2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Soğan sarımsağa ne zaman geçmeliyiz sebzelerle bi iki meyve tattık çorba yapıyorum bazen sebzelerden geçsem olur mu acaba ben de soğanla sarımsağa

Merhaba denediginiz bebe bisküvi tarifi var mi. Ben evde yaptım pek bir tatsız tuzsuz oldu.hazir almak istemiyorum ama bebe bisküvi bazen kurtarıcı oluyor . Siz ne yapıyorsunuz
Geçen yumurtalı ekmek yaptım minik minik koydum önüne yavrum cok zor alıp yıyordu 7 ayda cok rahat yemeğe başlar

Kızlar gece 2 de benim bebeğim o kadar kötü şiddetli çığlık attıki cok korktum eşim ben az daha bayılacaktık neden böyle oldu Sizdede oldumu hala etkisindeyim normal bir çığlık değildi

Kizimda sut alerjisi olma ihtimali olduğu için yumurtasız tereyagsiz bir tarif kullandım oda tadı olmadı.hurma ezmesi kendiniz mi yapiyorsunuz.sizin kekin tarifini alabilirmiyim.

Hurma ezmesi hazırdı, elimde vardı.
(Yoksa da sıcak suda bekleterek blend edebilirsiniz.)
Süt alerjisi mi laktoz intoleransı mı?
Süt alerjisi olsa dahi yumurta sarısı bir şey yapmaz. Alerjik yatkınlık olduğu için belki daha temkinli olabilirsiniz. Ancak deneme yanılma yöntemlerini kullanın ama yoksa kendinizi yok yere sıkı diyete mecbur bırakmayın. Çoklu gıda alerjisi olan bir kardeşim olduğu için biliyorum ne denli zor olduğunu.

Yumurta sarısını çırptım, içine biraz hurma ezmesi, biraz yağ, maden suyu, un azıcık kabartma tozu/karbonat koydum. (normalde de yemeği göz kararı koyunca net ölçü yazamadım.

Yumurta alerjisi varsa nohutlu ıslattığınız suyu azıcık sirke ile çırparak kıvam elde edebilirsiniz.

Yağ olarak ben kızım için sade yağ yapmıştım onu kullanıyorum. Laktoz intoleransı olsa da sütten arınmış bir yağ kalıyor elimizde. Zeytinyağı da tercih edebilirsiniz tabii.

Un ise tam buğday, yulaf(kızımın yulafa hassasiyeti var kullanamıyorum), buğday unu ilerleyen dönemlerde keçiboynuzu unu kullanabilirsiniz.

Bu tarifi muz, elma, armut gibi meyvelerle de tatlandırabilirsiniz.

Umarım sever miniğiniz

Soğan sarımsağa ne zaman geçmeliyiz sebzelerle bi iki meyve tattık çorba yapıyorum bazen sebzelerden geçsem olur mu acaba ben de soğanla sarımsağa
Soğan sarımsak alerjisi yok gibi bişey. Bazı kaynaklar 7-8. Ayda yazıyor. Bazısı 6. Aydan itibaren verilebilir diyor. Ben ek gıdaya 5. Ayda doktorumun önerisiyle başladım. İlk ay buharda sebzeleri pişirip tattırdım hep. Doktora sordum vermelisin zaten diyince ilk soğanlı, iki gün sonra da sarımsağı dahil ederek verdim yemeği.
Dün ilkdefa pırasa verdim. Soğan sarımsağı sadeyağ( tereyağı) ile kavurdum. 3 kere çekilmiş kuzu kıyması koydum. Havuç pırasa ekledim kaynattım. Bizim yemeklerimize benzer oluyor yemekleri ama ayrı tencerede daha hassas davranarak pişiriyorum.
Kızlar gece 2 de benim bebeğim o kadar kötü şiddetli çığlık attıki cok korktum eşim ben az daha bayılacaktık neden böyle oldu Sizdede oldumu hala etkisindeyim normal bir çığlık değildi
Bu gece benim minnoş da doğru düzgün uyumadı. Sürekli çığlık atıp durdu çok uykusuzum. Pırasa yedirmiştim değişik gaz mı yaptı anlamadım. Sabah kalktığında sürekli pıtır pıtır çıkarttı rahatladı.

akçalar markasından bebek loru almıştım enfes tadı var. Kilosu 120 lira biraz pahalı ama uzun süre gider bebek yiyeceği için. Biraz peynir verdim kahvaltıda.

İlkdefa ıhlamur kaynatıp verdim. Evde yaptığımız elma pekmezinden azıcık koydun yoksa su bile içmiyor. Çok sevdi tadını haliyle

Yumurta veremiyorum alerjisi yüzüne. Onun yerine bebek irmiğinden muhallebi yapıp içine armut koydum. Bildiğin kahvaltı yaptı

Yakında zeytin de eklerim ben bu kahvaltıya.

Ya canım senin bebekte kabız oluyormu benimki ek gıdaya başladığından beri sert sert yapıyo. Dişten cok o onu rahatsız ediyor
Oluyo canım maalesef ki ama benim bebiş ek gıda dan önce de kabız oluyodu kronik sanırım doktor dupalac vermişti bir iki kez kullandım sonra düşündüm bu hep böyle gitmez arada bir gün kurusu kayısı veriyorum 3 4 günde yapıyo ama ona çok bi rahatsızlıpı yok gibi

Çok teşekkür ederim.Detayli bir tarif olmuş ellerinize sağlık

Afiyet olsun bursadaki mağazalarında fiyatlar çok daha uygunmuş İnternetten. Özellikle kaymak lorunu çok tavsiye ediyorlar

Kızlar oruç tutabiliyor musunuz? Bugüne kadar tutuyodum ama artık sütüm iyice bitme derecesine geldi, günde bi kere mama verirken artık iki üç sefer vermek zorunda kalıyorum. Sonradan tutması da zoorr, tutmasam süt eski haline gelir mi onu da bilmiyorum ya

Ben tutamıyorum valla Sütüm zaten az iyice çekilir diye korktum

Ben ramazandan önceki gün öğün atladım az yedim bilerek. Sütüm bitti, deli gibi ağlamaya başladı oğlum. Hiç niyetlenmedim bu sene
Geçen sene de doktor hamileyken asla tutmayacaksın bebeğin için demişti. Çok birikti borcum

Aynen öyle ya sahura kadar ne kadar su içsem de yediklerime dikkat etsem de yok bitti süt vallahi, tutamıcam artık ben de umarım düzelir sütüm kayınvalidem sağolsun benim oruç tutup tutmamamın derdine düşmüştü oruç tutunca daha çok süt olurmuş öyle demiş sohbetine gittiği hocaları

Valla canım ben cesaret edemiyorum daha küçükler

Benim. Annemde aynı cümleyi kız kardeşlerim abimin hanımıyla diyip duruyorlardı laf ediyorlardı tutmuyorum diye süt çoğalır falan diyolar en son dün tartıstım size ne dedim

Benim. Annemde aynı cümleyi kız kardeşlerim abimin hanımıyla diyip duruyorlardı laf ediyorlardı tutmuyorum diye süt çoğalır falan diyolar en son dün tartıstım size ne dedim
Pes artık ya. Böyle hocalar böyle fikirler yüzünden insanlar dinden uzaklaşıyor. Bende çok üzülüyorum ama bebeğim çok kıymetli valla

Pes artık ya. Böyle hocalar böyle fikirler yüzünden insanlar dinden uzaklaşıyor. Bende çok üzülüyorum ama bebeğim çok kıymetli valla
Ya sütüm az diyorumki mama alıyorum çocuk onu bile. İçmiyor ek gıda yemiyor oruç tutarsam. Yazık değilmi diyorum yok yok tut süt çoğalır diyo yengem hamile bak ben hamile halimle tutuyorum diyo dedim o senin sorunun

Kulak enfeksiyonu hala geçmemiş olabilir mi? Şiddetli bir ağrı girmiş olabilir yada gaz sıkışması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…