İyi dedin canım, en çok merak edilenlerden tecrübelerimi paylaşayım.
Bebeğim doğar doğmaz iki mememe de yapıştı, güzelce emdi ve tam 4 saat uyudu. Sütüm geldi sanıyorum ama az gelmiş olmalı çünkü uyandıktan sonra 2 saatte bir emzirmeme rağmen, gece 11'den sonra 3 saat yavrum bir türlü uyumadı. Hep de mızmızlandı. Mememe koyunca susuyordu bir tek ama bırakınca yine ağlıyordu. Uzun uzun emdiği için doyuyor sanıyordum, meğer yetmiyormuş ki hemşireler mama takviyesi yapalım dedi, mamayı kaşıkla yedirdim, bebiş saatlerce mışıl mışıl uyudu. İkinci gün de aynısı oldu, 3 kez mama verdim. Ama sık sık da emzirdim. Sütüm gelse de gelmese de. Bebişim Allah'tan emmeyi seviyor da boşsa bile emmeye devam etti.
3. gün taburcu olup eve geldim, memelerimi ova ova duşumu aldım, annemin yaptığı leziz yemeklerden yedim ve akşamına memem sütle doldu. Taktığım gümüş kapağı çıkartırken oğluşumun yanağına süt damladı. Nasıl mutlu oldum, tahmin edersiniz.
Ama o memeler gecenin ilerleyen saatlerinde taş gibi kesildi, epeyce büyüdü ve yanmaya başladı. Emzirsem de geçmedi. Hemen buz kalıbı değdirerek soğuttum, sonra da makine ile sağıp sağdığımı bebişe içirdim ve memelerim mastit olmaktan kurtuldu.
Sonra da sütüm gelmeye devam etti. Şimdi de sık sık emziriyorum. Arada hursuzlanırsa (kakasını hemen yapamadığında oluyor), tek seferlik azıcık mama veriyorum ama sürekli emziriyorum.
Başka türlü sağmamı gerektirecek bir durum olmadı olursa hemen sağarım.