2021 Şubat Anneleri

Arkadaşlar benim bebiş 38 günlük bir ay kontrolünde 1.200gr almıştı. Kaka da yapıyor günde 3-4 kez bio-gaia almıştım bitti hatta bugün.. genel durum bu iken akşam 7de bir başlıyor 11e kadar Çılgınca ağlamak... belimde fıtık da var ağrıdan duramıyorum korse takıyorum.. aç mı acaba sorusu gelince kan beynime sıçrıyor:KK43: babası bana paslıyor... 2 yaşında ki oğlum kıskançlık krizinde onunla da süreç zorluyor. Buna da şükür ama benim pil biterse ne yaparız hiç bilmiyorum ki O da kolik bebekti.. çok zor zamanlar yaşadık tecrübe de yoktu.. ama yine aynı durum ve akşamlar böyle.. gece de ıkınıyor bebiş kalkıyor mutlaka 3 kez gazı çıkmadan uyuyunca kısır döngüye giriyoruz.. var mıdır önerisi olan ♡ hepimize kolaylıklar diliyorum canı gönülden ♡♡
Kendimi okudum sanki sadece 2,5 yaşındaki kızımda da bunda 5-7 arası başlıyor krizler. Sürekli gezinmek istiyor gezerken omzumda uyuyor, bakınmak istiyor şaka gibi koluma yatırsyım basıyor çığlığı.
habire beşikten eğil al benimde belim tuttu.
2,5 yaşındaki kızımı bek fıtığı sebebiyle emme aşığı olduğundan aniden 20 aylıkken kesmiştim. Çünkü o kadar çok gece kalkıyordu ki(45 dk bir) mecburen bıraktırmıştım.!zaten 1 ay sonrada hamile kalmıştım.
Ödüm patlıyor belim tekrar tutulacak diye ne yaparımne ederim bilmiyorum. En son tutulduğumda 1 ay kalkamadım yerimden.
emzik vermeyi büyük kızımda da hiç istememiştim ama bunda mecbur kalıyorumx vericem sanırım. Azıcık bi yatıp bakınması lazım Z çünkü kızımla hiç ilgilenemiyorum yüreğim paramparça. Tam oyun oynayacağız diğeri ağlıyor falan kısır döngü. Gerçekten 2 sene sonra herşey öok güzel olacal ama şuan çokkkk çokk hem bedensel hem psikolojik olarak zor . Rabbim kolaylık versin kuzularımızda sağlıklı bi şekilde bu süreci atlatıp kardeşlerine bağlansınlar inş

Nail bey biraz üstünkörü ilgileniyor bizim ölçümlerimizi bile doğru ölçmemişti. Sağolsun Nilüfer hanım büyük oğlumla ilgili sorularımı bile yanıtladı oraya devam ederiz .

Çok şükür zaten bu yaşta bebeklerde o tarz enfeksiyonlar çok nadir görülürmüş sadeceanne sütü aldıkları için. Hayırlısı olsun inşallah sağlıkla zorlanmadan atlatırsınız bu süreci Allah yardımcınız olsun 🥰
Aynen ben de nilufer hanimdan cok memnun kaldim direk icten ilgiyle ilgileniyo

5 gün sonra kontrol edelim dediğine göre etkisini gösterir diye düşünüyorum. Bizde inek sütü diyeti olacak. İlgili tüm ürünler yasak. Ne yiyeceğimi ben de bilmiyorum. İçeriklerini oku dedi doktor. Süt tozu bile olsa yasak.
Yediklerini bana da yazar mısın? Mesela ben şimdi kahvaltıda 5-6 zeytin bir patates haşlaması bir salatalık az ekmek yedim 🤷‍♀️

Bu birazda bebeğinizlia ilgili bir durum daha eti çapraz alerjel, tavuk eti yumurtanın çapraz alerjeni, balık deniz ürünleri olarak ayrı grup, kimisinin bebeği kuzu etine bile tepki verir kimisinin çapraz alerjen olmasına rağmen danakıymayı vücudu tolere eder, çokk biliyorum ki diyet açıp açıp başa döndüğümüz, haa birde Cerrahpaşa bize süt ve yumunta ürünlerini 1 hafta kestirip, 1 hafta sonunda on tane yumurta yememi istemişti şükür tepki vermemişti
Canım sanırım derecesi de önemliymiş alerjenin değil mi? Kimisi kekin kurabiyenin içinde pişen yumurtaya tepki vermezken, kimine eser miktarda bile aşırı tepki verebiliyormuş. Diyeti çok katı uygulamak şart bence. Çocuklara yoğurt koyarken kaşığı sıyırmam bile etkiliyor ki egzama tekrar etti bizde. Kaç gündür zeytin patates yiyorum, ama bi yorumda okudum onlarda alerjen zeytinmiş.

Günaydın kızlar nasılsınız ben de süt ürünlerini kesmeye karar verdim süt bana hazımsızlık yapar zaten ama vazgecemezdim bunları yani yumurtayı sütü peyniri çıkarınca hayatımızdan kahvaltıya ne kalır ki 🤦‍♀️🥺

Canım sanırım derecesi de önemliymiş alerjenin değil mi? Kimisi kekin kurabiyenin içinde pişen yumurtaya tepki vermezken, kimine eser miktarda bile aşırı tepki verebiliyormuş. Diyeti çok katı uygulamak şart bence. Çocuklara yoğurt koyarken kaşığı sıyırmam bile etkiliyor ki egzama tekrar etti bizde. Kaç gündür zeytin patates yiyorum, ama bi yorumda okudum onlarda alerjen zeytinmiş.
Doktor süt ürünleri dedi hiç yumurtayı anmadı bizde. Yumurtayı da kessem mi acaba?

Yediklerini bana da yazar mısın? Mesela ben şimdi kahvaltıda 5-6 zeytin bir patates haşlaması bir salatalık az ekmek yedim 🤷‍♀️
Ben de yumurta yemeyi düşünüyordum bunlara ek. Bir de az bi tahin pekmez. Tatlısız yaşayamam sanırım ben sütlü tatlı yemeden nasıl durucam 😣 Hala kahvaltı da yapamadımki ben nasıl hazırlayıp yiyeyim bilmiyorum bugün hiç uyumadı oğlum sağolsun 😞

Ben de yumurta yemeyi düşünüyordum bunlara ek. Bir de az bi tahin pekmez. Tatlısız yaşayamam sanırım ben sütlü tatlı yemeden nasıl durucam 😣 Hala kahvaltı da yapamadımki ben nasıl hazırlayıp yiyeyim bilmiyorum bugün hiç uyumadı oğlum sağolsun 😞
Benimki de uyumadı kucağımda hazırladım. Tahin isilik yapar demişti benim doktorum o yüzden yemedim yumurtayı da kestim ben

Günaydın kızlar nasılsınız ben de süt ürünlerini kesmeye karar verdim süt bana hazımsızlık yapar zaten ama vazgecemezdim bunları yani yumurtayı sütü peyniri çıkarınca hayatımızdan kahvaltıya ne kalır ki 🤦‍♀️🥺
Pekmez, zeytin, salatalık, diğer yeşillikler, tahin, reçel, kızartmalar (havuç, patates, biber, patlıcan vs), yumurtasız menemen, pişi, ekmek kızartması. Çok şey var diye kendinizi telkin edin. Facete allerji ile gruplar var onlara katılın mutlaka. Anneler tarifler paylaşıyor.

Kızlar bizim kiz akşam 6-7 gibi gözünü açıyor mümkün değil daha uyutmak kucakta biraz daha iyi ama gene agliyorr surekli yedigini kusuyor sonra yine deli gibi emmek istiyor emdikce memede ağlıyor her gece istisnasiz 2-2 bucuga kadar boyleyiz sonra muhtemelen yorulup uyuyo diye düşünüyorum herşeyi yapiyorum gaz çıkarsın diye valla dün kiyafetim kalmadi surekli üstüme basima kusmasindan esimin kiyafetini giydim günde 3 kere sap simlex 1 kere biogaia veriyorum ama yok yani kolik tam olarak bumu 😔

😣 Market ürününü kesmek gerekecek galiba. Makarnada da süt vardır dimi 🥺
Bu diyet çok kapsamlı bişey tereyağ dediğimiz zaten süt direk yasak kek börek(eğer sosuna süt konmuşsa) bide yufka da var mı süt onu da sorun, poğaça , yoğurt çorbası, hazır ne varsa hepsi yasak . Dışardan bişey alırken mutlaka içimdekiler kısmına bakın. Makarna bana serbestti içinde sütte yok yumurta da yoktu. Ekmek eğer kapalıysa onda da süt vardır fırından aldığınızda sorun ona göre alın yada kendiniz yapmaya çalışın.

😣 Market ürününü kesmek gerekecek galiba. Makarnada da süt vardır dimi 🥺
Ben tüketiyorum içinde süt olmuyor paket makarnaların. Ama yine de okuyun içeriğini mutlaka. Gluten allerjisi uyarısı oluyor onlarda genelde.
Tatlı kriziniz olursa tulumba, halka tatlısı bunlarda da süt, tereyağ yok. İçeriğinden emin olun yine de yapan ustayı aratın sorun. Kem küm ederlerse almayın. Ama hazır baklava yiyemiyorum. İçinde süt tereyağ yok deseler de kaç defa hastanelik oldum. Hazır baklava her seferinde dokundu bana.

Kızlar bizim kiz akşam 6-7 gibi gözünü açıyor mümkün değil daha uyutmak kucakta biraz daha iyi ama gene agliyorr surekli yedigini kusuyor sonra yine deli gibi emmek istiyor emdikce memede ağlıyor her gece istisnasiz 2-2 bucuga kadar boyleyiz sonra muhtemelen yorulup uyuyo diye düşünüyorum herşeyi yapiyorum gaz çıkarsın diye valla dün kiyafetim kalmadi surekli üstüme basima kusmasindan esimin kiyafetini giydim günde 3 kere sap simlex 1 kere biogaia veriyorum ama yok yani kolik tam olarak bumu 😔
Ben tüm gaz çıkarma yöntemlerini denedim en sonunda kolumu içine yatırıp başını yükseltip çocuğun sırtındaki tümseğe avucumla yukarı doğru bastırırak çıkarabildim. İkinci memeye geçmeden çıkarırsanız daha az gaz oluyor çıkarırken kusmuyor. Daha fazla gazı çıkarmaya çalışınca mutlaka kusuyor. Bacaklarını karnını sıcak tutun. Kendinizi de aynı şekilde. Ve çocuğu yarı oturur ya da dik şekilde emzirin. Ben böyle çözümler ürettim inşallah size de faydası dokunur.

Pekmez, zeytin, salatalık, diğer yeşillikler, tahin, reçel, kızartmalar (havuç, patates, biber, patlıcan vs), yumurtasız menemen, pişi, ekmek kızartması. Çok şey var diye kendinizi telkin edin. Facete allerji ile gruplar var onlara katılın mutlaka. Anneler tarifler paylaşıyor.
Böyle sayınca bayağı bir şey varmış dedim inşallah sıkıntısız atlatırız şu süreci.
Bu diyet çok kapsamlı bişey tereyağ dediğimiz zaten süt direk yasak kek börek(eğer sosuna süt konmuşsa) bide yufka da var mı süt onu da sorun, poğaça , yoğurt çorbası, hazır ne varsa hepsi yasak . Dışardan bişey alırken mutlaka içimdekiler kısmına bakın. Makarna bana serbestti içinde sütte yok yumurta da yoktu. Ekmek eğer kapalıysa onda da süt vardır fırından aldığınızda sorun ona göre alın yada kendiniz yapmaya çalışın.
Ben hep temel şeyleri düşünüyorum ekmekte bile olabilir doğru. Her yediğimizi sormak lazım alırken. Takip etmek dikkat etmek çok zor sanırım 😣

Ben tüm gaz çıkarma yöntemlerini denedim en sonunda kolumu içine yatırıp başını yükseltip çocuğun sırtındaki tümseğe avucumla yukarı doğru bastırırak çıkarabildim. İkinci memeye geçmeden çıkarırsanız daha az gaz oluyor çıkarırken kusmuyor. Daha fazla gazı çıkarmaya çalışınca mutlaka kusuyor. Bacaklarını karnını sıcak tutun. Kendinizi de aynı şekilde. Ve çocuğu yarı oturur ya da dik şekilde emzirin. Ben böyle çözümler ürettim inşallah size de faydası dokunur.
Yari oturarak sekilde emzirme disinda hepsini yapıyorum ayni sekilde gaz cikarmaya calisiyorum ikinci memeye geçmeden gazini çıkarıyorum ki cok nadir iki meme emiyor zaten bitek yapmadigim dik sekilde yari oturur vaziyette emzirmrk onuda denerim ama belki faydası olur 22 aylik oglum var bide o kadar cok yoruldum ki omuzlarim.agriyor sling aldım ondada durmuyor kucakta sadece bide ozelliklr aksam.saatleri deliriyor ve geceye kadar gozunu kirpmiyor anlamadigim suan uyuyo mesela 🤷

Hergün aynı saatlerde susturamayacağın kadar çok ağlıyorsa koliktir demişlerdi. İnşallah değildir canım.

X