2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Merhaba kızlar bebegimin gun asiri bezi taşıyor neredeyse her gün hatta diyebilirim. 4 numara kullaniyorum. 8 kg civarında acaba buyuk mu yani anlam veremiyorum babyturco kullaniyoruz. Siz kac kiloya kac beden kullaniyorsunuz

Neredeyse iki aylıktan beri molfix kullanıyorum. Bir süredir de 5 numaraya geçtim. Kilosu 9 civarıdır tahmin ediyorum. Taşma meselesi yaşamadık.

Alt değiştirmek büyük sorun ama ya biberonla mama verirken değiştiriyorum ya eline en sevdiği oyuncağı veriyorum o ara şip şak değiştiriyorum bazende kalkmaya çalışırken hayır diye söyleyip zorla yatırtıyorum biraz bağırıyor ama yapacak bir şey .
Banyo için küvetini dolduruyorum içine toplar oyuncaklar atıyorum o oynarken köpükleyip şampuanlıyorum.
Oto koltuğu benimde zayıf noktam daha küçükken sık sık oturtup alıştırmak lazımdı galiba :KK43: ..
Gece uyanmalarını desteksiz uyutarak azalttım. Eskiden sayısız uyanırken şimdi 3-4 kez uyanıyor .( kimine göre hala çoktur ama ben bunada razıyım :) )
Allahtan Yemek hiç sorun olmadı bizde .

Benimki bu aralar gün içinde hep mızıklıyor. Benimde sabrım buna yetmiyor. Kucak istiyor alıyorum inmek istiyor.indiriyorum , kucak için ağlıyor . Oyun oynuyoruz sıkılıyor mızırdıyor, başka oyuna geçiyorum niye bırAktık diye mızırdıyor, dışarı çıkıyoruz mık mık, eve dönünce apartmanda başlıyor mızırdanmaya niye dönmüşüz diye . Bende kendimi hem fiziken hem ruhen mutsuz ve 10 yıl yaşlanmış hissediyorum. Ama gelip geçecek elbet 🍀.. hep bugünde bitti, yarın yeni bir gün umuduyla uyuyorum 🙈 Bir de , hala her gece belki bu gece uyanmaz umudum var 😂
Yaa bende bu gece yine kac defa kalkcaz acaba diye yatmaya korkuyorum. Bende alt degistirirken turlu saklabanliklar ve herseferinde ilginisini cekicek baska seyler veriyorum. Neyse duzelicek insalalah 😅
Aynı durumdayiz valla ben ekran gostermeye basladim bez degisimi kiyafet degisimi ve yumurta yerken annem gosterdi baktim oluyor bende gosterdim bunlar disinda acmamaya calisiyorum badem adam sip sap sop ve ali babanin ciftligi birde bugun yurtdisinda tasindigimiz yerin bir aktivitesi vardi ucretsiz ve ya cok cuzi bir ucret aliyorlarmis anne bebek gidyorsun oyuncaklar var minderler bebkler.oynuyor oyuncaklarla sen biraz nefes aliyorsun.Daha iyi tavsiyesi oln varsa ya d bi kitap vs varsa bende istiyorum bez degistirmiyor kiyafet giyek istemez pusete oturmak istemez kucag al der bazen.iki uc gundurde uykudan once asiri hareketli don.baba donuyor yatakta.gece cok uyaniyor emiyor vs...
Hangi ulkeye tasindiniz canim ?
Hastayım ve bensiz uyumuyor şu saatte kadar kaçıncı uyanışı bilmiyorum. Mecalim kalmadı artık. 1 saat önce eşim uykusunda dedim sana uyku eğitimi verelim dedim ben sana diye sayıklıyordu 😅
Banyo meselesi öyle küvette falan oturmuyor kucağıma alıyorum öyle yıkıyorum.
Alt değiştirirken de eline kitap veriyorum. Çünkü kızım deli gibi kağıt yiyor ona duruyor kağıt yemesi de ayrı vaka ama alıştım artık
Ya sanirim ilk dogdugunda el bebek gul bebek davranmamak gerekiyormus bence 😅

Merhaba kızlar bebegimin gun asiri bezi taşıyor neredeyse her gün hatta diyebilirim. 4 numara kullaniyorum. 8 kg civarında acaba buyuk mu yani anlam veremiyorum babyturco kullaniyoruz. Siz kac kiloya kac beden kullaniyorsunuz
büyük olduğunu sanmıyorum, benim kızım 10-11kg arası ve biz 5 numara kullanıyoruz.
Bez değiştirebilirsin, belki babyturco kaçırıyordur.

Hastayım ve bensiz uyumuyor şu saatte kadar kaçıncı uyanışı bilmiyorum. Mecalim kalmadı artık. 1 saat önce eşim uykusunda dedim sana uyku eğitimi verelim dedim ben sana diye sayıklıyordu 😅
Banyo meselesi öyle küvette falan oturmuyor kucağıma alıyorum öyle yıkıyorum.
Alt değiştirirken de eline kitap veriyorum. Çünkü kızım deli gibi kağıt yiyor ona duruyor kağıt yemesi de ayrı vaka ama alıştım artık
Merhaba yürümeye başladığından beri yattığım yeri beğeniyorum ama sık sık uyanıyor sanki uyku sersemi sürekli emzirirken gibiyim bi bakmışım sabah olmuş ve hala yorgunum aslında uyuyorum da
Ve kağıt yeme bizdedir var okul zamanına geçer inşallah
Molfixden bende memnunum hiç tasma olmadi

Merhaba yürümeye başladığından beri yattığım yeri beğeniyorum ama sık sık uyanıyor sanki uyku sersemi sürekli emzirirken gibiyim bi bakmışım sabah olmuş ve hala yorgunum aslında uyuyorum da
Ve kağıt yeme bizdedir var okul zamanına geçer inşallah
Molfixden bende memnunum hiç tasma olmadi

Bizimki hala yürümüyor emeklemek kolay geliyor herhalde.
Ve dediğin gibi sürekli emziriyorum sanki kollarım tutulmuş sırtım felaket tüm vücudum uyuşuk uyanıyorum :KK43:

Bizimki hala yürümüyor emeklemek kolay geliyor herhalde.
Ve dediğin gibi sürekli emziriyorum sanki kollarım tutulmuş sırtım felaket tüm vücudum uyuşuk uyanıyorum :KK43:

Sanırım çoğumuz aynı durumdayız
Zeynones benimkisi hiç emekleme di onun için mecbur kaldı yürümeye hala emekleyemiyor debelenip çırpınıyor ilerleyemiyor

Yaa bende bu gece yine kac defa kalkcaz acaba diye yatmaya korkuyorum. Bende alt degistirirken turlu saklabanliklar ve herseferinde ilginisini cekicek baska seyler veriyorum. Neyse duzelicek insalalah 😅

Hangi ulkeye tasindiniz canim ?

Ya sanirim ilk dogdugunda el bebek gul bebek davranmamak gerekiyormus bence 😅
Fransadayiz isviçre sınırında daha öncede kalmıştık burda ama bebekle yeniyiz 15 gündür buradayiz geçen sene Turkiyedeydik çok zor geliyor simdi bebeğe de aynı şekilde özellikle de iklim bi hafta yağmur yağdı balkona çıkmak istiyor ağlıyor ay dede yi öğrettik ay görünmüyor bulutlardan kedi köpek seviyoruz köpek dolastiran var ama kedi yok ortalikta. bizim kucuk marketleri seviyordu iki dakikada şöyle bi tur atıyorduk burada market devasa sıkılıyor ağlıyor.

Atak haftasında mıyız neler oluyor bu çocuklara sanırım çoğumuz aynı haldeyiz 😢 gece meme ağzında uyuyor ağzından çıktığı anda ağlıyor 1 haftadır falan tüm geceyi emzirerek geçiriyorum kendi yatağımda yarım saat yatamıyorum. Gündüz desen gündüz de uyumuyor iştah gitti sadece meme emsin istiyor sürekli sıkılıp dizimin dibine gelip ağlıyor .. ne yemek yapabiliyorum ne iş bunları geçtim artık zaten ama insan gibi dinlenmeye çok ihtiyacım var :KK43: gece beslenmesini bırakan veya komple memeyi bıraktıran oldu mu aranızda artık bunları düşünmeye başladım malesef bu bağlanma değil bağımlılık oldu ve bu şekilde ikimizde mutlu olamayız diye endişe ediyorum

Atak haftasında mıyız neler oluyor bu çocuklara sanırım çoğumuz aynı haldeyiz 😢 gece meme ağzında uyuyor ağzından çıktığı anda ağlıyor 1 haftadır falan tüm geceyi emzirerek geçiriyorum kendi yatağımda yarım saat yatamıyorum. Gündüz desen gündüz de uyumuyor iştah gitti sadece meme emsin istiyor sürekli sıkılıp dizimin dibine gelip ağlıyor .. ne yemek yapabiliyorum ne iş bunları geçtim artık zaten ama insan gibi dinlenmeye çok ihtiyacım var :KK43: gece beslenmesini bırakan veya komple memeyi bıraktıran oldu mu aranızda artık bunları düşünmeye başladım malesef bu bağlanma değil bağımlılık oldu ve bu şekilde ikimizde mutlu olamayız diye endişe ediyorum

Gece beslenmesini bırakmak istiyorum ama gündüz çalışıyorum bari akşam alsın sütü diyorum ama yok çılgın bir hal aldı. Şu ara biraz rahatsız iyileşsin sanırım gece beslenmesi için sancılı da olsa bir sürece gireceğim

Arkadaşlar ben hiç iyi değilim. Ne psikolojik ne bedenen.
Bütün vücudum gece boyu emzirmekten ağrıyor. İlk dönem bile emzirme yarası olmayan göğüs uçlarım şimdi sürekli yara çünkü minik minik yakalayıp felaket şekilde ısırıyor. Krem iyi geliyor ama iyileşmesine bile fırsat vermiyor. Bir kaç gündür hastayım ishal kusma hiç yemek yiyemedim haliyle süt üretimi de az oldu. Gece uyurken süt gelsin diye kedi gibi elleriyle cırmalaya cırmalaya göğsüme dair neresi varsa artık yara. Sinirlerim çok bozuk. Dün gece uykumun arasında ağlıyordum bugün sabah eşimle kavga ettik saçma sapan anlamıyor ne kadar acı çektiğimi. Emzirmekten resmen kaçıyorsun diyor yaraları görünce biz yanlış mı yaptık sürekli her istediğinde süt vermekle diye ama çözüm için hiç bir çaba yok adamda.

Bütün vücudum gece boyu emzirmekten ağrıyor. İlk dönem bile emzirme yarası olmayan göğüs uçlarım şimdi sürekli yara çünkü minik minik yakalayıp felaket şekilde ısırıyor. Krem iyi geliyor ama iyileşmesine bile fırsat vermiyor. Bir kaç gündür hastayım ishal kusma hiç yemek yiyemedim haliyle süt üretimi de az oldu. Gece uyurken süt gelsin diye kedi gibi elleriyle cırmalaya cırmalaya göğsüme dair neresi varsa artık yara. Sinirlerim çok bozuk. Dün gece uykumun arasında ağlıyordum bugün sabah eşimle kavga ettik saçma sapan anlamıyor ne kadar acı çektiğimi. Emzirmekten resmen kaçıyorsun diyor yaraları görünce biz yanlış mı yaptık sürekli her istediğinde süt vermekle diye ama çözüm için hiç bir çaba yok adamda.
Bu dönemleri böyle sanırım çok fazla mızmız hareketli ve yemekte yemedikleri için emmek istiyorlar. Bugün fotoğraf cekimimiz vardı sabah kalkip saçımı yapacaktım. Oğlumda yanımda oturuyordu fon taragini elledi ve parmağı yandi yakacağını bilemedim. Yazarken bile içim paramparça. Çekim falan iptal doktora götürdük zeytin çekirdeğinden bile az ama nasıl ağladı. İnsan o kadar bunaliyor ve yıpranıyor ki bazen ne yaptığını bilmiyor. Vicdan azabindan mahvoldum. Erkekler sadece sorguluyor iki dk bakınca bile pes ediyorlar. Ne çok yazdım ilk defa böyle yazıyorum kulübe. Oğlum uyuyor şimdi inşallah sabaha güzel uyanırlar tüm bebisler sağlıklı mutlu huzurlu olsunlar hepsi için dileğim bu .

Canım hepimizin farklı ama benzer sorunları var .. annelik böyle birdeymiş demek . Elbet geçecek .. ne en zoru çeken biziz ne de bunlar sadece bizim başımıza geliyor . Sadece seni çok iyi anladığımı ve benzer durumda olduğumu söylemeye geldim

Isırma konusuna çözümüm var ama :KK66: .. ben ilk ısırma huyu başladıktan sonra birisinin önerisiyle ne zaman ısırsa “memenin canı acıdı süt gitti deyip memeden çektim . Ağladı vs ama dikkatini dağıtıp meme vermedim. bi 10 dk sonra tekrar meme verdim , ve verirken “ eğer tekrar ısırırsan meme acır süt yine gider dedim . Emin ol bi süre sonra işe yarıyor , anlıyorlar. Yine ara ara ısırıyor ama süt gitti deyip 10 dk bekleyince 3-5 gün ısırmıyor tekrar . Ben bir ara emzirmek istemiyordum heran yine ısıracak diye . Birde benimki göğüs ucunu dişlerinin arasına sıkıştırıp meme ucuna kadar sürüyordu dişleri 😱

Canım hepimizin farklı ama benzer sorunları var .. annelik böyle birdeymiş demek . Elbet geçecek .. ne en zoru çeken biziz ne de bunlar sadece bizim başımıza geliyor . Sadece seni çok iyi anladığımı ve benzer durumda olduğumu söylemeye geldim

Isırma konusuna çözümüm var ama :KK66: .. ben ilk ısırma huyu başladıktan sonra birisinin önerisiyle ne zaman ısırsa “memenin canı acıdı süt gitti deyip memeden çektim . Ağladı vs ama dikkatini dağıtıp meme vermedim. bi 10 dk sonra tekrar meme verdim , ve verirken “ eğer tekrar ısırırsan meme acır süt yine gider dedim . Emin ol bi süre sonra işe yarıyor , anlıyorlar. Yine ara ara ısırıyor ama süt gitti deyip 10 dk bekleyince 3-5 gün ısırmıyor tekrar . Ben bir ara emzirmek istemiyordum heran yine ısıracak diye . Birde benimki göğüs ucunu dişlerinin arasına sıkıştırıp meme ucuna kadar sürüyordu dişleri 😱

Bu dediğin gibi telkin yöntemini hep yaptım ilk ısırdığı andan beri. Yok yine yapıyor yine yapıyor. Hakim olamıyor muhtemelen kaşıntısına. :KK43: tam olarak öyle sürterek sıkıştırıyor

Allah hepimize sabır güç kuvvet versin. Ben de sık sık kocamı boğmak istiyorum, o kadar hiç bi işe yaramıyorki, sırf yük. kıza her gece ben yalnız başıma bakıyorum, kendisi ayrı bi odada uyuyor. Ben bu adamla neden evlendim, kafama şaşıyorum, tek iyikim canım kızım, hayatımın anlamı kızım.

Allah hepimize sabır güç kuvvet versin. Ben de sık sık kocamı boğmak istiyorum, o kadar hiç bi işe yaramıyorki, sırf yük. kıza her gece ben yalnız başıma bakıyorum, kendisi ayrı bi odada uyuyor. Ben bu adamla neden evlendim, kafama şaşıyorum, tek iyikim canım kızım, hayatımın anlamı kızım.

Geçen uyku yüzünden kavga ettik kayınvalidemlere gittik sonrasında. Kahvaltıda çok uykum var diye kayınvalideme söylüyordu. Şu kızın yanında söylenecek şey mi babana çok kızardım sabaha kadar o uyurdu ben size bakardım yine de uykum var diye gezerdi diye koca bir kahkaha attım dayanamayıp 🤣 Öyle bir tesadüf oldu ki sözleri... İçimin yağları eridi. Umarım geçer şu haller insan desteksiz hissettikçe çıldırıyor :/

Geçen uyku yüzünden kavga ettik kayınvalidemlere gittik sonrasında. Kahvaltıda çok uykum var diye kayınvalideme söylüyordu. Şu kızın yanında söylenecek şey mi babana çok kızardım sabaha kadar o uyurdu ben size bakardım yine de uykum var diye gezerdi diye koca bir kahkaha attım dayanamayıp 🤣 Öyle bir tesadüf oldu ki sözleri... İçimin yağları eridi. Umarım geçer şu haller insan desteksiz hissettikçe çıldırıyor :/
Bu haller geçecek ama biz yaşadıklarımızı, yalnız bırakılmamızı unutacak mıyız acep

X