2021 Nisan ayı tüp bebek yaptıracaklar :)

Her sabah uyandigimda nereden baksan yarım saat bel ağrım.oluyir yamuk yamuk kah hazırlıyorum🤭🤭🤭benim kız da bazen çok hareketli bazen az zaten herr an hareketli olmazlarmis onlarda uyuyormuş cnm öyle düşün sen bakınca uyuyor diye merak edersen sağlık ocağında kalp atışını dinletiyorlar bana eve istediğin zaman gel dinle dedi cunku
Haklısın canım ne bilim insan korkuyor iste biraz bekleyim bakalim

Haklısın canım ne bilim insan korkuyor iste biraz bekleyim bakalim
Yaa bende neyı taktım kafaya
Camasırım ıslanıyordu sıcaklarda terden dıyordum umursamıyordum ama bugunlerde yıne degıstıeıyorum bakıyorum nerdeyse yarı yarıya yıne ıslanmış yaa rahım hazırlıklar yaparken kendı normal sıvısı nı bırakıyor yada ne bilim korkuyorum ıste arada
Hatta tahlıllerım cıkmadan yarına randevu aldım tahlııllerı sonra atarım ona da dıe

Kuzumm evet haklısın ama bızde normalde de araba yok 6 aya kadar yıne tasıma a yardımcı olur dıe düsünüyorum kuzu hadı bıraz meaadede taksı cagırırım zaten ama evım carsı pazara yakın market vs en azından atıp borazcık rahat ederim dedım 🤔
O zaman haklısın kuzum. Biz pek çıkmayız diye düşünüyorum bir hastane işi filan olursa ancak o. Herkesin durumu farklı o yüzden kendisine göre karar vermeli

Anladım. Peki 6 ay kullanılıyor puset ya. Peki sonrasında oto koltuğu olayını ne yapacaksın ozaman da oto koltuğu olabilen Bi puset gerekmez mi. Araç var mı bilmiyorum ama sanki o da şart gibi
Yok canım zaten bu oto koltuğu özelliği var ama bebek içine sığmıyormuş ondan bu kez puset değil normal oto koltuğuna geçilmeli. Şimdi normal oto koltuğu kullanılmayacak oturamadığı için hem de tehlikeli. O yüzden oto koltuğu da olabilen puset bakıyorum zaten. Emniyet kemeri ile bağlanandan, izofix e oturtulanda var ama daha pahalı kısa süre için o kadara da gerek yok diyorum.

Hak
Lisın canım ben taktım kafayı galiba aksamda fitil sonrası hareket etti aslında ama daha hareketliydi ya simdi birden azalmasi garip geldi belkide böyle düzen olusturuyordur dogru diyosn
Şu haftalarda bir günü bir gününü tutmaz yavrum benim öyleydi ama ben dürtüyordum 😅 o zaman tepki veriyordu. Ancak o bile her bebekte aynı değil cidden buradan bakıyorum herkesin ki çok farklı birbirinden. Mesela ben korkarsam hareketleniyorlar ama bazı bebekler anne korkarsa siniyor hiç oynamıyor. Zamanla sen de onun nasıl olduğuna alışacaksın bir hafta diğerinden çok farklı şu an. 28 den sonra bir düzen oluşuyormuş uygulamalarda öyle yazıyor 🤷🏻‍♀️

Şu haftalarda bir günü bir gününü tutmaz yavrum benim öyleydi ama ben dürtüyordum 😅 o zaman tepki veriyordu. Ancak o bile her bebekte aynı değil cidden buradan bakıyorum herkesin ki çok farklı birbirinden. Mesela ben korkarsam hareketleniyorlar ama bazı bebekler anne korkarsa siniyor hiç oynamıyor. Zamanla sen de onun nasıl olduğuna alışacaksın bir hafta diğerinden çok farklı şu an. 28 den sonra bir düzen oluşuyormuş uygulamalarda öyle yazıyor 🤷🏻‍♀️
Yuaa benımkıde masada yemek yiyorum hemen harekete gecıyor 😂 bırde tee altya gezıyor karnım nuyuk bacagıma oturmaya basladı buyudukce bebekte altta oynadıkca bacagıma dedıgını hıssedıyorum ee tabı bana ıyıce yaslanmak kalıyor one dogru egılmek yok 2 lokma yiyip sonra yaslanıyorum 😀

Yuaa benımkıde masada yemek yiyorum hemen harekete gecıyor 😂 bırde tee altya gezıyor karnım nuyuk bacagıma oturmaya basladı buyudukce bebekte altta oynadıkca bacagıma dedıgını hıssedıyorum ee tabı bana ıyıce yaslanmak kalıyor one dogru egılmek yok 2 lokma yiyip sonra yaslanıyorum 😀
Ay zaten öne eğilerek oturmayın diyorlar bebiş sana onu hatırlatıyor yavrum 😂 benimkiler hareket ediyorsam hareket etmezler 🙄😬 zaten siz yazıyorsunuz buraya benim öyle çok hareketli değil kuzularım mesela 😅🙂

Çok anladığım mevzular değil ama arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla İstanbul’da oturup arabası olanlar genelde puset yerine 0-36 kg kapasiteli iyi bir oto koltuğu kullanıyor. Bebekken puset şeklinde, sonra o iç aparatları büyüdükçe çıkarılıyor, uzatılıyor falan. Bir de yenidoğandan itibaren kullanılabilen, kabin boy, kolay açılan baston araba oluyor her daim bagajda. Bir de sling diye bir bez var, kangurudan daha sağlıklıymış. İlk aylar hastane işleri için kolay olabilir.

Ay zaten öne eğilerek oturmayın diyorlar bebiş sana onu hatırlatıyor yavrum 😂 benimkiler hareket ediyorsam hareket etmezler 🙄😬 zaten siz yazıyorsunuz buraya benim öyle çok hareketli değil kuzularım mesela 😅🙂
Kız normal one egılmek degıl masaya dogru yaklasmak babında 🙈 sandalyeye arkamı yaslayarakta yemek yiyemiyorum ki 😁

Çok anladığım mevzular değil ama arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla İstanbul’da oturup arabası olanlar genelde puset yerine 0-36 kg kapasiteli iyi bir oto koltuğu kullanıyor. Bebekken puset şeklinde, sonra o iç aparatları büyüdükçe çıkarılıyor, uzatılıyor falan. Bir de yenidoğandan itibaren kullanılabilen, kabin boy, kolay açılan baston araba oluyor her daim bagajda. Bir de sling diye bir bez var, kangurudan daha sağlıklıymış. İlk aylar hastane işleri için kolay olabilir.
Kuzumm sling benımde aklımdada kısa gelıyor ya üşür dıe ıstemedım yaz olunca dusuncem 😀

Yavrum oto direkt o şekilde oto koltuğu önerilmiyor benim bildiğim hatta puset bile önermiyorlar yenidoğanda ama eskisinden daha çok trafik olduğu için güvenlik açısı daha ağır basıyor pusette bile uzun süre kalmasın diyor doktorlar. Yine de bakayım o oto koltuklarına da nasıllar diye. Sling e bayılıyorum ben ama bağlayamam diye korkuyorum 🙂

Baktım da onları puset gibi gezdirmek elinde biraz zor yavrum alanlarda altı aydan sonra kullandık demiş genelde. Ay karar vermesi de zor ya 😬🙂

Kızlar 14 Eylül de bime bebek için kulak çöpü birde bebek bakım örtüsü. 10 lu geliyor almak isteyenlere duyurulur .Bebek bakım örtüsü iyi diyorlar yatağa sermeye bir nevi Alez gorevi görüyormus yoksa kaç tane nevresim almalıyız yatağa yenidoganin altına geçiyormuş ya bazen kakası😂😂😂

Eklentiler

• Screenshot_2021-09-11-16-50-13-523_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2021-09-11-16-50-13-523_com.instagram.android.jpg
    104,5 KB · Görüntüleme: 33
Yok canım zaten bu oto koltuğu özelliği var ama bebek içine sığmıyormuş ondan bu kez puset değil normal oto koltuğuna geçilmeli. Şimdi normal oto koltuğu kullanılmayacak oturamadığı için hem de tehlikeli. O yüzden oto koltuğu da olabilen puset bakıyorum zaten. Emniyet kemeri ile bağlanandan, izofix e oturtulanda var ama daha pahalı kısa süre için o kadara da gerek yok diyorum.
Aslına bakarsan tam da bunu demek istedim. Oto koltuğu olabilen puset bakıyorsun onun da Bi takım özellikleri olmalı e bu da pahalı olucak ve sadece 6 ay sığabiliyor demiştin dimi yanlış hatırlamıyorsam. Sonrasında yaza doğru hem bebek arabası almak hem de büyüdüğü için başka Bi oto koltuğu almak masraflı olmayacakmı. Ben niye bu kadar irdeliyorum yanlış anlama kafam karışık karar vermiş değilim ya hani bende fikir alışverişi yapmak için 🙈

Yaa bende neyı taktım kafaya
Camasırım ıslanıyordu sıcaklarda terden dıyordum umursamıyordum ama bugunlerde yıne degıstıeıyorum bakıyorum nerdeyse yarı yarıya yıne ıslanmış yaa rahım hazırlıklar yaparken kendı normal sıvısı nı bırakıyor yada ne bilim korkuyorum ıste arada
Hatta tahlıllerım cıkmadan yarına randevu aldım tahlııllerı sonra atarım ona da dıe
Sende sanki fitile devam ediyordun degil mi öyle hatırlıyorum bende aksamlari yapıyorum ya gece sabaha kadar ıslanmıs oluyot kahvaltidan sonra anca düzeliyor canım

Galiba öyle canım haklısın tek iyi olsun da napym korkuyorm simdi kıpırdandı azcık bakalim 1 ay cok uzun iste ya kurup duruyoruz kafamızda

X