2021 Şubat Anneleri

Maalesef çok bide bunlar sadece süt içeren şeyler için geçerli .diyet genişledikçe yiyebilceğin şeylerde baya azalıyor inşallah sizin sadece sütle sınırlı kalır .

Hergün aynı saatlerde susturamayacağın kadar çok ağlıyorsa koliktir demişlerdi. İnşallah değildir canım.

Bunu bilmiyodum 3 gündür net ayni saatler ama bu aksam da gozlemlim bakim yine ayni saatte mi aglamalara baslicak. Erkek bebekler daha gazli olur derlerdi oglumda gazliydi ama bu kiz akşamları ayaga dikiyor hepimizi. Bugun bende doktora goturcem bebeği hem yuzundeki kirmiziliklardan dolayi hem sağolsun babası bütün eve grip bulastirdi bebekte nasibini aldi hemde takibini yaptıracam bu kadar kusmaya kilo aliyomu merak ediyorum

Doktor süt ürünleri dedi hiç yumurtayı anmadı bizde. Yumurtayı da kessem mi acaba?
Yumurta en baş alerjenlerden biri canım. Ben de senin gibiyim en çok tatlıda zorlanıyorum. Kek, kurabiye,sütlü tatlılar benim için yaşama sebebi helva yiyordum onda da tahin var diye kestim. Susam alerjen. Kendi yaptığım reçelleri yiyorum.
Yumurtasız Su ya da meyve suyu ile yapılan kek tariflerini uygulayacağım. yulaf aldım muzla felan idare edeceğim. S Storycan Alerji dostu tarifleri keşfettim YouTube da tarifler var sen de bi bak istersen.
Egzama var ise domates, sarımsak,salça,baharat, turşu,portakal gibi asitli yiyeceklerde yasak.bol yeşillik yeriz napalım inşallah o sıkıntı değildir

Gerçekten çok benzer şeyler yaşıyoruz.. buraya aidiyet duygusu da bundan geliyor sanırım.. birbirimizi ortak yaşamlarla anlıyoruz.
Nefes almaya ihtiyacımız var.. 2 yaşındaki oğlum gece uyanmalari kesmişti ben hamileliğin 3.ayinda bıraktım emzirmeyi ilk hafta cok zor oldu alıştı; sonra da kitap okuyarak uyuttuk ve alıştı birkaç hafta aldı.. simdi uyku yok evet sağlık olsun ama bize gerekli olan empitik eşler destek olan bir aile.. o zaman tüm sendromlar gaz sancıları alerjiler daha kolay atlatılır♡ en azından burada destek oluyoruz iyiki de oluyoruz..

Gaza çözüm bulan var mı kızlar nurse Harveys aldım ama daha 2. Gundeyim faydasını gören var mı

Evet dün koyun eti yedim inşallah kötü etkilemez. Acaba makarna pirinç şehriye yiyebilir miyiz
Yumurtalı erişte dışında mesela Nuh’un Ankara makarnasına baktım onda yumurta süt yok. Yiyorum şehriye makarna pirinç bulgur.
Bazı egzamaların sebebi çölyak olabilirmiş. Gluteni diyet listesine alerjen gösteren yazılar var ama çok etken değil sanırım. Doktor kontrolünde adı konulana kadar gluteni kesmeyeceğim.

Ben doktora kakasını ve egzamasını gösterdim süt ve susam alerjisi olabilir dedi. Aklınızda olsun susam tahin de tüketmeyin bence

Egzama varsa tahin,domates,patlıcan da yenilmiyor maalesef.
Bir de tulumba,halka tatlı şu hamurundan yapıldığı için yumurtalı diye biliyorum ben.

Son düzenleme:
Benimki de uyumadı kucağımda hazırladım. Tahin isilik yapar demişti benim doktorum o yüzden yemedim yumurtayı da kestim ben

Evet dün koyun eti yedim inşallah kötü etkilemez. Acaba makarna pirinç şehriye yiyebilir miyiz
Ben de dün köfte yemiştim bir tabak da yoğurt Sanırım gecemiz o yüzden öyle kıvranarak geçti. Korkuma yumurta tahin vs yemedim kahvaltıda. Zeytin, sucuk, domates ve reçel. Ekmek aldığımız fırını arayıp sordum hamurda süt var mı diye Allahtan yokmuş. Makarnaların bazısı yumurtalı yapılıyor alırken paketlere bakmalı.

Maalesef çok bide bunlar sadece süt içeren şeyler için geçerli .diyet genişledikçe yiyebilceğin şeylerde baya azalıyor inşallah sizin sadece sütle sınırlı kalır .
Bugün kakasında kan yoktu ishalliği de geçmiş. Ama gaz sancılarımız tavan hala. Nasıl anlaşılacak hangi gıdaya alerjisi olduğu. Daha bugün başladım ben süt ürünlerini yememeye. Bu kadar kısa sürede etki etmez sanırım dimi?

Çok geçmiş olsun. Evde biri grip olunca bulaşmadan atlatmak zor. Keşke başka odada falan yatsa babalar grip olunca. Hem bebeği hem anneyi korumak lazım. Hangi doktor aç gideceksin? Doktora gidince bize de haber ver canım. İnşallah kolik çıkmaz. Kilo alımı da iyidir inşallah.

Arkadaşımın oğlu 4 yaşında süt alerjisi devam ediyor. Yumurtada sorun yaşamıyor ama süt ve ürünlerini çıkardılar hayatlarından. Biri çikolata yedikten sonra öpse çocuğu yüzü gözü çok feci şişiyor. Allah yardımcımız olsun. O oğlu için kek yapıyor su ile ben lezzetini çok beğenmiştim. Portakal suyu da konabilir. Öyle deneyelim bakalım ama çikolatasız çok çok zor olacak

Ben hep temel şeyleri düşünüyorum ekmekte bile olabilir doğru. Her yediğimizi sormak lazım alırken. Takip etmek dikkat etmek çok zor sanırım
Bu sayede eskiden sorgulamadan ne kadar sağlıksız beslendiğimi fark ettim. Sadece anı kurtarmak için yemek yiyormuşum resmen. Ki kendimi sağlıklı beslenen biri sanırdım. Yanından bile geçememişim. Aslında her şeyi araştırıp yememiz lazım. Kasada beklerken önümden geçenlerin ne kadar sağlıksız, gelişi güzel alışveriş yaptığını görüyorum. Onlar ve aileleri adına çok üzülüyorum.
Peynir ve yoğurdu kendiniz yapabilirsiniz. Sütsüz yoğurt yazınca çıkıyor nette. Tofu peyniri filan satıyorlar soyadan yapılıyor. Onları yiyebilirsiniz. Ben peynirden epey soğuduğum için yemiyorum artık. Ama siz yol yakınken deneyebilirsiniz. Süt ürünü tüketmeyince probiyotik alımı azalabiliyor. 1 kare bitter çikolata, 1 kase yoğurda eş değer yüksek probiyotik içeriyor, her gün tüketmeye çalışın. İlik suyu yine aynı şekilde bağırsakları destekliyor.

Gün boyu biriken gaz akşam saatlerinde maksimum seviyeye ulaşıyor. Doğal bir süreç yaşadığınız. Bebeğinizde veya sizde anormallik yok panik yapmayın. Bebeğinizi ne zaman yıkıyorsunuz? Banyo saatini akşama çekebilirsiniz.

Egzama varsa tahin,domates,patlıcan da yenilmiyor maalesef.
Bir de tulumba,halka tatlı şu hamurundan yapıldığı için yumurtalı diye biliyorum ben.
Evet dediğiniz gibi. Ama egzema söz konusu olunca kişiye göre değişiyor. Doktorla iş birliği yapıp bireyin kendini ve bebeğini iyi gözlemlemesi lazım. Ben de bebeğimden yumurta allerjisinden şüpheleniyorum. Her gün mutlaka yediğim o var diye.

oglum bebekten sonra geceleri bağırmaya ağlamaya başladı yalniz yatamıyor babayla yatsin dedik odasinda bu sefer gecelri kalkip benim odamin kapisinda ağlamaya başladı bide gece beslenen bir çocuk o yüzden ailece oturma odasinda yatiyoruz artik hal böyle olunca sirayla hepimize bulastirdi oglumu dogal seylerle iyilestirdim.ama.bebek olunca biseyde verilmiyor ilac veya dogal.
Cnm ben oglumda Camlica erdem Vural bey e gidiyodum cok ilgili çok sempatik bir doktor herseyi detaylıca söyler sorulara cevap verir oğlum prematüreydi e ilk bebegimdi ben cok tedirgindim hep sakinlestirdi bizi bos yere tahlil tetkik istemez simdi yine ona gidicem bakalım yakinsan tavsiye ederim. Randevum 14:30 da cikinca yazarim çok sağol cnm

Yok o kadar çabuk etki etmez . Sucuk a da dikkat edin paketse içindekiler kısmına bakın kasaptaysa sorup alın. Paket ürünlerde koruyucu olarak süt ürünü kullanabiliyorlar. Anlayabilmek çok zor o yüzden hepsini kesip ilerlemek tercih ediliyor.

İnşallah öyledir cnm valla aksamlari evde konser veriyoruz Mecburen Aksamlari yikiyoruz baba calisiyor beraber yikiyoruz onun gelmesini bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…