2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Az evvel yemeğe gittiğimiz yerdeki garson abiden de su verme tavsiyesi aldım. Sütün içinde hepsi var ben vermiyorum dedim, ama sütün içindeki az olur diyor, kendinin de 3 aylık bebeği varmış veriyorlarmış bizim bebeye acıyan gözlerle baktı sanki susuz gibi🫠Yok ben vermeyi tercih etmiyorum dedi, bi ondan tavsiye almadığım kalmıştı😂😂

Diyet yapmaya başlayan var mı ya😳işe başlamaya az kaldı. Böyle dönmek istemiyorum🤭
Hamile kaldığımdan 3 kilo fazlam var ama şöyle 5 kilo versem de fena olmaz😍

Ben🙋‍♀️
Bugün 6. Günüm. Ocakta işe başlayacağım milletin aaa kilo almışsın verememişsin laflarını duyarsam canım sıkılır biliyorum. Kendimi tanıyorum çünkü :)

O dertle uğraşmamak İçin başladım, bence verdim de. Ödem gitti en azından. Ben sana eşlik edebilirim bu yolda.
Ne zaman başlıyorsun işe gel sarılalım🫠
Bende şubatta reformer+diyetisyenle başlayacağım. Yaza kadar zayıflamam sıkılaşmam lazım. Şimdi oversıze kıyafetlerle iyi hoşta göbeğim berbat içinde bebek var gibi halen kaslarım çok salmış 😣 eşime diyorum zayıflayamazsam ikinci çocuktan sonra annelik estetiği yaptıracağım hee bir bu eksikti diyor 😂 şimdiden empoze ediyorum adama 😬

Ben🙋‍♀️
Bugün 6. Günüm. Ocakta işe başlayacağım milletin aaa kilo almışsın verememişsin laflarını duyarsam canım sıkılır biliyorum. Kendimi tanıyorum çünkü :)

O dertle uğraşmamak İçin başladım, bence verdim de. Ödem gitti en azından. Ben sana eşlik edebilirim bu yolda.
Ne zaman başlıyorsun işe gel sarılalım🫠

Ayy Lalacimm neler yapıyorsun diyet olarak liste falan mı bize de bi el at😅 ben ise baslamayacagim yakın zamanda ama aynada mutlu olmak istiyorum ve eşim sarilinca yatakta bingil bingil olmamak istiyorum 😅😅

Vallahş ben de başlayalı 2 gün oldu diyete. Bence sakince bu olaya girmeliyiz cidden eğer toplu motivasyon filan diyorsak ben de varım 😎 6 aylık hamile göbeği var şuan hiç böyle kalacağını düşünmemiştim. Ben de şubatta reformer a başlayacağım direkt ama en azından o zamana kadar sağlıklı beslenmek gerekiyor.

Gece sık uyanmalar akşam mama desteğiyle son buldu dün gecede rahat uyuduk. Ne var ki gece uyandi biraz emdi ve sanırım yetmedi ağladı mama desteğiyle yeniden uyuttuk. Bı kaç gün önce yazmıştım hatta -Sunshine -Sunshine hatırlar, az emiyor göğüslerim bu kadar dolmuyordu epeydir demiştim. Sanirim o az emdikce ve yeterli gelmeyip manada vermeyince saat başı uyandı. Meme reddi başlangıcıydı muhtemelen ve ben anlayamadım. Dolayısıyla o emmedikce sütüm de azalmis, günlerin yorgunlugu, moral bozukluğu stresi de var tabi. Bugün gün boyu biraz emip mama istedi desem yeridir. Biraz içip reddedince az önce el pompasiyla sağdım süt var yani verdiğimin yarısına yaklaşık sağdım. Ne kadar mama vermeliyim onu da bilmiyorum, ağlaması geçene kadar destekliyorum şu an icin.
Yarın alerji maması yazdırmak ve durumu paylaşmak için doktora gidicez. Heyet raporu gerekiyor mama için ve bu yüzden devlet hastanesine gitmeliyim. Salgının ortasinda gitmek korkutuyor ama mecburum. İnşallah bu red geçicidir. Yoksa sağıp vermek zor olacak.😔

Ben de diyete başlamak istiyorum şubata odakladım kendimi, hamileyken hiç tatlı yemediğim için doğumdan sonra aşırı abarttım ve 10 kilo fazlam var suan :KK43:(

Vallahş ben de başlayalı 2 gün oldu diyete. Bence sakince bu olaya girmeliyiz cidden eğer toplu motivasyon filan diyorsak ben de varım 😎 6 aylık hamile göbeği var şuan hiç böyle kalacağını düşünmemiştim. Ben de şubatta reformer a başlayacağım direkt ama en azından o zamana kadar sağlıklı beslenmek gerekiyor.
Ben biraz eşimin işinden dolayı rahatım şu an evde zaten şişman görüyor beni şubat başı gibi gidecekte gelince incecik bulsun 😂

Iva natura kullanıyorum, Konak olduğu İçin mustela Konak da aldım sonradan ama ilk yazdığım temiz içerik kokusuz ben çok memnunum
İva naturanın losyonunu aldım ama çok ağır kokuyor o yüzden şampuanını hiç düşünmedim. Eczaneyle konuşup küçük boy mustela istettim denemek adına. Memnun kalmazsam iva naturayı da düşünürüm teşekkür ederim tavsiye için ❤️

Sade diyetle olur mu ki? Bebeye uğraşmaktan pertim çıkıyor nasıl spor yapacağım bilemiyorum. Hele de basen belasından kurtulmak hayal gibi geliyor 😔

Gece sık uyanmalar akşam mama desteğiyle son buldu dün gecede rahat uyuduk. Ne var ki gece uyandi biraz emdi ve sanırım yetmedi ağladı mama desteğiyle yeniden uyuttuk. Bı kaç gün önce yazmıştım hatta -Sunshine -Sunshine hatırlar, az emiyor göğüslerim bu kadar dolmuyordu epeydir demiştim. Sanirim o az emdikce ve yeterli gelmeyip manada vermeyince saat başı uyandı. Meme reddi başlangıcıydı muhtemelen ve ben anlayamadım. Dolayısıyla o emmedikce sütüm de azalmis, günlerin yorgunlugu, moral bozukluğu stresi de var tabi. Bugün gün boyu biraz emip mama istedi desem yeridir. Biraz içip reddedince az önce el pompasiyla sağdım süt var yani verdiğimin yarısına yaklaşık sağdım. Ne kadar mama vermeliyim onu da bilmiyorum, ağlaması geçene kadar destekliyorum şu an icin.
Yarın alerji maması yazdırmak ve durumu paylaşmak için doktora gidicez. Heyet raporu gerekiyor mama için ve bu yüzden devlet hastanesine gitmeliyim. Salgının ortasinda gitmek korkutuyor ama mecburum. İnşallah bu red geçicidir. Yoksa sağıp vermek zor olacak.😔
Oyy kuzucuk emmek istemeyince doymuyormuş demekki mama desteğiyle normale dönmenize çok sevindim canım. Çünkü biz ne kadar iyiysek bebekte o kadar iyi oluyor. Dr cc konusunda yönlendirecektir büyük ihtimalle. Ahh ahh 3.5 ay ne çektim o pompayla defalarca sağ Allah sağ. Gerçekten çok zor oluyor umarım gerek kalmaz.

Bende şubatta reformer+diyetisyenle başlayacağım. Yaza kadar zayıflamam sıkılaşmam lazım. Şimdi oversıze kıyafetlerle iyi hoşta göbeğim berbat içinde bebek var gibi halen kaslarım çok salmış 😣 eşime diyorum zayıflayamazsam ikinci çocuktan sonra annelik estetiği yaptıracağım hee bir bu eksikti diyor 😂 şimdiden empoze ediyorum adama 😬

Hangi modeli canım 7k civarında baktımda fiyatlara 😱
Canım bak bizimki şundan 6 bin olmuş o da şaka gibi biz bakarken 3,5-4 civarıydı ki bence o bile fazla. Ekliyorum aşağı modeli.
Ayy Lalacimm neler yapıyorsun diyet olarak liste falan mı bize de bi el at😅 ben ise baslamayacagim yakın zamanda ama aynada mutlu olmak istiyorum ve eşim sarilinca yatakta bingil bingil olmamak istiyorum 😅😅
Yavrum yok liste miste yok açıkçası, sabah kahvaltımı sağlam yapıyorum. Ara öğünde bugün mesela yoğurt yulaf muz karıştırdım yedim akşama da normal yemek ama 0 ekmek. Sadece sabah bir dilim ekmek yiyorum. Yumurta peynir mutlaka oluyor kahvaltımda.
2 öğün besleniyorum yani ben. Akşam 19:30 gibi yiyorum ondan sonra sabaha kadar bir şey yok meyve ara öğün vs. Sadece soda içiyorum bir tane ve çay.

Ben çok abartmıştım üst üste ne bulursam yiyordum şimdi abur cuburu kestim. Süt İçin de çok yemeye gerek yokmuş sağlıklı beslenmek yeterliymiş. Sorma eşim sarılınca ben de o yan simitlerden çok rahatsız oluyordum ama 6 günde bile ödem gidince kendimi hafiflemiş hissediyorum

Toplu motivasyonda ben de varım o halde🫠🙋‍♀️
Sezaryen göbeği diye bir tamlama boşuna yok demek ki. Eskiden karnım dümdüz olurdu şimdi hala hamile gibiyim ben de ama büyük oranda indi. Simit ve basen var bende bir tık.
Ben de diyete başlamak istiyorum şubata odakladım kendimi, hamileyken hiç tatlı yemediğim için doğumdan sonra aşırı abarttım ve 10 kilo fazlam var suan :KK43:(
Hep birlikte verelim inşallah. Kilo vermekten ziyade ben bozdum mu iğrenç besleniyorum midem çöplüğe dönüyor ve sabah bile uykudan uyanmak istemiyorum. Bu yediklerimiz uyku kalitemizi de etkiliyor gün boyu yorgun hissediyordum kendimi yemin ederim şimdi evet bir tık açım belki ama daha enerjiğim😋

Eklentiler

• A9146363-BD26-4C9D-8340-2AC26FA4BF44.png
    A9146363-BD26-4C9D-8340-2AC26FA4BF44.png
    275,8 KB · Görüntüleme: 60
Son 1 haftadır uyku geçişleri çok fena yaa bağıriyo çığlık kıyamet. Zorla.uyutuyorim uyaniyo 10 kere derin uykuya geçene kadar emzir salla. Keşke emzik alsaydı isim kolaylaştırdı belki. Sabır diliyorum Allahtan. Sakin olmaya çalışıyorum. Ayağımda sallıyorum o uyuyo bende uyuyorum uzanıp uyaninca salla. Minicik bi emanet kötü söylemekten çok korkuyorum. Kokusu yetiyo pamuk yanağı yetiyo. Gündüz uzun uyku yok 1 saat uyusa evi kırklarım. Aç kalmayacak kadar yemek yapsam yeter. Bağırmayan anneler kitabını okudum sakinliğim ondan mı ne. Normalde bu kadar sakin değilimdir 😃 canı sağolsun bir selami gelmesin demiş büyükler. Cani sağolsun da bi şekilde geciyo işte. Evimizin patronu o tuvalete gitmeye izin vermiyosa gitmeyiz bizde 😅
Hepimiz aynı şeyleri yasiyorux ya ama şu aralar sanki düzeni oturttu gündüz gene çok fazla uyumuyor ama kısır döngüye girdik uyanıyor emiyor altı temizleniyor 1 saat uyanık kalıp tekrar uykuya geçiyor bugün de yıkayıp uyuttum bakalım gece ne kadsr uyuyacak
Gırtlağını yırtarcasına Bağırmalar yaklaşık 2 saattir devam ediyordu.
burada okuduğum bebelerin yüzüstü yatırılmasından cesaret aldım, omuzda sakinleştirip yatırıverdim. Kıpırdanmayı bıraktı ama henüz kafasını tam kaldıramadığı için başında nöbet tutmaya devam 🥲
2 saat daha bağrınmadan uyusun da ben uykusuz kalmaya razıyım 😪
Ağlamak değil de bagircasina, sanki cigerden bağırıyor 🙈 kontrollü olarak yüz üstü yatır canim hem gaz olayına çok iyi gelihor hem de bebek daha rahat ediyof sanki tabi keyifleri isterse öyle yatıyorlar o ayrı tabi 😀
Z3hra Z3hra
Hepinize çok teşekkürler. Dün sabah5ten beri uğraştım 6 saat arayla verdim dream cathcerr calpol cok sukur bugün gece 4ten beri iyi atesimiz doktoruma dun yazdığımda sabah kontrole getirin demisti. Düşmez 38lerde devam ederse ama etmedi gecti. Suan 36.8 lerdeyiz. Hastaneler mikrop yuvası götürmeye korkuyorum acikcasi. Bi de kuzenime bebekken damar yolu acamadilar kafasından serum verdiler bi travma kaldi bende. Gecti ama yarın da takip edicem durgun gibi geliyor.yarın da aynı olursa götürmeyi dusunuyorum evet Belgin hanima sordum mavisim. Umarım kötü bisey değildir ateş düşünce düzelmiyor temmuzekimcim. Ben ateş çıktığı gece çocuğu çok ortmustum ondan olmus olabilir diye dusunuyorum
İyi olmasına sevindim canım bebiskolar hasta olmasın çok zor oluyor hem onlara hem annelere 😇
Kızlar bebeğim 3 ay 20 günlük destekli bir şekilde tam oturma değil ama kucakta oturur gibi tutuyorum siz de o durumlar nasıl sürekli yatar pozisyonda mı duruyor bebekleriniz. Acaba yanlış mı yapıyorum
Bu konu benim de kafamı karıştırıyor bebeğin gelisimiyld ilgili diye düşünüyorum doktorumuza hiç danışmanım mesela benim oğlumda yatmayı sevmiyor sürekli bı baş kaldiema var kalkmak istiyor kucağımda yatay şekilde oturtuyorum az bişey sonra da korkuyorum tabi
Bebeğim baya katıla katıla gülüyor ya göbeğini bacaklarının kıvrım yerlerini öpüp böyle sesler çıkartınca, içim eriyor içim❤️🫠
Kızlar rota aşısı ağızdan damla şeklinde yapılıyormuş öyle miii?
Ahhhh yerim onuuu bizimki de hoplatinca çok hoşuna gidiyor özellikle sabahları kahkahalarla gülücükler saciyoruz 😍 canim rota ağızdan veriliyor bide nerde yaotiracajsan oraya yakın bı eczaneden al soğuk olması gerekiyormuş uzaksa buzla veriyorlar sanırım yarım saatlik açlık yeterli oluyor asi jcin kusmasn diye de ilk yarım saat emzirme yatırma demişti ebemiz bayıla bayıla emdi aşıyı 😀
Diyet yapmaya başlayan var mı ya😳işe başlamaya az kaldı. Böyle dönmek istemiyorum🤭
Hamile kaldığımdan 3 kilo fazlam var ama şöyle 5 kilo versem de fena olmaz😍
Ben yapicam yarın baslicam diyorum ama iştahım çok açıldı sürekli acikiyorm kızlar bı tek ben mi böyleyim ya kg almadım doğumdan sonra verdim 12 kg falan alıcam diye korkuyorum bu iştahla 🙈

Bize alerjik mamayı özeldeki doktorumuz yazdı. Bunun için devlete gitmenize gerek yok

Kızlar bı sorum var benim bebiş 3 aylık oldu canım okadar kola ve turşu istiyor ki hiç yemedim yesem bişey olur mu siz yiyormusunuz

Kızlar bı sorum var benim bebiş 3 aylık oldu canım okadar kola ve turşu istiyor ki hiç yemedim yesem bişey olur mu siz yiyormusunuz
Ben kola içiyorum sorun olmadı ama turşu yediğimde çocuk çok sanci çekmişti . 3 aydan sonra o kadar etki eder mi denemek lazim=)

X