- 11 Eylül 2021
- 1.624
- 3.187
-
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #7.121
sling kulkandım hem tuvalete giderken ile yarıyorYa bende anne yani ve reflü yatağı ikisini de kullanıyorum ama o kadar zor ki iyice derin uykuda günde 3-4 kere reddetmiyor bende o zamanlarda direk uyuyorum zaten bu arada kucakta sling falan kullandın mi annemler gidince nabarim bilmiyorum şuan hiç iş yapmıyorum sen nasıl idare ediyorsun
benim demir ilacım yapmıştı ishalKızlar yarın 38+2 oluyoruz doktora gideceğim son kez duruma bakmak icin. İnsallah çok bekletmez bebiş. Bir de çok özür dileyerek bir sey sormak istiyorum son bir haftadır ishal durumum var. Son haftalarda oluyormus hatta dogumun yakın olduğunu yazanlar da var sizde böyle bir durum var mıydı? Kan ilacı kullanıyorum ama bu zamana kadar yapıyordu bende. Sizce ?
Ben silikon göğüs ucundan bile vazgeçirmek için iki gün çığlık çığlığa ne çektim şimdilik plastige hayırKızlar biberon kullanıyor musunuz?
Bir de sağdığınız sütleri stok mu yapıyorsunuz, içiriyor musunuz? İçirmeden ısıtma işlemini nasıl yapıyorsunuz?
Ay ne çok soruuuuuu
Halka mi yoksa wrap mi ne ondan mı kullaniuorsun sezeryandaykrn zor olmadı mısling kulkandım hem tuvalete giderken ile yarıyorhem de dışarıda çok rahat ettim slingle
Nasıl ya randevusuz olsa da seni geri çevirmeyip alması lazımdı. 38de olunca ne oluyor zaten doğum zamanı bu haftalarAy kızlar o kadar gerginim ki anlatamam. Doktor bu haftalarda gelmemi söyledi randevu bulamazsan gel ben alırım dedi diye bu sabah yarım saat yol gittim doktorum yokmus. Baska doktor için sıra istedim randevusuz almadığını söyledi. Son haftalardayım doktorum gelmem gerektigini söyledi dedim 39 40 hafta alıyoruz siz daha 38siniz diyor. Bari nstye baglayın sancıma bakayım diyorum sıra almadan nstye sokamıyoruz diyor. Siz benimle dalga mı geciyorsunuz diye bir ton fırça attım. Koca hastane bir tane doktor var birsürü ebe ayakta bekliyor. Hem çağırılıyorum hem almıyorlar. Geri döndüm eve tabiiki. Allah haklarından gelsin vallahi. Randevu istiyor bir de sanki var da biz almıyor musuz gibi o kadar gerginim ki tüm hastaneyi yakasım geldi ya.
Ay been dee istiyorum yani var da hiç denemedim bebem biraz ufak diye ne zaman başladın rollercım wrap mı halka mı?sling kulkandım hem tuvalete giderken ile yarıyorhem de dışarıda çok rahat ettim slingle
Kiz Allah seni bizim gelinede öyle demişler acile gitmiş orda sancım var demiş hemen bakmışlar normal muayene sıkıntı biraz acil iyi üstelik bizimkinin suyu bitmiş iyikide gitmiş acile nst ye bağlamışlar hemen doğuma aldılar normal olsa bekleki Dr gelsin muayene etsinAy kızlar o kadar gerginim ki anlatamam. Doktor bu haftalarda gelmemi söyledi randevu bulamazsan gel ben alırım dedi diye bu sabah yarım saat yol gittim doktorum yokmus. Baska doktor için sıra istedim randevusuz almadığını söyledi. Son haftalardayım doktorum gelmem gerektigini söyledi dedim 39 40 hafta alıyoruz siz daha 38siniz diyor. Bari nstye baglayın sancıma bakayım diyorum sıra almadan nstye sokamıyoruz diyor. Siz benimle dalga mı geciyorsunuz diye bir ton fırça attım. Koca hastane bir tane doktor var birsürü ebe ayakta bekliyor. Hem çağırılıyorum hem almıyorlar. Geri döndüm eve tabiiki. Allah haklarından gelsin vallahi. Randevu istiyor bir de sanki var da biz almıyor musuz gibi o kadar gerginim ki tüm hastaneyi yakasım geldi ya.
Ay doktor ben seni sabah alacagım sen gel bulamazsan dedi gittim doktor yok sonra da acile inemedim sancım var diye gördüler beniKiz Allah seni bizim gelinede öyle demişler acile gitmiş orda sancım var demiş hemen bakmışlar normal muayene sıkıntı biraz acil iyi üstelik bizimkinin suyu bitmiş iyikide gitmiş acile nst ye bağlamışlar hemen doğuma aldılar normal olsa bekleki Dr gelsin muayene etsin
Canım bir sürü sey söyledim ama kadın aptal olunca anlamıyor iste. Nst doktor sıra vermesi lazım diyor ne alakası var diyorum ısrar ediyor bastım fırcayı geldim eve kadın da bakıyo bana ne diyo diyeNasıl ya randevusuz olsa da seni geri çevirmeyip alması lazımdı. 38de olunca ne oluyor zaten doğum zamanı bu haftalar
Devlette ilk muayeneye giriyordum doktor yönlendiriyordu. Özelde de ilk nst sonra doktora giriyordum. Ama girmen lazım başka gidebileceğin bir yer yoksa cimere yazacağını söyle yaz da randevu bulamıyorum diye. Ben randevu bulamıyordum mesela göz için lens kullanıyorum sonuçta acil bir durum hemen yazıyordum açıyorlardı
Canım acilden gir sıra yoksa sancım oldugundan şüpheleniyorum doğum haftasındayım de seni geri gönderemez yaCanım bir sürü sey söyledim ama kadın aptal olunca anlamıyor iste. Nst doktor sıra vermesi lazım diyor ne alakası var diyorum ısrar ediyor bastım fırcayı geldim eve kadın da bakıyo bana ne diyo diye
Canımm hangi marka ve nerden aldın sling?sling kulkandım hem tuvalete giderken ile yarıyorhem de dışarıda çok rahat ettim slingle
Pompa beNim göğüs ucumda ödem yaptı, onu bıraktım bu süreçte. Önce soğuk uygulama yaptım, buzluktaki bezelye poşeti ile, özellikle ödem olan sertleşen yerlere, sonra sıcak suya ıslattığım havluyu sıktım sıktım kapattım bir süre, sonra yavaş yavaş masaj yaptım (altta paylaştım) iyice açıldı ve yumuşadı kanallar.Ben silikon göğüs ucundan bile vazgeçirmek için iki gün çığlık çığlığa ne çektim şimdilik plastige hayırama sagdigim sütleri buzluga atıyorum zaten tam bitiremio
Halka mi yoksa wrap mi ne ondan mı kullaniuorsun sezeryandaykrn zor olmadı mı
Gugubi canim bendede şuan tek meme r ddi var ve sağ göğüs taş gibi oldu sagiyorum ancak çok az yumusuyor bebek gibi vakumlamiyo sen nasıl atlattın ay emzirmrk ne zor işmiş ya
Oy minik kuzumCanım
Hiç telefonu elime alamıyorum
Bugün 5.gün kontrolümüz vardı minnoşumda sarılık başlangıcı olmuş yavru kuşum tam beslenememişsüt var ama kuzum tam çekemiyormuş yeniden emzirme danışmanıyla görüştük önce emzircem sonra sağıp Eds ile vericem yetmediği yerde mama takviyesi yapıcam vicdanım sızladı süt yetmiyor diyince birde orda 40 ml mama içti cop cop kendimi bir yetersiz hissettim bir ağlayasım geldi
3040 doğmuştu 2900 gr a düşmüş Bizde gündem böyle sizler nasılsınız
Canım biberon kullanmış mıydın? Dün akşam da göğüsümde uzun sure kesik de olsa durdu ama çok açken durmuyor biberonla dah akolay ulaştığı için göğüsümü sıkıyorum süt geliyor biliyorum ama yine göğüsümde ağlıyor itiyor reddetme gibi bir şey mi bu zaten baştan beri çok istekli tutmuyordu amaCanımm hangi marka ve nerden aldın sling?
Pompa beNim göğüs ucumda ödem yaptı, onu bıraktım bu süreçte. Önce soğuk uygulama yaptım, buzluktaki bezelye poşeti ile, özellikle ödem olan sertleşen yerlere, sonra sıcak suya ıslattığım havluyu sıktım sıktım kapattım bir süre, sonra yavaş yavaş masaj yaptım (altta paylaştım) iyice açıldı ve yumuşadı kanallar.
Reddetmediği memeyi emzirerek başladım orda sakinleşti uyur gibi oldu, o memeyi bıraktığında kafası aynı pozisyonda diğer memeye kaydırdık, bedeni koltuk altımdan dışarıda (burda annem destek oldu). İlk gün 2–3 dk emdi sadece ama defalarca yaptık. Ertesi gün normal şekilde tutup verdim ama yine çok aç ve sinirli değilken. Baya ucu da yumuşamıştı, bu arada günde 5 6 kere başta anlattığım soğuk sıcak masaj ıygulaması yaptım. 3. Gün ilk önce açken reddettiği memeyi verdim, zaten çok güzel çekti. Şimdi de önce ondan başlıyorum
Ay dediğin gibi yaptım hemde sagdim da yumuşattim iyice az önce sadece sağ meme verdim ve emdi tabiCanımm hangi marka ve nerden aldın sling?
Pompa beNim göğüs ucumda ödem yaptı, onu bıraktım bu süreçte. Önce soğuk uygulama yaptım, buzluktaki bezelye poşeti ile, özellikle ödem olan sertleşen yerlere, sonra sıcak suya ıslattığım havluyu sıktım sıktım kapattım bir süre, sonra yavaş yavaş masaj yaptım (altta paylaştım) iyice açıldı ve yumuşadı kanallar.
Reddetmediği memeyi emzirerek başladım orda sakinleşti uyur gibi oldu, o memeyi bıraktığında kafası aynı pozisyonda diğer memeye kaydırdık, bedeni koltuk altımdan dışarıda (burda annem destek oldu). İlk gün 2–3 dk emdi sadece ama defalarca yaptık. Ertesi gün normal şekilde tutup verdim ama yine çok aç ve sinirli değilken. Baya ucu da yumuşamıştı, bu arada günde 5 6 kere başta anlattığım soğuk sıcak masaj ıygulaması yaptım. 3. Gün ilk önce açken reddettiği memeyi verdim, zaten çok güzel çekti. Şimdi de önce ondan başlıyorum
Canım sanırım öyle birşey ama süt gelip gelmemesiyle kesinlikle alakalı değil emin ol bende hep ona bağlamak istedim ama emin ol değil geliyor sütun bazen sadece bebek beni gerçekten sınıyor diye geçiriyorum içimden ama oda değil saf ve ne yaptığını bilmiyor sadece kolayı istiyor elimden gelse o ellerini Kunak yapip vericem kafayı memeye nasıl çırpınıslari ağzını minicik açması bir görsenCanım biberon kullanmış mıydın? Dün akşam da göğüsümde uzun sure kesik de olsa durdu ama çok açken durmuyor biberonla dah akolay ulaştığı için göğüsümü sıkıyorum süt geliyor biliyorum ama yine göğüsümde ağlıyor itiyor reddetme gibi bir şey mi bu zaten baştan beri çok istekli tutmuyordu ama
Bunları okuyunca ben full stresAy dediğin gibi yaptım hemde sagdim da yumuşattim iyice az önce sadece sağ meme verdim ve emdi tabiGooseberry dediği givi ittire ittire kesik kesik başlayıp biyer tuttu emzik gibi turuyor cekemiyor kızıyor sakinleştir tekrar tep sakinleştir tekrar tep derken 15 dk sonra tam randıman emzirdim uyuttum
Canım sanırım öyle birşey ama süt gelip gelmemesiyle kesinlikle alakalı değil emin ol bende hep ona bağlamak istedim ama emin ol değil geliyor sütun bazen sadece bebek beni gerçekten sınıyor diye geçiriyorum içimden ama oda değil saf ve ne yaptığını bilmiyor sadece kolayı istiyor elimden gelse o ellerini Kunak yapip vericem kafayı memeye nasıl çırpınıslari ağzını minicik açması bir görsen
Biraz stresli bir zaman dilimi ilk günler. Ben de baya acılı stresli oldu ki ben baya dayanıklıyımdır. Hormonlar vs etkiliyor baya.. Ama korkma korkunun ecele faydası yok aşılıyorBunları okuyunca ben full stres
Haftaya nasıl olacak bu çocuk doğacak emecek mi. İzlediğim videolar eğitimler hepsi uçtu gitti
Ya evet o kadar zor bir süreç ki ama o memiste 10 dk boyunca nefes alıp verirken emmesi herşeye değiyor bütün zorlukları gene yaşarım yeter ki emsin diyosun o yüzden hiç stres yapma stres dhaa çok etkiler agliyo mesela bırakıyorum iki sn nefes alıyorum devam güzel kızım şunu şunu yapma nolur diyorum gene devamBunları okuyunca ben full stres
Haftaya nasıl olacak bu çocuk doğacak emecek mi. İzlediğim videolar eğitimler hepsi uçtu gitti
Bence de annecim geliyor bak sütün iç diyorumAy dediğin gibi yaptım hemde sagdim da yumuşattim iyice az önce sadece sağ meme verdim ve emdi tabiGooseberry dediği givi ittire ittire kesik kesik başlayıp biyer tuttu emzik gibi turuyor cekemiyor kızıyor sakinleştir tekrar tep sakinleştir tekrar tep derken 15 dk sonra tam randıman emzirdim uyuttum
Canım sanırım öyle birşey ama süt gelip gelmemesiyle kesinlikle alakalı değil emin ol bende hep ona bağlamak istedim ama emin ol değil geliyor sütun bazen sadece bebek beni gerçekten sınıyor diye geçiriyorum içimden ama oda değil saf ve ne yaptığını bilmiyor sadece kolayı istiyor elimden gelse o ellerini Kunak yapip vericem kafayı memeye nasıl çırpınıslari ağzını minicik açması bir görsen
Ben o süreçte hiç dokunmadim aman emsin de dedim ama silikon bıraktık nolur biberona alıştırma çok zorlanirsin kaşıkla kadehle ver elinden geldiğince bu surectededes sadece sağ guclenince her memeyi aliyolarmis ki nitekim doktor sarılık riski yok artık dedi bana ben başladım iki memeye şükür bugün sağlı sollu ilerliyoruz ben sagdiklarimi hep buzluğa attım çünkü çok arttırdı manuel sağım zımbırtısi çocukta doyunca verme gereği duymadım çok agliyosa üç beş yudumdan sonra geçtim sağa ki pek başarılı olmadı ama 1 saat şekeri daha düşmeden ayiksa kafası hep sağ tarafı vere vere alistirdim ki sadece iki cekimlik verip çeviriyorum ki kizmasin ama o süreçte hep sagdim çok süt olunca kiziyodu oraya çünküBence de annecim geliyor bak sütün iç diyorumgerçekten kıyamıyorum ki öyle bir ağlıyor ki kendimi kötü hissediyorum bugun biraz daha yaladı tutmaya çalıştı ben de çok zorlamadım bugune kadar sarılığı vardı çünkü değerimiz sınırda diye yeterki doysun mantığındaydım kilo kaybımız da oldu hem bir göğsümü veriyordum diğer taraftan mochiyi takıp birikeni de biberon meme birlikte veriyorum.
Sarılık değeri düşmüş Allahtan çok uğraştım şimdi yavaş yavaş göğsüme daha fazla zorluyorum