- 11 Şubat 2020
- 553
- 183
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benım her ıkısınden de belirtiler var, karısık durumlarbu arada bir yazi okudum hamilleik ilk aylarında sabah mide bulantısı, idrarin açık sari olması, ayakların üşümesin erkek bebek belirtisiymis. Kız bebek bekleyenler bulantı daha cokmus idrar rengi daha koyu oluyormus ve anne de anı anlık duygu değişimleri oluyormus.
Ben folik asitin vücudun yenilemediği bir ürün olduğunu biliyorum. Bu sebepten her gün almamız gerekiyor ama b12 yi ilk defa duyuyorum."Yapılan araştırmalara göre, kanlarında yüksek seviyede folik asit tespit edilen kadınların çocuklarında otizm riski 2 kat, B12 seviyesi yüksek bulunan kadınların çocuklarında ise 3 kat artıyor.
Tüp Bebek ve Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, “Gebelik döneminde dengeli beslenmeye ek olarak bazı vitamin ve minerallerin alınması faydalı olmakla beraber, bilinçsizce aşırı vitamin kullanımı yarar yerine zararlı olabilir. Bu nedenle gebeliğin ilk dönemlerinde yapılacak bir testle kandaki B12 vitamini seviyesine bakılmalı, bilinçsiz folik asit takviyesi alınmamalıdır” diyor."
Kızlar böyle bir araştırma yapılmış. Folik asit ve B12 seviyeleriniz hakkında doktorlarınız ile konuştunuz mu? Benim B12 seviyem tepeye çok yakın bunun iyi bi şey olduğunu düşünüyordum ama otizm riskini 3 kat arttırıyormuş. Çok endişelendim.
Erkek bebek belirtileri vardı ilk hamileliğimde kız oldu. Hatta vücudum tüylenmişti. Yüzümde bile tüyler çıkmıştı. Kese uzun bebek sağda senin kesin erkek dediler o da tutmadı. Nur topu gibi kızım oldubu arada bir yazi okudum hamilleik ilk aylarında sabah mide bulantısı, idrarin açık sari olması, ayakların üşümesin erkek bebek belirtisiymis. Kız bebek bekleyenler bulantı daha cokmus idrar rengi daha koyu oluyormus ve anne de anı anlık duygu değişimleri oluyormus.
Hadi güzel haberlerle gel canım ❤İnşallahh kuzumpazartesiyi iple cekiyorum
Benim ruh halimse öyle sakin öyle dinginki eşim eski halimi arar oldu noldu sana öyle 2 günde olgunlaştın diyor erkek mi ozamanbu arada bir yazi okudum hamilleik ilk aylarında sabah mide bulantısı, idrarin açık sari olması, ayakların üşümesin erkek bebek belirtisiymis. Kız bebek bekleyenler bulantı daha cokmus idrar rengi daha koyu oluyormus ve anne de anı anlık duygu değişimleri oluyormus.
Aynen teyzesi pıt pıt atıyordu melegimin kalbi ❤Yaaa tahmın edebiliyorummucize resmen elma çekirdeği kadar ve kalbı atıyor
![]()
Maşallah erkenden duymuşsun. Bebek kesenin üst köşesinde beyaz gölge gibi var ya o olmalı. Tekrardan tebriklerEki Görüntüle 2709184
Canlar bende Allah nasip ederse haziran annesiyim buda ilk ultroson resmim bebişim resimde göremedim ama kalp atışını duyduk sizce sayılar değerler normal mi bilgisi olan paylaşabilir mi
Kişiden kişiye değişiyor gerek görmemiş demek ki, hayırlı olsun bu aradaBende bebek dusundugumden beri folikasit kullanıyorum dedim,devam et ona dedi başka birşey vermedi,12kasima randevu verdi belki o zaman birşeyler verir.
6+3 deyim bende ilk bugün gittim ve hepsini bir aradan çıkardım kesedir kalp atışı'dirMerhaba bende hamile olduğumu adetime 1 gün kala öğrendim pazartesi günü idrar testi ile şuan için bekliyorum kan vermedim keseyi görmesi için erken olur diye gitmedim nezaman gitmem gerekir kalp atışı için, son adet tarihim 22 Eylül’dü
Evet canımm Allah razı olsunMaşallah erkenden duymuşsun. Bebek kesenin üst köşesinde beyaz gölge gibi var ya o olmalı. Tekrardan tebrikler![]()
Benimde BAT 17eylül değerim kan değeri pazartesi yaptım 625 .25 erken döllenme olmuş canım korkma senin geç döllenme olmuş belkiHanımlar merhaba
Minik kurabiyem tutunmayı başarırsa bende haziran annesiyim
Son adet tarihim 17 Eylül, adet olmayınca bu sabah test yaptım pozitif olunca akşamüstü kan verdim beta hcg 75 çıktı.
BAT geçtikten sonra değeri bu kadar düşük olan oldu mu aranızda? Normal seyrinde ilerler katlanır gider değerlerim dimi?
Hamişlerimiz dualarınızda bana da yer verin, 2 gün sonra testte katlansın değerim, kavuşayım minik kurabiyeme![]()
Tsk ederim cnm Amin Allah razi olsunAllah esirgesin içinizi ferah tutun, bi sorun çıkmayacak, bebişin de sizin de emanetiniz Allaha
Hayırlarla, hayırlı haberlerle gelin inşallah❣
Benimde 6+1 de kalp atışını duyamadıkKotu dusunme cnm bende pazartesi gittim ayni 6+1 fln olmam gerekirdi, vajinal bakti bana sadece keseyi gordu.. gec döllenmeden bahsetti2 hafta sonra tekrar gel kalp atisini goruruz dedi.. ama iste insanin ici rahat olmuyor
Eltim 3 aylik hamile aşılama yaptırmıştı 7 senede beklemişti gitmediği doktor kalmamıştı Rabbim sonunda 3 tane birden nasıp etti şimdi 3 üzlere hamileaynen öylee iki bebek ik başta zor olur ama sonra çok rahat edersin.
"Yapılan araştırmalara göre, kanlarında yüksek seviyede folik asit tespit edilen kadınların çocuklarında otizm riski 2 kat, B12 seviyesi yüksek bulunan kadınların çocuklarında ise 3 kat artıyor.
Tüp Bebek ve Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, “Gebelik döneminde dengeli beslenmeye ek olarak bazı vitamin ve minerallerin alınması faydalı olmakla beraber, bilinçsizce aşırı vitamin kullanımı yarar yerine zararlı olabilir. Bu nedenle gebeliğin ilk dönemlerinde yapılacak bir testle kandaki B12 vitamini seviyesine bakılmalı, bilinçsiz folik asit takviyesi alınmamalıdır” diyor."
Kızlar böyle bir araştırma yapılmış. Folik asit ve B12 seviyeleriniz hakkında doktorlarınız ile konuştunuz mu? Benim B12 seviyem tepeye çok yakın bunun iyi bi şey olduğunu düşünüyordum ama otizm riskini 3 kat arttırıyormuş. Çok endişelendim.
Folik asit ortalama değerde ama B12 im tepe 800 benimki 700 lerde. Aile hekimi değerlerin baya iyi dedi ama muhtemelen onun da bu konuda bir fikri yoktu. Ben de sadece folik asit biliyordum B12 yeni öğrendim. Doktora gittiğimde soracağım umarım bahsettikleri çok yüksek değerlerdir.evet bunu ben de duydum. Sağlık ocağında ölçtürdüm değerleri ikisi de tavan değere yakın geldi. Sonra internette biraz araştırdım. Folik asidi metilfolat almak gerekiyormuş direk folik asit alırsak otizm riski oluyormuş. B12 ile ilgili ciddi bir şey de bulamadım. Ama doktora sorsan bir şey olmaz dicektir. Çünkü elle tutulur bir kaynak ben bulamadım.
Hem folik asit hem B12 içeren bir multivitamin kullanıyorum Ocean mummy diye ama sadece folik asit mi kullanmam gerekir bilemedimBen folik asitin vücudun yenilemediği bir ürün olduğunu biliyorum. Bu sebepten her gün almamız gerekiyor ama b12 yi ilk defa duyuyorum.
Bir de folik asit 400mgdan fazla alınmamalı. O da kutusunun üstünde yazıyor . Ona dikkat etmek lazım.
Belki de bu çalışma doğrudur ben şimdiye kadar böyle biliyordum ama.