geçmiş olsun canım malesef hiç bir zaman garanti değil inşallah sağlıkla kucağına alırsın benimde dondurulmuş embriyo ama takvim konusunda son adet tarihime göre gidiyor doktorda bişey söylemedi tabi perinatolog daha iyi bilirMerhaba kızlar. 2 gün önce yani cumartesi ayrıntılı ultrason günümüz geldi diye perinatoloğa gittik. Doktor her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Epey de ayrıntılı inceledi, uzun sürdü. Progestan kapsülü bırakabilirsin dedi. Bıraktım. İçimiz rahat eve döndük.
Bugün ise sabah namazına uyandığımda çamaşırımda kanama fatk ettim. 3 damla şeklinde. Hemen kadın doğum acile gittik. Ultrasonda bebişin durumu gayet iyiydi. Kalp atışı, hareketleri falan. Kanama da bir iki damla daha geldi. Progestan tekrar başladım. Bu kez fitil şeklinde alıyorum. Öncesinde yutuyordum. Bu arada şimdiye kadar da hamile olduğumu öğrendiğim ilk gün dışında hiç kanamam olmamıştı. Ondan çok üzüldüm ve telaş yaptım.
Ama doktorda bebeğin hareketlerini görünce rahatladım. Dönüşte uyudum, uyandığımda çamaşırımı tekrar yeniledim ve gün içinde takip ettim, hiç kanamam olmamış şükürler olsun.
Birden bire neden oldu hiç anlamadım. Bayram zamanı yerimde durmadım hep gezdim gene de böyle bir şey olmadı. Şimdi evimdeyim. Moralmen de çok iyiyim ama işte arada bir yokladı. Şükürler olsun ki kolaylıkla atlattık.
Ama bu bana iyi ders oldu. Öyle garanti gözüyle görüyordum ki bebişimiz sağ salim doğacak diye. Şimdi daha dikkatli olacağım.