• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Gazlıyız teyzesi..
Sen nasılsn nasıl gidior..

6 saati yaşadım yaşıyorum ama 9 saat bilemedim.. Zaten uyandırmak istesemde uyanmıor asla.. Uyansada geri uyuyıe..
Kilosu felan yerinde bide zaten hala yılmadan meme savaşı vermeme rapmen almıor.. mecburen mama veriorm o yüzden doktor sorun yok demişti
Canim merhaba, Biz KBB doktoruna gittik bebeğim de dudak bağı vardı kestirdik belki emmesi bir nebze düzelir diye bazıları emmeyi etkilemiyor diyor bazıları etkiliyor diyor. Artık elimden geleni yaptım emzirme danışmanı ile görüştük, dudak bağını kestirdik. Canı isterse bir iki dakika tutup bırakan bir bebekti. Siz de var mı bilmiyorum belki bir fikir verir. İnşallah aşılabilir.

Yok yanlş anlamam cnm cok saol düşünüp yazdığın için.. Aksine cok incesin 🎈
Her yolu denedim yok olmuyır..
Hastanenin ilk gününden beri tutmadı..
Daha sonra 2 kere zorla tutae gibi olduk sevndk ama geri braktı.. 60 gün olmak üzere..
Hergün yılmadan usanmadan direnmeye tutturmaya çalışıyorum pes etmiyorum
Ama olmuyor istemior :KK43:
Makinayla sağıp verince löp löp içiyor anne sütünü.. Ama emmediği içinde sütüm azaldı.. Mecburen mama veriorm
Bence uzulme, her seyi deniyosun , elinden geleni yapiyosun, gerisi kader artik. Ben 2.5 ayliktan beri tamamen mama veriyorum mecburen. Bebegim emmeye cok hevesliydi ama sutum olmadi , ben de cok üzüldüm ama napalim boyle olmasi gerekiyormus🤷‍♀️

Daha sonra 2 kere zorla tutae gibi olduk sevndk ama geri braktı.. 60 gün olmak üzere..
Makinayla sağıp verince löp löp içiyor anne sütünü.. Ama emmediği içinde sütüm azaldı.. Mecburen mama veriorm
Bir de emzirme danışmanı bize yatarak emzirin dedi canım belki denersin.

Canim merhaba, Biz KBB doktoruna gittik bebeğim de dudak bağı vardı kestirdik belki emmesi bir nebze düzelir diye bazıları emmeyi etkilemiyor diyor bazıları etkiliyor diyor. Artık elimden geleni yaptım emzirme danışmanı ile görüştük, dudak bağını kestirdik. Canı isterse bir iki dakika tutup bırakan bir bebekti. Siz de var mı bilmiyorum belki bir fikir verir. İnşallah aşılabilir.
Cnm ona baktırdık burda kızlar ilk onu söylediler ama dr gayet iyi dedi
2. Ay kontrolinde birdaha soracam..
Geçmiş olsn inşallah emer minnoşun ♥️🎈

Bence uzulme, her seyi deniyosun , elinden geleni yapiyosun, gerisi kader artik. Ben 2.5 ayliktan beri tamamen mama veriyorum mecburen. Bebegim emmeye cok hevesliydi ama sutum olmadi , ben de cok üzüldüm ama napalim boyle olmasi gerekiyormus🤷‍♀️
Cnm kim istemezki anne süti vermek..
Ben veriorm ama sağarak fakat azalıyor..
Bunlar elimizde olmayan sebebler..
Açlığamı terk edelim.. Öcü dğil sonuçta mama..
Mecburuz

Cnm ona baktırdık burda kızlar ilk onu söylediler ama dr gayet iyi dedi
2. Ay kontrolinde birdaha soracam..
Geçmiş olsn inşallah emer minnoşun ♥️🎈

Bu konuda İstanbulda Murat Enöz var baya iyi Bi doktormus biz ona gittik bize dudak bağının oldukça gergin olduğunu söyledi dil bağında da arka dilbaginin çok az olduğunu ama bunun çok etkilemeyecegini söyledi. Şunu da söyledi tek başına dudka bağını kesmem sizin bebeğinizin hemen memeyi tutacağı anlamına gelmez sizin yine oldukça fazla çabanız gerekecek dedi. Yani yine oldukça yoğun bir uğraş süreci gerekiyor. Çok teşekkür ederim canım inşallah bol bol sutlerimiz olur bebislerimiz emer ❣️

Cnm kim istemezki anne süti vermek..
Ben veriorm ama sağarak fakat azalıyor..
Bunlar elimizde olmayan sebebler..
Açlığamı terk edelim.. Öcü dğil sonuçta mama..
Mecburuz
Ben de sagarak veriyorum kaç saatte bir sagiyorsun canım? Bazi anneler 2 yaşına kadar şahsım sütüm arttı diyor bazıları sütüm azaldı diyor ben de anlayamıyorum bu işi.

Ben de sagarak veriyorum kaç saatte bir sagiyorsun canım? Bazi anneler 2 yaşına kadar şahsım sütüm arttı diyor bazıları sütüm azaldı diyor ben de anlayamıyorum bu işi.
Bazen 4 bazen 6 cnm.. Cnkü 2 saate sütüm gelmiyor
Elektrkli makinalarda göğsü zorlayınca yara oluor.. Zorladğm zamanlar kanlar akıyordu göğsümden.. Mecburen bekliyorm
Bir mama bir süt veriorm

Yaklaşık bir haftadır meme reddiyle uğraşıyorum, ağlıyor kıpkırmızı oluyor emziğini veriyorum sakinleşsin diye. Emziği emerken yavaşça çekip memeyi veriyorum( tabi hemen kanmıyor defalarca deniyorum) öyle emiyor. Yada uyurken veriyorum, uyurken emzirmeyi denedin mi canım. Yatarak emzirmeyi önermiş bi arkadaş, benim bebeğim de başta memeyi tutmuyordu sağarak veriyordum. Yatarak denedik, annem meme ucunu cimdik yaparak ağzına sokuyordu zorla. Yatarak deneye deneye alıştı. Sonra da yavaş yavaş otururak emzirmeye alıştırdım bi dene istersen

Bilmiyorum da ben tuvalet eğitimini bile vaktinde verebileceğimi düşünmüyorum artık. Hayaller hayatlar oldum 🤣
İlk çocuğum 3 yasini geçti hala bezli bırakmak istemiyor. Hergun iki çocuk bezliyorum sen beni anlarsın 😄 üstelik büyük olanın kakası artık o kadar kötü ki yani bahsedip şimdi midenizi bulandırmayim 🙈 o yüzden ilerde bebeğimde aynı sorunları yaşamamak için tuvalet iletişimi yapmak istiyorum. Bilmiyorum başarabilir miyim
Bana da doktorum zeytinyağı ver dedi ama bizimki öğürüyor veremiyorum
Bu hafta hergun verdim 5. günde kendiliginden kakasını yapmış çok mutlu oldum. Ama yine de normal değil gibi geliyor bana alerjiden supheleniyordum mukusluydu kakası. Son iki seferdir mukus da yok anlamadım gitti

Yaklaşık bir haftadır meme reddiyle uğraşıyorum, ağlıyor kıpkırmızı oluyor emziğini veriyorum sakinleşsin diye. Emziği emerken yavaşça çekip memeyi veriyorum( tabi hemen kanmıyor defalarca deniyorum) öyle emiyor. Yada uyurken veriyorum, uyurken emzirmeyi denedin mi canım. Yatarak emzirmeyi önermiş bi arkadaş, benim bebeğim de başta memeyi tutmuyordu sağarak veriyordum. Yatarak denedik, annem meme ucunu cimdik yaparak ağzına sokuyordu zorla. Yatarak deneye deneye alıştı. Sonra da yavaş yavaş otururak emzirmeye alıştırdım bi dene istersen
Mesajınızi görmüşken yazmak istedim 3 aylıkken oğlumda meme reddi yaşadım ben de hem de çok uzun süre istemedi, benim icin cok zor bir dönemdi. Sessiz karanlık odada emzirmeye çalıştım dediginiz gibi emzikli kandırdım olmadi tam 4 ay sadece uykusunda yatarken emzirebildim ve hiç mama vermedim. Şimdi olsa bu kadar güçlü olamazdım herhalde. Herneyse başkası belki okur diye yazıyım ten teması çok önemli meme reddinde birlikte duşa giriyorduk suyun altında emzirmeye çalıştım ve hiç direnmedi öyle öyle gerı döndü memeye.

Benimki de otururken yatarken almıyor canım auakta pış pış zıplatarak tutturabiliyorum memeyi Bal0ncuk Bal0ncuk

Kızlar ikinizede tşk ederm hepsini denedik
Hastaneye gittik hemşireler denedi
En son burada emzirme danışmanı var drstek aldık ama olmuyır

Benimki de otururken yatarken almıyor canım auakta pış pış zıplatarak tutturabiliyorum memeyi Bal0ncuk Bal0ncuk
Benimkide ayni sekilde evin icinde geze geze emiyor az dalınca oturuyorum geri uyanıyor sırf emsin de oturmayayım ama bazende korkuyoru. Birde buna alışırsa sürekli ayakta gezerek emmek isterse diye

Eczanede bulabilir misin bilmiyorum canım ben almanyadan getirip burda satan tanıdıktan aldım. Nette de satıyor o tanıdığım h&s store diye satıcı adı. Bulamazsan linkini atarım. Kremi karnına sürüp yediriyorum anında etki ediyor rahatlatıyor bebişi. Ayak altına da sğrülüyormuş ama ben ona gerek duymadım hiç karnına sürünce hemn rahtlatyr.

Tulumun markasına bakayım sabah inş. Unutursam sen hatrlat bana olur mu?
Bakiyim hemen kreme canım sağol ☺️
9 saat bana da biraz fazla geldi.İlk bebeğimde 4. Saatten sonra uyanmadı diye acile gitmiştim.Uyandırmaya çalıştığım halde baygın gibiydi,emmiyordu...Ama hastane önüne geldik ,ayıldı🙄 Bence 9 saat aşırı uzun bi süre.Kesinlikle doktora danışmalısın..
6 saat için doktorlar normal demiş öyle uyuyordu son haftalarda ama iki gündür üst üste 9 saat uyumaya başladı yarın sabah kontrolü var hemen sorucam doktorumuza 🤔
Bn ayni sorunu dogumdan 1hfta sonra yasadim gunduzdu uyanma elini kolunu hic kipirdatmadi baygin gibiydi acele acile gittik bnm sipa dr u gördü gulmeye bsladi ilk gulucuk drda ilk gulucugunu bna verdi die cok sevmisti sarilik fln bkti bnde sarilik oldu dedim bazen tekrarliyo demsti fiziksel olarak hicbi problem yok dedi sariligida cikmamsti sukur
Canım ilk günler bizde de sarılık vardı uyanmiyodu ama bu daha farklı gece çocuk acikip uyanmiyor son bir kaç haftadır 6 saat uyuyordu doktor normal demiş burdaki kızlar söylemişti ama iki gündür üst üste 9 saat uyudu hiç uyanmiyor yarın doktora sorucam kontrolde. Heralde kilo alımına göre yorum yapar.

Gazlıyız teyzesi..
Sen nasılsn nasıl gidior..

6 saati yaşadım yaşıyorum ama 9 saat bilemedim.. Zaten uyandırmak istesemde uyanmıor asla.. Uyansada geri uyuyıe..
Kilosu felan yerinde bide zaten hala yılmadan meme savaşı vermeme rapmen almıor.. mecburen mama veriorm o yüzden doktor sorun yok demişti
Son bir aydır hep 6 saat kesintisiz uyuyordu ama iki gecedir üst üste 9 saat uyudu acikmiyor uyanmiyor çok tuhaf yarın doktora soracağım bakalım ne diyecek.
Evet gece uyuması çok çok güzel bir şey herkes böyle olsun istiyor ama ben bı sorun mu var niye uyanmiyo diye endiselenmekten sevinemiyorum uyanmaya razıyım yani onun aç olmadığına emin olayım yeter ki 🤦🏻

İlk çocuğum 3 yasini geçti hala bezli bırakmak istemiyor. Hergun iki çocuk bezliyorum sen beni anlarsın 😄 üstelik büyük olanın kakası artık o kadar kötü ki yani bahsedip şimdi midenizi bulandırmayim 🙈 o yüzden ilerde bebeğimde aynı sorunları yaşamamak için tuvalet iletişimi yapmak istiyorum. Bilmiyorum başarabilir miyim

Bu hafta hergun verdim 5. günde kendiliginden kakasını yapmış çok mutlu oldum. Ama yine de normal değil gibi geliyor bana alerjiden supheleniyordum mukusluydu kakası. Son iki seferdir mukus da yok anlamadım gitti
Seni bende anladım canım😄 2bucuk yaşını geçti benimki de ama hâlâ bezli🙈 bu sabah 8:45 sularında küçüğün 2. Büyüğün 3. Bezini değiştiriyordum. 🤦

Kızlar yarın 2.ay kontrolümüz ve aşılarımız var. Kaç tane aşı oluyor iki mi üç mü? Bir de çoğu bebekte ateş yapiyormus sanırım calpol verdim demişti birileri, doktora danışıp hastaneden çıkınca calpol alıp versem ise yarar mı yoksa ateş olmaması için öncesinde mi vermiş olmak gerekiyor?

Ayrıca yarın doktora rotavirüs aşısını da soracağım hangisini öneriyor ne zaman yaptıralım falan diye sizinle de paylaşırım ☺️

Back