2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar vajinal doğum yapmış ya da yapmayı düşünenler herhangi bir eğitime katıldınız mı? Ben açıkçası nasıl ıkınmam gerektiğini bile bilmiyorum
Pazartesi inş vajinal doğum yapıcam eğitime katılmadım zamanında annelerimiz yazık eğitim mi almış sanki videolar izledim sadece YouTube dan. Pilates topunda egzersiz yapıyorum. Çok güzel videolar var canım izleyebilirsinn

Teşekkür ederim bilgiler için
Katılmadım eğitime ama hafta içi biraz video izleyeceğim sanırım YouTube da bu tarz içerikler varmış
Teşekkür ederim ben de bakayım o zaman videolara
Teşekkür ederim bilgiler için. İnşallah hepimiz böyle pozitif ebe, hemşire, doktorlarla karşılaşırız
Doğru diyorsun ama işte daha önce yapmadığım bişey olduğundan meraktayım ben de bakayım o zaman videolara teşekkür ederim. İnşallah pazartesi doğumun çok kolay bir şekilde gerçekleşir

Suyun falan mı geldi,nasıl gün belirlendi normal doğum için anlayamadım da

Pişik kremi olarak ne aldınız? Oğlumda mustela almıştım ama faydasını görmedim.bu sefer kararsızım.artık alıp hastane çantasına atmam lazım
Ben iva natura aldım, onun dışında evde hamezinc var. Zaten hametan sarı ve mavi de temiz içerikli onlardan da edinirim.ilk kızımda Chicco Nivea sudokrem kullandım ama içerikleri temiz değilmiş sonra hametana geçmiştik.
Ama ondada ben soyle ogrenmistim bagirdigin zaman topladigin nefes agzindan cikip gidio ya assa pek bi faydasi olmuo die.Aman yada dedigin gbi herkesin taktigi farkli oluodur
Ben de bagirilmamasi taraftarıyım
Kızlar vajinal doğum yapmış ya da yapmayı düşünenler herhangi bir eğitime katıldınız mı? Ben açıkçası nasıl ıkınmam gerektiğini bile bilmiyorum
Canım ıkınma doğumun son evresinde oluyor. Doktor sana söyleyecektir. Bildiğin tuvaletini yapar gibi kuvvetlice nefesini tutarak ittirmek gerekiyor. İkinma hissi bana hiç gelmemişti benim sancılarım öyle dalga dalga da değildi kendim ayarladim güç topladikça ıkındım. Benim doğumum hiç izlediğim dinlediğim videolardaki gibi olmadı. Şükür sakin kalmayı başararak doğru ve güçlü ıkınma ile doğum gerçekleşmişti. Yalnız doğum olduğu an ağrı bıçak kesiği gibi kesildi. Bu arada tüm doğum süresince gıkım çikmadi ama epizyotomi dikişleri atılırken çıktı

Kızlar doğumun son evresinde özellikle ıkınma süreci başladıktan sonra bel oyuntunuzu yattığınız masaya tam yatırın yani belinizde boşluk olmasın. O sancı sırasında bunu yapmak zor geliyor ancak bebeğe ancak bu şekilde yardım edebiliyoruz. Bizler doğurmaya çalışıyoruz ancak onlar da doğmaya çalışıyor içeride. Bir sürü manevra ile doğum kanalına girip doğru yolu takip ediyorlar. Bunu düşünerek hareket edersek gücümüzü kaybetmeyiz.

Teşekkür ederim canım bilgiler için

Pişik kremi olarak ne aldınız? Oğlumda mustela almıştım ama faydasını görmedim.bu sefer kararsızım.artık alıp hastane çantasına atmam lazım
weleda calendula aldım ben

Birde antibiyotik başladılar mı sana? Bana başlamışlardı ama laparoskopi ameliyatımda vermemişlerdi
Bana da verdiler antibiyotik 5 gün kullandım
Bepanthol aldım ama hemşire pişik olmadan pişik kremi sürme dedi sürmedik o yüzden
Son 2 seferdir diğer göğüsten emziriyorum biraz zorluyorum alışacak inşallah eskisi kadar reddetmedi. Ben dünden beri hiç biberonla vermedim şükür biraz daha alıştı emmeye ama 50-60ml içiyor verdiğimde.
Ayy iyi oldu söylediğin daha çok dikkat edeyim canım. Son 2 seferde ötekinden emzirebildim. Yatırırken bir sağ bir sol yapıyorum ona çok dikkat ediyorum

Bu tabloya bakmıştım ben ona göre 4.gunden sonra 50-60 yaptım, emince ne kadar çekiyor bilmiyorum tabi ama ilk 3 gün daha az 20ml veriyorsa hemşireler o yetiyordur kısa sürede artırırlar

Eklentiler

• IMG_20221120_035502.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 68
İyi geceler ben doğurdum da geldim
Mide bulantım ve biraz kasılma gibi ağrım yoktu öyle hastaneye geldim 3cm açıklık çıktı sonra başka hastaneye geçtik oraya geldiğimde açıklığım 6cm olmuştu sancım yoktu suni sancı verdiler suyumu patlattılar açılma 9cm oldu odada çok kalmadım doğumhaneye götürdüler bebeğim 2650gr 48cm 35+3 emzirmeye çalışıyorum kusma vs olmazsa küveze gitmez dedi dualarınızda bizi de unutmayın Allah hepinize kolay doğum nasip etsin sağlıkla büyütelim inşallah bebeklerimizi

Gözünüz aydın, kolay bir doğum olmuş anlaşılan
Sağlıkla, mutlulukla büyüsün
Darısı bizlerin başına.

Gözün aydın canım, güzel güzel emsin birlikte evinize gidin inşallah

Ah canım benim, hayırlı olsun. Sağlıkla büyüsün. Maaşallah ne güzel doğurmuşsun kolay gibi anlatmışsın inşallah öyledir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…