Buna kişi kafasına göre karar vermemeli. Hetero olan mutasyonlar risk daha düşük, homo olan mutasyonlar risk daha yüksek demek. Bazı hetero mutasyon türleri türk olamızla alakalı demişti bana genetikçi arkadaşım(bende genetikçiyim) onların tek tek isim hatırlamıyorum ama bunlar sorun değil aslında çevir ölç 10kişiden 6sında çıkar bile demişti. Faktör V en önemlisiydi diye hatırlıyorum.
Fazlasını kullanıyo olmakta kanamaya sebep olabiliyor!
İllaha kullanmak istiyorum diyosanız kullanmanızı gerekli gören bir doktorla devam edin.
Bende 4mutasyon vardı 3ü hetero 1i homo tipte. Doktorum Prof özeline gidiyorum aslında coraspirin yeterli bebek için ama 4000lik iğnede kullanalım dedi anneyide korumak için dedi. Benim babamda bacaklarında derin ven trombozu hastalığı ve babaannemde akciğer embolisi var yani ailesel hastalık öyküsü var diye kullanmaya yöneldi.
İğne için zaman söylemedi şu zamana kadar bu zamana kadar demedi. Mesleğim gereği bi kalp damar cerrahı bir doçent le sohbet ederken sormuştum 2. Düşükten sonra bu iğne önemi olayı süresini(bir çok yerde kadın doğumcu raporla uğraşmayıp kalp damar a yolluyomuş rapor İçin). Hoca demişti ki zamanı tamamen kişisel ama doğumdan sonra 2 ay daha bile kullananlar olabiliyormuş.
Birazda araştırırken okuduğum makalelerden birinde pıhtılaşma sorunu olan 10 kadından 7si herhangi bir tedavi almadan sağlıklı doğum yapabiliyor ve hayatı boyunca hiç öğrenmeden yada doğum sonrası herhangi bir dönemde öğrenenler bile çıkabiliyormuş.
Hekime danışmadan kullanmayın bişi bence özetle. Biz devamlı 2. Düşükte doktor iğne başlamadı diye oldu diye üzüldük ve gittiğimiz her doktorlada paylaştık konuyu. Çoğu dedi ki 3düşükten önce bakılan bi test değil ve sağlıklı hamilelikte siz naparsanız yapın durmazdı kalbi aspirin kullanıyomuşsunuz zaten dediler. İçinizi ferah tutun aklınızda şüphe varsa istediğiniz tedaviyi resmî olarak onaylıyo olan hekimle devam edin mutlaka.
Hepimiz sağlıcakla kucağımıza alalım minnakları inşallah