2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Meme meselesi bizim de yeni doğan gibiydi hiç değiştirmedi düzenini 1 yaşına kadar. Ta ki ben çalışmaya başlayınca gündüz normal yemek anne sütü akşam ben geldikten sonra olduğunu kabullenenene kadar. Şimdi gündüz yanında ben olsam dahi öğünlerini istiyor anne sütünü gündüz keyfe keder akşam hava karardıktan tan yeri ağarana kadar büyük bir ihtiyaç olarak görüp emiyor 😅 gece beslenmesi ile ilgili çok ciddi zorlanıyorum. Eşimle psikolojik olarak kaldırabileceğimizi düşündüğüm bir zaman da onu keseceğim ama artık çok öoj zorlanıyorum.
Ya gecede de sürekli uyanıp emiyor. Gece uykusu desen kesintisiz hiç yaşamadım. Şu an ben çalışmıyorum. İki yaşa kadar da emmesini istiyorum ama şartlar değişirse nasıl keseceğim ben de bilmiyorum. Öğün olarak istediği şeyleri veriyorum ama meyveyi çok seviyor, yemek olarak tavuk, et seviyor ama sürekli de onu veremem ki. Şaşırdım kaldım ne yapacağımı birde demir eksikliği de çıktı. 3 ay kadar kullanacakmışız.
BiZim Demir ilacı kesti doktor tahlilde iyi çıktı . Ben evde kendim ölçtüm 76 cm bizimki yanılmıyorsam 51 cm doğdu . Benim ne memeye düşkün ne yemeğe anca çatalı kaşığı alıp dökecek savuracak sevdiği tek şey var oda üzüm
Ben de evde ölçtüğüm de 78 çıkmıştı. 76.5 çıktı. Üzüm ve meyveler bizim de favorimiz. Sabah akşam meyve versen yer. Birde meme. Valla yara oldu ilk günkü gibi göğüsüm. Yetmiyor da artık sanırım, kilo da bayağı verdim sayesinde.

BiZim Demir ilacı kesti doktor tahlilde iyi çıktı . Ben evde kendim ölçtüm 76 cm bizimki yanılmıyorsam 51 cm doğdu . Benim ne memeye düşkün ne yemeğe anca çatalı kaşığı alıp dökecek savuracak sevdiği tek şey var oda üzüm
Üzüm nasıl veriyorsun canım? Taneleri boğazına kaçar diye korkuyorum ben. Ya ben daha hiç eline yiyecek bir şey vermedim, kızıma hep çorba yoğurt meyve püresi filan veriyorum. Bir türlü geçemedim

Ya gecede de sürekli uyanıp emiyor. Gece uykusu desen kesintisiz hiç yaşamadım. Şu an ben çalışmıyorum. İki yaşa kadar da emmesini istiyorum ama şartlar değişirse nasıl keseceğim ben de bilmiyorum. Öğün olarak istediği şeyleri veriyorum ama meyveyi çok seviyor, yemek olarak tavuk, et seviyor ama sürekli de onu veremem ki. Şaşırdım kaldım ne yapacağımı birde demir eksikliği de çıktı. 3 ay kadar kullanacakmışız.

Ben tamamen kesmekten bahsetmiyorum emen çocuk için öyle bir şeyi yapamam. İki yaşına gelinveye kadar inşallah devam.
Ama gece uykusuna geçtikten sonra en azından bir keze düşüren bile onun için de benim için de iyi olacak diye düşünüyorum.
Belki çok barışmadığı yiyeceklerin şeklini değiştirmek gerek. Mesela benim kızım yalnız yemek yemeyi hiç sevmiyor. Ne formül denediysem. Ama kalabalıkta bizimle aynı sofrada yiyor.
Bu arada demir eksikliği iştahsızlık da yapar.
Doktorunuzun önerisine o noktada devam edin. Bir de günlük karadut özünü meyve suyu gibi verebilirsiniz.

Üzüm nasıl veriyorsun canım? Taneleri boğazına kaçar diye korkuyorum ben. Ya ben daha hiç eline yiyecek bir şey vermedim, kızıma hep çorba yoğurt meyve püresi filan veriyorum. Bir türlü geçemedim

Üzüm noktasında ben çekiniyordum. Kabuğunu soyup ikiye bölüp verdi eşim hep öyle yedi.
Mesela kavun karpuz ağzına sığacak şekilde çatalla veriyorum epey bir süredir.
Ancak ben en baştan beri pütürlü verdim anneme kayınvalideme ters çıkarak. Biri hala çorba diğeri hala pilavı yoğurda karıştırıp yediriyor. Ben ise kavurmayı dahi ağzına alacağı şekilde ise veriyorm. Armutlu elmayı dilimleyip veriyorum. Eline ekmek veriyorum çorbayı içerken ısırıyor ekmekten.
Zorlandığını hissettiğimde salata suyu, yoğurt, ayran, su ile destek veriyorum. Dilersen yavaş yavaş pürüzleri arttır çünkü artık yiyebilirler. Dişleri olmasa bile damakları artık çok sert.

Canım üzüm konusunda haklı olabilirsin ama artık 1 yasindalar, vermen gerekir bir şeyler. Bebiş kendi yemenin zevkine varsın artık 😅 blw ye sıcak bakmıyor olabilirsin ama sen bireysel yemesini istediğinde bu sefer o zorlanır diye düşünüyorum. Aynı hatayı annem yaptı ve kardeşim çok uzun yıllar kendi yemek yemedi, yiyemedi

Tane tane veriyorum üzüm delisi yerken yanında oluyorum çok korkuyorum bende . Bende 5 aylıkken pütürlü vermeye başladım ilk oğlumda bende hep püre yapardım ama çok yanlış . Bunda biraz daha rahatım veriyorum

Başıma agri girdi. Bu aksam emzirerek veya sallayarak uyutmucam dedim. Tam 45 dk domdu dolasti uykusi var agliyor. Uyumamak icin surekli kalkiyor, hareket ediyor, yerinde durmuyor. Tabiki o kazandi. Suan sinirden kendimi yemek uzereyim. Bu kadar beceriksiz bir insan varmi ya bebek bakimi konusunda. Ne yapsam olmuyor.

Başıma agri girdi. Bu aksam emzirerek veya sallayarak uyutmucam dedim. Tam 45 dk domdu dolasti uykusi var agliyor. Uyumamak icin surekli kalkiyor, hareket ediyor, yerinde durmuyor. Tabiki o kazandi. Suan sinirden kendimi yemek uzereyim. Bu kadar beceriksiz bir insan varmi ya bebek bakimi konusunda. Ne yapsam olmuyor.

Daha neler.
Beceriksizlik ile ilgisi yok ki.
Bebeğe göre hareket etmek durumundayız.
Uyku eğitimi ben de veremedim.
İşte hala memede uyutmaya çalışıyorum ben de.

Daha neler.
Beceriksizlik ile ilgisi yok ki.
Bebeğe göre hareket etmek durumundayız.
Uyku eğitimi ben de veremedim.
İşte hala memede uyutmaya çalışıyorum ben de.
Bilmiyorum bazen asiri tukendigimi hissediyorum. Buna ragmen deniyorum belki gercekten uykusu gelince kendi uyur diye. Sonra kendime kiziyorum. Ne yapsam olmuyor ya. Sonra da geriliyorum. Boyle boyle cocuk ustunde ters etki yaratmaktan korkuyorum. Hep sakin bir bebek olucak sanmistim

Bilmiyorum bazen asiri tukendigimi hissediyorum. Buna ragmen deniyorum belki gercekten uykusu gelince kendi uyur diye. Sonra kendime kiziyorum. Ne yapsam olmuyor ya. Sonra da geriliyorum. Boyle boyle cocuk ustunde ters etki yaratmaktan korkuyorum. Hep sakin bir bebek olucak sanmistim

Ben çok uzun zaman oldu bıraktım denemeyi artık. Çünkü kaygısı artıyor öyle yapınca daha çok düşüyor bana. Vakti gelince zaten uyuyacak diyerek kendimi de germemeye çalışıyorum

Israr edince soğuyorlar.
Yiyorsa börek, pankek, kek gibi formlarda verebilirsin 😊
Öyle yapıyorum Zeynocum. Onu da ne kadar yerse artık. İştahı acayip azaldı maalesef bu diş döneminde. Çok sevdiği şeyleri dahi yemiyor artık. Resmen sağlıksız ne bulursa onu istiyor. Hayırlısı artık bilemiyorum 🙂

Ama daha önce denemediğin bir şekilde bebek nasıl uyusun ki kendi kendine . 😐 Uyku eğitimi ise istediğin, o bile haftalar sürüyor aşama aşama. Bence strese sokuyorsun hem kendini hem bebeği. Neden emzirerek uyutmak istemiyorsun?

Neden emzirerek uyutmak istemiyorsun stres olmana gerek yok emip uyusun ne güzel.Yerine koyunca uyanıyor mu o mu zorluk oluyor?

X