Merhaba kızlar. 7. günü olması dolayısıyla dün oğluşumuza hayatının 3 ayrı ilkini yaşattık.
İlki, saçını tamamen kesip ağırlığınca altın sadaka verdik. 1 g tuttu.
İkincisi henüz göbek bağı düşmedi ama biz banyosunu yaptırdık. Üstelik sadece eşimle ben yaptık bunu. Annemler perşembe günü döndüler yaşadıkları şehre.
Üçüncüsü oğluşumuzu sünnet ettirdik.
Yapılırken zorlandı, o da sadece sünnet yerine uyuşturucu iğne yapılırken zorlandı, gerisinde acı duymadı. Ama elleri ayakları tutulurken beklemekten çok sıkıldı ve ondan ötürü ağladı.
Uyuşturucunun etkisi geçince çok ağlayacak diye düşünüp eşimle kendimizi sabahlamaya programlamıştık ama inanılmayacak şekilde, oğlumuz sabaha kadar gık bile demeden mışıl mışıl uyudu.
Uyanınca da aynı şekilde, hâlâ ağlamadı.
Allah'ın emri, peygamberin sünneti olan şey nasıl zararlı olabilir ki diye düşünüyor insan. 7. günü sünnet ettirmek özellikle tavsiye edilmiş Peygamber efendimiz tarafından. Zaten bebeklerin yeni doğduklarında daha acı duyma yetenekleri gelişmemiş oluyormuş. O yüzden bebekken sünnet ettirmek doğruymuş. Ya da iyice büyükten sonra ettirmek lazım ya. Ama en güzeli ilk 10 gün. Bebek hiç acı duymuyor. Hâlâ inanamıyorum şahsen ben.
Oğlan anası olacaklara sesleniyorum, hiç çekinmeyin, bebiş 7 günlükken halledin gitsin. 7yi geçtiyseniz bile en azından 20 günü geçmeden yaptırın sünnetini. Şiddetle tavsiye edilir.