2022 ikizler burcu anneleri

pişik için ne kullanıcaz acaba ben bübchen kullanıyodum pişiğin önünü alamadım, sudocrem'e geçtim
Ben hafif bir kızarıklık olduğunda kantoron otu yağı sürüyorum. Sürekli değil ama. Hemen düzeliyor cildi. Kendim için de sezeryan kesiği yerine sürüyorum hücre yenileme ve onarma özelliği olduğu için iyi geliyor. Bir kere de ilk zamanlar göğüs ucuna sürmüştüm hafifletmişti ağrıyı.
Kızlar günaydın bayadır giremedim yazamadım okuyamadım. Sarılık değerimiz sınırda çıktığı için 2 gün yatış almıştık. Morallerim çok bozuktu. Yorgunum, doğru pozisyon emziremiyorum, dinlenemiyorum, ameliyatlı göğsümü bebeğe vermekte zorlanıyorum. Göğüs ucu yaralarını hiç söylemiyorum. Göğüslerim taş gibi oluyor boşaltmaya çalışıyorum. Ben strese girdikçe bebekte strese giriyor. Tavsiyesi olan benim gibi durumları yaşayanlar var mı? Emzirme işini vs nasıl çözdünüz?
Mutlaka elektirkli pompa kullan. Emzirmeden sonra boşaltırsın göğsünü hem ne kadar sütün olduğunu görürsün. Bir de banyo yaparken özellikle suyun altına tut göğsünü. Masaj yap. Göğüs pedi ve kalkanı kullanıyor musun? Kullanmıyorsan mutlaka kalkan kullan. Göğüs ucun çamaşırına temas etmesin çok acıtıyor. Strese girmen çok normal bu da bir atlatılacak bir süreç bu şekilde devam etmeyecek emin ol. Eğer çok dayanamıyorsan doktora git mutlaka karışım verir. Doğru emzirme içinse mutlaka doğum yaptığın hastanenin ebeleriyle görüş destek al. Göğüs ucu yaralarının büyük çapta sebebi yanlış emzirme. Sadece ucunu kavraması bebeğin.
Bu arada benim de sarılık oldu oğlum. Bugün kontrolü var. Mama ve anne sütü devam etmeye çalışıyoruz. İnşallah değerleri düşmüştür.

Bez olarak ne kullanıyorsunuz? Prima kullanıyorum bitmeden sleepy natural yenidoğan aldım ama çok küçük sanki primadan sonra? Öndeki sarı şerit primada maviye dönüyor ama sleepy de dönmüyor kolay kolay. Ama çiş yapıyor oğlum bezin içinde görüyırum.

benim de sarılık olmuştu minik kuzu, mama takviyesi ve süt sağma ile atlatmıştık

ben şu an göğüs pompası ile süt sağmaya devam ediyorum
Mama takviyesi verdirtmediler kuzum sütüm var diye eve çıktık hiç mama da söylemediler sürekli emzir diyorlar da sorun zaten orda beceremiyorum. Bebekte acele ediyor cebelleşiyoruz. Süt pompam var o olmasa sıkıntı. Yalnız kaşık biberonuda çok tutmuyor benim bebek. Sağdıklarımı güzelce içirtemiyorum ☹️
Ben hafif bir kızarıklık olduğunda kantoron otu yağı sürüyorum. Sürekli değil ama. Hemen düzeliyor cildi. Kendim için de sezeryan kesiği yerine sürüyorum hücre yenileme ve onarma özelliği olduğu için iyi geliyor. Bir kere de ilk zamanlar göğüs ucuna sürmüştüm hafifletmişti ağrıyı.

Mutlaka elektirkli pompa kullan. Emzirmeden sonra boşaltırsın göğsünü hem ne kadar sütün olduğunu görürsün. Bir de banyo yaparken özellikle suyun altına tut göğsünü. Masaj yap. Göğüs pedi ve kalkanı kullanıyor musun? Kullanmıyorsan mutlaka kalkan kullan. Göğüs ucun çamaşırına temas etmesin çok acıtıyor. Strese girmen çok normal bu da bir atlatılacak bir süreç bu şekilde devam etmeyecek emin ol. Eğer çok dayanamıyorsan doktora git mutlaka karışım verir. Doğru emzirme içinse mutlaka doğum yaptığın hastanenin ebeleriyle görüş destek al. Göğüs ucu yaralarının büyük çapta sebebi yanlış emzirme. Sadece ucunu kavraması bebeğin.
Bu arada benim de sarılık oldu oğlum. Bugün kontrolü var. Mama ve anne sütü devam etmeye çalışıyoruz. İnşallah değerleri düşmüştür.
Elektrikli pompa kullanıyorum. Doğum yaptığım hastane sütüm olduğu için emzirme de diretiyor mamaya yöneltmiyorlar. Ebelerin sayısı yeterli değil bir tane çok iyi bir ebe var ama yazık kadın genelde nöbetçi.. Daha ilk doğum yaptığım gün yara oldu ☹️ Göğüs kalkanı ve pedi var ebe kullanma dedi.

Mama takviyesi verdirtmediler kuzum sütüm var diye eve çıktık hiç mama da söylemediler sürekli emzir diyorlar da sorun zaten orda beceremiyorum. Bebekte acele ediyor cebelleşiyoruz. Süt pompam var o olmasa sıkıntı. Yalnız kaşık biberonuda çok tutmuyor benim bebek. Sağdıklarımı güzelce içirtemiyorum ☹️

Elektrikli pompa kullanıyorum. Doğum yaptığım hastane sütüm olduğu için emzirme de diretiyor mamaya yöneltmiyorlar. Ebelerin sayısı yeterli değil bir tane çok iyi bir ebe var ama yazık kadın genelde nöbetçi.. Daha ilk doğum yaptığım gün yara oldu ☹️ Göğüs kalkanı ve pedi var ebe kullanma dedi.
Benim daha önce katıldığım şu an tekrarlanan gebe okulu online eğitim var. Daha başlarda. İstersen seni kaydettirebilirim. Etlik Zübeyde Hanım hastanesinden eğitim veriliyor. Daha dün emzirme eğitimi verildi. Tekrarlanıyor dersler ve sanıırm kayda da alınıyor. Ebe neden kalkan kullanma dedi acaba? En azından nemli tutuyor o rahatlatıyor seni.

Kızlar günaydın bayadır giremedim yazamadım okuyamadım. Sarılık değerimiz sınırda çıktığı için 2 gün yatış almıştık. Morallerim çok bozuktu. Yorgunum, doğru pozisyon emziremiyorum, dinlenemiyorum, ameliyatlı göğsümü bebeğe vermekte zorlanıyorum. Göğüs ucu yaralarını hiç söylemiyorum. Göğüslerim taş gibi oluyor boşaltmaya çalışıyorum. Ben strese girdikçe bebekte strese giriyor. Tavsiyesi olan benim gibi durumları yaşayanlar var mı? Emzirme işini vs nasıl çözdünüz?
İlk gün mama vermemek için direttiğim için göğsüm yara oldu makineyle çektim o kadar. Acıdı ki bebem emerken resmen dilimi dişimi sıkıyorum yavaş yavaş iyileşiyor . Hindistan cevizi yağı çok rahatlattı beni bir de çamaşırıma değince yapışıyor o da rahatsız ettiği için pamuk göğüs pedi kullanıyorum iyi geldi bence 3. Gün göğüslerim dolmaya başladı bir tarafı bebeğime emdirmeye çalışıyorum bir tarafa mochi takıyorum süt birikiyor. Ay onu çıkarandan Allah razı olsun. Kızlar nolur alın onu. Göğüsüme vakumluyorum hem acıtmıyor hem de günden güne sütüm arttı. Banyoda ağladığımı biliyorum ne hoşaflar dut kurusu bestlak damla su süt neler yaptım gelsin diye bence kesinlikle mochi ya da makine arttırıyoir bende manuel elektrikli mochi hepsi var ama elim ayağım mochi oldu. Bebek boşaltamıyor sütü biraz emdikten sonra yoruluyor onunla boşaltıyorum sütü sonra saklıyorum kaşıkla ya da biberonla veriyorum.

Bez olarak ne kullanıyorsunuz? Prima kullanıyorum bitmeden sleepy natural yenidoğan aldım ama çok küçük sanki primadan sonra? Öndeki sarı şerit primada maviye dönüyor ama sleepy de dönmüyor kolay kolay. Ama çiş yapıyor oğlum bezin içinde görüyırum.
Prima 1 kullanıyorum bebeğime büyük bile geldi ama sleepy 2 numara prima 1 e eşit diye biliyorum sleepy aldım bir de ama daha onu denemedim 2 numarada zaten 3-6kg yazıyordu
Primadan memnunum az bir çiş yapsa rengini değiştiriyor hemen ama bu fiyatlarda ne kadar devam ederim bilemiyorum 😐

Hangi korseyi aldın kuzum. Bir de sezeryandan hemen sonra kullanmayın diyorlar. Sana kaç gün sonra kullan dedi doktorun? Ben de göbeğim sarkar diye korkup kullanmak istiyorum😍
Ben sordum Dr kullanabilirsin dedi bende sipariş verdim bugün gelir gelmez kullanicam şu kopcali olandan sipariş veridm bir ay sonrada rahim toparlayici külot tarzı olanı kullan dedi kaç saat duracak dedim sınır yok dedi üç beş saat yeter heralde

Bepanthol bayb çok iyi cnm hiç pişik olmadı henüz
Ben mustela kullanıyorum hastane götürdüm orda başladı kızarmaya hemen kullandım iyi geldi kızıma dün hemen bidaha sipariş verdik setini almıştım şimdide sampuan krem ve yağını aldım

Kızlar bebeğinizin sarılık oldugunu kendiniz anlayabildiniz mi benim bebeğim de gündüz derisinde sarılık var gibi yarın kontrolumuz var inşallah değeri normaldir biraz evhamlandım
Benimkide sarılık oldu canım dün sürekli uyudu biz şaşkınca öyle ne güzel yatıyor diyorduk meğer sarilikmis bugün topuk kanı almaya gittik ebe dedi hemen hastaneye gittik yeni başlamış Allah'tan sürekli emzir dedi ama benimki uyanmiyor neler yapıyorum tık yok nasıl emzircem bilmiyorum

Ya birde kızlar hastaneye sinir oluyorum hala ilk bebek doğunca uğraşmayıp çok silikon üç verdiler ucum var ama küçük şimdide çok keyifliyken günde bir ya da iki uçsuz alıyor yoksa yırtıyo kendini benim gibi olan var mı nasıl vazgeciricem ben bunu ilk verirken nasıl alistirdiniz memeye
Gorumcemin kaynanasi ucunu bağlamıştı bebeği tutmuyordu onunda hiç yoktu öyle öyle alıştı kizi

Kızlar merhaba ayın 7sinde doğum yaptım sağlıkla kucağıma aldım çok şükür 🙏🏻 2.800 doğdu. 3. Gün muayenesinde sarılık değeri sınırın üstünü geçti diye yatış aldık tedavi olduk şuan iyiyiz çok şükür. Umarım herkes iyidir geriye dönük mesajlarınızı okuyacağım 🫶🏻
Aynı gün doğurmuşuz cnm.Gözün aydın sağlıkla büyüt bebişini. Kaçıncı haftanda doğum yaptın. Bizde 3. gün sarılıktan hastanede yattık. Aynı şeyleri yaşamışız hep.

Bende mustela şampuan kullanıyorum. Memnunum losyonunu da alabilirim.
Bende seti vardı sampuani losyonu bebeyagi ve pişik kremi banyo yaptırınca dün kullnadik mis kokuyor kim kucağına aldıysa nasıl güzel kokuyor dedi kremide çok iyi ben şuan memnunum yaz ayındayız bol bol banyo yaptircaz çabuk biter diye hemen sipars verdik kışın aldım 300 e şimdi 400 olmuş valla herşey uçuyor tarih konusunda sıkıntı olmasa stok yapmayı bile düşündüm 🤣

Bende sleepy aldım 1 numara banada çok küçük gelmişti bu olmaz bebeğe diye düşündüm şimdi kızımın posposu kayboluyor içinde 😂

Benimkide sarılık oldu canım dün sürekli uyudu biz şaşkınca öyle ne güzel yatıyor diyorduk meğer sarilikmis bugün topuk kanı almaya gittik ebe dedi hemen hastaneye gittik yeni başlamış Allah'tan sürekli emzir dedi ama benimki uyanmiyor neler yapıyorum tık yok nasıl emzircem bilmiyorum

Arkadaşlarımın bebeklerini hep uyandırırdım
Ayaklarının altına parmakla vurur.
Sırtını ovar. Bu şekilde kaldırırdım
Çok kızarlardı bana ama Allah'a şükür hiçbiri de sarılık olmadı 😂
Umarım kendi kızıma da öyle olabilirim.

Bende sleepy aldım 1 numara banada çok küçük gelmişti bu olmaz bebeğe diye düşündüm şimdi kızımın posposu kayboluyor içinde 😂
Hahah aynı bizimki 1 numara slepy bile küçük geliyor. Birde baby turco söyledim bugün bakalım henüz küçükken bi deniyim 1 numarasını

Aynı gün doğurmuşuz cnm.Gözün aydın sağlıkla büyüt bebişini. Kaçıncı haftanda doğum yaptın. Bizde 3. gün sarılıktan hastanede yattık. Aynı şeyleri yaşamışız hep.
Canım senin de gözün aydın sağlıkla büyüt inşallah🙏🏻 Tansiyon problemim vardı son haftalarda da sürekli yüksek seyrediyordu idrarda da protein çıkınca gebelik zehirlenmesi olabilir diye 36+5te aldı doktorum. Yine sarılık değeri artacak korkusu yaşıyorum bol bol emziriyorum ancak korku yerleşti bir kere. Sen kaçıncı haftada doğum yaptın kaç kilo doğdu bebişin?

Canım senin de gözün aydın sağlıkla büyüt inşallah🙏🏻 Tansiyon problemim vardı son haftalarda da sürekli yüksek seyrediyordu idrarda da protein çıkınca gebelik zehirlenmesi olabilir diye 36+5te aldı doktorum. Yine sarılık değeri artacak korkusu yaşıyorum bol bol emziriyorum ancak korku yerleşti bir kere. Sen kaçıncı haftada doğum yaptın kaç kilo doğdu bebişin?
Çok geçmişmolsun cnm. Ben 38+3 te doğum yaptım. Normal doğum oldu. 3065 doğdu. Bende emziriyorum sürekli sarılık tamamen geçsin diye. Doktor bugün artık yükselmez dedi kalanını emzirmeye atıcak yavaş yavaş dedi.

Geçmiş olsun canım yenidoğanın çoğunda görülüyor benim bebeğimde de var belli ama değerine yarın bakar herhalde nasıl bir ölçüm yapıyor ki? Çok uyudu bugun neler yaptım uyanmadı akşam daha yeni gözlerini açabildi neler neler yaptım uyandırmak için devamlı süt veriyorum ben de
Topuk kanı doğumda alınandan farklı tekrar mı alıyorlar sarılıkta? 🥺

X