2022 ikizler burcu anneleri

ben kullanıyorum yani şöyle aldım ama yatmıyo
hep koynumda temas halinde yatmak istiyo
yapışık ikiz gibiyiz 🙈
aldığım hiçbir yatağı kullanamıyorum 🙈
Ya bende anne yani ve reflü yatağı ikisini de kullanıyorum ama o kadar zor ki iyice derin uykuda günde 3-4 kere reddetmiyor bende o zamanlarda direk uyuyorum zaten bu arada kucakta sling falan kullandın mi annemler gidince nabarim bilmiyorum şuan hiç iş yapmıyorum sen nasıl idare ediyorsun

Ben özellikle sordum korseyi doktoruma hayır dese ileride takacaktım ama sezeryan kısmında karnın üst üste gelmesin de istersen hopla zıpla dedi🤭 3.gün taktım ama tam şişkinliğim geçmediği için zorladı biraz. Bugün tekrar deneyeceğim. Daha rahat oluyor hareketlerim korseyle toplu duruyor karnım ağrım daha az oluyor. Eki Görüntüle 3082864 şunu almıştım epey oldu. Şimdi arattım da bulamadım.
Her doktor başka bir şey söylüyor sanırsam :) Bana da önermiyorum dedi :) Yine de bir müddet sonra takarım belki. Önerin için sağol kuzucum...

Ay hadi İnşallah canım valla ameliyat ta kaburgamami bastılar ne nefes aldıkça batıyor sadece mide yanmam yok sanki hala bebek içimde gibi 😂
Mide yanması jilet gibi kesildi, hiç geçmeyecek sanıyordum🙏😇 karınlar zaten şuan löp löp. Kasistlerden geçerken bir sallanıyor of allahım of :)

Bana yapmadılar hiç verdik dediler 4 saaatte bir verebiliriz diyorlar oda fayda etmedi şükür yürümeye başladım da gazim çıkınca azda olsa hafifledi
Bana da vermediler. Artık emzirsiğin için bebeği etkiliyor dediler. Bir de işin ilginç taradı 2 gün bıyunca resmen hiç bi şey yedirmediler. Sadece kompostu ve meyve suyu içtim. Çok ilginç değil mi o kadar kan kaybetmişiz emzirmemiz gerekiyor ama ne serum var ne yemek. Resmen 3. Günğ bir şeyler yedim... Senin de öyle mi olsu caniko☺️

Ayy ben tükendim bütün gece sadece 1 saat uyudum minnoşum sarılıktan çok bitap hiç uyanmıyor ağzını açmıyor bu haldeyken 60cc gıda alması lazım biberona bir adım uzaktayım çok zorlandım süt var sağdım mama vermemi lazım ama biberonsuz nasıl kızlar 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Canım tabiki mama ver. Takviye yap ki yedikçe o sarılığı atabilsin. rollercoaster rollercoaster tecrübelerini anlatmıştı burada emzirme yetersiz mama takviye ettik diye, ben de onun tavsiyesiyle mama eki yaptım ilk 3 gün. Sonra mamayı kestim sadece meme 👌🙏 ben kaşık biberon almamıştım normal çay kaşığıyla verdim 👌👍

Benim doktorum sezeryan sonraia için günde bir iki kere yürüyus yaparken kullan ama kısa yürüyüş değilde daha uzun yürüyüşte dedi ama internette 2-3 hafta sonra diyordu tabi takinxa çok rahat ediyorum o ayrı
Esracığım senin en son suni sancı aldığında kalmışım ben. Nasıl geçti süreç, suni sancı sonuç verdi mi?
Hayırlı uğurlu olsun, bebişin hoş geldi 😍🙏🌼Korse olayına sanırım 15 gün sonra falan geçerim. Şuan korkumdan takamam bişi olur diye :)

Kızlar merhaba burada doğum yapanları gördükçe hevesleniyordum cuma suyum geldi normal doğum için gidip cumartesi gece sezeryan ile bebeğimi kucağıma aldım. Çok şükür ben de kavuştum yavruma 😍😍şimdi de buradan benden önce doğum yapanların tecrübelerini takip ediyorum 😊
Hayırlı olsun Elsa, minik kuzu hoş geldi. Sende 40 tan sonrayı bekliyordun değil mi :)

Kızlar merhaba ayın 7sinde doğum yaptım sağlıkla kucağıma aldım çok şükür 🙏🏻 2.800 doğdu. 3. Gün muayenesinde sarılık değeri sınırın üstünü geçti diye yatış aldık tedavi olduk şuan iyiyiz çok şükür. Umarım herkes iyidir geriye dönük mesajlarınızı okuyacağım 🫶🏻
Gözün aydın Çilek😍🌺
Minik kuş sefalar getirmiş😍

Esracığım senin en son suni sancı aldığında kalmışım ben. Nasıl geçti süreç, suni sancı sonuç verdi mi?
Hayırlı uğurlu olsun, bebişin hoş geldi 😍🙏🌼Korse olayına sanırım 15 gün sonra falan geçerim. Şuan korkumdan takamam bişi olur diye :)
Tabiki sonuç vermedi 😂 ya şimdi yavaş yavaş algılıyorum dozu hiç arttirmadi sabit verdi ve açılma olmadı bebek te kordon dolanmış ondan inip kendi sancı yapamadı o yüzden sezeryana aldı yine de suniyi arttırmasını isterdim ama o an bebek strese girer Sezeryan yapalım dedi tamam dedim bende 🤔

Benim daha önce katıldığım şu an tekrarlanan gebe okulu online eğitim var. Daha başlarda. İstersen seni kaydettirebilirim. Etlik Zübeyde Hanım hastanesinden eğitim veriliyor. Daha dün emzirme eğitimi verildi. Tekrarlanıyor dersler ve sanıırm kayda da alınıyor. Ebe neden kalkan kullanma dedi acaba? En azından nemli tutuyor o rahatlatıyor seni.
Etkili oluyor mu eğitim? Bir tane ebeden uygulamalı hastanedeyken denedik ama başarılı çok olamadım. Kasıyorum kendimi. Şimdi ki aklım olsa önceden çok denerdim her şeyi..
Göğüs kalkan ve pedlerinin sıkıntısı aslında nemli tutmasıymış. Bakteri çok ürer dedi.

Kızlar merhaba ayın 7sinde doğum yaptım sağlıkla kucağıma aldım çok şükür 🙏🏻 2.800 doğdu. 3. Gün muayenesinde sarılık değeri sınırın üstünü geçti diye yatış aldık tedavi olduk şuan iyiyiz çok şükür. Umarım herkes iyidir geriye dönük mesajlarınızı okuyacağım 🫶🏻
Yaşamayan yok sanırım kuzum çok geçmiş olsun. Bizde tedavi aldık. Emzirme ile uğraşmaya çalışıyoruz. Sanırım depresyona girdim emzirme saatleri yaklaşınca ağlayıp duruyorum. Bir yandan da süt kanalları tıkanmasın die uğraşıyorum.
Bebek bakmak gerçekten çok zormuş. Allahım herkese yardım etsin.

İlk gün mama vermemek için direttiğim için göğsüm yara oldu makineyle çektim o kadar. Acıdı ki bebem emerken resmen dilimi dişimi sıkıyorum yavaş yavaş iyileşiyor . Hindistan cevizi yağı çok rahatlattı beni bir de çamaşırıma değince yapışıyor o da rahatsız ettiği için pamuk göğüs pedi kullanıyorum iyi geldi bence 3. Gün göğüslerim dolmaya başladı bir tarafı bebeğime emdirmeye çalışıyorum bir tarafa mochi takıyorum süt birikiyor. Ay onu çıkarandan Allah razı olsun. Kızlar nolur alın onu. Göğüsüme vakumluyorum hem acıtmıyor hem de günden güne sütüm arttı. Banyoda ağladığımı biliyorum ne hoşaflar dut kurusu bestlak damla su süt neler yaptım gelsin diye bence kesinlikle mochi ya da makine arttırıyoir bende manuel elektrikli mochi hepsi var ama elim ayağım mochi oldu. Bebek boşaltamıyor sütü biraz emdikten sonra yoruluyor onunla boşaltıyorum sütü sonra saklıyorum kaşıkla ya da biberonla veriyorum.

Prima 1 kullanıyorum bebeğime büyük bile geldi ama sleepy 2 numara prima 1 e eşit diye biliyorum sleepy aldım bir de ama daha onu denemedim 2 numarada zaten 3-6kg yazıyordu
Primadan memnunum az bir çiş yapsa rengini değiştiriyor hemen ama bu fiyatlarda ne kadar devam ederim bilemiyorum 😐
Bende de elektrikli var o olmasına rağmen taş gibi oluyor. Birde trile diye bir el pompası aldırdılar puarlı. Onlada arada sağmaya çalışıyorum 🥲 yara yara çok acıyor göğüs ben beslemesinde yeterki katlanırım diyordum. Sarılık değerimiz sınır çıktı ondan sonra bende ipler koptu. Çok bunaldığımı hissediyorum. Nasıl atlatıcaz yeni doğan dönemi bilmiyorum uzunmuş gibi geliyor bana ☹️ Mochiyide düşünüyorum. Temizliğini her seferinde nasıl yapıyorsun. Temizlikte yormaya başladı beni sürekli kaynatıyorum her şeyi..

Kızlar bebeğinizin sarılık oldugunu kendiniz anlayabildiniz mi benim bebeğim de gündüz derisinde sarılık var gibi yarın kontrolumuz var inşallah değeri normaldir biraz evhamlandım
Ben anlamadım. 3. Gün kontrolü vardı. İlk doğduğu gün doktor kan grubumu sordu. 0 rh kan grubu sarılığa yatkın oluyormuş, uyuşmazlık gibi bişi dedi. Benimde 0 bebeğinkini bilmiyorduk. Gerçi bebeğimde benimle aynı çıktı kan grubu.. hatta öğrenmeden önce doktor suratına baktı. Sarılık gibi durmuyor dedi. Testte 14.3 çıktı. Sınırmış yatış yaptık 2. Gün sonunda 11.7 ile taburcu olduk. Sararırsa getirirsiniz dedi. Bana sarı gibi geliyor ama ebe ablaya gösterdim. Bence iyi dedi.

Ben kullanıyorum hatta elim ayağım oldu o heryerde yatırıyorum onunla 👍

Göğüs boşaltmak için bende elektrikli hiç kullanmadım lansinoh silikon göğüs pompası var elektrikli den 100 kat daha fazla vakumluyor sözde bebek birini emerken diğerini biriktirmek için ama pompadan daha fazla çekiyor birde bende göğüs kalkanı kullandım ilk zamanalr ve lansinoh krem sürdüm krem çok iyi geldi kalkanda öyle iyileşince göğüs pedi yeterli oluyor ama

Bence de Prima sleepy ve Molfix kullandim sleepy 2 Prima premium 1 le aynı ama ben sleepy daha çok beğendim sarı çizgi 2 numarada sadece en üstte var tam dolum için sannirim ama benim rengi dönüyor

Ay anlamadım ben nasıl bağladı ki sorduğum yazdığım her yer hemen erkenden bıraktırin alışır diyor ama bas bas ağlayan bebeğe ben o travmayı yaşatamam yani daha başka bir şekilde bıraktırmam lazım
Lansinoh krem direkt bana etki etmedi gibi ya da sürekli emzirmeye çalıştığım için yara devam ediyor gibi. Nasıl başardın doğru emzirmeyi çok üzülüp stres oluyorum ben. Ağzına tam yerleştiremiyorum. Bebeği doğru pozisyonda tutamıyorum. Elektrikli ile baya çekiyor ama şiş yerlerim oluyor hala göğsümde bebekte tam tutamadığı için boşaltmıyor korkuyorum biraz.

Kızlar hastaneden geldik de ancak kendime gelebildim bugun kontrollerimiz vardı.
Sarılık değeri sınırda çıktı 15 zaten doktor da anladı. Sütüm artsın diye neler neler yapıyorum zaten 2gün sonra ancak geldi
Doktor yarım saatte bir emzir dedi 2gün sonra gene kan verecek miniğim
Kan verirken çok ağladı ben de ağladım hala ağlıyorum aklıma geldikçe.
İnşallah iyileşir o haline çok üzüldüm hep uyku halindeydi zaten çok zor uyandırıyoruz hem meme hem biberon veriyorum şuan biberonu çok hızlı emiyor

Kızlar hastaneden geldik de ancak kendime gelebildim bugun kontrollerimiz vardı.
Sarılık değeri sınırda çıktı 15 zaten doktor da anladı. Sütüm artsın diye neler neler yapıyorum zaten 2gün sonra ancak geldi
Doktor yarım saatte bir emzir dedi 2gün sonra gene kan verecek miniğim
Kan verirken çok ağladı ben de ağladım hala ağlıyorum aklıma geldikçe.
İnşallah iyileşir o haline çok üzüldüm hep uyku halindeydi zaten çok zor uyandırıyoruz hem meme hem biberon veriyorum şuan biberonu çok hızlı emiyor
Malesef tek çare emzirmek bol bol. Emzirdikçe sütün gelecek inşallah daha iyi olacak bebeğin. Benimki de sarılıktı saat başı emzirdim bir sonraki kontrolde iyileştiğini gördük. İnşallah iyileşecek senin bebeğin de.

Malesef tek çare emzirmek bol bol. Emzirdikçe sütün gelecek inşallah daha iyi olacak bebeğin. Benimki de sarılıktı saat başı emzirdim bir sonraki kontrolde iyileştiğini gördük. İnşallah iyileşecek senin bebeğin de.
İnşallah devamlı emziriyorum bir tarafımda bebek bir tarafımda pompa biraz meme biraz biberon süt üretim tesisi gibi hissediyorum kendimi :) inşallah da artar iyi olsun da
Yavrum iki gündür uyudu diyordum sarılıktanmış demek ki uyandıra uyandıra beslemeye calısıyorum 2 gün sonra kan alacaklar

X