- 30 Mart 2021
- 4.579
- 23.142
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #7.021
Ben hafif bir kızarıklık olduğunda kantoron otu yağı sürüyorum. Sürekli değil ama. Hemen düzeliyor cildi. Kendim için de sezeryan kesiği yerine sürüyorum hücre yenileme ve onarma özelliği olduğu için iyi geliyor. Bir kere de ilk zamanlar göğüs ucuna sürmüştüm hafifletmişti ağrıyı.pişik için ne kullanıcaz acaba ben bübchen kullanıyodum pişiğin önünü alamadım, sudocrem'e geçtim
Mutlaka elektirkli pompa kullan. Emzirmeden sonra boşaltırsın göğsünü hem ne kadar sütün olduğunu görürsün. Bir de banyo yaparken özellikle suyun altına tut göğsünü. Masaj yap. Göğüs pedi ve kalkanı kullanıyor musun? Kullanmıyorsan mutlaka kalkan kullan. Göğüs ucun çamaşırına temas etmesin çok acıtıyor. Strese girmen çok normal bu da bir atlatılacak bir süreç bu şekilde devam etmeyecek emin ol. Eğer çok dayanamıyorsan doktora git mutlaka karışım verir. Doğru emzirme içinse mutlaka doğum yaptığın hastanenin ebeleriyle görüş destek al. Göğüs ucu yaralarının büyük çapta sebebi yanlış emzirme. Sadece ucunu kavraması bebeğin.Kızlar günaydın bayadır giremedim yazamadım okuyamadım. Sarılık değerimiz sınırda çıktığı için 2 gün yatış almıştık. Morallerim çok bozuktu. Yorgunum, doğru pozisyon emziremiyorum, dinlenemiyorum, ameliyatlı göğsümü bebeğe vermekte zorlanıyorum. Göğüs ucu yaralarını hiç söylemiyorum. Göğüslerim taş gibi oluyor boşaltmaya çalışıyorum. Ben strese girdikçe bebekte strese giriyor. Tavsiyesi olan benim gibi durumları yaşayanlar var mı? Emzirme işini vs nasıl çözdünüz?
Bu arada benim de sarılık oldu oğlum. Bugün kontrolü var. Mama ve anne sütü devam etmeye çalışıyoruz. İnşallah değerleri düşmüştür.