• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül-Ekim Ayı Transfer Olacaklar

Kızlar aranızda sperm sorunu olup ilk tüp bebek denemesi sonuçlanan var mı ?

Benim değerler normal ama eşimde sperm sorunu var , varikosel 3. seviye.

Tüp bebegin tutmasında sperm kaliteside önemli olduğu için açıkcası ya tutmazsa diye çok korkuyorum :(

Beni embriyo transferinden sonra 5 dakka dinlendirip hemen kaldırdılar gidip tuvaletini yapabilirsin dediler yani sadece 5 dk yattım kalktım tuvalete gittim eve gelince de mutfağa girdim kek falan yaptım kendime hiç yatmadım yani. Şimdi hamileyim bugün kese görmeye gidicez bakalım 😁 Doktorum saatlerce yatmanın işe yaradığıyla ilgili hiçbir bilimsel açıklama yok ilk 5 dk çok önemli tutunduysa zaten tutunmuştur dedi o yüzden çok takma bunu kafana 🤗
Canım umarım sağlıkla da almak kucağına nasip olur 🙏Ben de zaten bu 5. Denemem olunca olmaz zaten deyip hiç dikkat etmedim.İştetim,bugün gün boyu ayaktaydım , kaç basamak merdiven çıkıp yürüdüm hatırlamıyorum.Umarım bu sefer tutar.Transferin ilk günlerinde adet sancısı gibi tam rahimin üstünde sancı oluyor muydu?

Gerçekten mii ya görünürde hiç birşey yok ama hissettiğim öyle. Sizin gözle görünür bir şişlik miydi? Pazartesi taza transfer olacak 5.gün embriyosu
İlk iki gün benim de öyleydi. Arayan hemşireye söyledim normal dedi. Öyle olunca gitmedim merkeze. 5. gün bildiğin 5 aylık hamile gibi olmuştu karnım. Ohss sendromu deniyor buna. Yumurtalıkların içini topluyorlar ya opuyla vücut savunma olarak içini suyla doldururmuş. Ne kadar vereceğini bilmediği için de kalan sıvı karın boşluğunda birikiyormuş. Allah korusun ciddi sonuçları olabiliyor. Transfer günü doktor ultrasonda baktığında karnın çok şiş böyle olmaz transfer dedi. O yüzden sana tavsiyem görünürde de şişer ve nefes almakta zorlanırsan hemen git merkeze canım hiç ihmal etme 😊

Canım umarım sağlıkla da almak kucağına nasip olur 🙏Ben de zaten bu 5. Denemem olunca olmaz zaten deyip hiç dikkat etmedim.İştetim,bugün gün boyu ayaktaydım , kaç basamak merdiven çıkıp yürüdüm hatırlamıyorum.Umarım bu sefer tutar.Transferin ilk günlerinde adet sancısı gibi tam rahimin üstünde sancı oluyor muydu?
Benim transferin ilk günü akşam iki kere karnıma kramp girdi tutunma belirtileri arasında bu da varmış ben o zaman yerleştiğini düşünüyorum onun dışında hiçbir belirtim ağrım sancım olmadı 😊

Kızlar aranızda sperm sorunu olup ilk tüp bebek denemesi sonuçlanan var mı ?

Benim değerler normal ama eşimde sperm sorunu var , varikosel 3. seviye.

Tüp bebegin tutmasında sperm kaliteside önemli olduğu için açıkcası ya tutmazsa diye çok korkuyorum :KK43:
Valla benim tüplerim alındı, eşimde hem sperm hızı hem de morfoloji problemi var. 4 kere tüp bebek denedik olmadı, bu sefer 5. Denemedeyiz.Bilmiyorumolacak mı, transfer oldum.Ama olmazsa yine diye doktora sormuştum onunla ilgili mi diye. Zaten iyi kalite embriyo için en düzgün sperm ile yumurtalar döllendiriliyor. İyi embriyoyu oluşturacak az da olsa düzgün sperm varsa sıkıntı değil dedi.Ama benim neden tutmadığını bilmiyoruz.

Benim transferin ilk günü akşam iki kere karnıma kramp girdi tutunma belirtileri arasında bu da varmış ben o zaman yerleştiğini düşünüyorum onun dışında hiçbir belirtim ağrım sancım olmadı 😊
Benim önceki olumsuzlarda da bu adet gelecekmiş gibi olan sancım vardı.Bunda da olması negatife işaret olabilir. İlk denemeniz mi?

Bebiş içeriden dürtüyor galiba 🤣 kalk anne acıktım diye🤣
2 gündür boyleyım, belkı de gece tıkınıp yattıgımdan ac kalkıyorumdur, 🙈
Aynı benimde öyle arkadşlar ya dün gece 3 te gurultuyla uyandım bişiler yiyip yattım sabah 7 de daha beter aç kalktım😅
Gece yatmadan once bişey yıyor musun, ben süt içiyorum ☺️ondan mı acaba
Bugün 5+1 im haftaya cuma çağırdı işte 5+8 oluyo ama 6da da duyulur herhalde🤗
5+8 deil kız 6+1 oluyorsun🥰

Benim önceki olumsuzlarda da bu adet gelecekmiş gibi olan sancım vardı.Bunda da olması negatife işaret olabilir. İlk denemeniz mi?
Evet ilk denemem daha önce de hiç hamile kalmadım o yüzden kıyaslayamıyorum ama ben de her ay belirti arardım kendimde psikolojik olarak hepsini de yaşadım ama hiçbi zaman pozitif olmadı tabi. Transferden sonra da ben 4. Gün erken gebelik testinde öğrendim zaten sonucumu bildiğim için dinlemedim kendimi belirtim de olmadı yani hala da yok. Burda çok insan var adet belirtisiyle aynı belirtileri yaşayıp hamile olduğunu öğrenen o yüzden pozitif düşün pozitif olsun 🤗

Doktorum Burçak Erzik canım. Bu denemen tutar insAllah, sana evlat olur🙏 Bizde de genetik bir problem yok ama dediğin gibi embriyoda olabiliyor anne babadan bağımsız olarak. Yaş arttıkça bu ihtimal de artıyor. Ben genetik testsiz tedavimde hamile kaldım, 8+5 de kalbi durdu, sebep de kromozom hatası. Aynı tedavimden iki dondurulmuş embriyom var ama testsiz olduğu için cesaret edemedik transfere, öyle duruyor. Çünkü sonra kalbi durduğunda hem büyük travma hem de sonra çok zaman kaybediliyor.Ben 5 ay kaybettim bu yüzden. Genetik test bence şart bu yüzden. Ama tabi işinin ehli ellerde yapılması lazım.
Siz İstanbulda mısınız? Ben İzmir’deyim , vakit geçmeden yaptırmak istiyorum ama çalışıyorum.Zor izin alıp İstanbul’da kalmam.İzmir’de bilmiyorum pgt, ngs gibi embriyo genetik işleri ile iyi ilgilenen.Bu doktoru araştırarak mı gittiniz?İnşallah emekleriniz boşa çıkmaz ama dondurulmuşları da koydurun bence bu olmazsa.inşaallah olur bizim de yüzümüz güler .Var mı başka evladınız?Ben geç evlenip geç anne olmak isteyenlerdenim, 20’lerinde evlenip anne olmak istemezdim çünkü hayatımı iyi yaşadım 🤣🥰😅Şimdi de yaş geldi 40’a ama olmuyor 😊

2 gündür boyleyım, belkı de gece tıkınıp yattıgımdan ac kalkıyorumdur, 🙈

Gece yatmadan once bişey yıyor musun, ben süt içiyorum ☺️ondan mı acaba

5+8 deil kız 6+1 oluyorsun🥰

Yani tam yatarken yemiyorum da yatana kadar tıkınıyorum diyelim 😂 sonra da nasıl gurulduyorum gece uyandırıyor beni 2 gndür😄

Evet ilk denemem daha önce de hiç hamile kalmadım o yüzden kıyaslayamıyorum ama ben de her ay belirti arardım kendimde psikolojik olarak hepsini de yaşadım ama hiçbi zaman pozitif olmadı tabi. Transferden sonra da ben 4. Gün erken gebelik testinde öğrendim zaten sonucumu bildiğim için dinlemedim kendimi belirtim de olmadı yani hala da yok. Burda çok insan var adet belirtisiyle aynı belirtileri yaşayıp hamile olduğunu öğrenen o yüzden pozitif düşün pozitif olsun 🤗
İnşallah öyledir 😊💜🙏

Siz İstanbulda mısınız? Ben İzmir’deyim , vakit geçmeden yaptırmak istiyorum ama çalışıyorum.Zor izin alıp İstanbul’da kalmam.İzmir’de bilmiyorum pgt, ngs gibi embriyo genetik işleri ile iyi ilgilenen.Bu doktoru araştırarak mı gittiniz?İnşallah emekleriniz boşa çıkmaz ama dondurulmuşları da koydurun bence bu olmazsa.inşaallah olur bizim de yüzümüz güler .Var mı başka evladınız?Ben geç evlenip geç anne olmak isteyenlerdenim, 20’lerinde evlenip anne olmak istemezdim çünkü hayatımı iyi yaşadım 🤣🥰😅Şimdi de yaş geldi 40’a ama olmuyor 😊
Ben İstanbul'dayım. Burçak hocayı yumurta takibi için gittiğim doktorum önerdi. Ben çok memnunum. Meleğin insan halidir. İzmir'de ben de bilmiyorum, belki bir başlık açarsanız İzmir'de pgt, ngs yapan merkezler diye bilen arkadaşlar yol gösterebilir. Ama bence mutlaka bizim yaşa şart ngs. Biz çok vakit kaybettik yumurta takibi, aşılama, düşük derken zaman çok geçti. Umarım bereketli bir aya bir an önce denk gelir, biz de sağlıklı bir bebek sahibi oluruz canım benim 🙏 Allah hepimize kolaylıklar versin 🙏

Kalp atışı duyulmaz diye tahmin ediyorum daha erken 5+6 oluyorum o zaman benle beraber olan arkadaşlarında duyulmamış bakalım hayırlısı olsun hepimiz için
Bende şu an 4+3 hemen hemen aynı tarihlerden bahsediyoruz benim 5+6 ya dokuz günüm var ama ben 15 gün sonrasan bahsediyorum daha ozaman çağırdı doktor

Back