2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
İki gündür benimki de uyuduktan yarım saat sonra uyanıyor ve ancak kucakta uyuyacağım diye tutturuyor. Valla anlamadım neden. Bugun eşim de yok paslaşiyorduk yoksa

Kesinlikle katılıyorum. Akşam iftarda bizimle birlikte yediriyorum alışsın sofraya diye. Hata yapıyorum galiba
Canım geç kalıp uyku zamanını kaçırıyor olabilir misin? İftar 8de, yiyecek yatacak, 10 u bulur neredeyse. Bebekler en geç 8-9 gibi uykuda oluyor genelde. Ben 18.30 da akşam yemeğini veriyorum, 20.00 gibi uyumuş oluyor. Eskiden çok geç yatardı, o zaman uyutmak çok daha zordu

Kesinlikle katılıyorum. Akşam iftarda bizimle birlikte yediriyorum alışsın sofraya diye. Hata yapıyorum galiba

Ben de en başından beri öyle yapıyorum.
Şimdi zor ama seneye bence bu bize kolaylık olacak inanıyorum. Ben yavaş yavaş blw hazırlıklarına da başlıyorum. Aynı sofrada bizimle yemeyi öğrenmeliler.

Ay kızlar benim bebek kuduruyor geceleri 10 dakkada bir uyanıyor nden böyle olduğunu bir türlü çözemedim

Canım ben saat 17:00 den sonra (o gün hiç uyumamış olsa bile) saat 20:00’ye kadar asla uyutmuyorum. Uyku için mızmızlanıyor filan ama bir şekilde oyalıyorum, 20:00’den sonra da banyosunu yaptırıyorum, karanlık odada emerken gidiyor zaten. Hemen uyumasa da odadan çıkarmıyorum, emziğini veriyorum sadece oynasın diye o kadar. Bu saat aralığında uyursa bir şekilde sonrasında seninki gibi çok kuduruyor, uyku saati de çok ileri gidiyor. Bir de uyumak istemeyen çocuğu hiç zorlama uyusun diye, sen cinnet geçirdiğinle kalıyorsun. Benim fırlatıp atasım geliyordu, bir yerden sonra da oturup ağlıyordum Şimdi o kadar inatlaşmıyorum, ruh sağlığım düzeldi resmen.

3 çocuklu tecrübeli bir anne olarak söyleyebilirim ki çocuk büyütmek çok zor. İşi bıraktım yine yetemiyorum. İlk zamanlar Cinnnet geciriyordum uyumadigi gibi durmaksızın ağlıyordu. Şimdi uykusu düzene girdi. Girdi dememe bakmayın gece gündüz istediği gibi uyuyor ama zamani belli. Ben saat 20.00 21.00 bebekleri uyuyan anneleri tebrik ediyorum . Benimki gözünü dinlendiriyor o saatte. Bizimkinin uykuya geçişi 01.30_02.00. Yaklaşık 5 aydır böyle. Cinnet geçirmeyi bıraktım dedim ya bir iki sallıyorum gece uykusu için uyumayınca da artık yatağa koyuyorum uyuyor. Tavsiye uyutmak için kendinizi paralamayin. Her çocuk ayrı bir kişilik. Cqnlari ne zaman isterse o zaman uyuyorlar.

Kızlar e nabızdan aşı bilgilerine baktım KPA yazan aşı yapılmamış görünüyor. 6 ay aşısını 2 bacak 1 ağızdan olduk aşı sizlerin nasıldı?

Uyku saatini 21.00 olarak ayarladım ben aylardır öyle yatırıyorum. İftarda direk onu besliyorum zaten karnı çok aç olmuyor. Daha erkene çekemem uyku saatini sabah erken kalkınca ben pert oluyorum dayanamıyorum.
Akşamüzeri kesinlikle şekerleme yapıyor asla engel olamıyorum ona. Uyku saatini de kaçırınca bıraksam gece yarısına kadar oturuyor. Bigün cinnet geçirdim resmen bıraktım napıyosa yapsın diye. Gece 12 de gene zorla uyuttum

Bebelerini dışarı çıkaran analar, bunu nasıl beceriyorsunuz? Gün öyle bir geçiyorki, nasıl akşam olduğunu anlamıyorum. Ek gıda ile birlikte bir maraton haline geldi. Meyve çorba mama, hazırla yedir, haftaya yoğurt da başlıyor. Ben hiç bir şeye vakit bulamıyorum, kızımı da dışarı çıkaramıyorum, çok üzülüyorum.

Yemeği bir gün fazla hazırla ertesi gün dışarı çıkar canım , yemek hazırlayacaksin diye eve mi tikilir insan :)

Mecbur olunca çıkarıyorsun . Okula git gel büyük oğlanı götür getir

Hergün dışarı çıkartıyorum. Dışarı çıkınca çok daha mutlu oluyor valla. Geçen gün çıkartamadım iftarı yaptıktan sonra sofrayı bile toplamadan çıktttım dışarı. Sokak aralarında gezdirdim rahatladı. Bugün sabah zorla uyandırdım okula 23 nisana götürdüm nasıl mutlu oldu anlatamam. Geçen bebek arabası arabada gitmiş balkona çıkarttım yarım saat dışarıyı izledi. Bebişler de insan onlar da sıkılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…