Valla. Ewt cok yoruldum ilktede hep tek uğraştım bundada benimde alın yazım böyleymişYa sanki bu heyecanım hiç gitmeyecekmiş gibi geliyor32 yaşımda anne oldum ilkdefa. Çok uzun süre bekledim çınarımı, hiçbirşeyinden bıkmayacak gibi hissediyorum
Seni çok yormuşlar ama sende haklısın. Dün akşam misafirim vardı annem gündüzden geldi iki çeşit yemeği varmış tatlısı varmış evde getirdi.
Evde yemeği beraber yaptık, akşamda ben bebekle uğraşırken evimi mutfağı toplayıp öyle gitti. Ben daha ne isterim ki
Dene tabii inşallah hemencik iyileşirİlk doğduğunda ihtiyaç hissedersem alırım demiştim de çok şükür o zaman hiç ihtiyaç hissetmedim. Ara ara hassasiyet yaşadım onda da bir krem vermişti emzirme danışmanı onu kullandım. Bi arkadaşım soğan sür dedi boyutu büyük değil. Evde bir iki doğal yöntem deneyeceğim olmazsa alırım gümüş kapak.
Benim kalbimden 4 çocuk geçiyor ama artık imkansızValla. Ewt cok yoruldum ilktede hep tek uğraştım bundada benimde alın yazım böyleymişmerak ettim matmazel ikinciyi düşünüyormusun yaşın daha çok genç
Masallah kız sana valla rabbim inş gönlüne göre verir ama gerçekten çok çocuk zor ya .ilk çocukla bende cok ilgilendim cok şükür emeğim. Boşa gitmedi ama bu ikincide pil bittiBenim kalbimden 4 çocuk geçiyor ama artık imkansız
Ben hep diyorum allahım ikiz üçüz beşiz nasip etçevremdekiler arkadaşlarım hep dalga geçer beşiz mi diye. Adak adadım böyle çoğul gebe olduğumu öğrendiğim gün süsleyip de kestiricem adağımı
Ben çınara yetişmeye çok uğraşıyorum,sürekli kitap okuyorum , konuşuyorum, oynuyorum. Biraz büyümesi lazım ki ikinciyi yapabileyim. Oğlumun eksik kalmasını hiç istemem. Belki 40 larımda üçüncüyü de doğururum, boşanmazsam tabi
Benim kalbimden 4 çocuk geçiyor ama artık imkansız
Ben hep diyorum allahım ikiz üçüz beşiz nasip etçevremdekiler arkadaşlarım hep dalga geçer beşiz mi diye. Adak adadım böyle çoğul gebe olduğumu öğrendiğim gün süsleyip de kestiricem adağımı
Ben çınara yetişmeye çok uğraşıyorum,sürekli kitap okuyorum , konuşuyorum, oynuyorum. Biraz büyümesi lazım ki ikinciyi yapabileyim. Oğlumun eksik kalmasını hiç istemem. Belki 40 larımda üçüncüyü de doğururum, boşanmazsam tabi
Seneye değil de oğlum kendi kendina bakabildiği zaman yaparım anca. Yemeğini kendi yer, tuvalete kendi gider öyle. Onu mağdur etmek, yeni doğanı ihmal etmek istemem. Hem ozamana oğlan kreşe de gider yenisine daha rahat bakarım gün içinde.Masallah kız sana valla rabbim inş gönlüne göre verir ama gerçekten çok çocuk zor ya .ilk çocukla bende cok ilgilendim cok şükür emeğim. Boşa gitmedi ama bu ikincide pil bittiseneye yap bitane daha her çocuğun bir kardeşi olmalı ama Şumnu’da söylüyorum tek çocuk hiç çocukmuş
Ben korkmuyorum nedense ya. Aha geçti gitti 7 ay. Hala zor emziriyorum,valla başkası olsa yerimde çoktan bırakırdı emzirmeyi öyle kaos bizim evde. Ama geçip gidicek yanımda boyundan büyük oğlum olucakBen de bulantılarım başladığında hep ikiz olsun diye dua ettim tek seferde büyütelim işi bitsin diyeama şu an asla 2.ye cesaretim yok
Valla bebim her halde 1 aydir.Dime öyle kıs
Hahah basarilarinin devamini diliyorum.Benim kalbimden 4 çocuk geçiyor ama artık imkansız
Seneye değil de oğlum kendi kendina bakabildiği zaman yaparım anca. Yemeğini kendi yer, tuvalete kendi gider öyle. Onu mağdur etmek, yeni doğanı ihmal etmek istemem. Hem ozamana oğlan kreşe de gider yenisine daha rahat bakarım gün içinde.
Ben korkmuyorum nedense ya. Aha geçti gitti 7 ay. Hala zor emziriyorum,valla başkası olsa yerimde çoktan bırakırdı emzirmeyi öyle kaos bizim evde. Ama geçip gidicek yanımda boyundan büyük oğlum olucakçınarımın yanına bi ılgaz yada inci yakışır bence
Canim baktim kpa bizdede yapılmamış gözüküyor. Aka 6ayda 3 aşı girisi yapilmis. Acaba kpanin takvimimi degisti yarin arayip soracagimE nabızdan bebişin aşı bilgilerine bakar mısın canım sende de mi 3 aşı görünüyor?
Canim baktim kpa bizdede yapılmamış gözüküyor. Aka 6ayda 3 aşı girisi yapilmis. Acaba kpanin takvimimi degisti yarin arayip soracagim
Kpa takvimde 6.ay sonu görünüyor ama aslinda zamani değişmiş canim. Bizde 3 aşı girişi var 6.ay sonu yazan kpa kırmızı. Takvim değişmiş okuduğum kadariyla9.ayda aşı var dedi hemşiremiz bize ama elimdeki takvimde görünmüyorbilgin var mı?
Kızıma da 3 aşı yapıldı 2 iğne 1 damla şeklinde.
Evet bu dogru. Bizim alerjik hassasiyet oldugu icin alerji doktoru hastanede yapalim bu aşıyı dedi. Bende 12. Ayda yaptıracağım. Bunu asm deki hemsirelere biraktilar cunku onlar belirliyor. Kkk takvimi değişti.Aşı hakkında bişey öğrendim.
Normalde 12. Ayda yapılacak kızamık kkk aşısı 9. Aya çekilmiş. Salgın durumlarında bakanlık yazı gönderip 12. Aydaki aşıyı 9. Ayda yaptırtıyormuş ki busene de yazı gelmiş gene.
Sağlık ocağını arayıp sorduk aynı aşıyı hem 9. Ayda hemde 12. Ayda yapıcaklarmış. 9. Aydaki isteğe bağlıymış. Bana biraz gereksiz geldi ki yumurta alerjisi olanlarda bu aşının düşük ihtimalde de olsa anaflaksi tehlikesi varmış. Hastanede doktor gözeteminde yapılması gerekiyormuş. Bazıları abartılıyor diyor ama risk risktir valla, oğlumun yumurta alerjisi var ben 9, ayda yaptırmıcam.
Kpa takvimde 6.ay sonu görünüyor ama aslinda zamani değişmiş canim. Bizde 3 aşı girişi var 6.ay sonu yazan kpa kırmızı. Takvim değişmiş okuduğum kadariyla
Evet bu dogru. Bizim alerjik hassasiyet oldugu icin alerji doktoru hastanede yapalim bu aşıyı dedi. Bende 12. Ayda yaptıracağım. Bunu asm deki hemsirelere biraktilar cunku onlar belirliyor. Kkk takvimi değişti.
Tamam canım teşekkür ederim bende ulaşamadım tekrar arayacağımCanim baktim kpa bizdede yapılmamış gözüküyor. Aka 6ayda 3 aşı girisi yapilmis. Acaba kpanin takvimimi degisti yarin arayip soracagim
Canım karartma perdeyi özellikle mi aldın yoksa fon perdeyi mi kullanıyorsunKızlar karartma perdesi iyi mi kötü mü anlayamadım. O kadar alışmış ki bugün kayınvalidemlerde kaldık. Sabah 6 da evet 6 da uyandı. Çünkü her yer aydınlık ve uyanma zamanı sandıçocugun şimdiye dek bu saatte hiç kalktığını hatırlamıyorum ya.
Bize 9.ayda boy kilo kontrolü var aşı 1 yaş dedi. Her sağlık ocağı farklı mı uyguluyor böyleBiz de bu şekilde gösteriyor. 6.ayda yapılmadı yazıyor. 12.ayda da keza aynı şekilde. Neden böyle işaretlenmiş bilemedim.
KKK aşısını 9.ayda yapacağız o çok önemli geciktirmeyeleşm dedi hatta.
Canım karartma perdeyi özellikle mi aldın yoksa fon perdeyi mi kullanıyorsun
Bize 9.ayda boy kilo kontrolü var aşı 1 yaş dedi. Her sağlık ocağı farklı mı uyguluyor böyle