• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Canım idrarda protein kaçağı sadece tahlille mi tespit ediliyo herhangi bir belirtisi var mı benim doktor tahlil falan istemiyor da hiç
Canım bizim doğum öncesi tahlilleri yapalım dedi doktor kan ve idrar aldılar idrar da çıktı herhangi bir belirtisi yok hastanede tansiyon yüksek çıkıyordu evde düşük ben hep orda heyecana bağlıyordum belki tek belirti o dur çünkü tansiyona dikkat et dedi doktor günde birkac kez ölç baş ağrın falan olursa haberdar et beni dedi.

Bir de Protein sızması son ayda çok da önemli değil heralde tam olarak neden oluyor onu da bilmiyorum. Ama ayak bileklerim filan baya fil ayağına döndü. Her şeye normal diyor bizim doktor. File döndüğüm yetmez gibi baya bacaklarimda değişik ağrılar var, baldirlarima masaj yaptıkça sanki sopayla dovmusler gibi dokundukca aciyorlar.
Evet sanırım hamileliğin ortalarında tehlikeli son dönemde çıkan çok olmuş mesela arkadaşlarımda sorunca söylüyorlar hiç bilmiyordum mesela☺️ bende öyle çok ödem de yok şükür tüp bebek tedavisinde verdikleri büyüme hormonu ile daha çok şiştiğimi biliyorum 😂

İlk doğum olunca insan korkuyor. O ameliyathane soğuğu, travmatik bir doğum hatirlamak istemiyorum. Oksopari da birakmadim daha, PLT değerimi azicik arttirsam kan kaybi yaşar miyim korkum da olmaz. Yaa nasil geceleri uyumuşsunuz, o bebekler karindayken. Kalsam aşağı cokuveriyorlar.yatsam ayri dert omurgama çöküyorlar, baya baya katur kutur omurgadan ses geliyor yataktan kalkmaya calisirken. Eşim beni kucaklayip kaldiriyor mecburen.yataktan kalkıp ayağa dikilince bi süre bacaklarim bile tutmuyor, adım atamiyorum, ağırlığı kaldırmıyor. Geceleri wc ye kalkmak daha korkunç bir eziyetmiş 33.hafta itibariyle.
nihayetinde bir ameliyat o yüzden iyi şeyler söyleyemem rüya gibiydi falan diyemem. şans meselesi biraz. ilk sezaryenim cok rahat gecti ikincisi zor oldu. uygulayanlar arasinda bir fark yoktu bence ya ikiz gebelikten ya şans iste ne dersen de. olup bitiyor. genel anestezi de öyle cok guzel bisey degil onun da ayrıca mide bulantısı ve bas dönmesini iki gun çekiyorum ben. defalarca ameliyat olup iki anestezi turunu de yasadigim icin yorumum boyle. bir gun son kez o halinle kalkip arabays binip dogumhaneye gideceksin canim hepsi hatıra olarak kalicak sana. dogumla birlikte bir sürü şikayet duzelip yeni şikayetler geliyor ama onlar da geçici olacak.

Kizlar alt degistirme kac saatte bir oluyor tecrübeli anneler özellikle size soruyorum memede kac dk tutuyorsunuz kac saatte bir meme veriyorsunuz kac cc mama veriyorsunuz be onu da kac saatte bir veriyorsunuz ve banyo işini nasıl yaptınız yani bebeklerin göbeği düşene kadar yapılmaz diyorlar ama çoğu hemen hastane pisliği kalmasın bebekte diye yıkıyorums hatta bugün bir arkdsm suyuna altin attık biz dedi sarılık oldu ama hafif atlattı falan dedi bende bilemedim sorayım dedim
alt değiştirmeyi ben saatli yapmıyorum en ufak çişte de degistirmiyorum ama kaka yaptığında hic bekletmeden değişmek gerek. çişte de bebege göre kimi bebek rahatsiz olur kimi bebek pişik olur onları zaten yine bekletmeden hemen değişmek gerekiyor. suanda 5 günlük oldu benimkiler bezde kaka yoksa 3-4 saat degistirmedigim oluyor.
bebişlerin meme alirsa sütün de olursa her istediklerinde memeye koy. aglamaz çok istekli gozukmezlerse de yine de saat basi koymays çalış bizimkiler küçük çünkü. mama takviyesi 3 saatte bir yapılıyor. az ictiyse aciktigini dusunuyorsan 2 saatte bir de olur. mamayi emzirmeden sonra veriyoruz.
banyoyu doktor yaptırabilirsin dedi sadece gobege çok su gitmesin. ama ben göbek düşsün istiyorum bir de kendim biraz iyilesip ben yaptirmak istiyorum. banyo suyuna biseyker katma hurafelerine hic inanma

Annelik dunyanin en zor ve en guzel işi 😍 pilin hiiic bitmez bir gulusleri sarj eder hele anne desinler de bak sen 🤗
Evet dundu teyzesi yas gunleri ❤️💙
Rabbime cok sukur gosterdi bu gunleri isteyen herkesde nasip etsin ins bizim evlatlarimizada saglikli sihatli hayirli ömur nasip etsin ins🤲🏻🥰 teyzesi yesin onlari masallah onlara buyumus kocaman olmuslar hayirli guzel yaslari olsun ins 🤗🤲🏻💚

alt değiştirmeyi ben saatli yapmıyorum en ufak çişte de degistirmiyorum ama kaka yaptığında hic bekletmeden değişmek gerek. çişte de bebege göre kimi bebek rahatsiz olur kimi bebek pişik olur onları zaten yine bekletmeden hemen değişmek gerekiyor. suanda 5 günlük oldu benimkiler bezde kaka yoksa 3-4 saat degistirmedigim oluyor.
bebişlerin meme alirsa sütün de olursa her istediklerinde memeye koy. aglamaz çok istekli gozukmezlerse de yine de saat basi koymays çalış bizimkiler küçük çünkü. mama takviyesi 3 saatte bir yapılıyor. az ictiyse aciktigini dusunuyorsan 2 saatte bir de olur. mamayi emzirmeden sonra veriyoruz.
banyoyu doktor yaptırabilirsin dedi sadece gobege çok su gitmesin. ama ben göbek düşsün istiyorum bir de kendim biraz iyilesip ben yaptirmak istiyorum. banyo suyuna biseyker katma hurafelerine hic inanma
Gerçekten merak ettiğim konulardır canımsın cevap verdiğin için teşekkür ederim

Oglumda yokda kiz da basladi canim benim bu yuzden hipp yaramiyor diye dusunuyorum aptamil bi denecegim bide dr gaz damlasi verdi o yani gazi cikartiyor ama gene oluyor bende mamadan dedim bakalim artik ne yapacagiz 🤷🏻‍♀️
benimkilerin de birinde var birinde yok gibi ama insallah sonradan artmaz

kızlar kontrolden çıktım 28. Haftayım rahim uzunluğu karından baktı 30 mm sizce nasıl doğuma kadar götürür mü beni moralim bozuldu 😏

Oglumda yokda kiz da basladi canim benim bu yuzden hipp yaramiyor diye dusunuyorum aptamil bi denecegim bide dr gaz damlasi verdi o yani gazi cikartiyor ama gene oluyor bende mamadan dedim bakalim artik ne yapacagiz 🤷🏻‍♀️
Kuzu gazli bebek anne sutu mama ne alirsa alsin hic farketmiyor tamamen barsak gelisimiyle alakali. Ve ilk 3 ay bebeklerin anus kaslari tamamen kapali kas kontrolu saglayamadiklari icin gazi kakayi cikarabilmek icin acmayi basaramiyolarmis ozellikle premature bebekler gaz cok zor cok iyi bilirim ikisi de kolikti gececek sabir

Ayakları aşağıda vurup duruyolar bebişlerim ya uzama oluyor mu bizim yapabilceğimiz birşey varmı uzamsı için doktor ciğer geliştirici iğne verdi önlem amaçlı 😏
Senin yapabilecegin iki sey var istirahat ve bol su icmek uzayabiliyor oyle bir ihtimal var ya da daha fazla kisalmayadabilir panik olmani gerektirecek bir uzunluk degil suan icin

kızlar kontrolden çıktım 28. Haftayım rahim uzunluğu karından baktı 30 mm sizce nasıl doğuma kadar götürür mü beni moralim bozuldu 😏
Moral bozacak bir şey yok canım ama çok iyi dinlenmen lazım bir de karından ölçüm pek doğru sonuç vermiyor seni panikletmek istemem ama benim doktor karından bakıp hiç sıkıntı yok diyip duruyordu doktoru değiştirdim yine rahim ağzı kısalığından 32de doğum yaptım ama en azından ciğer iğneleri yapıldı ve 3 hafta yemek tuvalet dışında hep yatarak 32yi gördüm eski doktorda kalsaydım 32yi görür müydüm bilmiyorum

Canım benimde karından ölçülüyor hep bir aydır 31mm kisalma olmadi çok şükür Ama uzamadida 29.haftadayim evden dışarı sadece Dr gitmek için çıkıyorum evde de yemekleri oturarak yapıyorum sürekli yatmıyorum bacaklarimi uzatarak oturuyorum temizlik Bulasik çamaşır Haftaici eşim yapıyor arada kardeşim annem geliyor böyle idare ediyoruz

Canım benimde karından ölçülüyor hep bir aydır 31mm kisalma olmadi çok şükür Ama uzamadida 29.haftadayim evden dışarı sadece Dr gitmek için çıkıyorum evde de yemekleri oturarak yapıyorum sürekli yatmıyorum bacaklarimi uzatarak oturuyorum temizlik Bulasik çamaşır Haftaici eşim yapıyor arada kardeşim annem geliyor böyle idare ediyoruz
Doktor seni uyardımı canım erken doğum olur veya riskle ilgili birşey dedimi bizim doktor çok rahat ama ben burda okuduklarımdan dolayı korkuyorum

Canım bizim doğum öncesi tahlilleri yapalım dedi doktor kan ve idrar aldılar idrar da çıktı herhangi bir belirtisi yok hastanede tansiyon yüksek çıkıyordu evde düşük ben hep orda heyecana bağlıyordum belki tek belirti o dur çünkü tansiyona dikkat et dedi doktor günde birkac kez ölç baş ağrın falan olursa haberdar et beni dedi.
Anladım kuzum çok geçmiş olsun zaten az kalmış bebişler biraz daha dayansalar bariii... ben de her gittiğimde hemşire neden tansiyonumu ölçüyor diyorum meğer bu durumlar içinmişşş

Moral bozacak bir şey yok canım ama çok iyi dinlenmen lazım bir de karından ölçüm pek doğru sonuç vermiyor seni panikletmek istemem ama benim doktor karından bakıp hiç sıkıntı yok diyip duruyordu doktoru değiştirdim yine rahim ağzı kısalığından 32de doğum yaptım ama en azından ciğer iğneleri yapıldı ve 3 hafta yemek tuvalet dışında hep yatarak 32yi gördüm eski doktorda kalsaydım 32yi görür müydüm bilmiyorum
benim doktorda pek rahat ben 30.haftada izne ayrılcam ayrılma çalış diyor 🤦‍♀️ Hayır ben doğuma kadar gelebilecekmiyiz diye düşünüyorum o çalışabilirsin bile diyor

Back