2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Oo süper 💕 darısı ikizlere olsun 🙏🏻
İnsallah benım bebeğim de emer 🥰 annem 42 yasında dogurmus benı,süt hiç olmamıs, abimler kadını sömürmüşler resmen, bi abım 4 yasına kadar emmiş, annem zorla oturtur emerdi diyor
Ahahaha 🤣 4 yaş mı vay be benim oğlan da son zamanlarda dişleri çıkmaya başladığından dolayı uçları acıyordu göğüslerimin kim bilir kadıncağızın ki nasıl acımıştır ya😂 İnşallah emerler canım 🙏gerçi ben ikizleri nasıl emzirecegim bilmiyorum ama ikisi birden acıkırsa ikisini aynı anda mı emzirecegim acaba çok tuhaf olacak 🤨 benim annemin sütü varmış ama ben salak olduğum için içmemişim🤦🏼‍♀️😅

Evde de yemek yapamıyorum o kavrulmuş soğan kokusu mahvedıyor midem temelli kalkıyor. Dışarda zaten yenen şeylerden tiksindim. Etli tavuklu herşeyden. Evde yapılabilecek pratik bizler için hangi tarifler var arkadaşlar burada paylaşsak. Mesela patates salatası,brokoli salatası vs. Sebzeli hafif şeyler. Aklında olan yazsın evde ne yesek diye düşünüyorum
Ben anneme ve kayinvalideme söyledim bulantıdan yapamıyorum tiksiniyorum dedim eşim de zaten bir yumurta kırmayı biliyor başka birşey yapmasını istesem yapacağım derken mutfağımı mahveder o yüzden annemle kayınvalidem yapıp gönderiyor ama her gün her gün olmaz ki benim de birşeyler yapmam lazım artık bilen söylesin cidden ya:(

Ben de anne sütünü sadece 2 ay almışım ama kardeşlerimden daha sağlıklıyım ve bağışıklığım da daha güçlü 🙃
Hay maşallah ya😍Benim bağışıklığım çok düşük evde her zaman şifayı ilk kapan ben olurum😅😔

İlk defa patatesi tuzlayıp yedim geçen gün haşlanmış içinde başka bir şey istemedi canım ama iyi geldi bulantıyıda alıyor birde tost peynirli uzun zamandır iştahlı yediğm şeyler acıkınca yiyorum bende bi tiksinti hali hep bar başka önerileri olan var mi siyah incir denedim ama etki etmedi
Ben artık yumurtalı peynirli mide bulandırıcı kahvaltılar değil de simit ve çayla kahvaltı yapıyorum midemi bulandırmayan ve doyurucu mükemmel ikili😍

Merhaba kızlar umarım herkes bebeğini sağlıkla kucağına alır çok heyecanlı bir donemmis ve ilk gebelik benimde sat 17 Eylül tahmini doğum 27 Haziran görünüyor benide eklerseniz sevinirim :) aynı zamanda bugün doktor kontrolüne gideceğim 4+5 görünüyor acaba ultrasonda gorunurmu bugün
Canım merhaba sat 18 eylül bugün gittim doktora kesem göründü ama bebek ve kalp atısı için erken dedi doktorum ve 2 hafta sonra garanti olsun diye gideceğim, inş sağlıkla gelir bebişlerimşz

Arkadaşlar merhaba bu saatte yazıyorum gerçekten uykumdan uyandım kalbimin atışlarını ağzımda hissediyorum resmen o kadar şiddetli ve hızlı atıyor ki nefes nefese kalıyorum azıcık iş yapsam 7 haftalık gebeyim gebelikle ilgili olabilir mi bu durum acaba

Arkadaşlar merhaba bu saatte yazıyorum gerçekten uykumdan uyandım kalbimin atışlarını ağzımda hissediyorum resmen o kadar şiddetli ve hızlı atıyor ki nefes nefese kalıyorum azıcık iş yapsam 7 haftalık gebeyim gebelikle ilgili olabilir mi bu durum acaba
Bu belirtiler genelde tiroidde oluyor tsh ına baktımı doktor?

Eğer kan değerlerin normalse kan hacmi arttığı için yüksek nabzı normal. Benım ilk haftalar çok fazla oldu şuan normaliz

Ahahaha 🤣 4 yaş mı vay be benim oğlan da son zamanlarda dişleri çıkmaya başladığından dolayı uçları acıyordu göğüslerimin kim bilir kadıncağızın ki nasıl acımıştır ya😂 İnşallah emerler canım 🙏gerçi ben ikizleri nasıl emzirecegim bilmiyorum ama ikisi birden acıkırsa ikisini aynı anda mı emzirecegim acaba çok tuhaf olacak 🤨 benim annemin sütü varmış ama ben salak olduğum için içmemişim🤦🏼‍♀️😅
Bol ekşınlı gunler beklıyor seni 😅

Kozlar ben ara ara okuyorum bunları haftamda, yanındaki sayı kadar değil ama aklıma geldikçe 5 10 kere de olsa. Manevi olarak rahatlatıyor. Okumak isteyen olursa diye bırakıyorum buraya
Yirminci haftadan sonrasını eklememişsin canım. Bende internetten bakmıştım bunlardan daha farklıydı ama sayıları da yazmıyordu bende çekebildiğim kadar çektim sayı olmadığı için. Burda güzel sayılar yazılmış. Allah razı olsun 🥰

Kızlar yardımcı olun lütfen bugün 5+1 olduk 2 tane kese gördük henüz kalp atışı duymadık. Sabah uyandığımda peçeteye açık renkli kan geldi kasık ağrımda var sonra peçete koyduğumda kahveremgisydi korkuyorum böyle bişey yaşayan oldu mu

Kızlar yardımcı olun lütfen bugün 5+1 olduk 2 tane kese gördük henüz kalp atışı duymadık. Sabah uyandığımda peçeteye açık renkli kan geldi kasık ağrımda var sonra peçete koyduğumda kahveremgisydi korkuyorum böyle bişey yaşayan oldu mu
Cnm hemen doktoruna haber ver durumu bildir. guzelce dinlen ve takip et Eger kanaman devam ederse muhakkak doktoruna haber vererek hasteneye git. Icini de ferah tut yorma sakin kendini.

Ben hıc anne sütü içmemişim bağışıklıgım herzaman düşüktü ilkokuldayken sürekli hastaydım.. 11 yasında cıktı, 1 yıl ıcerısınde tedavı tamamlandı ama gelişim çağında oldugum ıcın koruyucu ıgne olarak devam ettırdıler, iç organları kalbı etkıleyebılır demişlerdi.. Kendımı bılım bıleli kışları cıft corap, tayt kılotlu corap vazgecılmezım, benım dız kapaklarından patlak verdı.. Cok sukur dıkkat edıyorum üsütmemeye bi sorun olmadı daha sonra..🙏🏻
Ahh aynı ben işte. Ben de ağzıma sürmemişim. Ve çocukluğum sürekli hasta geçti. Hatta bi kere tüberküloz gibi bir şüpheyle çapa da karantinaya alınmıştım. O kadar kötüydü boğazım. Doktor daha bademciklerini almazsak romatizma olursun demişti ve 20 yaşımda patladı benim de :) benimki deprem dede hastalığından vücudum öne eğiliyor. Gebelik riskliydi benim için ama 2 yıldır hastalığım çok durağandı o yüzden cesaret ettim açıkçası. Sporu da o sebeple bırakmak istemiyorum. Yoga çok iyi geliyor omurgama.
Eşimdede iltihaplı romatizma var çok geç başladi belirtileri ağrısı oldukça ilaç alıyor zor koydular tanısınıda tekrar git dr diyorum ama gitmiyorda ilaç kullanıyor arasira ağrısı oldukça böbrekten dolayi birisi küçük çokta Kullanmasini istemiyorum aslşnda sizin takşbiniz üni hastanesinde mi yapiliyor bu konuşa işin erbabı bi dr varmıdır ki sn son bi Prof gitmiştik çok oldu Çok geçmiş olsun buarada size
Benim hastalığım ankilozan spondilit eşine ne kondu teşhis bilmiyorum ama hastalığın alevli döneminde değilsen doktorun yapabileceği bir şey yok aslında. Kendi kendimizin doktoru olucaz biraz.yediğimize içtiğimize sporumuza önem vericez. Ben medical park gaziosmanpaşa da salih özgöçmen e gidiyorum. Çok memnunum.
Doktorun yazdığı D vitamininde alkol var diye gidip alkolsüzüyle değiştirdim ben ne olur ne olmaz diye 😂
Hahahha neymiş ki alkollü d vitamini?
Muayene sırasında açıkçası herşey yolunda dediği için sormadım başka bir şey. Tabi tıbben kalp atışı ile teyit edeceğiz bu sebeple 2 hafta sonra tekrar bakacağız dedi.. teşekkürler yanıt için.. sizin adınıza sevindim, darısı başıma..
Her şey yolunda dediyse sıkıntj yoktur ☺️
İyi araştırın haftada bir hele ki fast food kesinlikle zararlı
Araştırmaya gerek yok fast food zaten zararlı. Dışarıda yediğimiz etlerden salatalardan toxoplazma riski var. Ama napalım fast food yemesek de balık yiyoruz. Ben lahmacun manyağıyım ve canım sürekli çekiyor. Yedim dün de. Her gün iyi beslenicem diye kendimi strese sokamam. İşe bile yemek taşıyorum. Ve bu beni çok yoruyor. Kısmet diyorum artık.
Bugun bende doktora gittigimde hamile oldugumu bilmeden icki ve sigara ictigimde sosyal icici ise bir kadeh ickiden bisey olmaz icebilirsin ancak sigara asla icme dedi. Sigara icildiginde her nefes alisinda bebegin kalbinin atisinin yavaslasigini dinletebilirim dedi. Zaten hamile oldugumu pgrendikten sonra icmedim ama boyle bir zararini oldugunu bi doktordan duymak etkili oldu
Aynen bana da sigara asla dedi. Alkole de bu kadar ılımlı olunması beni şaşırttı.
Önemsiz bir şey olabilir ama doktorun görmesi lazım. Hemen git bence hastaneyi falan ara nöbetçi kadın doğumcu vardır illa.

Progestan kullan mutlaka iğne ilaç ben bir kez düşük yaptım doktor hiçbir ilaç vermedi ama bu gebeliği dede kanamam oldu progestan kullandım allahımın izniyle geçti

Progestan kullan mutlaka iğne ilaç ben bir kez düşük yaptım doktor hiçbir ilaç vermedi ama bu gebeliği dede kanamam oldu progestan kullandım allahımın izniyle geçti
Doktor sordum kan sulandırıcıyı kes dedi proluton olucam bugün bide endol diye bi ilaç makattan yap dedi yarın kontrole çağırdı şuan progrstan fitille birlikte kahverengi geliyo çok yoğun değil ama inşallah bişey olmamıştır

Back