Maalesef. Bize de arkadaşımız kendi bebeğininkini vermese almayacaktık ama bayağı işe yaradı. Müslin bizde 3 tane var ama sizin yaza denk geliyor belki daha fazla da gider çünkü bizde bunlara ek bir sürü daha kalın battaniye falan da var. Hepsini de kullandık bir şekilde. Bim'e gelen müslinler gayet iş görüyor. Dışarıdan alıp çok da para vermeye gerek yok. Önden düğmeli pijamayı yazmayı unutmuşum. Ben de üç takım aldım döndürüp döndürüp onları giydim, emzirirken çok rahat oluyor. Trendyol ve Hepsiburada'da Likapa marka penye kymaşından olanları var. Hem kısa hem uzun kollusu var. Likapa önden düğmeli lohusa pijaması diye aratırsan bulursun. Bir takım da LCW'den aldım önden düğmeli pamuklu pijama takımı diye aratıp buldum. O daha uygun fiyata geldi, ben ikinci takıma bakana kadar Likapa epey zamlanmıştı. Bebek bakım çantasını çok araştırdım. Lequeen aldım. Kendi sitesinde daha uyguna geliyordu, o da bayağı zamlanmış gerçi ama güzel çıktı, memnunum. Bir de emzirme önlüğü alıp atarsın bebek bakım çantasına. Hastaneye kontrole gittiğimizde bebek bakım odası doluydu, orta yerde bununla emzirdim çocuk sakinleşmeyince mecbur kalıp. Onu da ebebek'te indirimde 15 liraya almıştım. Online müslin, poplin falan bakmıştım en ucuzu 60-70'e geliyordu. Çok saçma. Bebeğin bezini değiştirirken temizlemek için ebebek'ten baby me mi ne öyle bir markanın temizleme pamuğunu almıştık. Kaynamış ılınmış suyla ve o pamukla temizliyoruz. Islak mendildense bunu yapmanı tavsiye ederim. Biraz uğraştırıyor ama zamanla alışıyorsun. Dışarı çıkıldığında pek pratik olmayabilir. O zamanlar için yine ıslak mendil alabilirsin. Sleepy Natural fena değil. Ben de penye ağız mendillerinden daha çok memnun kaldım. Müslin olanı omzumuza koyuyoruz gaz çıkarırken. Bu iş için düz beyaz tülbentler de epey işe yarıyor. Hatta bunun gibi 1-2 beyaz tülbenti de bebek havlusunun içine sermek için temin edebilirsin. Banyo sonrası o şekilde önce havlu sonra tülbenti seriyoruz. Bebeği öyle sarıyoruz. Tülbent suyu hızla emiyor, sonra onu çıkarıp havluyla devam ediyoruz, yağlamaya, bezini bağlamaya falanJuno çok pahalı gerçekten canım.
Mustela ve lansinohu hemen listeme ekledim, indirim yakalayıp almak lazım.
Osram’a bakıcam neymiş.
Braun Prt 2000’i baya oldu alalı, burda duymuştum kızlardan, Covid olduğumuzda evdeki basit bir şey, yetmez diye ondan almıştık, kendimiz için kullanıyoruz. Çok memnunum.
Müslin almaya başladım, kaç tane olmalı peki?