuyamadım. Sarılık değerimiz sınırda çıktığı için 2 gün yatış almıştık. Morallerim çok bozuktu. Yorgunum, doğru pozisyon emziremiyorum, dinlenemiyorum, ameliyatlı göğsümü bebeğe vermekte zorlanıyorum. Göğüs ucu yaralarını hiç söylemiyorum. Göğüslerim taş gibi oluyor boşaltmaya çalışıyorum. Ben strese girdikçe bebekte strese giriyor. Tavsiyesi olan benim gibi durumları yaşayanlar var mı? Emzirme işini vs nasıl çözdünüz?
Bence de Prima sleepy ve Molfix kullandim sleepy 2 Prima premium 1 le aynı ama ben sleepy daha çok beğendim sarı çizgi 2 numarada sadece en üstte var tam dolum için sannirim ama benim rengi dönüyorBez olarak ne kullanıyorsunuz? Prima kullanıyorum bitmeden sleepy natural yenidoğan aldım ama çok küçük sanki primadan sonra? Öndeki sarı şerit primada maviye dönüyor ama sleepy de dönmüyor kolay kolay. Ama çiş yapıyor oğlum bezin içinde görüyırum.
Ay anlamadım ben nasıl bağladı ki sorduğum yazdığım her yer hemen erkenden bıraktırin alışır diyor ama bas bas ağlayan bebeğe ben o travmayı yaşatamam yani daha başka bir şekilde bıraktırmam lazımGorumcemin kaynanasi ucunu bağlamıştı bebeği tutmuyordu onunda hiç yoktu öyle öyle alıştı kizi
Bilmiyorum. Kizlar diyordu seni de göreceğiz diye.Ben kıyamıyorum Dr dedi burnunu sikiyorum gidigini okşuyorum topuğu gudikliyorrum vurma yapamiyom canını yakmak istemiyorum olmadı artık öyle yapacam gece alarm kurdum sabaha kadar gittim geldim emzirmeye çalıştım insallh geçer tez zamanda sen bu işte tecrubelisin yaparsın inslalh bebisine
ben kullanıyorum yani şöyle aldım ama yatmıyoKızlar reflü yatağı kullanan var mı ? Bebis icin
gözün aydınnKızlar merhaba burada doğum yapanları gördükçe hevesleniyordum cuma suyum geldi normal doğum için gidip cumartesi gece sezeryan ile bebeğimi kucağıma aldım. Çok şükür ben de kavuştum yavrumaşimdi de buradan benden önce doğum yapanların tecrübelerini takip ediyorum
mama ve anne sütü döngüsünde toparlıyo kuzum merak etmeBen hafif bir kızarıklık olduğunda kantoron otu yağı sürüyorum. Sürekli değil ama. Hemen düzeliyor cildi. Kendim için de sezeryan kesiği yerine sürüyorum hücre yenileme ve onarma özelliği olduğu için iyi geliyor. Bir kere de ilk zamanlar göğüs ucuna sürmüştüm hafifletmişti ağrıyı.
Mutlaka elektirkli pompa kullan. Emzirmeden sonra boşaltırsın göğsünü hem ne kadar sütün olduğunu görürsün. Bir de banyo yaparken özellikle suyun altına tut göğsünü. Masaj yap. Göğüs pedi ve kalkanı kullanıyor musun? Kullanmıyorsan mutlaka kalkan kullan. Göğüs ucun çamaşırına temas etmesin çok acıtıyor. Strese girmen çok normal bu da bir atlatılacak bir süreç bu şekilde devam etmeyecek emin ol. Eğer çok dayanamıyorsan doktora git mutlaka karışım verir. Doğru emzirme içinse mutlaka doğum yaptığın hastanenin ebeleriyle görüş destek al. Göğüs ucu yaralarının büyük çapta sebebi yanlış emzirme. Sadece ucunu kavraması bebeğin.
Bu arada benim de sarılık oldu oğlum. Bugün kontrolü var. Mama ve anne sütü devam etmeye çalışıyoruz. İnşallah değerleri düşmüştür.
ben sleepy natural biraz stoklamıştım ama memnun kalmadım pek kenar lastiklerini de sevmedim üstelik tohumlu olan ekoloji serisiBez olarak ne kullanıyorsunuz? Prima kullanıyorum bitmeden sleepy natural yenidoğan aldım ama çok küçük sanki primadan sonra? Öndeki sarı şerit primada maviye dönüyor ama sleepy de dönmüyor kolay kolay. Ama çiş yapıyor oğlum bezin içinde görüyırum.
emzirirken ben de resmen dişimi sıkıyorum aenşn gibi çok zorlanıyorum o sebeple sağıyorum ve mochi kullanıyorum ben deİlk gün mama vermemek için direttiğim için göğsüm yara oldu makineyle çektim o kadar. Acıdı ki bebem emerken resmen dilimi dişimi sıkıyorum yavaş yavaş iyileşiyor . Hindistan cevizi yağı çok rahatlattı beni bir de çamaşırıma değince yapışıyor o da rahatsız ettiği için pamuk göğüs pedi kullanıyorum iyi geldi bence 3. Gün göğüslerim dolmaya başladı bir tarafı bebeğime emdirmeye çalışıyorum bir tarafa mochi takıyorum süt birikiyor. Ay onu çıkarandan Allah razı olsun. Kızlar nolur alın onu. Göğüsüme vakumluyorum hem acıtmıyor hem de günden güne sütüm arttı. Banyoda ağladığımı biliyorum ne hoşaflar dut kurusu bestlak damla su süt neler yaptım gelsin diye bence kesinlikle mochi ya da makine arttırıyoir bende manuel elektrikli mochi hepsi var ama elim ayağım mochi oldu. Bebek boşaltamıyor sütü biraz emdikten sonra yoruluyor onunla boşaltıyorum sütü sonra saklıyorum kaşıkla ya da biberonla veriyorum.
Prima 1 kullanıyorum bebeğime büyük bile geldi ama sleepy 2 numara prima 1 e eşit diye biliyorum sleepy aldım bir de ama daha onu denemedim 2 numarada zaten 3-6kg yazıyordu
Primadan memnunum az bir çiş yapsa rengini değiştiriyor hemen ama bu fiyatlarda ne kadar devam ederim bilemiyorum
hem çok geçmiş olsun hem de gözün aydınKızlar merhaba ayın 7sinde doğum yaptım sağlıkla kucağıma aldım çok şükür2.800 doğdu. 3. Gün muayenesinde sarılık değeri sınırın üstünü geçti diye yatış aldık tedavi olduk şuan iyiyiz çok şükür. Umarım herkes iyidir geriye dönük mesajlarınızı okuyacağım
biz de o süreçte 2 saatte 1 uyandırıyodukBenimkide sarılık oldu canım dün sürekli uyudu biz şaşkınca öyle ne güzel yatıyor diyorduk meğer sarilikmis bugün topuk kanı almaya gittik ebe dedi hemen hastaneye gittik yeni başlamış Allah'tan sürekli emzir dedi ama benimki uyanmiyor neler yapıyorum tık yok nasıl emzircem bilmiyorum
benimki de öyle ebebekten hemen yeni aldık bi 12 tane kadarEvwt altını değiştirmek kesin çözüm diğer türlü benimkide uyanmıyor bir türlü
Ay bide ben hep giysilerini 3-6 aylık almışım öyle al dediler diye. Şimdi herşey büyük bi kaç tane üstüne olan var giysisiz kaldı çocuğum