2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Ay ne alaka. Ben iyi bir İlahiyat Fakültesinden mezunum. Şu an tutmuyorum Allah oruç tutmama ruhsatını boşuna mı veriyor. Hamileyken de tutamadım kaza çok olmasın diye bi deneyim dedim sütten ziyade halin kalmadı bebeğime. Başka da tutmadım. Büyüsünler sütten kesince tutarız.

Reactions: The
Pes artık ya. Böyle hocalar böyle fikirler yüzünden insanlar dinden uzaklaşıyor. Bende çok üzülüyorum ama bebeğim çok kıymetli valla

Aynen öyle bu hükümlerin hepsi insana verilen kıymetten. Allah emziren, hamile, hasta insanlara farz olan bir ibadeti erteleme ruhsatını tamamen insana verdiği değerle bağlantılı. Sadece süt meselesi de değil açıkçası emzirdiğimiz süreç boyunca çocuklara da bütün enerjimizi harcıyoruz. Ben ilahiyatçıyım, tutmuyorum. Çünkü hükmün aslını biliyorum. Biraz öğrenip araştırmak lazım oradan buradan duyulana kulak asmamak lazım.

Ben geçen sene hamileyken kandil günü tutmak istedim. Doktor olmaz dedi genede tutucam dedim. Günüm ilerleyip kandil yaklaştıkça açlığa dayanamaz oldum iyiden tutamadım

Senin çevrendekilerin pek aklı selim değil. Bebişine kıyamam ya aç kalmasın

Benim. Annemde aynı cümleyi kız kardeşlerim abimin hanımıyla diyip duruyorlardı laf ediyorlardı tutmuyorum diye süt çoğalır falan diyolar en son dün tartıstım size ne dedim
Pes artık ya. Böyle hocalar böyle fikirler yüzünden insanlar dinden uzaklaşıyor. Bende çok üzülüyorum ama bebeğim çok kıymetli valla
Ah kızlar ahh her gün 15 dakika fetva dinliyorum kayınvalidemden, bağlı olduğu cemaat fazla bunaltıyor sanırım o da bana yükleniyor haliyle, benim kayınvalide de aşırı derecede kıyaslama var artık he diyip geçiyorum yani yoksa takıyorum kafaya daha kötü

Ay kimseye laf düşmez. Allah'ın verdiği izne kim ne karışır. Gerçekten sinirleniyorum. Ben ilahiyatçıyım, tarikat sohbetlerini de bilirim Kuran ve sünnet üzereye ilerleyenleri var onlara bakmak lazım. İnsanların bazıları tabiri caizse Allah'ın verdiği hükümlerden daha fazlasını yaparak/yaptırarak bir yerlere geleceklerini zannediyorlar.

Kesinlikle öyle her şeyin fazlası zarar diye boşuna dememişler, o kadar çok yoruluyor ki artık ibadet yaparken tansiyonu fırlıyor o denli söyliyim sen düşün artık gerisini Zeyno

Kesinlikle öyle her şeyin fazlası zarar diye boşuna dememişler, o kadar çok yoruluyor ki artık ibadet yaparken tansiyonu fırlıyor o denli söyliyim sen düşün artık gerisini Zeyno

Allah'ın verdiği aklı Allah'ın hükümlerini anlamaya harcarlar umarım. İbadet insanların ruhuna işleyecek atıyorum geline baskı yapmayacak, dedikodu yapmayacak vs... Zira tarşkatlerin amaçları da nefsi terbiye etmektir. Kişilerin ahlaki zaafiyetlerini terbiye etmesi için gösterilen bir yoldur. Ama anlayana...
Neyse :) Anladık birbirimizi bence

Hem de nasıl, çok iyi anlıyorum seni. Tam olarak düşündüklerim

Cuma günü götürcem bakalım bi baktırim dün oğlum onun yanında bağırdı cok korkmuştu sanırsam ondan dolayı oldu rüyasına girdi

Büyüğün yanında sen dillendirme de yine. Sonuç itibariyle o yada başka bir şey bilemiyoruz

Ne kadarlık bebeğiniz ne zaman başladınız vermeye.benim bebeğim süt ürünleri yediğim zaman yada kendisine verdiğim zaman yanakları kızarıyor egzama dendi.ne vereceğimi şaşırmış durumdayım.6 aylığız

Sarımsak aoğan kaçıncı aydan itibaren vermeye başladınız

Bu ara iki çocuklu arkadaşlarım var. Büyüklerin yaptıklarını dillendirdikçe çocuklar daha da pekiştirip yapıyor o davranışları o yüzden söyledim. Hiç kolay değil ya 2.çocuk
Valla iki çocuk zor ama benim büyük olan cok duygusal hassas Allah var kötü huyu yok yavrumun. Her dediğimi yapıyor yanlışı doğruyu. Biliyor yazdıkça duygulandım gidimde öpim

Valla iki çocuk zor ama benim büyük olan cok duygusal hassas Allah var kötü huyu yok yavrumun. Her dediğimi yapıyor yanlışı doğruyu. Biliyor yazdıkça duygulandım gidimde öpim

Ay maşallah ya rabbim ikisini de birbirine bağlı kılsın

Benim bebeğime tes yapılfı deri testinde inek sütü şüpeli çıktı.kan verdik temiz çıktı.bebeğimin ağız kenarlarında egzama var.yoğurt verfiğim gün slevlenfi kızardı.kendim 2 hafta diyet yaptım süt ürünü bisküvi dahi yemedim.bebeğimin yüzü parladı.geçti.fiyeyi bozdum bozduğum gün tekrar yoğurt verdim sofrada sabah kalktığında tekrar başlamıştı kızarıklığı.şuan yine kötü oldu yüzü..anneler kendi deneye deneye buluyor .doktora anlatıyoum yoğurtu getir burda deneyelim diyor.iki kez denedim ikisindede tesadüf olamaz.ve kendim diyet yaptım ışıl ışıl olmuştu bebrğimin yüzü.sanırım hassasiyeti var süt ürünlerine. umarım geçicidir.yoğurdu çok severek yemişti.çok üzülüyorum.bu arada hem emziriyorum hem mama veriyorum.mamanın içindede inek süt proteini var.kafamı karıştıran kısmı bu.diyet yaptığımda mamayı içiyordu .mama etkilemedi.

Merhaba kızlar bebeğim 2 haftadır uykuya direniyor.5 buçuk aylığız.bi gece uykusunda 2 kere ağlıyarak uyandı o günden beri uykuya direniyor.kendini sıkıyor.uykuya geçmemek için.internetten biraz baktım ilgi eksikliği.gördüğü bi kabus yada ayrılık kaygısından yaparmış bebekler.varmı böyle bi durum yaşayan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…