2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar merhaba.
Aşıları bittikten sonra bebeğimi temmuzdan beri doktora götürmedim ama bana az geldi gibi gelmişti baya olmuş. 6. Aydan sonra 3 ayda bir kontrol öneriliyor bir problem yoksa. Çok şükür gelişimi iyi.
Ekim ayının sonlarında zaten özel aşılar da başlıyor hem sağlık ocağı hem kendi doktoruna götürücem.
Siz doktor kontrollerine ne sıklıkta gidiyorsunuz.
Birde annem nezle oldu aynı evdeyiz şu an inşallah bize de geçmez bakalım.
Beraber baktığımız için kaçış yok gibi 🥺

9.ay aşısını sanırım önermedi doktorunuz.
Ben de 10 aylıkken götürdüm en son.

Merhaba Ekim anneleri, bu bebegimiz de sizlerin bebekleri gibi Ekim ayı bebeği, SMA tip 1 ölümcül kas hastaligiyla mücadele ediyor.

Aslının zamanı hiç yok artık beslenemiyor, nefes alma ve yutkunma kasları cok zayifladi, annesi bu yüzden emziremiyor, damla damla mama verebiliyor sadece, 11 aylık ama 6 aylık bebek kadar 😔 1 ay sonra doğumgünü ve o güne kadar ilacini almasi için çabaliyoruz, lütfen destek olur musunuz? Etrafiniza aslidan bahsedip vesile olur musunuz?

ZİRAAT BANKASI HESABI IBAN
TR70 0001 0004 6457 6402 8950 04
Alıcı: Ahmet ÇİÇEK

YURTDIŞI HESAP NUMARASI
‌‌NL25 BUNQ 2068 1346 75
Alıcı (ACC Name): SMA KIDS
‌Açıklama: Aslı Çiçek

Eklentiler

• 20220927_073208.jpg
    20220927_073208.jpg
    167,6 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_20220927-073127_Instagram.jpg
    Screenshot_20220927-073127_Instagram.jpg
    171,1 KB · Görüntüleme: 29
Kizlar bebeklerinizin uyku durumu nasil ? Nasil uyutuyorsunuz ? Aksam uykusuna yatirinca 10 dk da 1 uyaniyor ya
biz bayağı bi hasta olduk, kaç gündür sürünüyoruz. Kızım sadece ve sadece benim kucağımda uyuyor, kaç gecedir hiç uyumadım. babasının kucağında bile durmuyor. Uyumuş sızmışken babasının kucağına koyuyorum çok usulca, ama kokusundan anlıyor, ve basıyor yaygarayı. sabaha kadar hiç uyumadan, kucağımda kızımı uyuttum.
İlk defa dün gece güzel uyudu, heralde iyileşiyor.
Normalde ben memede uyutup yatağına koyuyordum, ama o düzen biraz bozulmuş, artık memede uyumuyor. O yüzden evin içinde bebek arabasına koyup, koridorda git gel yapıyoruz, öyle uyutuyoruz. Biraz saçma ama başka yol bulamadık. Başka yöntemleri olan varsa lütfen söylesin

Kızlar merhaba.
Aşıları bittikten sonra bebeğimi temmuzdan beri doktora götürmedim ama bana az geldi gibi gelmişti baya olmuş. 6. Aydan sonra 3 ayda bir kontrol öneriliyor bir problem yoksa. Çok şükür gelişimi iyi.
Ekim ayının sonlarında zaten özel aşılar da başlıyor hem sağlık ocağı hem kendi doktoruna götürücem.
Siz doktor kontrollerine ne sıklıkta gidiyorsunuz.
Birde annem nezle oldu aynı evdeyiz şu an inşallah bize de geçmez bakalım.
Beraber baktığımız için kaçış yok gibi 🥺
Biz her ay gidiyoruz kontrole, 9.ayda da KKK aşısı olduk.
Bu arada biz de nezle olduk ailecek ve süründük, hatta diyebilirim ki korona olduğumuzdan daha çok süründürdü kızımı. Size tavsiyem maske takın bebeğin yanında (biraz geç kalmış olabilirsiniz)

Kızlar Fransada 3 cocuga aynı anda bakan bakıcı kadınlar var nasıl basediyorlar onlar bakici oldugu için onlara fazla naz yapmiyor mu cocuklar ya da onlar kati ve disiplinli mi anlamadım.Biriyle sohbet ettim organize olmak gerekiyor dedi Kosovalı bir kadın ekran gostermiyormus yemeklerini kendi pişiyormuş vs belki kadin bende calisinca cocugumu ona baktirmak isterim diye öyle konuşmuştur.Bana ne zaman çalışacaksın vs dedi çünkü.Bu kadar gulluk gulistanlik degildir herhalde.cocuklar kendi uyuyormus kendi yemek yiyormus vs.Biri yaramaz gibiydi kendi bileginden cocugun bilegine baglamis kacmasin diye diger ikisi pusette biri 3 aylik biri 20 aylik biri 24 aylik.Ben bakamiyorum herhalde bizim kız 1 yaş sendromu yapıyor 🤔

biz bayağı bi hasta olduk, kaç gündür sürünüyoruz. Kızım sadece ve sadece benim kucağımda uyuyor, kaç gecedir hiç uyumadım. babasının kucağında bile durmuyor. Uyumuş sızmışken babasının kucağına koyuyorum çok usulca, ama kokusundan anlıyor, ve basıyor yaygarayı. sabaha kadar hiç uyumadan, kucağımda kızımı uyuttum.
Normalde ben memede uyutup yatağına koyuyordum, ama o düzen biraz bozulmuş, artık memede uyumuyor. O yüzden evin içinde bebek arabasına koyup, koridorda git gel yapıyoruz, öyle uyutuyoruz. Biraz saçma ama başka yol bulamadık. Başka yöntemleri olan varsa lütfen söylesin
Bizim uykumuz yanina yatip sirtini pispisliyorum birde kizimin bi huyu oldu nedense kendi elini benim agzima sokuyor bu onu sakinlestiriyor uyuyunca cikariyor emzikde agizda.Uykuya gecis biraz zaman aliyor uyuyamaz ise kalkiyor kendi yatmak istemiyor bir yarim saat daha vakit gecirip oyle deniyorum.

İki gecedir olduğu gibi ayaktayız. Zaten uykusu çok kötüydü sürekli uyanıyordu. Şimdi hiç dalamıyor emzirsem de sallasam da çıldırmanın eşiğindeyim. Uykulu gözlerle işe gidiyorum.
Bizimde oyle 2 gecedir. Gece ztn sikintiliydi simdi geceleri 1.5 2 saat ayaktayiz
Allah sabir ve kolaylik versin canim cok gecmis olsun. Valla bebek buyuturken her yol mubah sanirim 😅 bir arkadasimda vardi aynisini yapan.
Kızlar Fransada 3 cocuga aynı anda bakan bakıcı kadınlar var nasıl basediyorlar onlar bakici oldugu için onlara fazla naz yapmiyor mu cocuklar ya da onlar kati ve disiplinli mi anlamadım.Biriyle sohbet ettim organize olmak gerekiyor dedi Kosovalı bir kadın ekran gostermiyormus yemeklerini kendi pişiyormuş vs belki kadin bende calisinca cocugumu ona baktirmak isterim diye öyle konuşmuştur.Bana ne zaman çalışacaksın vs dedi çünkü.Bu kadar gulluk gulistanlik degildir herhalde.cocuklar kendi uyuyormus kendi yemek yiyormus vs.Biri yaramaz gibiydi kendi bileginden cocugun bilegine baglamis kacmasin diye diger ikisi pusette biri 3 aylik biri 20 aylik biri 24 aylik.Ben bakamiyorum herhalde bizim kız 1 yaş sendromu yapıyor 🤔
Bakici oldugu icin bebekler naz yapmiyor. Ve zaten aglasa naz uapsada yapmayacagini biliyor. Ilk zamanlarinda ztn o sekilde tepkisiz kaliyordur onunla alakali bence. Bizim bebisler agucuk mugucukla kucaktan inmedikleri icin. Birde aglamasina izin vermedigimiz hemen herseyi onune serdigimiz icin bebek bunun ayrimini yapiyor bence.
Bi ara biz yazlik yerdeydik orada merdiven tirmaniyordu emekleyerek o zaman cok guzel uyuyordu diye dusunuyorum.
Yok canim ya ekstra yorulcagi seyler yapsada bizde fark etmiyor.
Bu ara cok uyanıyor cok emiyor yoruldum bende yasli kadinlara sorarsan cocuk ac mama ver diyorlar.
Valla ac mi fazla yemekten mi bilemiyorum. Cok saglikli besledidigimizden acaba enerji bombasina mi donusuyorlar diye dusunmeden edemiyorum 😅

Gece beslenmesini kesen var mi ? Ben bir ara cok azaltmistim baya istikrarli gidiyordum. Ustune hasta olunca gunduz beslenmediginden gece iciyor diye tekrar alistirdim.

9. Ayında gittik bütün Aşıları tam şu an ama bilemedim. Doktoruna yazdım gelmem gerekir mi diye. Gerek yok aşı zamanı görüşürüz demiş içim rahatladı ama annem çok hasta nezle oldu. Biz kendimizi korumaya aldık aama aynı evdeyiz bakalım inş geçmez bize de.

Olmuşuz kkk aşısını sağlık ocağında. Hatta ikinci doz ekim ayında yine.
Sağlık ocağından arayıp salgın olduğu için erkene aldık dediler gittik yaptırdık aşısını.

Merhaba kızlar bebegimin gun asiri bezi taşıyor neredeyse her gün hatta diyebilirim. 4 numara kullaniyorum. 8 kg civarında acaba buyuk mu yani anlam veremiyorum babyturco kullaniyoruz. Siz kac kiloya kac beden kullaniyorsunuz

Kızlar merhaba, kızım hastalandı. Burnu çok tıkalı, ve sürekli akıyor. Burnu tıkalı olduğu için ağzında emzik var ve burnunu çekiyor sürekli, burnundan rahat nefes alamadığı için. Bir de huysuz, ve uyuyamıyor. Bir virüs mü bulaştı, nedir, sizlerin başına geldi mi böyle bir hastalık
Şuan öyleyiz canım doktora götürdük antibiyotik verdi hiç bir şekil içiremedim sadece aferin veriyorum şükür biraz daha iyi

Kizlar ya sizinde sabrinizin taştigi oluyor mu ? Altini temizlemek iskence asla durmuyor. Oto koltugunda oturmak istemiyor. Banyo yapmak istemiyor ayakta yikiyoruz. Yemek yerken corba veya sulu yemek istemiyor puskurtuyor. Gece zaten cok uyaniyor. Ciddi anlamda bu 1 yilda tukendim. Tavsiyeleriniz varsa alirim.

Kizlar ya sizinde sabrinizin taştigi oluyor mu ? Altini temizlemek iskence asla durmuyor. Oto koltugunda oturmak istemiyor. Banyo yapmak istemiyor ayakta yikiyoruz. Yemek yerken corba veya sulu yemek istemiyor puskurtuyor. Gece zaten cok uyaniyor. Ciddi anlamda bu 1 yilda tukendim. Tavsiyeleriniz varsa alirim.
Alt değiştirmek büyük sorun ama ya biberonla mama verirken değiştiriyorum ya eline en sevdiği oyuncağı veriyorum o ara şip şak değiştiriyorum bazende kalkmaya çalışırken hayır diye söyleyip zorla yatırtıyorum biraz bağırıyor ama yapacak bir şey .
Banyo için küvetini dolduruyorum içine toplar oyuncaklar atıyorum o oynarken köpükleyip şampuanlıyorum.
Oto koltuğu benimde zayıf noktam daha küçükken sık sık oturtup alıştırmak lazımdı galiba :KK43: ..
Gece uyanmalarını desteksiz uyutarak azalttım. Eskiden sayısız uyanırken şimdi 3-4 kez uyanıyor .( kimine göre hala çoktur ama ben bunada razıyım :) )
Allahtan Yemek hiç sorun olmadı bizde .

Benimki bu aralar gün içinde hep mızıklıyor. Benimde sabrım buna yetmiyor. Kucak istiyor alıyorum inmek istiyor.indiriyorum , kucak için ağlıyor . Oyun oynuyoruz sıkılıyor mızırdıyor, başka oyuna geçiyorum niye bırAktık diye mızırdıyor, dışarı çıkıyoruz mık mık, eve dönünce apartmanda başlıyor mızırdanmaya niye dönmüşüz diye . Bende kendimi hem fiziken hem ruhen mutsuz ve 10 yıl yaşlanmış hissediyorum. Ama gelip geçecek elbet 🍀.. hep bugünde bitti, yarın yeni bir gün umuduyla uyuyorum 🙈 Bir de , hala her gece belki bu gece uyanmaz umudum var 😂

Aynı durumdayiz valla ben ekran gostermeye basladim bez degisimi kiyafet degisimi ve yumurta yerken annem gosterdi baktim oluyor bende gosterdim bunlar disinda acmamaya calisiyorum badem adam sip sap sop ve ali babanin ciftligi birde bugun yurtdisinda tasindigimiz yerin bir aktivitesi vardi ucretsiz ve ya cok cuzi bir ucret aliyorlarmis anne bebek gidyorsun oyuncaklar var minderler bebkler.oynuyor oyuncaklarla sen biraz nefes aliyorsun.Daha iyi tavsiyesi oln varsa ya d bi kitap vs varsa bende istiyorum bez degistirmiyor kiyafet giyek istemez pusete oturmak istemez kucag al der bazen.iki uc gundurde uykudan once asiri hareketli don.baba donuyor yatakta.gece cok uyaniyor emiyor vs...

Hastayım ve bensiz uyumuyor şu saatte kadar kaçıncı uyanışı bilmiyorum. Mecalim kalmadı artık. 1 saat önce eşim uykusunda dedim sana uyku eğitimi verelim dedim ben sana diye sayıklıyordu 😅
Banyo meselesi öyle küvette falan oturmuyor kucağıma alıyorum öyle yıkıyorum.
Alt değiştirirken de eline kitap veriyorum. Çünkü kızım deli gibi kağıt yiyor ona duruyor kağıt yemesi de ayrı vaka ama alıştım artık

X