2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Bizim gaz sorunumuz nerdeyse kalmadı.bn içiyorum abartmamak şartıyla kola fanta gazoz onları içtigim zaman biraz daha fazla pırtlatıyor o kadar 🤪
Canım sen doktora gittinmi akıntı için ?bnm önceden yumurtlama zamanlarımda gemelde akıntım olurdu şimdide o yüzden oldu galiba 6 gün öncede regl olunca farkettm
Test yaptım direk ben çünkü akıntım kokulu değildi. Sonuç negatif çok şükür. Eşimi kandıramadım ama 🙁Şişkinlik için genel carrahla görüştüm hafif iltihabı var didi ilaç yazdı bir hafta sonra kontrole gideceğim. L Lalalala1 yumosamber yumosamber e açılışı yapayım ben de o zaman 🤩🤩🤩

Geçmiş olsun canım.bnd3ie regl olunca bi ohh çektim.gazozun afiyet olsun 🤪
Test yaptım direk ben çünkü akıntım kokulu değildi. Sonuç negatif çok şükür. Eşimi kandıramadım ama 🙁Şişkinlik için genel carrahla görüştüm hafif iltihabı var didi ilaç yazdı bir hafta sonra kontrole gideceğim. L Lalalala1 yumosamber yumosamber e açılışı yapayım ben de o zaman 🤩🤩🤩

Yap bacım yap durduğun kabahat 😂

Ağlamak değil de bagircasina, sanki cigerden bağırıyor 🙈 kontrollü olarak yüz üstü yatır canim hem gaz olayına çok iyi gelihor hem de bebek daha rahat ediyof sanki tabi keyifleri isterse öyle yatıyorlar o ayrı tabi 😀
Valla garip garip huylar var
Nasıl çıkıyor o ses bilmiyorum elim ayağıma dolaşıyor
Öyle yapıyorum canım dün gece de 4 te başladı aldım sakinleştirdim yüzüstü bıraktım, başında bekledim yine 1 saat uyudu az da pırtladı neyseki 🥹 bizimkinin gazı daha tam düzene giremedi ..
Uyku arasında öyle yatıyor ama gündüz direkt öyle bırakınca ağlıyor evet 🤣
Eminim ki bir çok annemizin saçları dokuluyor benim gibi çözüm bulan var mı
Avuç avuç dökülüyo 🥲
Kızlar bebeğin çevreye olan ilgisi epey bi arttı şu dönemde ve sanırım meme reddi olayına resmî olarak girdik bugün. Çevreye bakarken aşırı mutlu, gülücükler dağıtıyor. emme hareketi yapıyor acıktı herhalde diyorum tam memeye alıyorum çığlık kıyamet😞😞 Tam bu zamanlarda başlıyormuş çoğu bebekte. Emmediği için de sağdım kaşıkla verdim az da olsa içti öyle. Bugün de 2. rota aşısı var. Üstüne bir de ishal olursak iyice kilo kaybedicez tırsıyorum biraz ama bakalım. Herkesin söylediği şey pes etme diyor . Tam diyet moduna girecekken yeni bir challenge. 😎
Farklı seslerle, Farklı pozisyonlarda emzirmeye çalışcam memeye sticker yapıştıranlar oluyormuş dikkat çekici olsun diye aklımızda bulunsun. Bence memeye gömülüp çevreden uzaklaştıkları için emmek istemiyorlar artık daha duyarlı daha iletişime açık hale geldikleri için. Tahminlerim tabiki bunlar. Gelişmeleri yazarım artık 🙂🙂😞
Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ya
Bugün ben de kaşıkla vereyim dedim onu da içmedi. Tükürdü hep 🥲 şanslısınız en azından bi şekilde içiyor sütünüzü
Doktordan çıktık, mama için rapor düzenledi. Kaç gram almış göremedim, söylemedi de ama daha iyi olabilirdi dedi. Önce emzir isterse istediği kadar mama verebilirsin dedi. Bu kafa karıştırıcı olsa da başka çare yok tabi, benden ne kadar içtiğini bilemeyeceğim icin. İşin garibi dün geceden beri mama destegi almadık henüz.
Elektrikli sağma makinası sipariş ettim dün, mochi vardı bende sadece. Her emzirme sonrası sagarak artiririm diye düşünüyorum, yani inşallah öyle olur. Ha bı de mama biterse naparim stresi vardı o da gitmiş oldu, rahatladım biraz. Bı de gece uykusu uzadı, ben de uykumu alabiliyorum şükür 🙏🏻 O geçirdiğim geceleri Allah kimseye yaşatmasın, ne zordu. Anlamadığım emzirsem, mama versem de devam etmişti ağlamalar, yetmedi muhtemelen.. ya da atak dönemiydi bilmiyorum, babası kızmıştı hatta saat başı emzirilir mi, kusuyo çocuk diye.. (ağlarken kendini kasar kusardı.)
Yol bizi nereye götürecek bilmiyorum, dünden beri de kötüyüm, mama vermek kötü diye düşündüğümden değil, niye sütüm azaldi diye sorguluyorum. Yorgunluk, psikoloji, uykusuzluk en büyük etken sanırım. Yoksa aslında yine aynı besleniyorum.
Geçecek bu süreçte elbette kendi içinde sekillenecek. Hislerimi paylaşmak istedim, burası bir nevi günlük gibi, aylar yada yıllar sonra yazdığım mesajları okuyup hatırlamak iyi gelecek.
Tabi ki sebebi yorgunluk canım. sen emzirmeyi de sağmayı da aksatma yeniden toparlar sütün de.
Bak o günler inşallah geride kalmış olsun yavaş yavaş 🙏🏻🙏🏻 4. Ay hepimizi biraz vurdu anlaşılan.

Bugün doktora gittim kulaklarda bir şey yokmuş. Gaita idrar tahlili istedi, veremedik henüz. Emmiyo reddediyor dedim, ısrarla loş sessiz ortamda emzir filan dedi.
Peki ben ne yaptım az önce 1 saatlik ağlama seansını anakucsğında yanına fön makinesi çalıştırarak 15 dk da susturabildim uyudu.. memede süt de var ama emmedi.

Ben dudak bağından şüpheleniyorum. Mememi en başından beri doğru düzgün tuttuğu nadirdir. Bugün doktora söyledim. Sütünü mü emmek istemiyor yoksa ememiyor mu, sağıp enjektörle ver bakalım o şekilde içiyorsa dudak bağı için bi çocuk crrrahına götür dedi.
Kötü haber, güneş 5. Haftadan beri sağdığım sütü içmiyor 🥲 ne biberon ne enjektör
Kızlar hepsiburada çocuk kitapları 10tanesi 50tl kampanyası var. Bebişlerinize okuyorsanız bakın derim.
Link var mı bitti mi acaba göremedim 🥲🥲

Gece sık uyanmalar akşam mama desteğiyle son buldu dün gecede rahat uyuduk. Ne var ki gece uyandi biraz emdi ve sanırım yetmedi ağladı mama desteğiyle yeniden uyuttuk. Bı kaç gün önce yazmıştım hatta -Sunshine -Sunshine hatırlar, az emiyor göğüslerim bu kadar dolmuyordu epeydir demiştim. Sanirim o az emdikce ve yeterli gelmeyip manada vermeyince saat başı uyandı. Meme reddi başlangıcıydı muhtemelen ve ben anlayamadım. Dolayısıyla o emmedikce sütüm de azalmis, günlerin yorgunlugu, moral bozukluğu stresi de var tabi. Bugün gün boyu biraz emip mama istedi desem yeridir. Biraz içip reddedince az önce el pompasiyla sağdım süt var yani verdiğimin yarısına yaklaşık sağdım. Ne kadar mama vermeliyim onu da bilmiyorum, ağlaması geçene kadar destekliyorum şu an icin.
Yarın alerji maması yazdırmak ve durumu paylaşmak için doktora gidicez. Heyet raporu gerekiyor mama için ve bu yüzden devlet hastanesine gitmeliyim. Salgının ortasinda gitmek korkutuyor ama mecburum. İnşallah bu red geçicidir. Yoksa sağıp vermek zor olacak.😔
Gece olsun diye dualar ediyorum ben de.. bi tek uyku arası düzgün emiyor. Aç aç uyuyor gündüzleri. Bu akşam da aç uyudu simdi. Huzursuzluk başlayınca mümkün değil emmiyor yarım saat uyusa kendine gelecek halbuki ..

Bu bi kısır döngü aslında bebek emmiyor sütün devamı üretilmiyor bebek emeceğinde de azalmış oluyor. Bu döngüde kıyamayıp alternatif arıyoruz mecburen. Bizimki de son 9 günde 182 gr almış. Zorla benşm çabamla ortalama 20 grdayız. Çocuk hala 5.5 olamadı.
Bugün de 5470 gr çıktı çok üzülüyorum. O da tartı doğruysa tabi..

Yaaa tipineee😍 Tulumu çok beğendim yalni nereden aldın linkler misin 🥰
Canım hediye geldi ama h&m markası astronot mont güzel el ve ayakları açmalı kapamalı
Öyle yapıyorum canım dün gece de 4 te başladı aldım sakinleştirdim yüzüstü bıraktım, başında bekledim yine 1 saat uyudu az da pırtladı neyseki 🥹 bizimkinin gazı daha tam düzene giremedi ..

Avuç avuç dökülüyo 🥲

Bugün ben de kaşıkla vereyim dedim onu da içmedi. Tükürdü hep 🥲 şanslısınız en azından bi şekilde içiyor sütünüzü

Tabi ki sebebi yorgunluk canım. sen emzirmeyi de sağmayı da aksatma yeniden toparlar sütün de.
Bak o günler inşallah geride kalmış olsun yavaş yavaş 🙏🏻🙏🏻 4. Ay hepimizi biraz vurdu anlaşılan.

Bugün doktora gittim kulaklarda bir şey yokmuş. Gaita idrar tahlili istedi, veremedik henüz. Emmiyo reddediyor dedim, ısrarla loş sessiz ortamda emzir filan dedi.
Peki ben ne yaptım az önce 1 saatlik ağlama seansını anakucsğında yanına fön makinesi çalıştırarak 15 dk da susturabildim uyudu.. memede süt de var ama emmedi.

Ben dudak bağından şüpheleniyorum. Mememi en başından beri doğru düzgün tuttuğu nadirdir. Bugün doktora söyledim. Sütünü mü emmek istemiyor yoksa ememiyor mu, sağıp enjektörle ver bakalım o şekilde içiyorsa dudak bağı için bi çocuk crrrahına götür dedi.
Kötü haber, güneş 5. Haftadan beri sağdığım sütü içmiyor 🥲 ne biberon ne enjektör

Hepsiburadaya yakamoz yayınları yaz canım biraz aşağıda çıkıyor birtanesini linkledim canım

Ünlü Dahiler Serisi Galileo Galilei - Igeo Studio

Geçmiş olsun canım.bnd3ie regl olunca bi ohh çektim.gazozun afiyet olsun 🤪
Hayır önceden diyordum ki yaşları yakın olsun kardeş kardeş büyüsün ler. Doğum ve yenidoğan şoku kendime getirdi 🫠 Pozitif olsun tabi ama henüz değil 😶
Yap bacım yap durduğun kabahat 😂
Cevap vermiyor sanırım gazoz almaya gitti 🤪 Z3hra Z3hra
Eşim unutmuş 😔 Yarın benim yakışıklıyla turlamayı düşünüyoruz 🤩 Şimdilik çayımızı höpürdeticez😅

Evet arada geliyor migrosa. Genelde eczane maması marketlerde yok. Bizde alışkın olmadığımız vücut tiplerine büründük diyet isteği normal canım kendini suçlama umarım en kısa sürede düzelir süt durumun

Her bebek farklı malesef. Bizimki tam bir kucak bebesi. Bütün gün kucağımda uyuyor uyanıkkende ayakta geziyoruz. Nadir ana kucağında ve oyun halısında oynar keyifliyse.

Tulumda bunalmıyorda sırtı yere değmeyecek beyfendinin 🙈😂
Bizimki de hep dik durmak istiyor çok uzun tutmak istemiyorum boynu bükülüyor bi süre sonra uzandırınca da başlıyor çığlık atmaya. Uzandırıyorum bağırıyor kaldırdığım dakika sus pus oluyor bizimkilere eğlence oldu baya ama beni çok yoruyor boynunun bükülmesi de canımı sıkıyor uzun süre dik tutamıyor

Hayır önceden diyordum ki yaşları yakın olsun kardeş kardeş büyüsün ler. Doğum ve yenidoğan şoku kendime getirdi 🫠 Pozitif olsun tabi ama henüz değil 😶

Eşim unutmuş 😔 Yarın benim yakışıklıyla turlamayı düşünüyoruz 🤩 Şimdilik çayımızı höpürdeticez😅
Bnce En az 10 sene bacım🤣

Bizimki de hep dik durmak istiyor çok uzun tutmak istemiyorum boynu bükülüyor bi süre sonra uzandırınca da başlıyor çığlık atmaya. Uzandırıyorum bağırıyor kaldırdığım dakika sus pus oluyor bizimkilere eğlence oldu baya ama beni çok yoruyor boynunun bükülmesi de canımı sıkıyor uzun süre dik tutamıyor
Zamanla tutar canım karın üstü egzersizlere ağırlık vermek lazım biraz. Ahh kucakçılık zor ama çokta güzel geri gelmeyecek günler bol bol seviyorum artık 🥰

Avuç avuç dökülüyo 🥲

Uyku arasi hariç emmemesi ilginç, bağ kontrolü doğum yaptığım hastanede yapılmıştı bizim. Bağ sorunu olsa gece de emmez gibi aslında.. Bı ara bizim de öyleydi, sagdigim sütü de icmeyince ilk mamayı o zmn vermiştim. Alerji dönemiydi. Bugün ben de doktora sordum dedik en başından beri savaşarak emiyor. Gece çok uykuluysa o kadar savaşmiyor, öyle ki çorapları çıkıyor artık ayağından birbirine sürtüyor kendini ileri atıyor. Sürekli meme kayıyor yeniden tutuyor vs. Alerjik bebekler yaoabiliyor öyle dedi geçti. Biberonda savaş yok tabi. Hala tam red yemedim memeye geliyor ama akış istedigi gibi değil. Bı de ilginçtir 2 saatte bir versem içecek gibi istiyor. Neyse bı şekilde yola giricez, şu sağım cihazından umutluyum bakalım. Çünkü ne zmndir 7 dk falan emiyordu. Biraz süreyi uzatarak saginca artar, arz talep meselesi. Be egim ilk hafta yanımda yokken 7. Günde 120 CC goruyordum iki saatte.. Yeme içme de düzgün değildi moral sifirdi. Yani işin önemli kısmı memenin uyarılması gerekiyor. Yoksa beş litre su da içsen, bı kilo hurma da yesen o kadar artmaz diye düşünüyorum.
Aç olduğu için ağlıyorlar, ben de en son aspiratör sesiyle sakinlestirip uyutuyordum. Ah bı uyusa diye gözünün içine bakıyorum her seferinde..
Sen hangi mamayı deniyorsun? Belki tadından dolayı reddediyordur mamayı.gerci sütümü de içmiyor demişsin. Bu durumda bı an önce cerraha gösterip, sorun yoksa emzirme danışmanlarından destek alabilirsin aslında.
Ben de eğer sütüm artmasına rağmen memeyi yarım bırakır, mama vs isterse alıcam danismanlk. Sağıp vermek çok yorucu
Gece olsun diye dualar ediyorum ben de.. bi tek uyku arası düzgün emiyor. Aç aç uyuyor gündüzleri. Bu akşam da aç uyudu simdi. Huzursuzluk başlayınca mümkün değil emmiyor yarım saat uyusa kendine gelecek halbuki ..

Bu bi kısır döngü aslında bebek emmiyor sütün devamı üretilmiyor bebek emeceğinde de azalmış oluyor. Bu döngüde kıyamayıp alternatif arıyoruz mecburen. Bizimki de son 9 günde 182 gr almış. Zorla benşm çabamla ortalama 20 grdayız. Çocuk hala 5.5 olamadı.

Canım benim. Bizim emme sorunumuzu biliyorsun. Tamamen aynısını yaşıyorum. Dün sadece gece uyurken aldı mememi. Sabaha kadar 3 kere emzirdim. Gündüz tabiki yine memeye düşman gibiydi. Bizimki biberon alıyor. İyi mi kötü mü bilemez oldum inan. Biberon alınca uzuliyorum sonra sen geliyorsun aklıma. Bugün gündüz iki kere tuttu mememi. 2-3 dakika falan emdi. Ona bile şükür dedim. Bakalım bu gece alacak mı. Gece olsa da emzirsem diye yanıyorum

X