- 8 Kasım 2021
- 969
- 1.714
- 63
- 30
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #29.761
Pazartesi inş vajinal doğum yapıcam eğitime katılmadım zamanında annelerimiz yazık eğitim mi almış sankiKızlar vajinal doğum yapmış ya da yapmayı düşünenler herhangi bir eğitime katıldınız mı? Ben açıkçası nasıl ıkınmam gerektiğini bile bilmiyorum
Ablamda normal doğum yaptı her an yanındaydım benek çıkana kdr bir kez bağırdığını duymadım maşallahAmiinn canım beni ferahlattın gerçekten Allah razı olsun
Suyumu patlattıklarında kakasını yaptığını fark ettiler canım acil sezeryana aldılarAa niye öyle oldu o kadar sancıya sezeryan
Teşekkür ederim bilgiler içinÖnceki doğumum vajinaldi,bir eğitim almamıştım sadece video izlemiştim,doğru nefes alıp vücuda oksijen göndermek gerekiyor,kasılmaları daha rahat karşılıyorsun o şekilde. Ikınmayı da zaten doktor/ ebe yönlendiriyor ama ben epiduralli olduğum için etkin şekilde ıkınamadım,ebeler karnıma bastırmıştı,eğitim alsam da yapamazdım o anda hiç ama hiç hissetmiyordum çünkü alt tarafımı
Teşekkür ederim ben de bakayım o zaman videolaraKatılmadım eğitime ama hafta içi biraz video izleyeceğim sanırım YouTube da bu tarz içerikler varmış
Teşekkür ederim bilgiler için. İnşallah hepimiz böyle pozitif ebe, hemşire, doktorlarla karşılaşırızSaglik ocaginin verdigi kisa bi egitime katilmistim 6 sene onceO ilk hamileligimde netten videolar falan izlemistim bilgi veren.Dogum hikayelerini anlatanlari falan.Ama herkesin dogum hikayesi farkli oluo o an her seyi akisina birakiosun zamanla bi bakiosun olu verio.Bazen aldigin egitimle alakasi olmayan sekilde seyredebilio olaylar yani cok takilma.Benim bildigim suan kasiliomusun.Onun gibi dusun agri yukselio o an nefesini tutup tuvalet yapar gibi ikinacaksin sanci gecince kendini salip rahatlayacaksin yukselmeye baslayinca nefesini tutup yine ikinacaksin.Zaten dogurtan ebenin yaninda bir tanede senin basinda ebe oluo devlette boleydi.O sana pskolojik destek verio ne yapman gerektigini soyluo.İlk dogumundaki cok enerjik degildi ama 2.deki cok iyiydi sagolsun beni konustra konustra dogurttrdu .Yapabilirsin az kaldi falan dio arada alttan bakio ilerlemeye az kalmis cok guzel gidio dio sonra bebegin kafasini gormus ayy bembeyaz bir bebek geliyor cok guzel falan dedi Bebegim cikti kucagima verdiler ayy bu bi sevio bi sevio gor nasil tatliymis yicem ben bunu falan cok sagolsun cok guzel moral vermisti
Doğru diyorsunPazartesi inş vajinal doğum yapıcam eğitime katılmadım zamanında annelerimiz yazık eğitim mi almış sankivideolar izledim sadece YouTube dan. Pilates topunda egzersiz yapıyorum. Çok güzel videolar var canım izleyebilirsinn
Suyun falan mı geldi,nasıl gün belirlendi normal doğum için anlayamadım daPazartesi inş vajinal doğum yapıcam eğitime katılmadım zamanında annelerimiz yazık eğitim mi almış sankivideolar izledim sadece YouTube dan. Pilates topunda egzersiz yapıyorum. Çok güzel videolar var canım izleyebilirsinn
Maşallah ya Allahım bizede en kolayını nasip etsinAblamda normal doğum yaptı her an yanındaydım benek çıkana kdr bir kez bağırdığını duymadım maşallah
Ben iva natura aldım, onun dışında evde hamezinc var. Zaten hametan sarı ve mavi de temiz içerikli onlardan da edinirim.ilk kızımda Chicco Nivea sudokrem kullandım ama içerikleri temiz değilmiş sonra hametana geçmiştik.Pişik kremi olarak ne aldınız? Oğlumda mustela almıştım ama faydasını görmedim.bu sefer kararsızım.artık alıp hastane çantasına atmam lazım
Ben de bagirilmamasi taraftarıyımAma ondada ben soyle ogrenmistim bagirdigin zaman topladigin nefes agzindan cikip gidio ya assa pek bi faydasi olmuo die.Aman yada dedigin gbi herkesin taktigi farkli oluodur
Canım ıkınma doğumun son evresinde oluyor. Doktor sana söyleyecektir. Bildiğin tuvaletini yapar gibi kuvvetlice nefesini tutarak ittirmek gerekiyor. İkinma hissi bana hiç gelmemişti benim sancılarım öyle dalga dalga da değildi kendim ayarladim güç topladikça ıkındım. Benim doğumum hiç izlediğim dinlediğim videolardaki gibi olmadı. Şükür sakin kalmayı başararak doğru ve güçlü ıkınma ile doğum gerçekleşmişti. Yalnız doğum olduğu an ağrı bıçak kesiği gibi kesildi. Bu arada tüm doğum süresince gıkım çikmadi ama epizyotomi dikişleri atılırken çıktıKızlar vajinal doğum yapmış ya da yapmayı düşünenler herhangi bir eğitime katıldınız mı? Ben açıkçası nasıl ıkınmam gerektiğini bile bilmiyorum
Sudocrem aldım benPişik kremi olarak ne aldınız? Oğlumda mustela almıştım ama faydasını görmedim.bu sefer kararsızım.artık alıp hastane çantasına atmam lazım
Teşekkür ederim canım bilgiler içinCanım ıkınma doğumun son evresinde oluyor. Doktor sana söyleyecektir. Bildiğin tuvaletini yapar gibi kuvvetlice nefesini tutarak ittirmek gerekiyor. İkinma hissi bana hiç gelmemişti benim sancılarım öyle dalga dalga da değildi kendim ayarladim güç topladikça ıkındım. Benim doğumum hiç izlediğim dinlediğim videolardaki gibi olmadı. Şükür sakin kalmayı başararak doğru ve güçlü ıkınma ile doğum gerçekleşmişti. Yalnız doğum olduğu an ağrı bıçak kesiği gibi kesildi. Bu arada tüm doğum süresince gıkım çikmadi ama epizyotomi dikişleri atılırken çıktı
Kızlar doğumun son evresinde özellikle ıkınma süreci başladıktan sonra bel oyuntunuzu yattığınız masaya tam yatırın yani belinizde boşluk olmasın. O sancı sırasında bunu yapmak zor geliyor ancak bebeğe ancak bu şekilde yardım edebiliyoruz. Bizler doğurmaya çalışıyoruz ancak onlar da doğmaya çalışıyor içeride. Bir sürü manevra ile doğum kanalına girip doğru yolu takip ediyorlar. Bunu düşünerek hareket edersek gücümüzü kaybetmeyiz.
Oo anladımSuyumu patlattıklarında kakasını yaptığını fark ettiler canım acil sezeryana aldılar
Incia aldim bende herseyi, dogal icerikli. Etrafimda kullananlar memnunBende henüz almadım ama içeriği temiz bir ürün olsun istiyorum. Bepanthol içerik olarak temiz değil diyolar kararsız kaldım memnun olan çok var. E bebegin kendi markası organikmis mesela deneyen var mı acaba?
Bana da verdiler antibiyotik 5 gün kullandımBirde antibiyotik başladılar mı sana? Bana başlamışlardı ama laparoskopi ameliyatımda vermemişlerdi
Bepanthol aldım ama hemşire pişik olmadan pişik kremi sürme dedi sürmedik o yüzdenPişik kremi olarak ne aldınız? Oğlumda mustela almıştım ama faydasını görmedim.bu sefer kararsızım.artık alıp hastane çantasına atmam lazım
Son 2 seferdir diğer göğüsten emziriyorum biraz zorluyorum alışacak inşallah eskisi kadar reddetmedi. Ben dünden beri hiç biberonla vermedim şükür biraz daha alıştı emmeye ama 50-60ml içiyor verdiğimde.İkisini emzirebilsen daha iyi olur. Sağdığın memede süt daha çabuk kesilir bebek daha çok çekiyor. Sonra da sağ sol farklı görünür. Ben sana biberonla verireken kaç ml içiyor onu soracaktım. Şimdi sağıp göndürüyorum 20 ml vericez dediler.
Bana sadece kuru temiz tut dedi. Ebe de banyo yaparken eczaneden koruyucu bant var ondan al yapıştır sonra çıkarırsın dedi. Ama eşim yapıştıramamış ıslandı inşaallah sorun olmaz
Ayy iyi oldu söylediğin daha çok dikkat edeyim canım. Son 2 seferde ötekinden emzirebildim. Yatırırken bir sağ bir sol yapıyorum ona çok dikkat ediyorumCanım ama basını aynı yone doğru tutmaktan tortikolis diye bi rahatsızlık var bebeklerde yenidoğan zamanı hep aynı taraftan emzırılmekten aynı tarafa yatmaktan kaynaklanan bi arastır istersen kızımda yasadım erken farkettik sükür
Bu tabloya bakmıştım ben ona göre 4.gunden sonra 50-60 yaptım, emince ne kadar çekiyor bilmiyorum tabi ama ilk 3 gün daha az 20ml veriyorsa hemşireler o yetiyordur kısa sürede artırırlarİkisini emzirebilsen daha iyi olur. Sağdığın memede süt daha çabuk kesilir bebek daha çok çekiyor. Sonra da sağ sol farklı görünür. Ben sana biberonla verireken kaç ml içiyor onu soracaktım. Şimdi sağıp göndürüyorum 20 ml vericez dediler.
Bana sadece kuru temiz tut dedi. Ebe de banyo yaparken eczaneden koruyucu bant var ondan al yapıştır sonra çıkarırsın dedi. Ama eşim yapıştıramamış ıslandı inşaallah sorun olmaz
Suni sancı alıcam canımSuyun falan mı geldi,nasıl gün belirlendi normal doğum için anlayamadım da
Gözünüz aydın, kolay bir doğum olmuş anlaşılanİyi geceler ben doğurdum da geldim
Mide bulantım ve biraz kasılma gibi ağrım yoktu öyle hastaneye geldim 3cm açıklık çıktı sonra başka hastaneye geçtik oraya geldiğimde açıklığım 6cm olmuştu sancım yoktu suni sancı verdiler suyumu patlattılar açılma 9cm oldu odada çok kalmadım doğumhaneye götürdüler bebeğim 2650gr 48cm 35+3 emzirmeye çalışıyorum kusma vs olmazsa küveze gitmez dedi dualarınızda bizi de unutmayın Allah hepinize kolay doğum nasip etsin sağlıkla büyütelim inşallah bebeklerimizi
Gözün aydın canım, güzel güzel emsin birlikte evinize gidin inşallahİyi geceler ben doğurdum da geldim
Mide bulantım ve biraz kasılma gibi ağrım yoktu öyle hastaneye geldim 3cm açıklık çıktı sonra başka hastaneye geçtik oraya geldiğimde açıklığım 6cm olmuştu sancım yoktu suni sancı verdiler suyumu patlattılar açılma 9cm oldu odada çok kalmadım doğumhaneye götürdüler bebeğim 2650gr 48cm 35+3 emzirmeye çalışıyorum kusma vs olmazsa küveze gitmez dedi dualarınızda bizi de unutmayın Allah hepinize kolay doğum nasip etsin sağlıkla büyütelim inşallah bebeklerimizi
Ah canım benim, hayırlı olsun. Sağlıkla büyüsün. Maaşallah ne güzel doğurmuşsun kolay gibi anlatmışsın inşallah öyledirİyi geceler ben doğurdum da geldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?