Bağırsakları çalıştıracak bebek mamaları var, erik ve gunkurusu falan yapılıyor bence onları bir araştır
Evde yapılan normal mamalardan bahsetmiştim Zeyno. İrmik+gün kurusu+ kuru erik vs yapılıyor ya. Henüz ben denemedim ama irmik, pirinç unu, yulaf unu vs sipariş ettim bakalım geldiğinde ben de deneyeceğim.bir_fincan_kahve mama içiyorsa hipp combiotic de kullanabilirsin mayanın dediği gibi.
Hıı öyle diyorsun :)Evde yapılan normal mamalardan bahsetmiştim Zeyno. İrmik+gün kurusu+ kuru erik vs yapılıyor ya. Henüz ben denemedim ama irmik, pirinç unu, yulaf unu vs sipariş ettim bakalım geldiğinde ben de deneyeceğim.
Hipp combiotic kullanıyorum zaten, kayısı erik haşlayıp içirdim filan, hüç fayda etmedi. Bu akşam sonunda fitille kaka yaptı yavrumbir_fincan_kahve mama içiyorsa hipp combiotic de kullanabilirsin mayanın dediği gibi.
Benim kız 2 aydır küt küt kafayı gözü hep yere vuruyorKızlar benim bebek 1 haftadan beri tamamiyle yuvarlanmaya başladı. Bazen sert yuvarlanıyor bunun burnuna falan birsey olurmu
Hipp combiotic kullanıyorum zaten, kayısı erik haşlayıp içirdim filan, hüç fayda etmedi. Bu akşam sonunda fitille kaka yaptı yavrum
Benim kız 2 aydır küt küt kafayı gözü hep yere vuruyordün TV sehpasına kafasını vurdu, kaşının ortası morardı mesela dengeyi kurana kadar vuruyorlar sanırım canım. Ben yere iki yorgan serdim ama emekleyip yorgandan çıkıyor yine. Ne kadar dikkat etsem de oturmaya çalışırken yana devriliyor kafasını vuruyor güm diye ağlıyor.
Armut püresi yapıyorum, yulaflı mama yapıyorum, yok fayda etmiyorUmarım en kısa zamanda düzelir.
Meyvenin kendini de püre yapıp verebilirsin. Bir de yulafa hassasiyeti yoksa yulaf da yedirebilirsin.
Armut püresi yapıyorum, yulaflı mama yapıyorum, yok fayda etmiyoronun o ıkınan acı çeken halini gördükçe çok kötü oluyorum
Malesef o tür vurmalar cok oluyor hele yürümeye başlasınlar ben hiç unutmuyorum ilkte yeni yürümeye başladığı zamanlar hızlı hızlı geldi bazaya çarptı ağzı yüzü hep kan olmustu nasıl korucaz bunları bilmiyorum.Benim kız 2 aydır küt küt kafayı gözü hep yere vuruyordün TV sehpasına kafasını vurdu, kaşının ortası morardı mesela dengeyi kurana kadar vuruyorlar sanırım canım. Ben yere iki yorgan serdim ama emekleyip yorgandan çıkıyor yine. Ne kadar dikkat etsem de oturmaya çalışırken yana devriliyor kafasını vuruyor güm diye ağlıyor.
Kizlar ben labne yaptimmmm :))))
Ya cok kolaymis valla kendimize de yapacağım.Eline sağlık :) nasıl yaptın bem cesaret edemedim hiç
Fare gibi hiç durmuyor, sürekli bir yerlere sokuyor kendiniÇok geçmiş olsun. Maşallah ya hareketli bıdık :)
Sivri kenar köşeleri kapatmakla da bitmiyor iş. Napıcam bende bilmiyorumMalesef o tür vurmalar cok oluyor hele yürümeye başlasınlar ben hiç unutmuyorum ilkte yeni yürümeye başladığı zamanlar hızlı hızlı geldi bazaya çarptı ağzı yüzü hep kan olmustu nasıl korucaz bunları bilmiyorum.
Oturmaya çalışırken derkenBenim kız 2 aydır küt küt kafayı gözü hep yere vuruyordün TV sehpasına kafasını vurdu, kaşının ortası morardı mesela dengeyi kurana kadar vuruyorlar sanırım canım. Ben yere iki yorgan serdim ama emekleyip yorgandan çıkıyor yine. Ne kadar dikkat etsem de oturmaya çalışırken yana devriliyor kafasını vuruyor güm diye ağlıyor.
Ya cok kolaymis valla kendimize de yapacağım.
Instgramda ekgidabebekleri diye bir sayfadan aldim
Tarif
1 lt pastorize gunluk sut
1 kibrit kutusu buyuklugunde suzme peynir
Bimdeki altinsut ile yaptim.
Suzme peyniri de yine bim den bahcivan markasinin probiyotikli suzme peynirini aldim. ( instgramda gidamuhendisianlatiyor un paylasimlarinda temiz icerikli oldugu icin oneriyordu.
1 lt sutu ilitiyorsun yogurt mayalama sicakliginda 45 derecede
Suzme peyniri 1 2 saat suda bekletip tuzu azalsin diye bekletiyorsun.
Daha sonra suzme peyniri ezip icine isitilan sütten ekleyip ilitiyorsun.
Sutu cam kavanoza koyup bu karisimi ekleyip karistiyorsun. Havluya sarip mayaliyorsun. 12 saat yaziyor mayalama.suresi sonra buzdolabinda 4 5 saat bekletip, tulbentle suzuyorsun. Peynir alti suyu cikiyor. Ustunu tekrar cam kavanoza koyuyorsun hazir :)
Aslinda birebir yogurt mayalama mantigi, sadece mayalarken yogurt yerine suzme peynir kullaniyorsun sonunda da suzuyorsun.
Ben deneme amaci ile 200 ml kadar süt le yaptim buarada.
Merhaba.zeytinyagını ağzına birlkac damla verin .Bir de kulak cubuguyla affedersiniz poposuna surun sorun çözülecektir İnsanlar.. biz böyle yapınca düzeliyor yazmak istedimKızlar selam, kızım kaka yapmakta çooook zorlanıyor, acayip kabız sürekli. Sanki birileri probiyotik bir damladan bahsetmişti burada, neydi o? Memnun musunuz
Emeklerken oturmaya çalışıyor, sonra bacakları acıyor ağlıyor ya da kendini yana devirip kafayı vuruyor deli kızımOturmaya çalışırken derkenyerde yatarken kendisi mi oturmaya çalışıyor?
Senin kız yaman çıktı öyleyse, bizim tembeller daha yeni dönmeye başladı. Hele benim oğlan baya büyük daha bir haftadır dönüyor
Ama bir dönüyor pir dönüyor şuanda. Öğlende yere yatırdım uyuttum. Mutfakta bişiler izliyor bekliyorum uyanmasını. Ne çok uyudu bu çocuk diye bi gittim ki odaya uyanmış, döne döne terliğe gitmiş terlikle oynuyor. Hiç ses çıkartmamış ve hedefe dönerek ulaşmış
Kız doğru birden başlıyor benimki dönmesi oturması poposunun üstünde emeklemesi hepsi aynı anda olduEmeklerken oturmaya çalışıyor, sonra bacakları acıyor ağlıyor ya da kendini yana devirip kafayı vuruyor deli kızımeşim erken yürümüş, ona çekti herhalde
Hep söylüyorum birden yapmaya başlıyorlar canım. Bak görürsün, birden emeklemeye de başlar
Benim kız da terlik hastası, çok seviyor oynamayı