Günaydın herkese
Gaz sancısı, gündüz üşüme, gece terleme ve erken uyuma bende de oluyor.
Kilo konusunda doktorumun önerilerine dikkat ediyorum. Riskli bir gebelik olmadığı için spora devam ediyorum. Ne kadar yorgun olursam olayım mutlaka spor salonuna gidip yürüyüşümü yapıyorum. Hatta eşimle beraber gittiğimiz için daha motive edici oluyor. Doktor alet kullanamayacağımı ama mutlaka haftanın 4 günü 40-60 dakika yürümemi (max 4-4,5 hızla) söyledi. Yüzedebilirsin dedi ama malum yüzme havuzu spor salonundan daha büyük sorun teşkil eder şu dönemde. Bu arada 2. hamileliğim ve ilki sezeryan olduğu için ikinci de mecbur sezeryan olacak. (Yürümem normal doğum olcak da onu kolaylaştırsın olarak anlaşılmasın sezeryan olacaklarda yürüyebilir) doktorum yatmamı değil hareket etmemi istiyor. Hatta biz sorduk eşimle spor konusunu ve ilk defa hamile biriyle bu kadar spor mevzusunu konuşuyoruz genelde insanlar hamile olduğunu öğrendiklerinde direk yatma durumuna geçiyor dedi. Lütfen sizler de doktorunuza danışıp kendinizi iyi hissettiğiniz her an hareket edin ki daha kolay olsun ilerisi için.
Bazıları folik asit sormuş söylemişler ben Qfolin kullanıyorum ama devlet ödemiyor malesef.
Herkes için güzel bir gün olması dileğiyle