- 11 Eylül 2021
- 1.625
- 3.188
-
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #3.921
Özelde çalışıyorsan 32+0 da rapor vermen lazım ama kamuda çalışıyorsan 24+0 da üzne ayrılabiliyorsun. Hadi benimde son 2 haftaişyerinde hamile kalıp doğum iznine ayrılan ilk çalışanımsoru soracak kimsede yok
hafta belirtir doktordan yazı getirdim 25+2 iken günü gelince işleme koyulur dediler birde kimlik fotokopisi verdim muhasebe halledecek dediler 32+0 da çalışamaz mı getiricez birde valla kafam karıştı
özeldeyim canım bugün 28+0 oldum bayramdan sonra tam 32 olucam inşallah tam gününde mi almak lazım özelden alsak yeterli mi devlet hastanesi mi olması lazımÖzelde çalışıyorsan 32+0 da rapor vermen lazım ama kamuda çalışıyorsan 24+0 da üzne ayrılabiliyorsun. Hadi benimde son 2 hafta
Evet. Ya kimisi ille 32+0 olması gerekiyor diyor. Benim randevum 32+1 gibi olmuyor mu şimdi o anlamadım yani..işyerinde hamile kalıp doğum iznine ayrılan ilk çalışanımsoru soracak kimsede yok
hafta belirtir doktordan yazı getirdim 25+2 iken günü gelince işleme koyulur dediler birde kimlik fotokopisi verdim muhasebe halledecek dediler 32+0 da çalışamaz mı getiricez birde valla kafam karıştı
Özel devlet fark etmiyor kuzum hangi doktora gidiyorsan oluyor diye biliyorum. Tam günü muhabbeti de benim kafa mı kurcalıyor.özeldeyim canım bugün 28+0 oldum bayramdan sonra tam 32 olucam inşallah tam gününde mi almak lazım özelden alsak yeterli mi devlet hastanesi mi olması lazım
bi netleşse ona göre davranırız tam ayarlamışız gibi bayram bitiyor 5 mayıs tam 32+0 oluyorum saçma yani tatile de denk gelebilir haftasonuna da öğrenen yazsın bize pleaseÖzel devlet fark etmiyor kuzum hangi doktora gidiyorsan oluyor diye biliyorum. Tam günü muhabbeti de benim kafa mı kurcalıyor.
Özel devlet farketmiyor benim de özel ve bayrama denk geliyor son randevunda raporu konuş 32. Hafta içinde sgkyaya da işletme muhasebesine teslim etmen lazım. Doktor olmazsa bile sekreterine muhakkak bilgi verecektir.sen son randevunda sor o diyecek ne zaman geleceğiniözeldeyim canım bugün 28+0 oldum bayramdan sonra tam 32 olucam inşallah tam gününde mi almak lazım özelden alsak yeterli mi devlet hastanesi mi olması lazım
Olur canım neden olmasın, benim dr tam 32 olmadan raporu verdi mesela :)Evet. Ya kimisi ille 32+0 olması gerekiyor diyor. Benim randevum 32+1 gibi olmuyor mu şimdi o anlamadım yani..
Aaaa gerçekten mi bu içimi rahatlattı biraz. Çünkü Başka topikte arkadaş 32+0 olması lazım dediOlur canım neden olmasın, benim dr tam 32 olmadan raporu verdi mesela :)
Zaten raporda +1 falan yazmıyor sadece 32 yazıyor.
Sağol canım atarım tabikiSağolasın Boncuk, siz de güle oynaya kullanın. Seninkinin de linki varsa isteriz
Evet kuzum aynen ben de bu yazdıklarını biliyorum. 2. Maddedeki ödeme için mesela 32.haftada çalışır alıp 37ye kadar çalışsanız da alabilirsiniz. Doğum belgesi ile sgk il müdürlüğüne bildirim yapılması gerekiyor. 3. Madde zaten benim çalıştığım kurum, bir form var o dolduruluyor, annenin ve bebeğin nüfus sureti ile sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvuruluyor (baba da yapabilir) pttye yatıyor paraKızlar biraz önce SGK nın sitesine girdim.
1-Emzirme ödeneği var çalışan bayan için en az 120 gün SGK priminin yatmış olması ve halen çalışıyor olması şartı var. Kadın çalışmayıp eşi çalışıyorsa da aynı şart var. 312 TL gibi bir miktar. Bir yere başvurmak gerekmiyor doğum sonrası kendiliğinden yatıyormuş.
2-Analık hali iş göremezlikte çalışan kadının en az 90 gün SGK priminin yatmış olması, doğum izni başladıktan sonra iş yerinde çalışmıyor olması veya doğum izni başlamadan iş yerinden sigortalılık durumunun bitmemiş olması şartı var. Doktordan çalışamaz raporu alıp iş yerine verilmesi gerekiyor. 16 haftalık doğum izninin ödemesini bu şekilde yapılıyormuş. Herkesin brüt maaşı üzerinden 2/3 ü miktarda (tam emin değilim) ödeme yapılıyormuş.
3-Doğum ödemesi (çocuk parası) ise herkese veriliyor. İlk çocuk için 300 TL, 2.çocuk için 400 TL, 3. Çocuk 600 TL ödeniyormuş. Bunun için başvuru var aile.gov.tr den alıntıladığım ekran görüntüsünü ekliyorum aşağıya başvuru için ne yapılacak onlar yazıyor.
Tabi bu 3 ödenek içinde doğumun gerçekleşme şartı ortak..
Okuduklarından anladıklarım bunlar kızlar umarım yardımcı olabilmişimdir
Maşallah canımKontrolden çıktım. 30 hafta 3 günlükmüş ve 1600 gr mış. Geçen ay 800 küsürdü bu ay iyi almış dedi doktor. 2 veya 3 hafta sonra gelmemi söyledi. Herşey yolundaymış
Sağolasın Boncuk, siz de güle oynaya kullanın.
Evet onuda çözdüm sonunda 32 de kesin çalışır ya da çalışamaz raporu vermek gerekiyor. 32 de çalışır alıp 34 te çalışmaz raporu alabiliyorsun çalıştığın günler doğum sonrasına aktarılıyorEvet kuzum aynen ben de bu yazdıklarını biliyorum. 2. Maddedeki ödeme için mesela 32.haftada çalışır alıp 37ye kadar çalışsanız da alabilirsiniz. Doğum belgesi ile sgk il müdürlüğüne bildirim yapılması gerekiyor. 3. Madde zaten benim çalıştığım kurum, bir form var o dolduruluyor, annenin ve bebeğin nüfus sureti ile sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvuruluyor (baba da yapabilir) pttye yatıyor para
Çok güzel canımSonunda bugün çantayı alabildimmmhemen ekliyorum. 2 tane de kitap aldım. Yarın da hastane çantamı hazırlayacağız
Elele Elele Flora Anne Bebek Bakım Ãantası Antresit Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Elele Elele Flora Anne Bebek Bakım Ãantası Antresit yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Teşekkür ederim canım çok şükürMaşallah canımher şey yolunda çok şükür
Evet canım tetenoz oldum bende hiç kol aşrısı da olmadı anlamadım o yüzdenmerhaba canım ateş olmadı hafif ağrı var birde aşı yerim biraz kaşınıyor tetanoz oldun değil mi bana hemşire ateş yapar demedi hiç
Ben de 32de çalışır alacağım, sonra bayram falan da var çünkü. Her şey yolunda giderse 36da doğum iznine ayrılmak istiyorum. Sonraya aktarılan 4 hafta çok işe yarayacakEvet onuda çözdüm sonunda 32 de kesin çalışır ya da çalışamaz raporu vermek gerekiyor. 32 de çalışır alıp 34 te çalışmaz raporu alabiliyorsun çalıştığın günler doğum sonrasına aktarılıyor
Bakalım işyeri ile nasıl bir yol izleyeceğiz bilinmedik bir o kaldı
Geçmiş olsun ağrı olmaması güzelEvet canım tetenoz oldum bende hiç kol aşrısı da olmadı anlamadım o yüzdenSen ilk dozunu mu oldun peki canım